X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam. Te z trefla 2+ na początek są super, mają od 2 do 6 elementów. I tez w peppco kupowaliśmy. Z peppą 🙂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Bingiem😜

• Kala Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi a jakieś 3+ mają teraz w pepco?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie wiem,ja mam Trefla Bing,ale zamawialam z netu.

• Iggi31 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dziś Młody ma nową zajawke-puszczanie baniek mydlanych.Zajmuje się nimi sam już od godziny😜

Kala lubi tę wiadomość

• Kala Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale, ze tak sam zupełnie??? No dla mnie to jakiś kosmos 🤣

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmucha sam,oczywiście najpierw musiałam mu pokazać.. no i uważać żeby nie wylał tej mikstury na siebie..ale nie słuchałam po 100 razy na minute"Mama"😜

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi bo nieźle, moj to zapewne wypil :o

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem skąd to Wasze zdziwienie😀przecież puszczanie baniek to żaden wyczyn.

• Kala Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zdziwiła ta godzina sam na sam, nie bańki 😂 ze tak sam się sobą zajmuje .....to dla mnie zagadka jak to zrobić

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz tak zupełnie sam sam to nie,byłam przy nim i uważałam żeby nie wylał potem trzymałam mu pojemniczek z mikstura,dla mnie sam oznaczało że nie musiałam ich dmuchać ja😜

• Kala Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa..... ja Kalinie wczoraj w kąpieli też bańki odpaliłam i sama dmuchała... z tym, ze chciała tez sama pojemnik trzymać, wiec za długo się nie pobawiła, bo wszystko wylała

A mały tak w ogóle potrafi sam się bawić bez asysty?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala potrafił,tak od miesiąca jest non stop "mama".Kiedyś jak dostał Duplo to też potrafił siedzieć bite pół godziny sam i układać.Ostatnio mam wrażenie że włączyła mu się jakaś mamoza.Odkad więcej jestem w domu w związku z koronawirusem to więcej wymusza,robi sceny,ze złości rzuca wszystkim..powoli zaczynam się martwić tymi zachowaniami,być może to piątki,ale pewnie nie tylko😐

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio tez sie umie zajac sobą ale ktores z nas musi byc w zasiegu wzroku. Od niedawda wymysla sobie sam rozne zabawy. Ale jesli chodzi o bańki to pomijajac fakt ze zaraz by wylał, to na 100% by wypił ;p Nawet gdybym stała przy nim, to jest mega szybki ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj krzywą cukrową no i wyszła mi cukrzyca ciążowa. To jakby tyle w temacie porodu domowego..

Lila miała dziś akcję zęby między 4 a 6 rano, potem dospałyśmy do 9.15 i jest tak marudna, że wymiękam. Jak sobie pomyślę o pomiarach cukru ileś razy dziennie, wymyślaniu dań na diecie itd i to wszystko przy niej to mnie ciary przechodzą. Z zajmowaniem się sobą też u nas kiepsko. Było już trochę lepiej, teraz znowu trzeba być ciągle przy niej, bawić się itd.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro nie martw się ta cukrzycą.Ja miałam w ciąży z Młodym,nie brałam insuliny,tylko trzymałam dietę i robiłam pomiary..jakoś wytrzymasz jesteś widzę na półmetku.W ogóle nie wiem czy ta cukrzycą to nie jest trochę rozdmuchana sprawa,kiedyś tych badań nie było (jeszcze z 15 lat temu)i rodziły się zdrowe dzieci, nie wierzę,że dawniej kobiety jej nie miały.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej w sumie martwi pilnowanie diety i te pomiary w kółko.. 🙄 No nie mówiąc o tym, że mój plan porodu w domu legł w gruzach 😔 teraz w takim razie pozostaje mi się modlić, żeby udało mi się rodzic w tym szpitalu, w którym chcę, a nie w tym najbliższym jak ostatnio..

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Henio tez sie umie zajac sobą ale ktores z nas musi byc w zasiegu wzroku. Od niedawda wymysla sobie sam rozne zabawy. Ale jesli chodzi o bańki to pomijajac fakt ze zaraz by wylał, to na 100% by wypił ;p Nawet gdybym stała przy nim, to jest mega szybki ;p
    Edwarda mój z kolei nigdy nie odmówi sobie,żeby nie zjeść pasty do zębów z tubki lub kremów z tubki-najbardziej lubi Emolium do twarzy😜 a tak poza tym to nie zjada dziwnych rzeczy typu ciastolina,kredki itp.

• Iggi31 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Mnie najbardziej w sumie martwi pilnowanie diety i te pomiary w kółko.. 🙄 No nie mówiąc o tym, że mój plan porodu w domu legł w gruzach 😔 teraz w takim razie pozostaje mi się modlić, żeby udało mi się rodzic w tym szpitalu, w którym chcę, a nie w tym najbliższym jak ostatnio..
    Totoro spokojnie,jedz co trzy godziny rzeczy o niskim indeksie glukemicznym i będzie dobrze,plus taki,że nie przytyjesz w ciąży.. jakby co to pytaj,coś tam pamiętam o tej cukrzycy.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi dzięki :) Przeglądałam teraz przykładowe jadłospisy, to w sumie jedzenie podobne jak moje, gdy się pilnuję i staram zdrowo jeść 🙄 no tylko nie pocieszę się czekoladą studencką 😑

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1829 1830 1831 1832 1833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ