X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle już sobie myślę, że może za mało czasu jej ostatnio poświęcam, bo Sara przez ten skok czy zęby, już nie wiem, jest tak marudna, jeszcze ten lęk separacyjny... I więcej bawi się z nią mąż, mimo że codziennie obiecuję sobie, że dziś więcej mąż bedzie zajmował się Sarą a ja więcej pobawię z Lilą... Codziennie coś robimy, no ale jednak ostatnie dni więcej jestem z Sarą, bo nie wiadomo co z nią robić.. Na macie płacze, na rękach płacze...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jem około 18 kolację a zasypiam 22-23 nawet więc długo jeszcze po kolacji jestem aktywna. A jem tak bo jestem głodna bo obiad koło 13. Jakoś muszę to zmienić te godz jedzenia i może jak zjem później kolację to nie obudzę się na podjadanie?

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie za duże odstępy miedzy posiłkami robisz, tez byłabym głodna :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa byłam już tak przeżarta, ze wcale mi się nie chciało jeść ... jadłam w sumie na siłę i białko + tłuszcz, zero węgli, żeby się tej cholernej wody pozbyć

Ja tez jak już umyję zęby, to nie jem ... tylko ... jak Kalinka zasypia, to robię sobie kolację i wtedy ta kolacja przeciąga się w nieskończoność ... 😠

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nawet sporo śniegu napadało i co ... już się roztapia 😩 myślałam, ze pójdziemy tego cholernego bałwana ulepić, a tu dupa ... Kalinka tak się cieszyła jak zobaczyła, ze chociaż do miski jej trochę włożyłam żeby sobie podotykała 😂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda u nas to samo, jak wymyśli że coś ma zrobić mama, albo tata, to musi tak byc, bo inaczej darcie. I tak samo, coś jej spadnie, ja podam, nie bo tata, więc rzuca spowrotem i tata podaje. Najgorsze że nie ma reguły kogo sobie wymyśli 🤯
    Nie zawsze ustępuje, bo inaczej, by na głowę weszła, ale czasem jak chcemy spokoju, to ok idziemy za wolą :)

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka taka, że Jagoda coś biegunkę miała i dwa razy ja w wannie mylam, ale nawet było spoko, umyłam ja i spała. Od rana spokój narazie, mam nadzieję, że żaden wirus 🤔
    Kala ale numer z tym śniegiem, ale dobrze że wpadłaś na pomysł i chociaż w misce się paplała :)

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze też się biorę za dietę I tak jak piszecie najgorzej na noc, ja właśnie jak dzieci uspie, mam czas żeby sobie usiąść i zjeść coś i tak schodzi :)

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z tym upodobaniem sobie kogoś tak samo. W nocy jak jest mąż to często Bartek chce żeby tata mleko zrobił ale Sisi już z mamą chce iść i tak oboje musimy koło niego skakać. Albo ubrać wczoraj rano darcie bo babcia ma ubrać ehh dzieciaki.

No ja sobie tak pomyślałam że zamiast jeść kolację o tej 17:30-18 to zjem serek jakiś czy jogurt kefir a po treningu koło 20 zjem kolację. I tak zasypiam o 23 więc te trzy godz mi się strawi może tak unikne jedzenia w nocy. Ehh.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia myślę, ze powinno pomóc :) Bo jak się człowiek przegłodzi, to potem wiem po sobie ile można wsunąć 🤭

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro właśnie zjadłam drugie śniadanie obiad zjem później i kolację później i zobaczymy w nocy

Totoro lubi tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się nam jednak zaliczyć ten nieszczęsny śnieg prawie roztopiony 😀 Kalinka zachwycona, nawet całkiem aktywna była jak na nią 😉 tylko do końca nie poszalała, bo nie mamy żadnych śniegowców, tylko emu ... no dały radę: stopa ciepła i sucha, ale ciągle musiałam pilnować, żeby górą śnieg nie wpadał ... muszę na szybko jakieś buty zamówić, bo prognozy wskazują na śnieg, a tak to nawet sanek nie zaliczymy ... a byłaby szkoda, bo mamy praktycznie pod domek całkiem spore górki

Agusia Totoro dobrze robi z tym jedzeniem, ze je regularnie ... u mnie to niestety szwankuje 🙁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 13:57

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to muszę regularnie jeść, bo mam te durne spadki cukru inpo 3h bez żarcia to juz zdycham 😅 no chyba, ze zjem bardzo dużo (w zeszłym tyg robiliśmy z mężem pizzę i tak się napchałam, że kolację to juz tak dla zasady zjadłam 😅). Ale jedząc normalnie to 2,5-3h i muszę coś zjeść.

U nas niby jutro ma sypać, moze się sprawdzi prognoza 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 14:34

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro i dzięki temu, ze tak robisz, to utrzymujesz wagę 😀 ja jak byłam na diecie pudełkowej i musiałam tak jeść, to schudłam ... ale tak samej z siebie, nie potrafię się do tego zmusić ... kilka dni wytrzymam i znowu to samo 🙈 dzisiaj o 11 przed wyjściem wmusiłam w siebie trochę orzechów (od rana nie jadłam), wlasnie żeby ten cukier nie poleciał ... a teraz 2 jajka z majonezem też na siłę... hmm... to nawet oprócz braku śniadania nie jest tak źle 3 godzinny odstęp zachowany 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie jem obiad więc kolacja będzie koło 20. Najwyżej przekasze coś koło 18 żeby nie być mega głodna a mieć siłę na trening.

Totoro lubi tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regularność raz, ale ja świetnie się czuję i dużo lepiej wyglądam jak mocno tnę węgle... Szkoda, że tak węgle lubię.. 😅 ALE. Skroilismy wczoraj trochę sałatki jarzynowej, więc przez najbliższe dni będę żyła głównie sałatką i mięsem, może troszkę schudnę 😂

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    No ja właśnie jem obiad więc kolacja będzie koło 20. Najwyżej przekasze coś koło 18 żeby nie być mega głodna a mieć siłę na trening.

Ja wlasnie jem tak, ze śniadanie, drugie śniadanie i to najczęściej jest serek wiejski i banan, czasem kilka orzechów do tego albo trochę masła orzechowego, potem zazwyczaj jakaś przekąska zanim obiad, bo z racji bardzo wczesnego śniadania nie dotrwałabym do obiadu, obiad, znowu jakiś owoc/jogurt naturalny, orzechy, batonik bez cukru, różnie. Czasem czymś zgrzeszę 🤷‍♀️ no i kolacja. A zazwyczaj przed spaniem opitalambm jeszcze jabłko, bo jakiś mi taki nawyk wszedł 🤷‍♀️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja mam identycznie z węglami ... a wystarczy trochę i już waga do góry ...
    sałatka? ta tradycyjna jarzynowa z majoznezem czy jakaś inna ? Mniam ... uwielbiam i tez jak jest to żyję na sałatce 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tradycyjna jarzynowa😁

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak na święta ... 😋

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1997 1998 1999 2000 2001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ