X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niezły charakterek, ale mój mąż to już w ogóle. Lepiej nam unikać spięć. Tyle dobrze, że po pół godziny focha on wzięła i przychodzi się połasić. Martwię się trochę, bo coraz więcej wymiotuję.. tzn. jakies 3-4razy dziennie. Staram się dużo pić, ale mi nie wchodzi

gannyx8dn8lwgffz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 ok jak się zbiorę to napiszę. podsumuję naszą sytuację stwierdzeniem
    BYŁAM PEWNA ŻE LUDZIE KŁÓCĄ SIĘ GDY BRAKUJE IM PIENIĘDZY, TERAZ WIEM ŻE SPIĘCIA SĄ GDY KASY JEST DUŻO...

Ilona92 lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staralismy sie 14 msc. Milion badan zrobionych, wszystko w normie...irytowalo to bardzo ze niby wszystko ok a sie nie udaje...
    Ale w koncu sie udalo.
    Starania nauczyly mnie troche pokory, zbliżyły nas do siebie :)

Ktoras pisala ze je pasztety z dzika - dziczyzna jest zabroniona w ciazy :(

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, no niestety, różnie bywa, bez pieniędzy źle a z nimi czasem jeszcze gorzej...

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily to ja pisalam, że z dodatkiem dzika. I przecież ten pasztet jest pasteryzowany. Zjadłam go raptem raz;-)

Mój Mąż też mówi, że jak zarabialiśmy psie pieniądze, to było inaczej. Mnie to nie przeszkadza, że doszliśmy do tego, co mamy teraz. Ale gdzieś z tyłu głowy mam stracha, że nie starczy nam kasy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 21:12

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog powiedzial, ze ogolnie dziczyzna odpada- czy to pieczony dzik na weselu czy jakis inny produkt z dziczyzny.

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w domu,w szpitalu zrobili usg dopochwowe i nie stwierdzili zadnych nieprawidlowosci. Powiedzieli,ze wszystko z dzieckiem w porzadku i ze mam widzimy sie za 2tygodnie. Moze to fantycznie przez nadzerke.
    Ciesze sie,ze wszystko ok :)

A to zdjecie

https://zapodaj.net/733ff06fa75e3.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 21:41

pomarańczka_33, Tusianka, darika, yvonneSW, Ellka, ibishka, Agusia_pia, Ilona92, Rene, blue00 lubią tę wiadomość

zi13skjopgsx41pb.png

Wysłany: 19 września 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily, a powiedział dlaczego nie wolno dziczyzny? Bo ja słyszałam tylko o surowym mięsie...

Ilona92 lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 września 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez slyszalam tylko o surowym miesie
    Ja miesa w ogole nie jem , na codzien jestem weganka,ale na okres ciazy wlaczylam do diety nabial i jajka,zeby dostarczyc niektore witaminy,ktorych nie uda mi sie zaczerpnac z warzyw/owocow :p
    Ciezko bylo sie przestawic,ale dziecko najwazniejsze

Sa tu jakies wege mamuski ? :)

zi13skjopgsx41pb.png

Wysłany: 19 września 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem mięsożerna ale póki co w ciąży jakoś mięso mi nie wchodzi, tylko czasami. Co do wegan, podobno się da dostarczyć na tej diecie wszystkich potrzebnych składników i minerałów ale szczegółów nie znam - dla mnie wege to abstrakcja :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie powiedział, ale podejrzewam, że moglo chodzic o toxo albo o wlosnice. Ale nie jestem pewna.

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa!!! Dostalam sie na warsztaty o karmieniu piersia z Hafiją ♡♡♡♡

AJrin lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

Wysłany: 19 września 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomaranczka ja jakis szczegolnie nigdy nie przywiazywalam wagi co jem,nie bralam zadnych witamin (choc powinnam), a badania robilam co roku i zawsze byly ok . Ale teraz musze myslec nie tylko o sobie, witamine b12 mozna dostarczyc tylko z produktow zwierzecych ,a bedac weganka musialabym te witamine suplementowac, a nie chce lykac tyle tabletek dziennie :p przemecze sie z tym nabialem i jajkami w czasie ciazy,a potem wroce do starych nawykow. Moze wszystko byloby ok,gdybym caly czas byla na weganskiej,ale troche sie jednak stresuje,ze czegos tam nie dostarcze dzidzi

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

zi13skjopgsx41pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Pomaranczka ja jakis szczegolnie nigdy nie przywiazywalam wagi co jem,nie bralam zadnych witamin (choc powinnam), a badania robilam co roku i zawsze byly ok . Ale teraz musze myslec nie tylko o sobie, witamine b12 mozna dostarczyc tylko z produktow zwierzecych ,a bedac weganka musialabym te witamine suplementowac, a nie chce lykac tyle tabletek dziennie :p przemecze sie z tym nabialem i jajkami w czasie ciazy,a potem wroce do starych nawykow. Moze wszystko byloby ok,gdybym caly czas byla na weganskiej,ale troche sie jednak stresuje,ze czegos tam nie dostarcze dzidzi
    Ja prawie jak wegetarianska bo mięso jadam raz na miesiąc i to jest np. zmielona piers z kurczaka w spaghetti i to jeszcze sama musze sobie to mieso obkroić i zmielić 2 razy. Od dziecka mięsa sie brzydzę mięsa, a dwa że
    nie odpowiada mi jego smak i tylko ja w rodzinie tak mam :) Ale nigdy w zyciu nie bylabym w stanie zrezygnowac z nabiału :P
    W poprzedniej ciazy wszyscy mowili "musisz jesc mieso" a ja nie zmienilam moich nawykow zywieniowych bo nie jestem w stanie sie przełamać co do mięsa i mam zdrową córeczkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 22:53

MaminaMina lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożeeee chodzi za mną zapiekanka :/:/:/

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Bożeeee chodzi za mną zapiekanka :/:/:/
    Za mną śledzie, ale ratuje się grzybkami :)

2d0me55.jpg a to my :) trochę nie wyraźne

darika, Tusianka, Ellka, Magdzia85F, pomarańczka_33, Ilona92, Rene, aga_90, MaminaMina, blue00 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Za mną śledzie, ale ratuje się grzybkami :)

2d0me55.jpg a to my :) trochę nie wyraźne
    Słodziak <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Przy tym jak uwielbiam mięso, nie mogłabym zostać ani weganką, ani wegetarianką.
    Mnie lekarz nic nie mówił o dziczyźnie.

Wczoraj nie mogłam zasnąć. I jestem dziś taka słaba jakaś...

Aleksandra, Patusia ale macie już duże Dzieciaczki!!!!:-) Super!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 08:12

• Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od lekarza mam zalecony brak: surowego mięsa, sur. ryby, dziczyzny i owoców morza (ostatniego i tak nie znoszę). Jestem miesożerna, nawet bardzo, ale od kilku tyg. mnie odrzuciło całkowicie. Jem same nijakie rzeczy-kasza manna, kleik ryzowy, chrupkie pieczywo... Juz ponad 5 kg na minusie

gannyx8dn8lwgffz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula to dużo na minusie. Zgłoś to lekarzowi.

Co do tych pasztetów z dzikiem, opakowanie jest w słoiku i ma 105 g.
    http://www.balviten.com/produkt,57,1020-profi_pasztet_dworski_z_dzikiem_105g.html
    Dobra, bo czuję się jakbym przestępstwo popełniła...

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ