SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam jeszcze, dostawa miała być w ciągu 7 dni, wiec powinien w poniedziałek dojść. Mam nadzieje, że opinie się sprawdzą (niby dorównuje parametrami właśnie dyson v11 absolute), a na niego już nie byłam w stanie wydać tyle kasy. Jesteśmy po kupnie mieszkania i remoncie do tego cena robota jeżdżącego była duża. W sumie może lepiej było kupić dysona za tą cenę, a tańszy robot sprzątający, ale wtedy w ogóle nie myślałam o takim odkurzaczu, dopiero po remoncie popsuł się zwykły i trzeba było coś innego jeszcze kupić. No ale jestem dobrej myśli, jakoś lubię produkty spod marki xiaomi, zobaczymy ile zbierze z kanapy :) odkurzacie nimi materace? Tam tez jest mnóstwo kurzu i roztoczy. Dywanów i zwierząt nie mam to bedzie miał troche łatwiej ;)

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Dysona V8 absolute+,mimo,że nie jest to ten najnowszy model,to tak jak pisałam wcześniej,jestem w nim zakochana..szybka zmiana końcówek i można odkurzac dosłownie wszystko.Uzywam go najczęściej wiadomo do podłóg i dywanu i kanap,krzeseł,a nawet zbieram okruchy że stołu.
    Materaca nigdy nie odkurzalam,nawet mi to do głowy nie przyszło..

Kala lubi tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się dzień zaczął o 4:15 ehh

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia piona🤚 u nas 4.20😁 tzn Lila śpi, Sara tak wcześnie wstała 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa, jasne, ja odkurzam i jest tam full 🙈 Ja mam na kanapie w salonie koce, bo zwierzaki, aby nie zniszczyly ale jak sciagne koc i zaczynam odkurzanie, to tam tez jest niezle. Generalnie z byle glupiego dywaniku potrafi tyle wyciagnac, ze jest szok, gdzie inne odkurzacze sie poddawaly. Nawet dywanik lazienkowy skrywa niezle skarby 🤣

Czereśniowa, Kala lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS zapodaj.net wrzucaj zdjęcia 😀

Ja byłam wczoraj w niezłym szoku jak zobaczyłam ile wyciągnął z tego jednego teoretycznie czystego dywanu ... a z całego mieszkania, to już w ogóle 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2021, 09:02

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro Sara ma zupełnie inny tryb niż Lila, bo ona pamietam raczej długo rano spała i późno zasypiała 🤔

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze się przez chwilę pozachwycam się odkurzaczem ... normalnie bez problemu odkurza koce na łóżku i ich nie wciąga 😮 dywany i kanapy to w ogóle kosmos ... poprzedni albo wciągnął albo odkurzał na tak małej mocy, ze jedyne co to z wierzchu kocie włosy zebrał. I o ile podłogi to spoko, bo wszystko widać i nawet miotła sobie poradzi, to jeżeli chodzi o dywan czy kanapę,
    to starałam się nie myśleć co tam się dzieje ...O kocach to bym nawet nie pomyślała, ze można odkurzyć normalnie ....A to z dzisiaj...błyskawiczna poprawka po robocie + łóżko w sypialni 🤦‍♀️ masakra jakaś ...
    9d2f2eeb9dbd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2021, 10:03

Iggi31 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala w Twoim modelu też trzeba trzymać przycisk żeby działał? Zaskoczyła mnie ta informacja od JS :O

Zapisałam Wasze modele na przyszłość :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda tak trzeba trzymać, chyba w każdym tak jest ... Iggi u Ciebie też?

Mój od JS się różni tym, ze ona ma jedną dodatkową szczotkę do podłóg w zestawie, a poza tym wszystko inne tak samo

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chce juz przetestować swój 😛 oby tez tak było, zaciekawiała mnie tym, że nie wciąga kocy, ciekawe, chyba to zależy od budowy szczotki zobaczymy jak w moim 🤔 ale marketing robicie dobry.

Wydawało mi się, że w v11 już miało być bez konieczności trzymania, niby mój ma już mieć możliwość blokady aby nie trzeba bylo trzymać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2021, 10:27

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dalszym ciągu twierdzę, ze powinni nam płacić ... 😂

Totoro, Czereśniowa lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim Dysonie trzeba trzymać przycisk,ale mi to jakoś bardzo nie przeszkadza..
    Kala zachwycaj się zachwycaj,przynajmniej reszta lasek stwierdzi,że moje porównanie robota i Dysona to nie ściema.Chyba jako jedyna nie jestem w 100% zadowolona z robota,aż mi głupio było to pisać😬
    Jedyny minus Dysona,że na turbo mocy nie odkurze całego domu i że pojemnik na brud jest trochę mały.

Kala,zdecydowanie powinni nam płacić za lokowanie produktu😜to nie jest już forum dla mam,tylko dla PPD😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2021, 12:34

• Blueberry Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tak na szybko, też zapisałam modele na przyszłość 👍😁
    My już wróciliśmy do domu i teraz pranie, pranie, bo w ruch poszły farby, było pieczenie rogalikow z babcią i wszystko co możliwe, żeby się wybrudzic, ale dzieci szczęśliwe, teściowa to taka prawdziwa babcia, które na wszystko pozwala i rozpieszcza 🙉
    Teraz trzeba się przestawić i szykujemy się do roczku Juliana :)

Kala lubi tę wiadomość

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I muszę te suwaczki jeszcze poprawic jak bede miec chwile 💪😁

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa trochę z tym trzymaniem, kto to wymyślił?! Może zanim uzbieram kasę to to zmienia :p

Łódź totalnie zasypana, sniegu po kostki. Wyszalelismy się. Śniegowce za 80 zł mega, ciepłe i suche a brodził po łydki. Myślę że co roku będziemy się zaopatrywać w takie tanie a dobre buty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2021, 12:47

dqprqps6kaqxmc83.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam v11, oswieccie mnie gdzie ten przycisk, ze sie zatrzymuje i nie trzeba trzymac? 😂
    Mi tez to az tak nie przeszkadza, nie zwracam na to uwagi.

https://zapodaj.net/98bbadf14c17f.png.html

To syf z samej kanapy, pierwszy dzien, gdzie uwazalam ze mam bardzo czysto, o ja naiwna 🤣🤦🏽‍♀️

A tu kiciu
    https://zapodaj.net/26bf0cc29f5ee.jpg.html

Nie wiem jak wstawic, zeby tu sie wyswietlilo

Edwarda, zazdroszczs, u nas slabo... Jedziemy w nastepny week do Zielenca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2021, 13:21

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda o tak śniegu mnóstwo :) szkoda, że cieżko lepić bałwana :p sam zjeżdża z górek?
    Te buty mają troche elastyczną podeszwę (zginają się), czy są bardzo sztywne?

J.S. Zrozumiałam, że żaden v11 tego nie ma. Mój jest inny, to nie dyson i jeszcze go nie mam, ale ma funkcje blokady przycisku😂 jak też zbierze tyle brudu z kanapy to będę zachwycona :) a ten brud jest z jakiego okresu? ;)

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa, ja koce zmieniam i odkurzam co 4-5 dni, jak robie gruntowne sprzatanie, tylko wczesniej odkurzalam zwyklym odkurzaczem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2021, 13:46

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro tyle że moje już nie spaly wcale. Pojechaliśmy z mężem na zakupy i wzięliśmy ich i w drodze powrotnej usnęły więc siedziałam godzinę na podwórku w aucie zapalonym żeby spały i takim cudem dotrwamy do wieczora. Kacpra zagonilam na drugą drzemkę bo by nie wytrzymał do 19.

A co do ciuchów w Lidlu kupiłam dla młodszego śniegowce na wyprzedaży za 23 zł a dla Bartka kombinezon bo nawet chciał za 30 zł także wypróbuję może dziś albo jutro bo u nas sypie śniegiem okropnie.

Kala no ten Twój odkurzacz to wciąga widzę wszystkooooo :)
    Świetny jest patrzyłam też na ceny. Też świetne ehh po za zasięgiem i to dluuugo.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 2016 2017 2018 2019 2020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ