Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u Totoro, ale u mnie rzeczywiście Felek to totalnie drugi biegun od Kingi. Trzecie powinno być pośrodku 😉 tak jest z moimi siostrami, dwie starsze to totalne przeciwieństwa a ja jako trzecia plasuje się w środku stawki.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik Ukrainki to się cenią jeżeli chodzi o sprzątanie .... może kurcze wliczają w to jakieś dodatkowe usługi dla „pana domu” 🤔

U mnie też totalne przeciwieństwa i to było widać praktycznie od razu w pierwszych tygodniach

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie początki to dziewczyny jaknorzez kalkę :D teraz zaczynają wychodzić różnice. Lila wiecej spała, a jak juz nie spała to była nieodkladalna. Sara spi mniej, ale jest spokojniejsza, wszystko ją interesuje, uwielbia muzykę (na spacery wychodzimy przy Nightwishu oczywiście 😁) i ciągle się śmieje 😃 przy Lili trzeba było sie napracować, zeby ten uśmiech zobaczyć. Ciekawe jak bedzie dalej :D

Rozbawiła mnie Ukrainka 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2020, 06:16

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Halloween to też uważam,że to tylko zabawa dzieci,ale co poradzić,że niektórzy nie do końca są normalni😉
    Tomek mnie wykończy swoim porannym wstawaniem,najczęściej jest to o 5.30.Wszystko zaczęło się od zmiany czasu..Wczoraj próbowałam go przeciągnąć i poszedł spać prawie o 22,dziś pobudka 5.45😐Help!!

Co do sprzątania,to mój mąż nie jest pedantem w domu,w pracy tak.Z kolei ja uwielbiam porzadek,wszystko musi byc tez wyprasowane-to takie moje zboczenie.W domu mąż nie dotknie się do sprzątania,na 60m2 mogłam to robić sama,ale już na 180m albo mi pomoże albo zorganizuje pomoc😝na pewno też muszę kupić roombe..Kala,powiedz,warto?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2020, 06:24

• Kala Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też Franek więcej spał, ale jak już nie spał to się maruda włączała ... tak po prostu siedział albo leżał i stękał w sumie nie wiadomo o co 🤔 o uśmiech tez było ciężko ...noszenia nie lubił wyjątkowo. Miałam wrażenie, ze to ogranicza jego wolność. Kalinka była pogodniejsza, nie marudziła, jak się darła to konkretnie o coś. Ze spaniem dużo gorzej. Na rękach czy na kolanach bardzo lubiła.
    Jak się zaczęli przemieszczać, to Franek przestał jęczeć i zajął się odkrywaniem świata, wszędzie właził, wszystko go interesowało i oczy dookoła głowy trzeba było mieć .... Kalinki z kolei nie trzeba było pilnować, bo pilnowała się sama ... zajęta śledzeniem mamy 😂 w odkrywanie świata się nie wkręciła jak brat ... na spokojnie z dystansem

No i Franek bardzo otwarty na ludzi, towarzystwo ... a Kalinka wręcz przeciwnie

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi warto !!!!! Tylko polecam zainwestować w tą co ma bazę z workiem i się sama opróżnia w trakcie sprzątania. Pojemnik jest mały, szybko się zapełnia i jakbym miała w trakcie go ręcznie opróżniać, to chyba bym wolała tradycyjny odkurzacz odpalić

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi my 5:30 🤷‍♀️ może Kalinka sobie z Tomkiem piątkę przybić 😆

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w temacie sprzątania, to moja córka już przechodzi samą siebie ... 5:30 a ona łóżko ścieli 🤦‍♀️ ja się nawet nie dotykam, bo mnie poucza, ze nie tak jej układam... potem afera, bo koty piasek rozsypały i to trzeba posprzątać już !!!! Teraz!!!!

Ona nawet ja się bawi kuchenką w gotowanie, to potem od razu w zmywanie naczyń i układanie ich w szafce 😮 i tak w kółko, gotuje, jemy, zbiera garnki, zmywa, wyciera, układa ....’

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala napiszesz jaki masz konkretnie model? Ja myślałam o roborock od xiaomi w sumie juz nawet kupiłam (nie używałam), ale nie mają takiego opróżniania o jakim mówisz, a moze coś w tym jest :)
    Kala to jest przesłodkie! Od kogo ona sie tak nauczyła? :)
    Ja jestem zadowolona bo od tygodnia Kuba nagle zaczął sam po sobie sprzątać - plastelinę odkłada do pudełeczka a potem pudełko na miejsce i zamiata :) po gotowaniu na swojej kuchence tez zaczął wszystko układać i to wszystko sam z siebie. Ciekawe ile to potrwa... ale od zawsze mu powtarzam, ze gdyby mi pomógł sprzątać to bym szybciej skończyła i moglibyśmy sie dalej bawić ;)
    Co do różnic w rodzeństwie, to ciekawe jak to bedzie, w sumie Kuba jest na tyle spokojny, ze drugie mogłoby być podobne :) byleby lepiej spało! Kuba to do 2 roku życia to co 45 minut mnie wolał dopóki nie poszłam juz nim spac.

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa ona ma to w genach 😂 nikt jej nie uczył ... starszego to przez 13 lat nie mogę nauczyć, żeby wrzucał brudne ciuchy do pralki, talerz po jedzeniu spłukiwał i wkładał do zmywarki, o składaniu łóżka nie wspomnę 🤨 a mała nie dość, ze to wszystko sama z siebie robi, to jeszcze jego goni 🙂

A teraz jak ze spaniem? Spi z Tobą czy sam? U nas już jest lepiej ... coraz częściej sama przesypia noce, już średnio tylko 2-3 razy w tygodniu muszę z nią spać
    Ups ... pochwaliłam się ... to pewnie zaraz w ślady forumowej koleżanki Lili pójdzie 😂

Odkurzacz mam roomba i7+

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, rewela 🙉
    Kinga wczoraj postanowiła podnieść jednego z naszych kotów. Myślałam, że go udusi 🤦 musiałam interweniować.
    A czy jak Ci ta roomba jeździ to na podłogach coś leży? Bo u nas walają się w kółko kupa rzeczy, zabawek itd.i się zastanawiam czy samo chowanie wszystkiego nie będzie trwać dłużej niż przejechanie zwykłym odkurzaczem 🤔 ja się przymierzałam do Xiaomi, bo kiedyś WI chwaliła (ciekawe co u niej) ale pomysł jakoś przycichł. Teraz znów rozważam.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala,zdjęcie sztos😉
    Juz dawno zauważyłam,że nasze dzieci są podobne zachowaniem,ale z tego co pisałaś,to Tomkowi bliżej do Franka,jakbym czytała o nim opis😝

Dzięki za namiary na roombe,muszę zaplanować zakup,bo przy 3 kotach i dużej powierzchni taka pomoc się przyda.

Kala lubi tę wiadomość

• Kala Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik tak trzeba graty pousuwać, bo inaczej wciąga i się blokuje ... u nas nie ma z tym problemu, bo Kalina na bieżąco sprząta swoje klamoty 🤣🤣🤣 także jeżeli nie masz super dużego mieszkania i zabawki ciagle na podłodze, to się moim zdaniem nie opłaca. Szybciej przejedziesz zwykłym.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi tak ten model jest typowo pod zwierzęta. On ma takie gumowe rolki zamiast szczotek, żeby włosy się nie wplątywały i lepiej zbiera sierść.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala świetne kociaki :)

Co do sprzątania to Bartek uwielbia odkurzacz. Potrafi na wieczór odkurzyć a rano wstanie i mówi że brudno haha. No ale raz dziennie to u mnie normą żeby odkurzać. Zwykle robimy to na wieczór po kolacji wtedy sprząta wszystkie zabawki i odkurza :)
    Co do takich samojezdnych odkurzaczy jakoś mnie nie przekonują. Wiem że w nowym domu chce mieć odkurzacz bezprzewodowy żeby z kablem nie latać od gniazdka do gniazdka.
    Kacper też przejawia już zapędy do sprzątania. Jak dorwie jakąś szmatkę to wyciera podłogę :D

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chwilowo wstrzymam się z zakupem. I tak będziemy musieli się albo rozbudować albo przeprowadzić, bo z trójką tu gdzie mieszkamy już się nie pomieścimy, więc wtedy najwyżej pomyślę o tym co sam jeździ.. no u nas też w kółko sierść, ale jednak dzieciaki rozwalają zabawki wszędzie, niby wieczorem jest sprzątanie, ale zawsze coś gdzieś zostanie. Kinga lubi pomagać jak coś wycieram itd.ale widzę, że do zbierania zabawek chęć jej powoli przechodzi. Kiedyś robiła to ochoczo, teraz już słyszę "nie mogę, bo rozmawiam przez tel" (zabawkowy), albo "nie martw się mamo, tata wróci do posprząta" 😲🙉
    Aparatka..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xiaomi... To jedyne moje sprzętowe marzenie 😍 planujemy kupić... Kiedyś.. 😅 Chociaż roomba brzmi kusząco z tym zbieraniem sierści 🤔 ale mąż pewnie nie bedzie chcial, bo chciał z opcją mapowania mieszkania, zeby nie jeździł sobie tak przypadkowo, gdzie chce.. 🙄

Co do spania to dziś akcja od 4 do po 5, a o 6 wstałam juz do Sary no i w ogóle już wstałam 🤷‍♀️ po cichu liczę, ze uda mi się zrobić i zjeść śniadanie, bo umieram z głodu. W czasie akcji z Lilą to już takie ssanie miałam, ze myślałam, ze zwymiotuję 🤢 a ta klipka na rączki, czytac, na rączki, czytać... Maz tylko latał po książki, potem sobie swoje pluszowe pandy zażyczyła.. O matko, kiedy ona zacznie znowu normalnie spać..

Edit: Dopiero teraz obadałam co to za model odkurzacza 😮 ja chyba myślałam o jakimś dużo niższym modelu w takim razie, a ta jest mega dopasiona 😮 ale zdecydowanie przewyższa nasz budżet 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 06:31

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już spaniem Kalinki chwalić nie będę !!!! U nas tez noc stękająco jęczącą.... na szczęście wystarczy przytulanie i głaskanie po pleckach. Współczuje Totoro z tym czytaniem w nocy

Totoro ten roomba tez ma inteligentne mapy. On tylko pierwsze 3 razy jeździ jak chce po całości i uczy się mieszkania. Potem już ustawiasz poszczególne pomieszczenia i sterujesz z aplikacji tam gdzie chcesz żeby sprzątał. Chyba bym go przez okno wypieprzyła jakby mi się tak kręcił pod nogami 😂 a tak np. jak jestem w salonie to ustawiam na pokoje dzieci czy sypialnie i tam odkurza

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytanie w nocy to w ogóle śmieszne jest, bo mi sie zdarza przysypiac i wtrącać jakieś zdania z dupy 😁 dziś wtrąciłam coś o jakichś kropkach... 🤷‍♀️😁 Gorzej mnie męczy noszenie, bo trzeba z łóżka wyleźć, nosić te 11,5kg, w dodatku jak ją odkładam to i tak sie budzi... No ale co zrobić.. Szkoda mi jej, bo budzi się taka rozbita i tylko MAMA.. a jak sie przytuli na tych rękach to od razu zasypia biedna...

Co do odkurzacza to super faktycznie. Musimy kiedyś kupić, bo przy kotach odkurzanie to robota bez konca.. Może jak kiedyś przestaniemy kupować książki nałogowo, to weźmiemy na raty..... 🙈 Ostatnio kupiliśmy całą serię Muminkow, tych oryginalnych Tove Jansson 🙈 Lila jeszcze nie wie, będziemy jej dawkować przyjemności 😃 A znowu tyle jej czytam, ze gardła doleczyć cały czas nie mogę.. Aktualnie lecą na zmianę Muminki, Masza i niedźwiedź (kupiliśmy na vinted ostatnio), Staś Pętelka i Marysia 🙈

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Muminiki klasyk 🙂 i takie życiowe .... ja najbardziej zapamiętałam takie zdanie, ze „prawdziwy mężczyzna musi kiedyś wyruszyć, żeby zakosztować niedobrego życia” 🤔

My się chyba jutro przyjdziemy do biblioteki, bo Kalina ma tak, ze nową książkę męczy 3-4 dni w kółko, a potem już rzadko do niej wraca ... więc zaczynamy przygodę z wypożyczalnią

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1911 1912 1913 1914 1915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ