WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok - Jedno dziecko śpi, trzeba się zająć starszym ;)

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry u nas jest IDENTYCZNIE!!! Do dorosłych bardzo otwarta (swoją drogą kiedyś tez się bała), a do dzieci .... żeby tylko nikt do niej podszedł, bo płacz. Wcześniej to jeszcze po prostu bawiła się obok, a teraz?!! Piaskownica czy zjeżdżalnia powinny być puste żeby wlazła, a tak ...siedzimy na ławce i sobie patrzymy i gadamy co robią dzieci 🤨 ale jakby co to do domu nie chce wracać ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my ostatnio takie wkręcone w te klocki i sobie czasami szukamy jakiś perełek na olx .... i ostatnio zakupiłyśmy sobie coś ... a to coś to zestaw Przychodnia z wczesnych lat 80- tych 😁 no jaram się jak gwizdek 😁
    a w połączeniu ze szpitalem z 2011 wyszła nam super budowla

acf52726f901.jpg

04050df9d95c.jpg

Co najlepsze w tej przychodni jest telefon stacjonarny z słuchawką i kabelkiem i musiałam tłumaczyć Kalince co to jest, bo w lekkim szoku była 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 19:16

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ale super🤩
    Też szukałam dzisiaj jakiś klocków na olx, bo kiedyś w jakiejś bawialni był taki zestaw i bardzo się Jagoli spodobał, później dostała od taty mały zestaw z samolotem i tak teraz nam właśnie brakuje cos na odmianę :)

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    A my ostatnio takie wkręcone w te klocki i sobie czasami szukamy jakiś perełek na olx .... i ostatnio zakupiłyśmy sobie coś ... a to coś to zestaw Przychodnia z wczesnych lat 80- tych 😁 no jaram się jak gwizdek 😁
    a w połączeniu ze szpitalem z 2011 wyszła nam super budowla

acf52726f901.jpg

04050df9d95c.jpg

Co najlepsze w tej przychodni jest telefon stacjonarny z słuchawką i kabelkiem i musiałam tłumaczyć Kalince co to jest, bo w lekkim szoku była 🤦‍♀️

Ale bomba 😍

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na olx zamowilam jej lake baby born, bo zobaczyla u kuzynki i sie jej spodobała taka z akcesoriami, a nie chciałam na nową wybulic, bo nie wiem ile fascynacja potrwa, najwyżej jak się spodoba to dokupimy jeszcze jakieś bajery ;)

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala rewelka. Uwielbiamy lego i tez mamy pare zestawów. A mój ma całe ogromne pudło w piwnicy ale zwykłego lego wiec czekamy.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😘 tez mi się nasze dzieło podoba ...🤣

My mamy duplo dwa duże zestawy: właśnie ten szpital i taki domek
    e749b06b20b3.jpg
    i do tego kilka małych i podkładkę do budowania... jak nie macie to polecam 🙂

A zwykle lego tez u nas czeka .... po Franku zostało, teraz bratanica się nimi bawi, a brat pokusił się o odbudowanie zestawów, więc będziemy mieć gotowe jak Kalinka przejmie 🙂 Franek to był mistrz w mieszaniu ... nigdy z instrukcji!!! Ale w sumie pewnie dlatego zostało.... normalnie bym sprzedała, tylko nie chciało mi się kompletować i wyniosłam do piwnicy takie zmiksowane. Tam oprócz takich zwyklaków było mnóstwo zestawów z jakiś potworami, star warsy itp niekoniecznie moje klimaty 😂 osobiście wolę domki 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 21:17

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala też chce kupic ten domek Heniowi, jest tam wszystko co on lubi - piesek, tort, misio, gitara... no i ten mały kibelek :O

Wczoraj 1 raz usłyszałam słowo "dlaczego?". Zaskoczył mnie. Zobaczymy czy się rozkręci i będzie to jego ulubione słowo.

Co do bania się dzieci, niedawno pisalam ze jestem zaniepokojona bo Henio tez wrzeszczy jak inne dziecko podchodzi do niego na placu zabaw, mowi ze sie boi, nawet sie raz popłakał jak chlopiec podszedl zbyt blisko. A po tych kilku dniach w przedszkolu mówi, że juz się nie boi dzieci, ze lubi dzieci. Zobaczymy co będzie dalej, ale chyba musiał się przekonac.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny ten domek, też może kupimy :) a macie może już zestaw jakiegoś majsterkowicza?
    A ja ciągle czekam na więcej słów, w kontekście drugiego dziecka też by to pomogło w komunikacji. Za to na placu zabaw nie ma problemów, jedynie się denerewuje jak pójdzie ze swoją zabawką i obce dziecko do niego podchodzi..

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No domek jest petarda 😁 polecam

Kalinka ostatnio ma nową zabawę.... w dzidziusia 😂 przynosi mleko albo smoczek dla lalki i chce, żeby ją lulać i śpiewać kołysanki 😮 i wszystkim opowiada, ze tata kupi jej smoczka i duży wózek czyt. gondolę 🤦‍♀️

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa, my kupiliśmy Heniowi jakoś na początku roku zestaw majsterkowicza i nawet fajnie się tym bawił, profesjonalnie udawał że przykręca śrubki itp. Po kilku miesiącach przestał, teraz zestaw leży na szafce i nie jest nim zainteresowany.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas na topie są teraz książki i puzzle. Klocki jakoś przestały chwilowo fascynować.
    Dziś Kacper miał szczepienie. Nawet nie płakał. Super dzielny. Tylko Bartek jak został z dziadkami to awantura że mama pojechała. Za dwa tyg mamy wesele. I nie wiemy z mężem co robić. Bo on nie zaśnie bez mamy. Nie wiem czy będziemy szli. A brać jego i odwieźć do domu to też nie wchodzi w grę bo w aucie usunie w domu się obudzi i już, nie wrócimy na wesele. Ehh

My z mężem dziś mamy rocznie ślubu. 4 latka :)
    Jak tak sobie myślę to bilans ładny dodatni. Tylko na wadze niestety też. Taka śmieszna sytuacja. W dniu ślubu 67 kg. Dziś 76 kg. A cm wzrostu mi nie przybyło :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 12:03

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia wszystkiego najlepszego na rocznicę😘 męża masz w domu czy świętujecie zdalnie?

My dzisiaj zaliczyłyśmy szczepienie na grypę. Pierwsza dawka. Mam nadzieję, ze uda mi się dostać drugą....Myślałam, ze będzie gorzej, ale całkiem spoko było... tylko teraz plasterka nie chce zdjąć i wszystkim się chwali 😀

I właśnie byłam na zebraniu szkolnym z rodzicami ... ZDALNIE 😁 i jak dla mnie to akurat zebrania mógłby się tak zawsze odbywać

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala zdalnie świętujemy. Ja już w łóżku a mąż też już idzie spać bo wczesnie wstaje. Chłopaki za to śpią już od 18:30 grzecznie także mam luźny wieczór :)

Kala lubi tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje chłopaki mają gluty obaj ehh

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też coś z tymi glutami... zaczyna sie🤦‍♀️

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już po gilach, byl teraz 3 dni w przedszkolu, ciekawe ile potrwa pełnia szczęścia ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączamy się do zagilowanych 🤨 Franek katar przywlókł ostatnio ze szkoły .... do wczoraj jeszcze myślałam, ze Kalina już nie złapie, ale jednak dzisiaj wylazło...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my pozdrawiamy znad morza,u nas odpukac gili brak.Tomek grzeczny i ma niesamowity apetyt,jestem w szoku.Od poniedziałku przedszkole..

Kala lubi tę wiadomość

‹‹ 1884 1885 1886 1887 1888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ