X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kate86 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie umiem wkleić fotki ale może z linka się uda ;)

https://zapodaj.net/b56be2365be39.jpg.html

Ellka, justysbp, Aliskaa, wannsees, pomarańczka_33, Tusianka, Rene, blue00 lubią tę wiadomość

IVF maj 2017 nieudane
    Transfer crio lipiec 2017 - udany córeczka <3
    Transfer crio maj 2019 - czekamy na <3
    iv09df9hddm181mm.png

[w4squgpj0lnox53g.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczęłam się stresować wizytą...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Klaudiia87 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Klaudia, ja w ciąży z synkiem w ogóle słodkiego nie jadłam. Same zdrowe syte rzeczy;)
    Za to teraz i czekoladę zjem, i ciastko;) ALe głównie jabłka no i teraz nektarynki;)
    Ile ma Twój synek?:)
    Mój synek to już kawał syna ;-) w styczniu skończy 8 lat. Z córką znowu nie miałam żadnych zachcianek :-)

p19ucsqvnm5skatr.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, no to kawał chłopaka już:) Mój ledwo rok skończył;)

Klaudiia87, Rene lubią tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate86 wrote:
    nie umiem wkleić fotki ale może z linka się uda ;)

https://zapodaj.net/b56be2365be39.jpg.html
    <3

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Ja właśnie odebrałam wyniki testu Pappa. Na szczęście ryzyko jest niskie. Dobrze wiedzieć, bo w moim wieku ryzyko np. zespołu downa u dziecka to 1 na 365 urodzeń, a po wynikach wiem, że ryzyko spadło do 1:7500.
    Teraz w spokoju czekam na USG połówkowe :)
    Juicy a ile masz lat jesli mogę zapytac? tez się swiom wiekiem stresuje...

Paatka drugie prenatalne czyli połówkowe?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Juicy a ile masz lat jesli mogę zapytac? tez się swiom wiekiem stresuje...

Paatka drugie prenatalne czyli połówkowe?

Tak ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy połówkowe tez powinno byc u jakiegos dobrego lekarza, z uprawnieniami itp? bo nie wiem czy tez sie juz zapisywac w takim razie... ?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem polowkowe jest najwazniejsze, bo tam szczegółowo są badane narządy wewnętrzne.

Z tego co czytam w segregatorze od mamy ginekolog to wlasnie ono jest najbardziej dokładne ze wszystkich ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Moim zdaniem polowkowe jest najwazniejsze, bo tam szczegółowo są badane narządy wewnętrzne.

Z tego co czytam w segregatorze od mamy ginekolog to wlasnie ono jest najbardziej dokładne ze wszystkich ;)
    Ooo dobrze wiedziec. Dzięki !

dqprqps6kaqxmc83.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    zaczęłam się stresować wizytą...
    rozumiem Cię, ja rano miałam takiego stresa że mojemu mężu oberwało się ze 3 razy i potem jeszcze 2 w samochodzie ;) ale rozumiał więc obyło się bez awantury ;D

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    rozumiem Cię, ja rano miałam takiego stresa że mojemu mężu oberwało się ze 3 razy i potem jeszcze 2 w samochodzie ;) ale rozumiał więc obyło się bez awantury ;D
    Dobrze, ze ja mam prenatalne na 8.40 rano, to ledwo wstane i nie bede miec czasu na stresa. Ale w nocy pewnie spac nie będę :O

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję pięknych wyników :)

Powiedzcie mi proszę, ile do tej pory przytyłyście...? Mój lekarz ma na tym punkcie jakąś obsesję O.o moje pierwsze ważenie - 62 kg. Kolejne po 2 tyg. prawie 2kg więcej, ale byłam na wizycie po obiedzie :/ a gin panikuje, że dużo itd... Mam nie jeść ziemniaków, chleba, owoce w małych ilościach i tylko do 15, zero słodkiego... Myślałam, że chociaż w ciąży będę mogła sobie pofolgowac. Jestem instruktorką fitness i od lat dieta i treningi... Przy czym o ciążę staraliśmy się 4,5 roku i jak się udało to poza chodzeniem zaprzestałam aktywności z obawy przed stratą...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja w ciągu 3 tygodni jakiś 1 kg więcej. W czwartek się okaże jak sytuacja wygląda. Na domową wagę boję się wchodzić :-P

Totoro lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Dobrze, ze ja mam prenatalne na 8.40 rano, to ledwo wstane i nie bede miec czasu na stresa. Ale w nocy pewnie spac nie będę :O

HEHE ja mam na 8-15 wiec mam jeszcze lepiej:-)
    Tylko do tego 10 jeszcze tak dlugooooooo.....

A co do tycia to masakra,ja juz 6 kg przytylam.
    W pierwszej mialam +30
    Ale najciezej zrezygnowac mi ze slodkiego,ciasto moglabym jesc na sniadanie.
    Owoce pochlaniam na kg.W moim przypadku najgorszy jest brak ruchu,ale jak tylko wiecej cos porobie to zaraz bole i zawroty glowy o mdlosciach nie wspomne.Pozatym sam gin kazal mi lezakowac ze wzgledu na plamienia.
    Wiec coz... leze i tyje;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 16:12

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:

Ile czasu szedł do Ciebie segregator? Bo ja zamówiłam wczoraj.
    No i na połówkowe idę do tego samego lekarza, co teraz.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Dziewczyny gratuluję pięknych wyników :)

Powiedzcie mi proszę, ile do tej pory przytyłyście...? Mój lekarz ma na tym punkcie jakąś obsesję O.o moje pierwsze ważenie - 62 kg. Kolejne po 2 tyg. prawie 2kg więcej, ale byłam na wizycie po obiedzie :/ a gin panikuje, że dużo itd... Mam nie jeść ziemniaków, chleba, owoce w małych ilościach i tylko do 15, zero słodkiego... Myślałam, że chociaż w ciąży będę mogła sobie pofolgowac. Jestem instruktorką fitness i od lat dieta i treningi... Przy czym o ciążę staraliśmy się 4,5 roku i jak się udało to poza chodzeniem zaprzestałam aktywności z obawy przed stratą...

Nie stresuj sie. Waz sie w domu na czczo, po siku i kupie, bez ciuchow. To jest najbardziej wiarygodna waga. A po obiedzie i w ciuchach sie nie liczy. Jak bylas fit to jestes zdrowa, masz duzo miesni. W 2 trymestrze na pewno bedziesz mogla wrocic do lekkich cwiczen.

Ja mam -3,5kg, ale ja zaczynalam z nadwagą, a mdlosci i wymioty mnie wykonczyly.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda mam zamiar zacząć się ruszać, chociaż praca i dojazdy mnie ostatnio wykanczają :( no i ważyć się mam zamiar właśnie w domu z rana. Tymczasem od kilku dni tak za mną chodzi pączek z bitą śmietaną, że koszmar X_X ostatni raz jadłam chyba w liceum albo i wcześniej O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Edwarda mam zamiar zacząć się ruszać, chociaż praca i dojazdy mnie ostatnio wykanczają :( no i ważyć się mam zamiar właśnie w domu z rana. Tymczasem od kilku dni tak za mną chodzi pączek z bitą śmietaną, że koszmar X_X ostatni raz jadłam chyba w liceum albo i wcześniej O.o
    No wlasnie, nie chcialabys juz sobie odpoczac? takie dojazdy to meczarnia...

Kup sobie pączusia i nie zaluj. Od jednego nic Ci nie będzie :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się robi takie śliczne suwaczki w podpisie?, szukam, szperam ale coś mi nie idzie....Podobno w ciąży poziom inteligencji spada....więc mam kolejny objaw haha ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ