Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje nowej dobrej pracy
A jak wam idzie wspólne usypianie? Nie dokuczają sobie nawzajem?
Wasze dzieci słuchają audiobooków? Nawet nie próbowałam, ale mój ostatnio nawet muzyki nie chce słuchać.
W ogóle u nas znaczny postęp, jak dotąd w ogóle nie chciał układać puzzli, a od wczoraj układamy razem 12, 15 i 50 elementowe bo takie mamy. Jestem w szoku jaka zmiana. Jak już się zmęczy to każe mi układać od nowa 😅
-
Kalinka miała jazdę na puzzle rok temu... ciagle układała, teraz już nie. Bardzo rzadko.
Co do audiobooków, to takich typowych nie (ja sama nie trawię tej formy książek od razu zasypiam 🤦♀️), ale czasami zamiast bajek ogląda na you tubie jak czytają książeczki np. Kicie Kocie albo Pucia. Taki audiobook tylko dodatkowo są ilustracje.
-
U nas puzzle jakieś pół roku temu był szal. Mógł ciągle układać jedna układankę. Teraz już trochę mu przeszło
Dziś ładnie się bawil LEGO zrobiliśmy zjeżdżalnie i domek i wszystkie ludziki zjezdzaly a potem poszły spać
U nas dziś nawet spoko dzień bez awantury także miło. Byliśmy przed południem ponad godzinę na dworze. Po południu Bartek nawet coś wspomniał o dworku ale u nas roztopy i buty mu nie wyschły więc odpuściliśmy wyjście. Mąż dziś wieczorem wraca 🥰
A co do zębów u nas już dawno są wszystkie które powinien mieć. A kiedy 5tki wyszły to nie wiem nie pamiętam.Czereśniowa lubi tę wiadomość
-
Blueberry gratulacje ❤️☺️
U nas też już komplet zębów. Teraz tylko 20 Sary... 😅
My znowu po kiepskiej nocce. Sara się tak rzucała i wybudzała, że dramat, przed 4 wstała Lila, obudziłam gadaniem do niej Sarę, więc mąż musiał z nią wyjść do salonu a ja usypialam Lilę, nosiłam, czytałam... Dziś będzie powtórka z rozrywki, bo Sara zebrała się spać na noc z przerwami po 17 i śpi tylko z cyckiem... Nie mogę wyjść z sypialni.
Co do audiobooków itd. to mogę polecić stronkę czyta:#TataMariusz, masa bajek, wierszyków, kolorowanki do pobrania itd. Bardzo fajneWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 19:19
-
Z racji tego, że leżę z cyckiem w sypialni znowu, to tak sobie scrolluję internety i trafiłam przez przypadek:
https://rodzenstwo.mamologia.pl/?fbclid=IwAR0CrKKQ4JNkvdGHVAhSZaEgpWXEuLRbvpH1JHnakDNPvL3lpSL7s_fLQ1o
Webinar o tym jak poprawić relacje rodzeństwa itd. Agusia może chciałabyś zerknąć? Niestety dostęp płatny, 39zl. Sama się zastanawiam. Dają potem nagranie Webinaru, bo ja to pewnie i tak nie obejrzę w czasie rzeczywistym 😅
-
Kala wrote:Totoro właśnie się zastanawiałam co u Was, bo się nie odzywałaś ... współczuje 🙁 i biedna Sara ... niech jak najszybciej jej te zębole wyłażą. Przekaż, ze ciotki czekają na zdjęcia kasowników 😉
Śledzę wpisy, ale nie mam kiedy pisać 😅
Dziś się super wybawilysmy na dworze. Pogoda piękna, ponoć 7 stopni było, sniegu jeszcze dużo na podwórku, maz dzien wcześniej zrobił Lili "tor przeszkód" i latalysmy dziś po tym, uciekałyśmy przed krokodylem i takie tam, a Sara spała w wózku😁 potem spacerek do paczkomatu i w sumie zeszło nam 2h 😀
Kala oj tak, żeby te zęby szybko wyszły 🙈 dziś dodatkowo problemy z brzuszkiem, ulewanie jak za noworodzia, podejrzewam, ze od śliny, bo potoki po prostu 😐Kala lubi tę wiadomość
-
Kala wrote:Totoro od śliny i pewnie tez z przejedzenia, jak tak się od cyca nie odkleja ... ale dobrze, ze chce jeść, bo jeszcze jakbyś musiała dodatkowo walczyć o jedzenie, to już w ogóle maskarę byś miała
No racja, grunt, ze je. Widzę, ze u niej jak u Lili - cycek lekiem na cale zło 😅
-
Totoro u nas relacje się poprawiły. Dziś Bartek co chwila przytulał Kacpra i mówi mmm kocham cię 🥰 ale za chwilę już go szczypie
Ale już widać że go lubi. Jak Kacper śpi to mu się nudzi sam mówi żeby budzić dzidzię hehe także nie wykupuje tego dostępu. Dotrą się -
Agusia ja nawet nie pod kątem problemów miedzy rodzeństwem, bo u nas np. nie ma takich, mogę Lilę zostawić z Sarą i iść do innego pokoju, czy jak maz wiercił w ścianie to stałam z odkurzaczem, żeby się nie pylilo dookoła a Lila zabawiała Sarę w sypialni, zeby nie bała się hałasu itd. Interakcje tez są coraz fajniejsze, Sara śmieje się az do czkawki, wystarczy, że Lila coś powie w jej kierunku, kichnienczy cokolwiek 😁 no ale może podpowiedzą na co zwrócić uwagę, jak w przyszłości rozwiązywać konflikty, jakich błędów nie popełniać itd.
Ja chyba sie skuszę