X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala no właśnie z tym mlekiem odstawić będzie ciężko bo Bartek lubi i się dopomina. Moje od urodzenia piją Bebiko a w nocy lub rano Bartek już pije zwykle z kartonu 3.2% w nocy już jest mało karmień Bartka bo się najada w dzień więc śpi bez mleka. No ale na wieczór obowiązkowo butla. Może uda mi się go zaciągać jeszcze do łazienki po mleku żeby zęby myl. A Kacper to dwie butelki nawet w nocy potrafi wypić bo inaczej krzyk płacz bo głodny ehh

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami roczek Juliana, byli teściowie i chrzestny. Dostal zestaw lego policja i zestaw drewnianych zabawek 😍
    Spisał się, ładnie sie bawił, Jagódka też skorzystała, dostała zestaw do prac plastycznych.
    Od moich rodziców dostali drewniany warsztat.
    Fajnie było, szybko przeleciało.
    Dzisiaj byłam z Julianem u fryzjera, nawet dał się obciąć, tylko maszynki się trochę bał.
    Agusia przypomniałaś mi, bo właśnie mam dzwonić umówić Jagódka, A jakos nie mogę się zebrać, żeby zadzwonić.

I jeszcze chyba przejdziemy z Julianem na jedną drzemkę, bo jak ma dwie to chodzi późno spać... dzisiaj pierwsza próba, do południa się trzymał, A teraz już śpi 2,5 godziny 😱😱😆😍 A Jagódka korzysta z jego prezentow

I znowu nas zasypało śniegiem, ale jest zimno więc dziś nie wychodzimy.

Kala lubi tę wiadomość

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry to fajnie że urodziny udane. A jagódka już była na wizycie czy to jej pierwsza będzie ?
    No u nas też duuuzo sniegu ale ciepło jest więc pewnie wyjdziemy jeszcze po obiedzie

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry dawaj fote :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry to wszystkiego najlepszego dla Juliana 😘

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po śniegu zostało tylko wspomnienie ...i buty i sanki i spodnie nowe ... mam nadzieję, ze jeszcze się przydadzą w tym roku

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak dużo że odpuściłam wyjście po południowe na dwór. I już mamy jedną awanture za sobą już chciał iść się myć i spać ale jakoś go zatrzymałam bo jak usnie o 16 to nie wiem jak by nocka wyglądała

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieg? Jaki śnieg? To zdjęcie z naszego dzisiejszego spaceru 😅

61e4f7eaa3565cb2med.jpg

A sanki zamówiłam im podwójne jak były te śniegi i przejechali się raz po ciemku zaraz jak odebraliśmy je od kuriera i na drugi dzień już nie było śniegu 😂 także też mam nadzieję, że jeszcze do nas wróci taka pogoda.

A coś mi mignął temat audiobooków. U nas Młoda sporo słucha, my mamy króliczka Alilo i tam wgrane różne bajki. A dziś jeszcze przyszła nam pierwsza przesyłka z prenumeraty Deagostini. Zobaczcie sobie kolekcję Audiobajki jeśli lubicie bajki Disneya ☺️ bardzo fajne, akurat takie 10-12 minut, w sam raz dla naszych dzieci. I do tego dobre jakościowo figurki, no i ta frajda z wybierania bajki i samodzielnego ustawiania na głośniku. No polecam. My póki co będziemy prenumerować ☺️

Blueberry, najlepsze życzenia dla synka ☺️ u nas też już niedaleko do roczku, kiedy to zleciało 😱

Totoro, Kala lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Docelowo chciałabym u niego fryzurę na grzybka, ale musimy jeszcze trochę poczekać na efekt 😁

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry czemu na grzybka? :P

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia to bedzie kolejna wizyta, ostatnio bylysmy 6 miesiecy temu.

Edwarda, mam zdjęcie męża jak był mały i tak obciety i mi się podobało 🥰😁
    Jak nie będzie mu pasowało, albo grzywka będzie przeszkadzać to obetniemy inaczej😁

Wstawiam zdj z neta jak bym chciała, żeby to było..
    673f1e9e56ae.jpg

Agusia_pia lubi tę wiadomość

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry kiedys wszyscy chłopcy mieli takie fryzury :) mój maz też. Przy jego mega gęstych włosach wyglądał jak w wielkim garnku :p Heniowi znowu jest nie do twarzy z grzywką, najładniej mu jak ma widoczne całe czółko.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U dziewczynek jakoś łatwiej, bo włoski mozna zapuszczac i tylko fryzury robić, a u chłopców już musi być jakiś wygląd tej fryzury :)
    Ja dzisiaj liczę, na dobry dzień i spokojny, bo wczoraj było trochę zlosci i krzyku. Obyśmy wrócili na dobre tory 🙏❤

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje chłopaki to obcięte na zapałkę :) Bartuś to ma dużo włosów i gęste i szybko mu rosnal a Kacperek to mało i tak powoli mu rosnal. Raz miał dopiero obcinane a Bartuś do tej pory już dobre kilka razy :)
    U nas wczoraj chwilę było awantury ale potem już ładnie się bawiły aż nie chciał iść spać. A no i po mleku go zabrałam do łazienki na mycie zębów. Trochę już przysypiał przy mleku ale się rozbudził i ładnie mu umyłam więc spałam spokojnie. A jak dziś patrzyłam do jego paszczy to nie widzę nic niepokojącego ale do dentysty i tak go umowie

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jeszcze Wam się pochwalę jaka jestem ciamajda. Zamówiłam sobie szkło na tel hartowane na ekran i zakładając połamałam. Ok trudno zamówiłam drugie. Przyszło wczoraj. Wyjmuje z opakowania i znowu połamałam... Ehh. Zamówiłam trzecie może już nie połamię go. 😢

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    A to jeszcze Wam się pochwalę jaka jestem ciamajda. Zamówiłam sobie szkło na tel hartowane na ekran i zakładając połamałam. Ok trudno zamówiłam drugie. Przyszło wczoraj. Wyjmuje z opakowania i znowu połamałam... Ehh. Zamówiłam trzecie może już nie połamię go. 😢

Agusia nieźle 😂 do trzech razy sztuka ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala no powiem ci że tak to jeszcze nie miałam. A mężowi dwa tel zrobiłam z tym szkłem i jest ok. A sobie nie umiem :D 😅

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, okazuje się że Henio ma niestrawność, coś mu zaszkodziło i podrażniło żołądek, co objawiało się cofaniem treści pokarmowej i właśnie taki duszący kaszel. Podejrzewam mój chleb razowy bo bardzo mu smakował i zjadł w weekend 3-4 kromki :O odstawiamy chleb, ciężkostrawne jedzenie i mleko. Jutro idzie do przedszkola, uprzedziłam panie co mu się wydarzyło. Także cieszę się że to nie choroba.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda no to dobrze że nie jest chory. Oby mu ta niestrawność szybko minęła.

U nas dziś miły dzień. Byliśmy des razy na dworze po ponad godzinę. Ulepiony duży bałwanek odśnieżaliśmy trochę podwórko :) a jutro przyjeżdża pan i będzie montował meble kuchenne w nowym domu 🥰🥰🥰 jaram się normalnie jak nie wiem co 🤪😂

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry najlepsze życzenia dla Juliana ❤️

Edwarda o kurczę, nie przyszłoby mi do głowy, że taki kaszel mógł być spowodowany niestrawnością 😯 Ale dobrze, ze to nie choróbsko.

Agusia o rany, zazdroszczę tych mebli 😍😍😍 tez bym się jarała 😀 my mamy nasze stare z poprzedniego mieszkania i jeszcze prędkości nie zmienimy 😅

U nas dwie nocki takie fajne a dziś juz czar prysł. No ale cóż, kawusia i do przodu 😅

Taka mnie rozkmina naszła... Czy tylko moje dzieci mają taki przewlekły lęk separacyjny? 😅 Bo Sarze jak się zaczęło z ostatnim skokiem tak masakra. Dziś usypialam o 4 Lilę a ta płakała u męża na rękach dopóki jej nie wzięłam. Muszę się koniecznie do dentysty wybrać i już mam ciary jak pomyślę o organizacji tego. Lilę w razie czego sprzedam dziadkom, ale Sara dość, że co 1,5h na cycku to jeszcze buczy jak tylko straci mnie z pola widzenia.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 2027 2028 2029 2030 2031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ