X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u was z seksem? Uprawiacie? Czy może zaprzestałyście? I z orgazmem? Bo czytam ze to skurcze ale podobno delikatne i dziecko czuje kolysanie

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A jak u was z seksem? Uprawiacie? Czy może zaprzestałyście? I z orgazmem? Bo czytam ze to skurcze ale podobno delikatne i dziecko czuje kolysanie
    Ja mam oczywiście zakaz. I to juz od początku ciąży. A teraz po tych plamieniach bezwzględny... :-(

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My obecnie zaprzestaliśmy... Przyjmuję dopochwowo luteinę, po której dosyć intensywnie ze mnie cieknie :/ Nie czułabym się komfortowa mówiąc szczerze...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    A ja się o dziwo nie nastawiam dzisiaj na płeć. Jedyna myśl to żeby wszystko było ok :)
    mam dokładnie to samo :) oczywiście chcę wiedzieć przed porodem jeszcze jaka jest płeć, choćby dlatego żeby wiedzieć jakie ciuszki mogę od sióstr przejmować ;) obie mają teraz malutkie dziewczynki :) ale w tej chwili modlę się gorąco, żeby moje Maleństwo było zdrowe :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3

Wysłany: 20 września 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    ja od początku ciąży w ogóle nie mam ochoty, przeważnie czuję się źle i słabo więc nie w głowie mi tego typu przyjemności, mąż rozumie i cierpliwie czeka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:

U Nas jest. Co 2 tygodnie :P :D hehe bo ja już nie wytrzymuję. Po nocach mi się śnią orgazmy ;) No i szyjkę mam 4 cm, nic się nie obkurcza, to w końcu Męża dopadam. ostatnio był baaardzo zadowolony :)

Płeć chciałabym poznać na pewno. Bo na bank będę rozmawiać z brzuchem - mamy już wybranie imiona.

O powidła śliwkowe!!! Upiekę ciasto drożdżowe i jak znalazł!!! Ale dałyście mi genialny pomysł!!!!

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:

u nas jest w miarę ok. męża nie ma za często w domu więc i nie ma dużo seksu ale jak wraca to coś działamy delikatnie. też biorę luteinę ale jakoś dajemy radę. chociaż jest ciaśniej niż przed ciążą i seks jest już inny.

u mnie dziś lepiej, z mężem się polepszyło. piję kawkę i zaraz się zbieram do pracy. dziś do 20 :( no ale jeszcze 8 dni i urlop :)

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do znania płci my w tej ciąży chcemy wiedzieć a w kolejnej chcemy mieć niespodziankę bo planujemy szybko drugie dziecko :)

ja w ten weekend robię sałatkę z porem i selerem naciowym a za tydzień piekę sernik do pracy na pożegnanie jedna blacha a druga do domu :)

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest trochę utrudnień z sexem. Mąż w delegacji, także zostają weekendy. A wszystko uzależnione jest jeszcze od humoru córki i mojego samopoczucia.

Płeć chętnie poznam (ostatnio na połówkowym, ale za już była na 100% pewna. Także i teraz też będę cierpliwie czekać)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie my z seksem tez narazie stop. Orgazmy tez mi się śnią :D ale taka formę aktywności seksualnej dopuszczam:D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png

Wysłany: 20 września 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    a co do znania płci my w tej ciąży chcemy wiedzieć a w kolejnej chcemy mieć niespodziankę bo planujemy szybko drugie dziecko :)
    też chcieliśmy dwójkę ale ja się panicznie boję ciąży po 35 roku życia więc pewnie zostaniemy przy jednym...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    też chcieliśmy dwójkę ale ja się panicznie boję ciąży po 35 roku życia więc pewnie zostaniemy przy jednym...

No właśnie, ostatnio do Męża mówię, ej do mojej 35 to się nie wyrobimy z drugim dzieckiem (mój Mąż jest młodszy ode mnie o rok) - i po chwili ja dalej - Ty chodzisz z kolejnym :P

Ale tak na serio - moja Babcia i moja Mama urodziły jedna w wieku 43 lat a druga w wieku 40. Szczerze, to wolałabym odpocząć z rok, 1,5 roku z drugą ciążą. I nastawiamy się na dwójkę.

• Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:

Ja od poczatku ciazy tylko raz sie przytulalam. Niby nie ma przecieskazan,ale ja sie jakos boje :p Na poczatku nie mialam w ogole ochoty,teraz juz wrocila ,wiec moze niedlugo sie to zmieni

zi13skjopgsx41pb.png

Wysłany: 20 września 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia - mój mąż jest w tym samym wieku co ja więc nie bardzo mogę na niego to zrzucić ;D a na poważnie wiem, że można urodzić zdrowe dziecko i po 40 ale wiem też też ryzyko wzrasta po 35 roku życia, a ja ogólnie strachliwa jestem to i tego się boję. Zobaczymy, będzie jak ma być

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i co najgorsze-strasznie mi włosy wypadają. Praktycznie już dobre parę tygodni. Przy każdym przeczesaniu ręką zostaje garść włosów... Niby czytałam że włosy się poprawiają-a u mnie wręcz odwrotnie

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Magdzia - mój mąż jest w tym samym wieku co ja więc nie bardzo mogę na niego to zrzucić ;D a na poważnie wiem, że można urodzić zdrowe dziecko i po 40 ale wiem też też ryzyko wzrasta po 35 roku życia, a ja ogólnie strachliwa jestem to i tego się boję. Zobaczymy, będzie jak ma być

No rozumiem. Ale dokładnie, jak zapewne zechce się drugiego dziecka, to człowiek nie będzie na to patrzył.

sweetmalenka wrote:
    i co najgorsze-strasznie mi włosy wypadają. Praktycznie już dobre parę tygodni. Przy każdym przeczesaniu ręką zostaje garść włosów... Niby czytałam że włosy się poprawiają-a u mnie wręcz odwrotnie

A jak Twoja tarczyca?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 11:07

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju... 1 dzień mnie nie było! ile nadrabiania :P

ja nie mam jakichś specjalnych zachcianek, ale tak jak byłam bardzo mięsożerna przed ciążą, tak teraz niekoniecznie mięso mi podchodzi.
    Ciążę planowaliśmy, ale nie biegałam wcześniej po lekarzach, zdążyłam jedynie brak kwas foliowy przed, ale jakieś 3tyg tylko ;d teraz za to nadrabiam i lekarzy i witaminy.. a wizytę u dentysty mam 30.09, chociaż czego jak czego ale dentysty boję się panicznie ;x

co do seksu, to lekarz nam powiedział że lepiej się dla świętego spokoju w I trymestrze wstrzymać, żeby nadrabiać w II :P ale orgazmy też mi się śniły :D

wizytę u swojego gin mam jutro o 19 i już nie mogę się doczekać :D

f2wl9vvje61wiuku.png

Wysłany: 20 września 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka - u mnie też! paznokcie mi się poprawiły ale włosy to masakra, tym bardziej zamierzam się na króciutko obciąć

• acygan Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z seksem lipa. Raz ze zle sie czuje a dwa kiepako nam sie ostatnio uklada. Dzis jest trzeci dzien na urlopie i tzreci dzien siedze sama, bo ma wiecej do roboty niz jakby pracowal.

Od wczoraj zajadam sie golabkami ale ze sloika :/ juz powiedzialam mamie zeby zrobila domowych, robi najlepsze na swiecie :) ale zmierzam do tego,ze wracaja mi smaki powoli :) jeszcze tydzien temu na mysl o golabkach bieglabym do lazienki. No i najwazniejsze, ze bol glowy powoli przechodzi, juz nie jest taki okropny.

• acygan Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:

W ciazy jest to normalne. U jednych tak jak mowisz poprawiaja sie, u innych ulegaja oslabieniu. Zazwyczaj jest taka zaleznisc,ze jak przed ciaza mialas mocne wlosy, wolno sie przetluszczaly,to teraz sie posypia i szybko beda sie przetluszczac i na odwrót oczywiscie. Ja mialam wlosy dosc slabe przed ciąża, wypadaly i szybko sie przetluszczaly (codziennie mylam), teraz dwa dni to spokojnie a bardziej wypadac nie wypadaja.

I ciekawostka co do włosów w ciazy, a konkretnie farbowania, moze zdarzyc sie tak,ze przy koloryzacji moze nam wyjsc troche inny efekt niz tego oczekujemy. Nawet jesli nakladamy taki sam kolor jak przed ciaza,sprawdzony. Dotyczy to glownie pierwszego trymestru, maja na to wplyw hormony,ktorych wtedy jest najwiecej. Jest to tez jeden z powodow,dla ktorych odradza sie koloryzacje do 3-go miesiaca :)

‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ