Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa taki garaż: https://allegro.pl/oferta/garaz-3-poziomy-droga-3m-winda-2-autka-wader-50400-9925903208

Tak Henio lubi Hulka, jego tata to fan komiksów więc mały od urodzenia zna superbohaterów, ma już 2 Batmany i Supermana, ostatnio polubił Hulka (w książce dla dzieci) i stąd ta figurka.
    Do tej pory "grał" w grę pucia. Ale znaleźliśmy stronę o grach dla 3 Latków i spodobała się nam ta o świnkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 18:05

Czereśniowa lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda a w te na kompie Henio gra?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja planuję suszarkę w nowym domu ale to temat na najbliższe 3 lata bo nie mamy kasy na takie luksusy póki co trzeba radzić sobie jakoś inaczej.

U nas prezenty miały być po jednym a na mikołaja już mają po 3 rzeczy :D za to pod choinkę po jednej większej ;)

Dziś przy powrocie do domu zastosowałam trik o którym pisala totoro. Nie chciał iść to zrobiłam wyścigi i w 2 min byliśmy w domu ;) i bez nerwów. I jaki zadowolony bo oczywiście wygrał :D także może i warto ruszyć głową i coś powymyslac żeby było w efekcie spokojniej w domu i życiu;)

Kala, Czereśniowa, Totoro lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala nieee, mąż też nie gra.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa.... źle Twój wpis zrozumiałam 😉 My też nigdy się nie wciągnęłyśmy .... młody niestety tak 🤨

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala strona www o planszowkach dla 3 Latków :p https://mamacarla.pl/10-najlepszych-gier-planszowych-dla-3-latkow/

Faktycznie zabrzmiało jak gry komputerowe ale nawet mi przez myśl nie przeszło ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki zaraz zerknę 😀

Ja musiałam ostatnio Kalinie laptopa odpalić ... i literki pisała. Do szkoły poszła z Frankiem czyli ... No przez to zdalne nauczanie, to jej się trochę w głowie poprzestawiało 🤷‍♀️

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala kup jej taka książeczkę do pisania literek :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakąś konkretną polecasz?

Ona strasznie chce naśladować brata.... jeszcze jak było normalnie, to pakowała sobie do plecaka kredki, kartki jakieś i udawała, ze idzie do szkoły...
    No a teraz szkoła jest w pokoju obok na laptopie i ona tez do niej chce!!! Bo Pani zaraz będzie dzwonić i ona koniecznie musi iść!!!! No i jak czipsy nie zadziałały, a musiałam ją skutecznie uciszyć, to odpalilam jej też laptopa i „bawiłyśmy” się w szkołę 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 19:07

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dobrze że kończy się dzisiejszy dzień. Młodszy już śpi. Bartek leży ale usnie pewnie za godzinę. Ale już nie biega nie krzyczy nie bije i nie rzuca wszystkim. A mi się płakać chce. Nie wiem co z nim jest nie tak. Na jakiekolwiek formy sprzeciwu zakazu jest furia złości. Przykład : bawimy się układamy klocki nagle nerw i bicie brata. No to moja interpretacja i proszenie żeby nie bił że go to boli złapałam go za ręce żeby nie bił a ten dalej się wyrywa do bicia no i potem już poszły w ruch samochody itp. wysypał wszystkie puzzle jakie ma w pudełkach. Próbuje sprzątać wolam go na wyścigi zachęcam a ten nie. Co na podkładam to ten rozwala. Więc siadlam na łóżku i odpuściłam. To ten za mój tel się łapie i zdjęcia robić. (Tak się trochę bawi bajek nie ogląda) więc mówię chodź poskładamy puzzle i ci dam. I mu proponuję że kto szybciej znajdzie do pary puzzle i większą kupkę a ten nie i nerwy.ale o dziwo się uspokoił szybko i zaczął składać więc go Chwale że ślicznie że grzeczny że jest lepszy od mamy w składaniu itp. no deszcz pochwał aby tylko mu uświadomić że takie zachowanie jest dobre. No ale potem przyszedł Kacper od dziadków z za ściany i chciał klocki taki sorter a Bartek mu zabierać te klocki to ten sobie wziął inną zabawkę a ten znowu zabierać. Więc tłumacze żeby nie zabierał że tu ma klocki co mu zabrał i z mamą będzie układał a ten nerwy i bić mnie zaczyna to już miałam dość złapałam za ręce i mówie że nie wolno i że boli a ten płacz i już znowu rzucanie zabawkami itp.
    Kąpiel: wykąpałam Kacpra i wołam go. Zrobiłam dużo piany tak jak lubi rozebrałam go i wkładam do wanienki a ten krzyk że on sam! Wyszedł z wanienki krzyczy żebym sobie poszła aż wyszedł z łazienki poszedł do pokoju nago Postal. Mówię chodź się myć masz dużo piany jak Bing itp a ten nie to mówię to idź ubieramy się w piżamę i bez kąpieli dziś. Nie miałam siły się z nim szarpać żeby się umył. Mam dość.
    Coraz bardziej mnie męczy że męża nie ma w domu. Że nie odciąża mnie w tym trudnym czasie. A będzie coraz gorzej i ciężej wiem to bo widzę że Kacper tez jest nerwus jak mu coś nie pasuje to już rzuca zabawka i krzyk i widać że będzie to samo.
    Prawdę mówiąc to mam dość wszystkiego łącznie z moim mężem na czele który o wszystko obwinia mnie że to ja jestem winna nerwów syna że mu zabraniam wymagam
    Tylko że jak on siedzi z nimi dwie godz w tyg albo i mniej to ma cierpliwość. Zresztą jak on jest z nimi to nie musi gotować obiadu robić jesc zmywać sprzątać w domu tylko się nimi zajmuje i bawi się a ja nie mogę się bawić z nimi cały dzień.
    Dziś odpuściłam mycie garów po obiedzie bo Bartek zaczął znowu Kacpra bić więc rzuciłam wszystko i zawołałam go do klocków wiec się zabawił. No ale nie mogę zawsze rzucać wszystkiego bo tak się nie da... Ulało mi się znowu... Wybaczcie.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobalyscie🙈

My nie mamy suszarki bębnowej, za to kupiliśmy kiedyś taką rozkładaną, która grzeje i na niej rozwieszamy głównie ciuchy dziewczyn, bo w okresie jesienno-zimowym ich pranie chyba by nas zasypało 🙈

Edwarda książka niezła, nie? :D Powinna zostać ogłoszona pismem świętym rodziców 😁

Agusia_pia cieszę się, że mogłam pomóc 😊 o to mi chodziło, że właśnie czasem takie pierdółki mogą nam uratować dzień czy chociaż pomóc uniknąć awantury 😀 I to tez nie tak, że przeczytałam coś tam i teraz na każdym kroku stosuję te metody, bo nie zawsze się o tym pomyśli, nie zawsze wpadnie się na pomysł i nie zawsze się chce. Czasem po prostu chciałabym, żeby Lila bez zbędnych ceregieli zrobiła to o co proszę czy czego wymagam, zwłaszcza jak jestem zmęczona, niewyspana itd, no ale staram się w miarę możliwości myśleć i próbować 🤷‍♀️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia 🙁 pisz Kochana jak najwięcej, jeżeli to Ci pomaga ... jesteś w mega trudnej sytuacji i bardzo mi Ciebie szkoda. Starasz się jak możesz i naprawdę jesteś bardzo dzielna. Nie dość, ze mąż z doskoku, to jeszcze chłopaki takie charakterne ... przytulam 😘

Agusia_pia lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczęłam tego Gonzalesa i z moją niechęcią do poradników, jestem naprawdę pozytywnie zaskoczona ... tej różowej co Edwarda kupiła, tez wczoraj fragment darmowy wciągnęłam i tu już mi język rodem z amerykańskich poradników zgrzyta, ale napewno przeczytam jak takie cuda robi z dziećmi 😉

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jaka to suszarka? Nie słyszałam o takim wynalazku 🤔

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia o rany, wrzuciłam swój post i dopiero Twój mi się pokazał :( współczuję naprawdę :( nie wiem co Ci doradzić ☹️ ulewaj nam tu ile potrzebujesz.

Kala zaraz Ci podlinkuję :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/suszarka-na-pranie-elektryczna-lakeland-300w-3-poz-9639570925?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Mam nadzieję, ze link chodzi :) Bębnowa, juz pomijając miejsce, gdzie mielibyśmy ją wstawić, mocno przekraczała nasz budżet 😁 I maz znalazł taką. Jakość dupy nie urywa, ale swoje zadanie spełnia, pranie schnie migiem, a pierzemy tyle, ze o zgrozo. U nas się sprawdza 😀

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro no fajny gadżet 😀 ja się już od dłuższego czasu zabieram za zakup suszarki, bo te co mam to już z 15 lat mają i już wszystkie druty na wierzchu i za każdym razem jak je rozkładam, to mówię ostatni raz muszę kupić ... a potem i tak lądują w szafie 🤨 a to naprawę niezły patent.... ona się składa na płasko?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za zrozumienie.
    Nie mam z kim pogadać. Oprócz mojej mamy która mnie jedyna rozumie i powtarza mi żeby była silna bo muszę jakoś to przetrwać. Moja przyjaciółka się przestała odzywać od tak twierdząc że nie ma czasu a na FB aktywna ze hej...
    Tylko tu mam zrozumienie i możliwość podzielenia się co się ze mną dzieje. Przez tel tez muszę uważać jak rozmawiam czy aby teściowa nie słyszy...

Chłopaki na szczęście już śpią. Oby jutrzejszy dzień był lepszy. W pt powinnam mieć książkę. Znając mnie wciągnę w jeden wieczór i ciekawa jestem co z tego wyjdzie. Chociaż podejrzewam że nie wiele się zmieni jeżeli nie zacznę mieć wsparcia w mężu. Niestety nie mam w nim pomocy przy dzieciach ale i wsparcia psychicznego też nie :( on najlepiej by Bartkowi wszystko odpuszczał darował aby się nie darł aby nie miał nerwa. No ja mam inne zdanie. Bo co można odpuścić to można ale nie wszystko.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala tam jest kilka opcji, moze byc cała rozłożona, może być połowa a można z niej taką "drabinkę" przy ścianie zrobić😀 Dla nas fajna opcja, a na takiej zwykłej metalowej rozwieszamy mniej pilne pranie 😁

Agusia_pia męzowi to ja bym do tyłka nakopała. Niech posiedzi z chłopcami raz dłużej a potem pomnoży to przez 24h i 7 dni.. I tak jak piszesz - nie, że się bawi i tyle. Niech ugotuje, posprząta, wyszykuje ich na spacer, pranie ogarnie.. Samemu można się zajechać :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro on nigdy tego nie zrozumie. Ale widzę że to jest wyniesione z domu. Teściowa we wszystkim wyręcza teścia. On sam sobie ubrania w szafie nie znajdzie musi mieć wyjęte! No masakra gorzej jak dziecko! I ten chyba myśli tak samo. Tyle że trochę się rozczaruje.
    Zresztą ja już wiele razy usłyszałam że nic nie robię całymi dniami, że się wysypiam itp. także ja jego zdanie o sobie znam.
    Dziś np rano Bartek chciał układać klocki więc nie wiele myśląc poszłam z nim do pokoju i mąż musiał sobie sam jeść zrobić. Widać było mu nie po nosie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 22:52

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 1935 1936 1937 1938 1939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ