Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi kalendarz 🤣🤣🤣 no wiesz w dzisiejszych czasach katar.....mnie coś w gardle drapie i w krtani, oby na tym stanęło 🤨

Jupik współczuje mdłości.... Ty chyba w każdej ciąży się męczyłaś? Dobrze pamietam? My już od kilku dobrych lat korzystamy usług z Pani sprzątającej i meeega wygoda .... fakt, ze ostatnio coś choruje i rzadko przychodzi i trzeba samemu polatać na szmacie, ale już się do niej przyzwyczaiłam i nie chce zmieniać

A my z Kalinką siedzimy sobie pod kocykiem ... jakoś tak szaro , buro, ponuro, zimno i nic się nie chce

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik współczuje mdlosci, życzę aby szybko przeszły. Co do zmęczenia nie pocieszę bo ja dalej wymiękam, chociaż na pewni jest ciut lepiej.
    Kala często do was przychodzi Pani do pomocy? Tez nad tym myśle w nowym mieszkaniu, tylko zastanawiam sie czy częściej czy tylko raz na kwartał na jakieś większe porządki... tego mieszkania nie ogarniam przy dziecko, a co dopiero dwa razy większego przy dwójce...
    Kalinka tak chętnie leży pod kocykiem? Mój to tylko w biegu i to bez spodni i skarpet jak chce założyć to krzyk... za to od miesiąca nie chce praktycznie chodzić na spacery.. trudno mi z tym bo zawsze czas inaczej leci.

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja niestety co ciąża to mdłości..z Kingą było najgorzej. Serio leżałam jak kłoda i nie byłam w stanie z łóżka wstać, mdłości jakbym miała ciągła chorobę lokomocyjną bez przerwy.. i z 5 m-cy męczyły. Z Felkiem lepiej, książkowe 3 mce, jakoś funkcjonowałam, ale też męczyły. I teraz zaczyna się znowu, choć widzę, że znowu dramatu jak u Kingi nie będzie, to jednak znowu muli. Nie wiem o co chodzi, moja mama nie miała mdłości, moje siostry jakieś pojedyncze epizody, a ja żyję między jednym zmuleniem a drugim.

Kala, a gdzie znalazłaś tą kobitę? Ja to nawet nie wiem jak szukać. Kurna, ogłoszenie wywiesić w pobliżu, czy co? W necie gdzieś zamieścić (gdzie), ale serio, przydałaby się, bo nie ogarniam, a przy trójce lepiej nie będzie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik zarejestruj się tutaj https://www.pomocedomowe.pl/ daj ogłoszenie, napisz czego oczekujesz itp. same się zgłoszą zainteresowane Panie, a jak Ci jakaś podpasuje to zaprosisz na rozmowę. Coś tam trzeba zapłacić za założenie konta i dostęp do ogłoszeń, nie pamietam ile, ale nie było jakoś dużo.

Czereśniowa średnio dwa razy w tyg przychodzi na ok 3 godz.
    Co do leżenia pod kocykiem, to Kalinka owszem lubi się zabunkrować 🙂 jakieś tam miśki, książeczki i siedzimy .... ona zawsze była trochę leniuch 😉 po mamusi 🤦‍♀️

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik moja mama i moja siostra w obu ciązach zero mdlosci, nie mowiac o wymiotach. A ja do 16 tygodnia tylko lezalam, bo jak siedzialam to rzygalam jeszcze bardziej. Tylko lezenie. One nie wiedzialy o czym mowie, wrecz sie smialy z tego :/

Czeresniowa moj tez tylko biega. Siedzenie pod kocem? :o nie znam. Moj nawet jak chory to biega.

A ja siedze jak na szpilkach i czekam na konferencje rządu. Od tygodnia chodze podkurwiona :(

Henio miał dziś bał halołinowy, przebrał się za duszka :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ja też czekam !!!! Mam nadzieję, ze treningi zostawią młodemu .... tak mi szkoda tego mojego chłopaka jak siedzi w tym domu uwięziony. Tylko po południu albo trening albo wychodzą na chwilę na dwór ... a jak im i tego zabronią ...

Czereśniowa u nas ostatnio tez problem ze spacerami. Ze mną jeszcze pójdzie, ale z mężem już gorzej ... do pokoju go tylko ciągnie, żeby się bawił

A co do mdłości to tez przerabiałam przy Kalince ... bez wymiotów, ale cały czas uczucie jakbym miała chorobę lokomocyjną i dodatkowo taki metaliczny posmak w ustach blee... mi z kolei pomagało tylko chodzenie jak leżałam było dużo gorzej. W pierwszej ciąży odwrotnie . Wymioty bez mdłości. Chyba to było lepsze

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro Agusia bardzo proszę się zameldować na forum 😀

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, no tak, faktycznie teraz pamiętam, że Twoja ciąża z Heniem to jak moja z Kingą..

To cmentarze zamknęli. Kto zdążył odwiedzić to zdążył, kto nie, to ma pecha. Pójdzie tydzień później.

Kala, dzięki. Oblukam dziś tą stronkę.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Bogu dzięki nie zamknęli przedszkoli. Wykoncze się nerwowo przez to wszystko.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takiego długiego posta naskrobałam i kliknęłam sobie anuluj 🤦‍♀️

W każdym razie melduję się, żyję, tydzień miałam do bani, bo Sara malo w ciągu dnia sypiała, a nocami Lila urządzała histerie.. 😐 Dawno tak nie odliczałam dni do weekendu..

Co do zamknięcia wszystkiego - czytałam, ze rozważają, ale w sytuacji kiedy będziemy odnotowywać wzrost zachorowań o 2,5-3 tys dziennie.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff całe szczęście przedszkola ocalone..

Edwarda,fajnie bal Halloween.U Tomka nie robią,dyrektorka mówiła mi,że niektórzy rodzice mieli obiekcje i zrezygnowała.Halloween robimy jutro w domu,już kupiłam dynię😉

Mówiąc szczerze,też zaczynam myśleć o pomocy domowej,posprzątać ten mój dom to będzie teraz wyzwanie.Ale jak znam życie,mąż się nie zgodzi,zawsze był zdania,że nie znioslby kogoś obcego w domu.

• Kala Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi mój też marudził 😉 m.in. ten słynny argument o kimś obcym w domu ... ja mu tylko powiedziałam, ze jak lubi pół soboty latać na szmacie to spoko niech sprząta nie musimy nikogo brać, ale ja wysiadam ...’mam ciekawsze zajęcia. W tygodniu wracaliśmy późno, treningi młodego, obiad i jedyne co to na szybko odkurzaliśmy codziennie, a na takie gruntowne sprzątanie zostawały tylko soboty.
    No to ostatecznie pomarudził pomarudził, ale się zgodził i w rezultacie był bardzo zadowolony 🙂 babka miała klucze i przychodziła 2 razy w tygodniu jak byliśmy w pracy, ogarniała chatę, a my wracaliśmy już na gotowe. No i tak się chłopak przyzwyczaił, ze nawet chciał zwiększyć do 3 razy w tygodniu 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 19:53

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro współczuje 🙁 i Lili też biedna, bo spać nie może ...
    i wszystkiego najlepszego dla Sary z okazji skończenia 2 miesięcy 😘🥳

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi ja nie rozumiem takich rodziców, chodzi im o wiarę? Dla mnie nie ma to nic wspólnego z wiarą, to zwykła zabawa dla dzieci. Nie jest to przeciez zastepstwo wszystkich świętych, wyznawanie szatana czy innych takich. Tacy sztywni rodzice krzywdzą swoje dzieci. Na balu u Henia tylko jeden chłopiec nie był przebrany. Zastanawiam się jak on się czuł. Wysłałam mamie zdjęcia a ona od razu powiedziała, że biedne dziecko. Bo biedne bardzo. Tylko współczuć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 20:03

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, ale nie baliście sie na początku tak zostawić ja samą w domu? Jakoś sobie tego nie wyobrażam ;) 3 razy w tygodniu to nawet ja nie sprzątam, chociaż wiadomo naczynia/zamieść trzeba codzienne, ale generalnie to raz na tydzień staram sie ogarnąć mieszkanie w miarę możliwości

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa mój mąż jest mega pedant i ma trochę inne standardy czystości niż normalni ludzie 😂 po 16 ponad latach już się przyzwyczaiłam 🤷‍♀️ u nas odkurzanie codziennie, czasem nawet 2 razy dziennie ... on potrafił o 6 rano przed wyjściem do pracy odkurzać 🤦‍♀️ od roku mamy roombę i o ile ja ją uwielbiam, to on już nie za bardzo ... chyba mu brakuje tego latania z odkurzaczem hahaha
    no a łazienki, mycie podłóg, kurze to tak 2 razy w tygodniu się ogarnia
    Oczywiście, ze się bałam i na początku urywałam się na chwilę z pracy, żeby Panią wypuścić. Ale męczące to było i stwierdziłam, ze trzeba zaufać i dałam klucze. Miałam zdjęcie dowodu, wiedziałam gdzie mieszka i tyle ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 20:15

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywołana jestem :) żyje chociaż dni mi lecą tak szybko. Mam na głowie ekipę od ociepleń i już mam ich dość. Trzeba pilnować sprawdzać z poziomica czy równo są ściany ehh. Ale w pon już zaczynają malować i koniec ! :)
    Co do zamykania to mnie to nie dziwi. Będzie więcej zachorowań przez te protesty za tydz dwa to wyjdzie i wtedy bliżej świat zamknął znowu wszystko pewnie. Ja na tej swojej wsi to mam trochę jak u Pana Boga za piecem ;)

Co do sprzątania. Jakoś nie wyobrażam sobie takiej "pomocy domowej ". Teraz mam mało do ogarnięcia bo tylko kawalerka ale za pół roku jak pójdę na duży metraż to będzie wyzwanie. Ale nie myślałam nigdy o takich rozwiązaniach. Mąż też na pewno miał by obiekcje więc nawet nie zagłębiam się w temat.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala dzięki 😊 Rany, juz taka duza mi się wydaje 🙈 a kluska taka... 😁

Co do spania to przewalone, nie wiem co się Lili porobiło, ale męczymy sie obie. W dodatku straszną mamozę ma ostatnio, już zapomniałam jak to było 😶 dobrze, ze Sara mimo tego, że nie śpi za wiele w ciągu dnia, jest taka spokojna. Ona się generalnie non stop śmieje 😁 i nawet na macie tej z pałąkami z wiszącymi zabawkami poleży, co jest dla mnie widokiem kosmicznym. Lila tylko poczuła podłoże i był ryk, a ona leży i tyrpa sobie łapką małpkę albo gada do tukana... 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia fakt nieźle się tam zabunkrowałaś przed koroną 🤣

Totoro czyli są już jakieś różnice pomiędzy dziewczynami? Czy raczej podobnie?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ja nie mam obiekcji. Mąż mój odwrotny do Kali- może żyć w totalnym syfie i jemu nic nie przeszkadza 🙉 ja ogarniam jak mogę, ale mam wrażenie, że ile bym nie sprzątała to jest ciągły syf. Mężowi powiedzialam o pomocy domowej to se zażartował, że jak wezmę 20-letnia Ukrainke to ok. Powiedzielam, że super, bo i tak go całe dnie w domu nie ma to jej i tak nie uraczy 😂 teraz będę mieć ciężkie półtora miesiąca, wiec pomoc się przyda. A potem przy trójce tym bardziej. Ja tam też wolę robić ciekawsze rzeczy niż latać ze ściera. A mąż to rozumie, bo sam jak ma wolne i jest ciepło to nigdy nie siedzimy w domu na sprzątaniu tylko spitalamy na jakieś wycieczki całodniowe i dyskusja o tym kiedy robić generalne porządki była u nas nie raz.. tak więc dobry moment, żeby kogoś przyjąć.

Edwarda, nie no, kurczę, ja jestem wierząca i nie widzę nic złego w Halloween, Harrym Potterze czy sklepie Lewiatan 😲🙉😂 jak ktoś widzi to to czysta głupota i zabobony a nie wiara..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1910 1911 1912 1913 1914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ