X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek myje ze mną zęby i mówi "mama ma żółte zęby jak bóbr" no komplement od rana jak nic..poratowac mnie może od podłego nastroju wizyta u fryzjera..

Kala, Totoro, Czereśniowa lubią tę wiadomość

• Kala Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi właśnie mi przypomniałaś jak syn tez gdzieś w tym wieku mnie skomplementował 🤦‍♀️
    Gdzieś się ubierałam i pytam się go: „ Synek ładnie wyglądam?”
    On: „ Nie, tata jest najpiękniejszy, a Ty jesteś gruba” 🙈

Totoro, Czereśniowa lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w temacie świąt.... jakbyście jeszcze problem z prezentem miały ...
    4539b6e7927b.png

Totoro, Czereśniowa, edwarda20 lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dzieci 🤣🤣🤣

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro do dzisiaj mu to wypominam 😂

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie tam sprzątać :D moje takie dziś rozbrykane że ledwo ogarniam 🤪 właśnie próbuje zjeść kolację i zaraz ich idę kąpać i spać wysyłam. Za godz mam zamiar mieć weekend :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś ubieralismy choinkę i też się boję o jej losy😽😽
    Też sprzątam cały dzień, umylam 12 okien i jeszcze mówiąc szczerze rozpakowywalam chyba już ostatnie rzeczy,oczywiście nikomu niepotrzebne.
    U Tomka się nie rozkręca póki co,daje mu złoty zestaw..tylko ma dziwnie przyznany nos,bardzo głęboko,tak jakby zatoki.Nosefrida nic nie wyłazi.Dziwne takie to,zazwyczaj mu się lało z nosa.Troche pokasluje..a tak poza tym ok.

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi to poszalalas z oknami 👏
    Dobrze że u Tomka nic więcej się nie rozkręca. Oby go nie rozłożyło na święta.
    U mnie starszy już śpi. Młodszy zasypia. Uff wreszcie cisza.
    No my zrezygnowaliśmy z choinki w tym roku. Mam małą na komodzie i starczy. Mamy mało miejsca a choinka żywa w doniczce i jakby Bartek popchnął Kacpra na te igły to wolę nie myśleć co by się stało... Za rok będą mieć dużą piękna choinkę w nowym domu i całą masę ozdób świątecznych oczywiście z umiarem :) już widzę oczami wyobraźni te ubrane schody albo przed drzwiami ahh 🤗

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrezygnowałam z choinki po tym jak Henryk przewrócił te w przedszkolu. Mamy tylko taka filcowa z przyczepiany mi ozdobami. Może w przyszłym roku dorośnie.

Powiem Wam, że suszarkę mam dopiero 2 tygodnie ale już nie wyobrażam sobie bez niej żyć. Suszy wszystko w max 2 godz. Bez rozwieszania, zdejmowania, wnoszenia, wynoszenia, bez syfu. Uswiadomilam sobie ile z każdego prania jest wody w zbiorniku i że to wszystko parowało do mieszkania :O nie wspominając ile syfu jest w filtrze za każdym razem. Nie dziwię się że dziecko mi chorowało często :O

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy choinkę już od mikołajek, co jakiś czas coś mu tam kładziemy - książeczkę z naklejkami, małe autko, najśmieszniejsze jest to, że po prezent boi sie sam podejść, tylko ze mną za rękę :D ale normalnie to dotyka choinkę i bombki, na szczęście bez większych emocji.

Edwarda fajnie,, że jesteś zadowolona :) też już nie wyobrażam sobie bez niej życia, a dzisiaj przeżyłam chwile grozy bo nagle pralka i suszarka nie chciały się włączyć! Okazało się, że mąż coś naruszył w innym gniazdku i juz wszystko działa.

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, u nas dziś taki Sajgon 🙈 Kupiliśmy regały do salonu, bo nas szlag trafia, ze regał Lili jest cały zawalony książkami (do których jest w ogóle niepraktyczny, bo ma głębokie półki) a na zabawki nie ma miejsca... Dziś nam chłop przywiózł i cale popołudnie zleciało na oproznianiu naszego starego regału, wycieraniu i wnoszeniu nowych, ustawianiu itd. W domu bajzel jakby tornado przeszło a my zamiast to uprzątać to piekliśmy pierniczki, bo się rozgrzebalismy zanim chłop przyjechał, bo mial być później.. 😅 Przez to wszystko Sara dopiero usnęła, Lila jeszcze w łazience, a ja juz nie wiem jak się nazywam 🙈 Musimy dziś jeszcze trochę tu ogarnąć, resztę jutro i chciałam właśnie choinkę ubrać, ale co z tego będzie to nie wiem 🙈

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro obyś zdążyła do świąt z choinką 😂 a tak serio to powidziwam Cię że tak to ogarniasz i masz czas i siłę jeszcze coś w kuchni robić. Ja wczoraj z trudem zrobiłam ciastka kruche takie przez maszynkę. Nie wiem jak zrobię sałatki czy ciasto na święta a mąż wraca dopiero w wigilię :/ chyba będę robić w nowym domu wieczorem jak pójdą spać 😳

Edwarda ja nie ma suszarki sziszę ubrania w domu i dzieci mi nie chorują więc myślę że nie od prania Ci Henio chorował

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obym🙈 Nie wiem czy ogarniam 😁 Obiecałam Lili, ze zrobimy pierniczki, więc były w priorytecie.. A że teraz w salonie można się zabić o stosy różnych rzeczy.. No cóż, są rzeczy ważne i ważniejsze 😂

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka dobra rzecz,też sobie sprawilismy,ale..moim zdaniem bardzo niszczy ubrania,niektóre się zbiegają mimo,że dostosowuje program do tkanin.Jest to plus zima,wiosna i latem nic nie zastąpi suszenia na dworze.
    U mnie na szczęście choinka jest tylko w polu zainteresowania kotow.Tomek jej nie dotyka,po tym jak zbil bombke.
    Jestem dziś tak napracowana,że biorę prysznic i w kime😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 22:12

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia suszysz w pokoju czy w łazience?

Cały syf i wilgoć wpływają na śluzówkę. A podrażniona śluzówka łapie wszystkie wirusy o wiele szybciej niż zdrowa. Wiec podrażnienie + żłobkowo przedszkolne wirusy = choroby non stop.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda suszę w pokoju bo nie mam miejsca w łazience

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też właśnie suszylismy w pokoju i to jest najgorsze co może być. Poczytaj. Wiadomo jak się nie ma wyjścia to tak musi być. A no i do choroby potrzeba wirusa lub bakterii żeby zachorować.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda z tym suszeniem prania to różnie bywa ...prawidłowa wilgotność w mieszkaniu powinna być pomiędzy 40 a 60 % i np. zimą jak jest duży mróz i ciągle włączony grzejnik, to potrafi spaść nawet do 20 % i wtedy to mokre pranie pomaga ją szybko podnieść, bo zbyt niska powoduje wysuszenie śluzówki u dziecka, co też sprzyja infekcjom.
    Z kolei zbyt wysoka wilgotność, powyżej tych 60 %, jak tak po polsku ciągle pada i dodatkowo suszymy to pranie w chacie, to faktycznie wtedy jest bardzo niekorzystne, bo mamy idealne warunki dla rozwoju grzybów i pleśni ... co z kolei może prowadzić do alergii czy astmy.
    No i dodatkowo opary z proszku i płynu do płukania, które się ulatniają w czasie suszenia, też są bardzo szkodliwe nie da się ukryć ...
    My mamy taki termometr, który ma czujnik w każdym pokoju i oprócz temperatury wskazuje właśnie wilgotność ... pamiętam jak Franek był mały i zimy były naprawdę konkretne, to musieliśmy dodatkowo stosować nawilżacz powietrza w mieszkaniu, bo ciągle było sucho jak pieprz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 09:01

White Innocent lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a możecie jeszcze raz napisać które suszarki macie i polecacie 🙏
    Bo chyba się zdecydujemy, bo to pranie mnie wykańcza, A nie m gdzie suszyć :)

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry ja mam Beko 46 cm głębokości. Kosztowała 2000 zł więc jedna z tańszych ale szukałam waskiej a takich mało. Najbardziej polecane są Boscha ale kosztują 4000-5000 zł... Ta moja spełnia swoją funkcję ale jest bardzo głośna. Zamykam ja w schowku a mimo to naprawdę słuchać. Zastanawiam się czy sąsiedzi jej nie słyszą ale co zrobić, nie suszę codziennie, a 2-3 x w tyg.

Blueberry lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1970 1971 1972 1973 1974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ