WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam skierowanie do v szpitala... Boli mnie dziś brzuch. Nie jakoś strasznie ale boli. I gin(inna niż do której chodzę bo moja jest na urlopie? Zbadala mnie i powiedziała że nic niepokojącego nie widzi ale skoro mimo tego ze biorę luteine nadal boli to da mnie do szpitala... A ja sama nie wiem czy nie boli ze stresu przed dzisiejszym usg genetycznym. E.. Nie wiem co robić bo tu nawet nie jest taki bol żebym musiała tabletkę brać... Myślę co i jak zrobić... Mogą zrobić badania i po puścić czy raczej na weekend zatrzymają?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, ja już nie piję, bo niedobrze mi po kawie. Jedynie czasem inkę.

Aliskaa, super wieści :D a jak krwiak? Wchłonął się już całkiem?

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    dostałam skierowanie do v szpitala... Boli mnie dziś brzuch. Nie jakoś strasznie ale boli. I gin(inna niż do której chodzę bo moja jest na urlopie? Zbadala mnie i powiedziała że nic niepokojącego nie widzi ale skoro mimo tego ze biorę luteine nadal boli to da mnie do szpitala... A ja sama nie wiem czy nie boli ze stresu przed dzisiejszym usg genetycznym. E.. Nie wiem co robić bo tu nawet nie jest taki bol żebym musiała tabletkę brać... Myślę co i jak zrobić... Mogą zrobić badania i po puścić czy raczej na weekend zatrzymają?

Ojc,Przestraszylas mnie.
    Ja tez biore luteine 3*200mg dziennie
    I mimo to brzuch mnie pobolewa, ciagnie jak na okres.Wczoraj caly dzien bolala mnie prawa strona cos jakby jajnik.Dzisiaj jest lepiej ale caly czas mam wrazenie ze @ zaraz dostane.Jak sie poloze i odpoczne to przechodzi,

A Ty? jaki jest Twoj bol?? bierzesz no-spe?

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Paatka Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:

A nie przemęczasz się za bardzo? Odpoczywasz wystarczająco? Mnie czasami coś pociągnie czy zakłuje, ale to raczej rozciąganie macicy. Odkad biore luteine to silniejsze bole ustaly.
    Co do szpitala to wiadome zależy od placówki i lekarzy, jutro piątek to chyba powinni Ci jeszcze jakieś badanie zrobić przed weekendem, jeśli dzisiaj pójdziesz, ale czy tak odrazu Cie wypuszcza to watpie :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Moim zdaniem skoro lekarz wypisał skierowanie, nie zrobił tego bezpodstawnie i powinnaś to skontrolować. Raczej nie ma szans ze zbadaja i wypuszcza na pewno będą chcieli zostawić na kilka dni na obserwacji i porobia badania. Jak będzie ok to bez sensu trzymać nie będą... Ja bym pewnie poszła.

A mnie dzisiaj dopadł mega ból zęba... Już od lipca z nim walczę i nie wiem czy mi dentysta źle robi czy po prostu ratuje mnie tylko wyrwanie :-(. Paracetamol nie pomaga. Na 14 mam wizytę ale już chodzę po ścianach, chce mi się ryczeć i już nie wiem co ze sobą zrobić... :-(

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biorę no spy bo nie jest to aż taki bol. Nie plamie nie krwawię tylko dzisiaj mocniej zabolalo. Nie myślałam ze od razu skierowanie do szpitala dostane... Teraz to wiem ze mnie od stresu boli... Chyba poczekam do wieczora na usg i zobaczę co ten doktor powie. I najwyżej jutro rano do szpitala. Czy przemeczam się? Chyba nie...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Dominika, ja już nie piję, bo niedobrze mi po kawie. Jedynie czasem inkę.

Aliskaa, super wieści :D a jak krwiak? Wchłonął się już całkiem?
    jest już o wiele mniejszy ;) jak wyjdę to mam w domu dużo leżeć :)

darika, Ellka lubią tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa super wieści :)

co do bólów brzucha mnie tez trochę boli raz ciągnie w pachwinach, raz piecze z prawej strony, raz coś zakuje z lewej strony, raz boli jak siadam. biorę luteinę 2x100 mg i nie chcę panikować. bo lekarz mówił że bóle mogą być, macica rośnie i każda odczuwa to inaczej. nie jest to ból jak na @, nie mam skurczy żadnych. nie plamię ani nic. więc staram się myśleć pozytywnie.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie piszę często ale poczytuje Was na bieżąco ;)

Byłam wczoraj na wizycie.
    Stres ogromny, ale kiedy zobaczyłam wiercącego się malca wszystko zeszło.

Maluch ma 5,6 cm, widać nóżki, rączki, serduszko bije równo.
    Za tydzień mam prenatalne i mam nadzieję, że potwierdzi wszystko :)
    Jedynie co mam zakaz noszenia ciężki rzeczy bo łożysko jest dość nisko.

Zdrówka kochane.

Tusianka, Aliskaa, justysbp, Magdzia85F, Rene, blue00 lubią tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do bólów brzucha to miałam takie bardzo delikatne ale i tak lekarze w szpitalu włączyli mi no spe forte dwa razy dziennie i teraz nie boli nic a nic. Tylko przy kichaniu muszę się zgiac bo inaczej takie kłucie czuje przez chwilę ;-).
    Jeej, hak ja wam zazdroszczę tych prenatalnych. Ja mam dopiero za tydzień i już się nie mogę doczekać :-).

Aliskaa to dobre wieści ze się zmniejszył. Razem będziemy lezakowac :-). Dobra książka albo jakiś serial i czas leci... :-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też myślałam, że jak kłuje, gniecie i boli to to normalne. A dzisiaj gin powiedziała że przyjmując(według niej dużą dawke-2x100mg) nie powinno bolec. Z innej strony też myślę, że może trochę wyolbrzymiła moj ból. Bo boli i kłuje ale nie ma dramatu. Teraz się położę i odpocznę.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :)
    wróciliśmy po usg prenatalnym - wszystko jest w porządku, Maleństwo jest śliczne i zdrowe i machało do nas rączką <3
    przezierność karkowa 1,1 mm, widoczna kość nosowa, serduszko bije 156 ud/min, długość Maleństwa to 57 mm, termin porodu 03.04.2018 r.
    jestem przeszczęśliwa a właściwie to jesteśmy - mąż był ze mną i również dla niego było to cudowne przeżycie. Dostaliśmy nagrane badanie na płytę <3
    zdjęcia Wam niestety nie pokażę bo nie umiem tu ich wklejać ;)

Tusianka, Aliskaa, darika, Paatka, justysbp, Ellka, Magdzia85F, Ilona92, Rene, blue00 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wieści z wizyt :) gratulacje <3
    pomarańcza_33 zdjęcia się wkłada ze strony zapodaj.net ;)

Wysłany: 21 września 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to macie tak ;D
    https://drive.google.com/file/d/0B0EfZy5bCY9xcUdkdVFpWmNYdFU/view?usp=sharing

justysbp, Tusianka, wannsees, darika, Ellka, Agusia_pia, Rene lubią tę wiadomość

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomaranczka Ale Ci zazdroszcze! i GRATULUJE

Moje prenatalne beda dopiero 10,10
    Jeszcze tyle czasu... oszalec mozna

Poznalas juz plec?

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Ellka Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za tydzień mam wizytę i dopiero wtedy gin mi powie co i jak z prenatalnymi. Tyle czekania jeszcze;)
    A od wczoraj mam mega smaki na nektarynki :D jadłabym kilogramami :D ale się już skończyły:( a pogoda nie zachęca do spacerów:(

Rene lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • edwarda20 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:

Tez mam 10.10 prenatalne i też mi się dłuzy :)

Za kawą nigdy nie przepadałam, za to uwielbiam czarną herbatę, której przed ciązą piłam hektolitrami. Teraz tylko umaczam torebkę i piję takie siki, ale co zrobic...

dqprqps6kaqxmc83.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:

Poznalas juz plec?

Dziękuję :)
    nie, na płeć jeszcze za wcześnie jest ;) ale powiem Wam, że jak usłyszałam, że Maleństwo jest zdrowe to już nic innego nie miało znaczenia :D <3

edwarda20 lubi tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prenatalne mam 02.10 także też jeszcze chwilę sobie poczekam ale wierzę że jest dobrze wszystko i się nie stresuję. bardziej czekałam na poprzednią wizytę bo bałam się wiadomości że dzidzia nie rośnie albo że serduszko nie bije. teraz jestem spokojna.
    co do bólów to pogadam ze swoim gin na wizycie mam za 3 tyg.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • wannsees Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32, edwarda20 czyli we trzy będziemy czekać do 10.10. :)

w5wq8iiktvbrghmo.png
    f2w39n733lo6nd9o.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ