WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ten olejek oilolbas na poduszkę kilka kropli na noc, on dosyć dobrze działa na zatkany nos ... no i nieśmiertelny Nasivin kids oczywiście.
    To może być zapalenie nosogardzieli, a nie zwykły katar, wtedy właśnie trudniej schodzi i jest ciagle wrażenie zatkanego nosa

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda jak jeszcze myślałam, ze Sara ma katar a nie sapkę to pediatra doradziła mi spray Narivent - bardzo dobrze działa, Sarę bardzo zatykało po psiknieciu, ale potem miała pieknie oczyszczony nos (uu nas problemem jest ulewanie). Przy katarze podobno też świetny efekt. Moze sie sprawdzi u Was :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy u moich rodziców, dziewczyny wybawione, Sara już śpi, Lila się kąpie właśnie :)

Co do jedzenia to ja od jutra hamulec i ograniczam pieczywo, dosc tego 🙈 Proszę o kciuki 🙈

U nas Lila ma okropny problem ze spaniem ostatnio, juz chodzę jak zombiak. Codziennie ma ok. 1,5h przerwy w spaniu w nocy. A ledwie uda mi się ją uśpić to Sara budzi się na jedzenie a w okolicach 5 zaczyna sie prężyć, stękac i ja juz wtedy wstaję i idę z nią do salonu... Ma sa kra.

A co ona dziś wypaliła do mnie 🙈 "Mamooo, a urodzisz jeszcze dzidziusia? Chciałabym, żebyśmy mieli jeszcze jednego dzidziusia..." 🙈🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2020, 20:09

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro współczuje nocek.. a ta przerwa jest spowodowana wybudzeniem przez Sarę, czy chodzi o coś innego?
    To moze jeszcze sie skusisz :) A chce siostrzyczkę czy brata? :D

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co Ty na to mamuśka ????😘

Matko, jak mnie to męczyło u Kalinki jak sobie robiła takie przerwy nocne ... współczuje 😟
    Kciuki za dietę !!! 🙂 Ty twarda jesteś w tym względzie to dasz radę ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa nie, właśnie to nie Sara, Sara to spi a jak zaczyna stękac o cycka to ją karmię i śpi dalej. Gdyby nie to, ze notuję sobie zawsze o której karmilam którym cyckiem to pierwszego karmienia zazwyczaj w ogóle nie pamiętam 😅 Lila wybudza się sama i kompletnie nie może zasnąć... Zaczyna płakać, ze chce na rączki, potem ją odkładam, próbuje zasnąć, potem znowu na rączki, potem czytać.. No wykańcza mnie to. Poprzedniej nocy sie nie obudziła, ale znowu wieczorem nie mogła zasnąć, już dostawałam nerwicy, chociaż wiem, ze nie jej wina... Ale czytam i czytam, łeb mi już iles razy spadł, liter juz kurna nie widzę, wtrącam co chwilę jakieś zdania z dupy, bo mi się coś śni a ta nic, wierci się, przewala itd... No ale nockę przepala, miala jedną pobudkę, ale koło 6 jak już nie spałam.

Co do drugiego dzidziusia to powiedziałam, że nie.😂

A co do diety to dziś właśnie zjadłam u rodziców tiramisu mamy roboty (wspaniałe 😍) i poprawiłam drożdżówką z jagodami i kruszonką, którą dziś upiekłam. I tym optymistycznym akcentem kończę nałóg. Na razie spróbuję jeść pieczywo co drugi dzień a słodkie jeść tylko okazjonalnie albo tylko w weekend. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2020, 21:03

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet tu polityka..
    Ja podpisuje się pod wypowiedziami Totoro. I widzę to tak, że chcieli zrobić coś dobrego (bronić życia ludzkiego) tylko wybrali bardzo złą drogę. Nie rozumiem kobiet w tym względzie, że np rocznego, miesiecznego czy innego urodzonego niepełnosprawnego dziecka by nie zabiły (zresztą nie słyszałam żadnej wypowiedzi matki takiego dziecka, że żałuję, że je urodziła), ale dziecko w swoim łonie to czemu nie. Przecież to to samo dziecko. Dokładnie to samo, tylko różnica taka, że przed urodzeniem żyje w łonie mamy, no kurcze, nie spada z kosmosu po 9 mcach :-/

A zamykając temat jestem w trzeciej ciąży :-) 6,5 tygodnia. Serduszko już bije. Cokolwiek powiedzą badania genetyczne przyjmę na klatę. Uprzedzając pytania- no nie planowane.. z kalendarzyka, bo przecież ja mam takie regularne cykle.. A jednak nie do końca :-) jak zrobiłam test to padłam, ale już przetrawione. Jest mały krwiaczek, muszę się oszczędzac. Ale co ma być to będzie. Ma być trójka, będzie trójka. Z dwójką sobie radzimy to i trzecie przyjmiemy.

Totoro, Blueberry lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko przypomnę, że o Kingę staraliśmy się 6 lat. Wtedy trójka dzieci na przestrzeni niespełna 4 lat brzmiałaby dla mnie jak science fiction ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, i na październikowkach jest mama dziecka z zespołem Downa. Dawno ich nie czytałam, ale z tego co jego mama kiedyś pisała, to Bartuś musiał przejść najpierw jakieś operacje, ale potem już wszystko było ok i oprócz tego, że wygląda inaczej jest zwykłym chłopcem. Tak samo się rozwija, myśli i czuje. I jest bardzo kochany. Ja nie potrafię zrozumieć, że zabicie go w łonie mamy dla niektórych byłoby ok, tylko dlatego,że ma wadę wrodzona i jest inny niż my.

Totoro lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale dość poglądów.
    U nas jeszcze nikt nie wie, że jestem w ciąży. Wszyscy padną, bo założyli, że dwójką to już i to chłopiec i dziewczynka to już idealna kombinacja i więcej nie będzie ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Jupik ale informacje super gratulacje b:)

Totoro kciuki za dietę :)

Totoro, Jupik lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba biję tu jakieś rekordy 😜

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaa!!! Jupik, ale numer, gratulacje!!! Pewnie, ze dacie radę! :D Co za wiadomość, chyba nie zasnę 😀 To jak u nas, Lila 4,5 roku wystarana, a Sara pyk, za pierwszym podejściem 🙈 No tylko, ze ja chyba nie odważę się na trzecie 😀 No chyba, ze jak u Ciebie - trafiłoby się 🤷‍♀️😁

No i widzę, ze jest płaszczyzna, na której się zgadzamy 😁

Jupik lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale newsy !!!!! Jupik gratulacje !!!!!😀😀😀

Jupik lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo waszych historii, to chodziłam do liceum z taką dziewczyną, co już w klasie maturalnej bardzo chciała mieć dziecko i usilnie się starali ... z tego co wiem to udało się dopiero po jakiś 5 latach. Niedawno trafiłam na Facebooku na jej profil i co ... teraz 6-tka dzieci 🙂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik gratulacje!!! Witam w zespole :D Czyli termin na czerwiec?

6-tka dzieci to ja nie wiem jak znaleźć czas dla każdego dziecka ;)

Jupik lubi tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik no niezle jaja ;p Gratuluje oczywiscie :)

PS. Ja czytałam wiele takich historii, że gdyby kobiety wiedziały, że dziecko będzie tak chore lub tak niepelnosprawne (bo nie mówimy tu o zd) to usunełyby.

A propos zd, ja wiem ze są rózne stopnie zaawansowania tego zespolu, ale ja niestety w glowie mam widok z dziecinstwa - w moim bloku byl kilka lat starszy chlopiec z zd. Byl bardzo duzy i bardzo silny. Porozumiewał sie tylko krzykiem i jękami, do tego byl bardzo agresywny. Na spacery chodzil tylko z ojcem, bo matka nie dałaby rady go przytrzymac. Wiec taki widok zapamiętałam, krzyczacy chlopiec z zd, obok niego ojciec. Jak ich widziałam to spierdzielalam ile sil w nogach.

Jupik lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa z tego co wyczytałam, to do tego oni wszyscy oprócz najstarszej są w edukacji domowej 😮 dla mnie hardkor ...
    co do czasu dla dziecka, to może jak jest więcej w podobnym wieku, to te młodsze podczepiają się pod starsze i już tak nie wymagają takiej uwagi rodziców jak nie przymierzając u mnie ...

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala to wielki podziw. Sama kiedyś myślałam o ED, ale szkoda by mi było takich szkolnych znajomosci.

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edukacja domowa jak dla mnie nigdy w życiu !!! Aktualnie mam to na chacie 😂😂😂

Poza tym nie samą nauką dziecko żyje.... jednak życie towarzyskie w dużej mierze kręci się wokół szkoły, a niekoniecznie po południu jest czas na spotkania ze znajomymi zwłaszcza zimą

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1906 1907 1908 1909 1910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ