X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak znudzi nam się koala to zamówię kolejna część.Fajna może być ta o wiewiorkach😜

• Totoro Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie koala to nr 1, ale generalnie wszystkie są non stop w czytaniu :D O wiewiórkach jest fajna, taka z humorem, o myszy i lwie też jest świetna, taka urocza z kolei, podobnie jest z Wilkiem... Aaaa, ja je wszystkie uwielbiam xD

Iggi31 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy szczepilyscie dzieci na ospe i czy po szczepionce były jakieś skutki uboczne?

• Kala Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepiłam 2 dawki w odstępach 2 miesięcznych. Żadnych skutków ubocznych.

Iggi31 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WI, witaj w klubie. Felo im starszy tym mniej odkładalny. Straszny synuś mamusi się robi, a ja wcale tego nie chcę, nie w takim stopniu.. jeszcze jak był mały dużo spal, leżał, można było coś zrobić. A teraz już wstał i chce się przemieszczać, w kółko trzeba być przy nim, a o odłożeniu do łóżeczka, żeby sobie w nim posiedział nie ma mowy, ryk nie z tej ziemi. Teraz chyba jakiś skok idzie, bo jest jeszcze gorzej niż normalnie. Wczoraj to na noc ledwo go do łóżeczka odłożyłam. No u nas też ciężko pod tym względem i niestety Kinia cierpi, bo siła rzeczy poświęcam jej mniej czasu. Tak więc u nas trudny okres.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik mój miał tak samo,był nieodkladalny,ruchliwy,wrzeszczacy..teraz została mu w sumie ruchliwosc😀

Jupik lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przez pierwsze hmm... 2 miesiące? Tylko jadła i spała. Jak zaczęły jej się wydłużać momenty "niespania" to była nieodkladalna zupełnie. Żadne łóżeczka, karuzelki, maty, nic kompletnie, dotykała podłoża i ryk 🤷‍♀️ rączki i tylko rączki

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to u nas odwrotnie zupełnie, do 7 mca aniołek, jadł dużo i chętnie, spał non stop, płakał tylko jak głodny, od urodzenia spał w swoim łóżeczku, sam zasypiał, od 12 tygodnia przesypiał całe noce, poleżał na macie, pod karuzelką itp. W 7 mcu zaczął się przemieszczać i skończył się spokój i grzeczne dziecko.... Pod koniec 7mca zaczął się wyrywać przy zmianie pieluchy, rzucać, drzeć się, wyginać. W 8 mcu zaczął wstawać na nogi i niszczyć wszystko na swojej drodze. I tak poszłoooo, teraz wredne, rozdarte, nic a nic nie słucha...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda to ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi genialnie👏 opisuje chyba wszystkich naszych dwulatkow🙃

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi haha, no nie wiem ;p Jak czasami w pracy opowiadam co Heniek odwala i jak się zachowuje to nikt tak nie ma ;p Mojej siostry synowie tez się tak nie zachowywali zle ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, a jak teraz masz mniej czasu dla Kini to gorzej zaczeła się zachowywać? Odsuwa się od Ciebie?

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest grzeczny jak jest poza domem,a przy nas pokazuje charakterek.Ostatnio jak się wkurzy to rzuca zabawkami,w zasadzie czym popadnie😐furiat nie z tej ziemi się robi,dlatego musi iść do przedszkola,bo wychodzi z niego jedynaczek..

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi moj na spacerze jest tez w miarę grzeczny. Jak np kogos spotkamy, a bardzo jest zainteresowany kazdym dzieckiem, które widzi, jak ktos nas zagadnie to się za mną chowa. Ostatnio zauwazylam, że do tego zamyka oczy i heja, nie ma Henia ;p Taki wstydzioch i niesmiałek ;p A w domu diabeł.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila też ma swoje humory. Nie mogę powiedzieć, że jest niegrzeczna, bo raczej słucha i zresztą bardzo dużo da jej się wytłumaczyć, ale ma fazę na "bicie" np. W jej wydaniu to takie mizianie nie bicie, no ale jej zamysł jest taki, żeby zrobić na złość, coś czego nie może. Zaraz nas leci przepraszać po tym😁 Albo wywalanie jedzenia z talerza na kanapę, matę, w zależności gdzie je. Do białej gorączki mnie to doprowadza. Ale zauważyłam, że robi tak jak nie zwracam na nią uwagi, więc ma w tym swój cel - mama pizgnie wszystko czym się aktualnie zajmuje i się mną zainteresuje 😐 oczywiście im ja bardziej nerwowo reaguję, tym efekt jest zgoła odwrotny. Więc cały czas pracuję nad sobą 😑

U nas dziś pierwsza nocka bez pieluchy. Spałam nastawiona na wielki przypływ w nocy, bo po południu zjadła tyle arbuza, że pół wieczoru spędziła na sikaniu. No ale przyszły nam prześcieradła nieprzemakalne, nabila sobie głowę, że będzie spała bez pieluchy i nie dało jej się wyperswadować. Na szczęście żadnej awarii nie było :) zobaczymy jak to dalej będzie :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O u nas też od kilku dni masakra... w dalszym ciągu wisząco -rycząca, ale o ile do tego już się przyzwyczaiłam, to ostatnio normalnie nie poznaje swojego dziecka... wrzeszczy, szczypie, gryzie, rzuca czym popadnie, wpada w jakieś szały ... potem ryczy, skarży i od początku ... już nie wiem co mam z nią robić, nic nie działa. Królowa dramatu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 16:31

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff czytając Wasze wypowiedzi stwierdzam,że nie tylko mój Młody ma kryzys😐 jest mieszanką Henia (wstydzi się ostatnio strasznie) i Kalinki jeśli chodzi o wpadanie w szał.. dziś uderzył mnie nawet,od razu ryk,a potem przychodzi na kolana,wtula się i prawie zasypia..

Ale w sumie co my chcemy nasze dzieci to zodiakalne barany😜

• Kala Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ... baranki ... chociaż Lila to chyba jeszcze na ryby się załapała? Hmmm... może dlatego spokojniejsza....

Nie żebym jakoś specjalnie w horoskopy wierzyła, ale cechy charakteru czasem się zgadzają .... mój Franek to jest dopiero mieszkanka, bo urodził się na przełomie lwa i panny i w sumie ma większość cech lwa, więc dla domowników średnio, a z panny zamiast jakieś pozytywne dostać to tylko te gorsze chyba... marudzenie, upierdliwość, czepianie się szczegółów i wieczne niezadowolenie i krytykowanie wszystkiego, zamiast np. Zamiłowanie do porządku i potrzeba pogłębiania wiedzy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 17:48

Aga78 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jak tam pomiary cukru i dieta? Trzymasz się ?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala tak, Lila to jeszcze rybka :D też w horoskopy nie wierzę, ale sądzę, że czas urodzenia może mieć wpływ na jakieś cechy człowieka, niezależnie od przypisywanej nazwy 🙂 czasem jednak zdarza się, że człowiek łapie się na sąsiedni znak zodiaku, tak jest w moim przypadku - jestem bliźniętami wg daty urodzenia a z opisów jestem typowym rakiem 🤷‍♀️

A co do cukrzycy, dzięki, że pytasz :) - od wczoraj właśnie działam z pomiarami, już wiem, że mimo, że sami pieczemy bułki z maki pszennej pełnoziarnistej to nawet po małej wywala mi cukier :/ po obiedzie dziś spoko, a była m.in. kasza pęczak, po jabłku, jogurcie i kiwi jest ok... Ewidentnie pieczywo póki co mi chrzani sprawę 🙄 zobaczymy co dalej, no bo tak jak mówię, dopiero raczkuję. Tzn dietuje od piątku, ale pomiary właśnie dopiero zaczęłam.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to jak u mojego syna, u niego jest jeden dzień różnicy tzn. pierwszy dzień panny, ale z opisu oprócz zrzędzenia nic a nic się nie zgadza. Za to lew wypisz wymaluj. Jak czytam to ja jestem typową wagą, u męża tez się zgadza - baran... no zobaczymy jak z Kalinką będzie ... na razie widzę, ze jest mega uparta

Z chlebem to pamietam moja koleżanka tez miała problem w trakcie cukrzycy ciążowej, mogła jeść tylko jakiś żytni i to z jednej piekarni. Spróbuj może z żytnią mąką coś podziałać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 19:47

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1831 1832 1833 1834 1835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ