Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj i u nas Bartek dziś od rana marudny. Na wszystko nie. Już mi ciśnienie skacze od tego jego NIE... Wrr. A to wszystko z niewyspania. Bo nie śpi w dzień rano wstaje bo 5:30 i takie skutki... Ehh. Dziś kolejny ciężki dzień .
-
Ja z kolei nie boję się latać, może tylko lądowania nie lubię ... ale panicznie boję się jeździć obwodnicą, a na autostradzie to już dopiero jestem posrana, siedzę wtedy jak na szpilkach i mam wrażenie, ze zaraz ktoś w nas wjedzie. I marudzę tylko mężowi, ze ma zwolnić, chociaż nie jedzie jakoś super szybko ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 13:05
-
No widzicie dziewczyny, ja samochodem lubię jeździć, od dziecka rodzice nas zabierali w podróże i też się starali tak wybierać, żeby nie leciec, tato spoko latał, A mama nie.
Autostradą lubię jeździć nawet za kierownicą, kiedyś się przlamalam, jak jechaliśmy z mężem i chciał się przespać, a ja jak zobaczyłam parking w lesie, ciemno to wolałam jechać niż tam siedziec -
Totoro,podziwiam Cię.Ja że zmęczenia bym już na pewno nie raz wybuchła na Tomka lub męża.Takze należą Ci się 👏👏👏 że trzymasz fason.
A jeśli chodzi o mopa,to boję się,że co chwilę będę musiała wymieniać szmatke lub dolewać wody.Mam do posprzątania na dole domu ponad 90m2,więc jest to trochę i średnio mi się chce pilnować tego mopa,bo przecież mam sobie ułatwić zycie.A jeszcze pytanie,czy ten mop zostawia jakieś smugi?I jaka jest jakość tego mycia skoro jedną brudną szmatką myje tyle powierzchni?nie rozmazuje tego brudu?
Blueberry,nam też się marzy Australia i o ile nam sytuacja pozwoli to spełnimy te marzenia.W tym roku chciibysmy polecieć za granicę na wczasy,ale myślę,że korona znów nas uziemi.Marza mi się Kanary od paru lat.Mielismy leciec w 2017,ale okazało się,że jestem w ciąży..
Jazda autostrada się nie stresuje,sama rozwijam tam 160km/h😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 14:05
-
Blueberry piona, też się boję latać i też nigdy nie leciałam 🙈 i nie wiem czy się kiedyś przemogę. Mój największy koszmar jest taki, że moje dzieci postanowią ułożyć sobie życie gdzieś gdzie będzie można dotrzeć tylko samolotem 🙈🙈🙈
Blueberry lubi tę wiadomość
-
No powiem Wam, ze dziś mi ta nocka trochę dała po tyłku, zmęczona jestem bardzo 😐 ale jakoś funkcjonuję 😅
Iggi jeśli chodzi o te ściereczki to wszystko zależy od podłogi. Najlepiej jest umyć podłogę normalnie a potem sobie puszczać codziennie czy co drugi dzień mopowanie i wtedy to ma sens. Brudnej podłogi nie umyje, on raczej tak odświeża po calym dniu. Plamy jakieś zaschnięte itd faktycznie może rozmazać, ale tak po jednym dniu daje radęu nas po tych dwóch rundach - ok. 70m2 jeszcze zostaje trochę wody w zbiorniku
szmatek mamy więcej i zmieniamy po takim podwójnym sprzątaniu albo po jednym, zależy jak go puszczamy w nocy. W sumie mąż głównie 😁
Co do pomagania to mój mąż bardzo dużo w domu robi, w sumie to czesto więcej ode mnie, więc zdarza mi się go opieprzyć, żeby wreszcie przejął dziewczyny bo tez chętnie coś zrobię SAMA 😅
Lecieć nigdy nie leciałam i zupełnie mi się nie spieszy 😅
-
Co do autostrad hmmm, w poprzedniej pracy jeździłam na rekrutacje po całej Polsce, oczywiście głównie autostrady, nie bałam się w ogóle, starałam się trzymać tak około 160km/h ale zdarzyło się nie raz że się zamyslilam i było 180. Nigdy więcej. Teraz w zupełności wystarczy mi jeżdżenie do pracy na drugi koniec miasta.
-
O matko ... a ja mam problem jak mąż 140 🙈 sama na obwodnicy max 100, a najchętniej jeżdżę po mieście i to tam gdzie znam ... nigdy nie wyjechałam poza Trójmiasto 🤦♀️ prawo jazdy mam od 18 roku życia ... maskara
Dlatego rozumiem, ten strach przed lataniem, bo u mnie identycznie z samochodem. Ja z 20 razy napewno leciałam i nie mogę powiedzieć, ze lubię, bo w uszach mi szumi, ale się nie boję ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 15:01
-
Totoro to normalnie święta jest 🤷♀️ nie jestem w stanie nawet wyobrazić sobie takiej nocy, gdzie jedna płacze, bo chce jeść, a druga czytać ... ja przyznam się, ze z dwójką już wymiękam, gdzie jedno wypożyczone 😂 no nie nadaję się z Chiny, jak jedna buczy, a druga gadać nie przestaje, to mam dość ... już w głowie się kręci. Jednak cieszę się, ze mam różnicę jaką mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 15:08
-
Tak jak Totoro pisze, to jest przede wszystkim odkurzacz, a nie mop. Myśle, że na 90 m2 starczy na styk. Ta szmatka bardziej pełni dla mnie funkcje zebrania wszystkich paprochów na mokro (czego odkurzacz nie wciągnął). Na pewno jak coś jest ubłocone to by to rozmazał, zaschniętych plam też nie jest w stanie dobrze zetrzeć. On jest bardziej na taki codzienny kurz, okruchy i piach, wyschnięte błoto z butów też fajnie wciągnął, ale to w sumie ziemia. Możesz w ogóle szmatki nie używać i korzystać tylko z odkurzacza, ja wkładam aby zawsze coś dodatkowo jeszcze zebrał. Dla mnie ma to sens bo nie mam czasu, codziennie biegać z odkurzaczem, a codziennie widać okruszki, włosy i codziennie jest dużo w zbiorniczku brudu.
Ja nie boje się latać i jeździć autem wręcz przeciwnie. Co prawda nie lubię jeździć w nocy ekspresówką bo światła z naprzeciwka strasznie mnie męczą po ciemku, ale odkąd jest Kubuś to ciagle jeżdżę z tyłu
Iggi ja byłam w podróży poślubnej na Fuerteventurze, bardzo surowe widoki, plaże ciemne kamieniste, jedna jest tam piękna piaszczysta plaża. Generalnie każda wyspa jest inna i ma swój klimat, chciałabym kiedyś zwiedzić wszystkie.
-
Robot planuje używać raczej do odkurzania i to tylko dolu domu..tu jest najwięcej brudu,zwłaszcza błota,które wnosi się z dworu..Notabene mnie to błoto przeraża,na wiosnę musimy założyć ogród,bo nie wyjdziemy z brudu😐
Napalilam się na Roborock S6..Co o nim myślicie?
Czeresniowa,mi się marzy Teneryfa..ale na początek mogłaby być obojętnie która wyspa..chciałabym też odwiedzić Loro Park na niego przekonałam męża do podróży na WK😜 -
Iggi co do mopowania przez te roboty to tak jak dziewczyny pisały, raczej na zasadzie odświeżenia podłogi. I pytanie czy macie dużo dywanów tam gdzie planujesz go puszczać. Bo on co prawda wykrywa jak wjedzie na dywan i zwiększa moc, ale nie przestanie upuszczać wody na ścierkę 😁 może kiedyś to udoskonalą w którejś aktualizacji. W każdym razie, ja na dole mam tylko jeden dywan i mam w aplikacji zrobioną tam strefę bez mycia, czyli jak puszczam odkurzacz z wpiętym mopem to nie wjedzie na dywan i nie odkurzy. Na górze mamy w każdym pokoju dywan i tam w ogóle nie puszczam mycia, bo to bez sensu by było 😉