Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam. Te z trefla 2+ na początek są super, mają od 2 do 6 elementów. I tez w peppco kupowaliśmy. Z peppą 🙂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Bingiem😜

• Kala Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi a jakieś 3+ mają teraz w pepco?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie wiem,ja mam Trefla Bing,ale zamawialam z netu.

• Iggi31 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dziś Młody ma nową zajawke-puszczanie baniek mydlanych.Zajmuje się nimi sam już od godziny😜

Kala lubi tę wiadomość

• Kala Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale, ze tak sam zupełnie??? No dla mnie to jakiś kosmos 🤣

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmucha sam,oczywiście najpierw musiałam mu pokazać.. no i uważać żeby nie wylał tej mikstury na siebie..ale nie słuchałam po 100 razy na minute"Mama"😜

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi bo nieźle, moj to zapewne wypil :o

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem skąd to Wasze zdziwienie😀przecież puszczanie baniek to żaden wyczyn.

• Kala Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zdziwiła ta godzina sam na sam, nie bańki 😂 ze tak sam się sobą zajmuje .....to dla mnie zagadka jak to zrobić

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz tak zupełnie sam sam to nie,byłam przy nim i uważałam żeby nie wylał potem trzymałam mu pojemniczek z mikstura,dla mnie sam oznaczało że nie musiałam ich dmuchać ja😜

• Kala Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa..... ja Kalinie wczoraj w kąpieli też bańki odpaliłam i sama dmuchała... z tym, ze chciała tez sama pojemnik trzymać, wiec za długo się nie pobawiła, bo wszystko wylała

A mały tak w ogóle potrafi sam się bawić bez asysty?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala potrafił,tak od miesiąca jest non stop "mama".Kiedyś jak dostał Duplo to też potrafił siedzieć bite pół godziny sam i układać.Ostatnio mam wrażenie że włączyła mu się jakaś mamoza.Odkad więcej jestem w domu w związku z koronawirusem to więcej wymusza,robi sceny,ze złości rzuca wszystkim..powoli zaczynam się martwić tymi zachowaniami,być może to piątki,ale pewnie nie tylko😐

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio tez sie umie zajac sobą ale ktores z nas musi byc w zasiegu wzroku. Od niedawda wymysla sobie sam rozne zabawy. Ale jesli chodzi o bańki to pomijajac fakt ze zaraz by wylał, to na 100% by wypił ;p Nawet gdybym stała przy nim, to jest mega szybki ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj krzywą cukrową no i wyszła mi cukrzyca ciążowa. To jakby tyle w temacie porodu domowego..

Lila miała dziś akcję zęby między 4 a 6 rano, potem dospałyśmy do 9.15 i jest tak marudna, że wymiękam. Jak sobie pomyślę o pomiarach cukru ileś razy dziennie, wymyślaniu dań na diecie itd i to wszystko przy niej to mnie ciary przechodzą. Z zajmowaniem się sobą też u nas kiepsko. Było już trochę lepiej, teraz znowu trzeba być ciągle przy niej, bawić się itd.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro nie martw się ta cukrzycą.Ja miałam w ciąży z Młodym,nie brałam insuliny,tylko trzymałam dietę i robiłam pomiary..jakoś wytrzymasz jesteś widzę na półmetku.W ogóle nie wiem czy ta cukrzycą to nie jest trochę rozdmuchana sprawa,kiedyś tych badań nie było (jeszcze z 15 lat temu)i rodziły się zdrowe dzieci, nie wierzę,że dawniej kobiety jej nie miały.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej w sumie martwi pilnowanie diety i te pomiary w kółko.. 🙄 No nie mówiąc o tym, że mój plan porodu w domu legł w gruzach 😔 teraz w takim razie pozostaje mi się modlić, żeby udało mi się rodzic w tym szpitalu, w którym chcę, a nie w tym najbliższym jak ostatnio..

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Henio tez sie umie zajac sobą ale ktores z nas musi byc w zasiegu wzroku. Od niedawda wymysla sobie sam rozne zabawy. Ale jesli chodzi o bańki to pomijajac fakt ze zaraz by wylał, to na 100% by wypił ;p Nawet gdybym stała przy nim, to jest mega szybki ;p
    Edwarda mój z kolei nigdy nie odmówi sobie,żeby nie zjeść pasty do zębów z tubki lub kremów z tubki-najbardziej lubi Emolium do twarzy😜 a tak poza tym to nie zjada dziwnych rzeczy typu ciastolina,kredki itp.

• Iggi31 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Mnie najbardziej w sumie martwi pilnowanie diety i te pomiary w kółko.. 🙄 No nie mówiąc o tym, że mój plan porodu w domu legł w gruzach 😔 teraz w takim razie pozostaje mi się modlić, żeby udało mi się rodzic w tym szpitalu, w którym chcę, a nie w tym najbliższym jak ostatnio..
    Totoro spokojnie,jedz co trzy godziny rzeczy o niskim indeksie glukemicznym i będzie dobrze,plus taki,że nie przytyjesz w ciąży.. jakby co to pytaj,coś tam pamiętam o tej cukrzycy.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi dzięki :) Przeglądałam teraz przykładowe jadłospisy, to w sumie jedzenie podobne jak moje, gdy się pilnuję i staram zdrowo jeść 🙄 no tylko nie pocieszę się czekoladą studencką 😑

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1829 1830 1831 1832 1833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ