X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan - to ja jakiś wyjątek jestem ;) bo od zawsze mam słabe, cienkie i przetłuszczające się włosy, co rano mycie - inaczej z domu nie wychodzę. A teraz? Są jeszcze gorsze - wypadają na potęgę, nadal są słabe i nadal się przetłuszczają - ale przyjmuję to na klatę ;)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie badałam tarczycy więc nie wiem jak to wygląda.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zakaz seksu, a nawet nie mam ochoty...
    Chcieliśmy mieć od razu drugie dziecko, żeby dzieci miały dobry kontakt. Ale teraz nie wiem czy tak szybko się zdecyduje na kolejne.

• darika Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa a mówili kiedy Cie wypuszcza?

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety od koloryzacji i mnóstwa kolorów na głowie mam zniszczone. Teraz używam dużo balsamów do włosów a wydaje mi się, że to nic nie daje. Ale postanowiłam zapuścić - nie ma co. A wypada mi trochę mniej.

Zjadłam drugie śniadanie:) bułkę z kiełbaską swojską i kawałek domowego ciasta.
    Póżniej zrobię to ciasto drożdżowe. Mam sprzęt do wypiekania chleba, więc nawet ciasta nie muszę zagniatać :D
    sweetmalenka wrote:
    Ja nigdy nie badałam tarczycy więc nie wiem jak to wygląda.

Nawet teraz w ciąży?
    Aliskaa wrote:
    My mamy zakaz seksu, a nawet nie mam ochoty...
    Chcieliśmy mieć od razu drugie dziecko, żeby dzieci miały dobry kontakt. Ale teraz nie wiem czy tak szybko się zdecyduje na kolejne.

Podobno co ciąża, to co innego. Na razie musimy urodzić pierwsze:)

Wkurzyłam się, mój lekarz już nie będzie przyjmował niedaleko ode mnie i teraz będę zapierniczać pod WUM - gr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 11:39

• zygmaniakowa Znajoma

Wysłany: 20 września 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Aleksandra Patusia cudowne maluszki:-)
    Darika super że wychodzisz już do domciu:-)
    Paatka trzymam kciuki za prenatalne:-)
    zygmaniakowa na którą masz wizytę?

Zawsze umawiam się na rano, 9.45 :) Nie chcę popołudniowych godzin, bo potem bym tylko siedziała, myślała i dzień z głowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Aliskaa a mówili kiedy Cie wypuszcza?
    Prawdopodobnie pod koniec tygodnia. Dzisiaj trochę plamię, ale miałam badania i z dzieckiem jest dobrze, krwiak mniejszy. Więc jest nadzieja, że będzie dobrze.

Tusianka, pomarańczka_33, Magdzia85F, Rene lubią tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    acygan - to ja jakiś wyjątek jestem ;) bo od zawsze mam słabe, cienkie i przetłuszczające się włosy, co rano mycie - inaczej z domu nie wychodzę. A teraz? Są jeszcze gorsze - wypadają na potęgę, nadal są słabe i nadal się przetłuszczają - ale przyjmuję to na klatę ;)

Wiesz co ja kiedys stosowalam loxon, dostalam go od endokrynologa wlasnie przy tarczycy, wlosy przestaly wypadac. Teraz loxon 2% jest juz bez recepty, ale to propozycja do zastosowania po ciazy :) na ta chwile moge Ci polecic kozieradke,choc tez nie wiem jak jest z ziolami w ciazy. Co prawda nie pije sie jej, tylko wciera w skore glowy, no ale jednak roznie to bywa. Wiem ze bardzo pomaga.

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do włosów mi też lekko lecą, ale może to wina że nie byłam u fryzjera już pół roku? za to paznokcie się poprawiły, są długie i twarde!
    ja własnie wcinam sałatkę z owoców z jogurtem naturalnym :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj pojechałam na usg żeby się uspokoić. W szpitalu położyli mnie w sali z dziewczynami do czyszczenia po poronieniu. U mnie ciążą żywa, więc wyobraźcie sobie atmosferę. Na szczęście oba maluchy całe i zdrowe, jeden ma 2,35cm , drugi 2,15 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 12:03

Aliskaa, Magdzia85F, pomarańczka_33, Agusia_pia, patusia90, Rene, blue00 lubią tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leze na L4 do konca tygodnia... wczoraj myslalam ze padne od bolu glowy jaki mialam... masakra...

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    A ja leze na L4 do konca tygodnia... wczoraj myslalam ze padne od bolu glowy jaki mialam... masakra...
    przez ostatni tydzień miałam takie bóle głowy. Podobno w ciąży to norma :/

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas seks absolutnie nie, nie czuje sie najlepiej i nie mam ochoty. Mąż smutny ale jakos sobie radzi ;p

Wlosy matowe i suche ale nie wypadaja wiecej (przed ciaza wcieralam olejki).

dqprqps6kaqxmc83.png
  • zygmaniakowa Znajoma

Wysłany: 20 września 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w gabinecie, od razu z miejsca miałam robione USG tarczycy, jako taki standard. Nawet nie wiedziałam, że mój lekarz ma taki sprzęt :O

• MaminaMina Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Ja prawie jak wegetarianska bo mięso jadam raz na miesiąc i to jest np. zmielona piers z kurczaka w spaghetti i to jeszcze sama musze sobie to mieso obkroić i zmielić 2 razy. Od dziecka mięsa sie brzydzę mięsa, a dwa że
    nie odpowiada mi jego smak i tylko ja w rodzinie tak mam :) Ale nigdy w zyciu nie bylabym w stanie zrezygnowac z nabiału :P
    W poprzedniej ciazy wszyscy mowili "musisz jesc mieso" a ja nie zmienilam moich nawykow zywieniowych bo nie jestem w stanie sie przełamać co do mięsa i mam zdrową córeczkę :)

O! Bratnia dusza! W końcu! Nikt nie był w stanie zrozumieć moich upodobań żywieniowych... Spagetti robię dziś właśnie i z mięsa jeszcze przechodzi pierś z kurczaka ale nie zawsze i nie w każdej formie ;)
    Nabiał rulezzzz ;)

Kachna62 lubi tę wiadomość

8uneyx8dg0pub9vz.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt mi nie robił badań tarczycy. Ani nikt nie zlecił... A Wy wszystkie mialyscie robione te badania?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam TSH badane jak tylko dowiedziałam się o ciąży :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka - ja nie mialam badan tarczycy

zi13skjopgsx41pb.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Nikt mi nie robił badań tarczycy. Ani nikt nie zlecił... A Wy wszystkie mialyscie robione te badania?

Tarczyca w ciazy jeat bardzo wazna. Nie wiem czy lekarze w tych pierwszych badaniach krwi to uwzgledniaja, bo jeszcze nie robilam ich, ale ja od lat sie lecze, wiec wiem co i jak. W kazdym razie endokrynolog powiedzial, ze jak bede w ciazy to nawet maz moze nie wiedziec o niej, ale do niego mam przyjsc jak najszybciej.

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi właśnie na początku ciąży z badań krwi wyszło wysokie TSH, okazało się że mam niedoczynność, jestem pod opieką endo i biorę euthyrox.. aż dziwne że nikt Cię nie wysłał na to badanie..

f2wl9vvje61wiuku.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ