Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie lubię oglądać takich programów, bo tylko się denerwuje... straszne to jest..
A ja się dzisiaj trochę poklocilam z mężem, bo dzieci nie chciały obiadu, a ja próbowałam ich przekonać, bo wiedziałam, że zaraz będą glodne, więc pretensje, zaraz, że Julek nie lubi pić wody z sokiem, tylko czemu sama wodę...i jeszcze parę takich..., więc ubralam się, dzieci zostawiłam i miałam relaks 😊 przyjechałam się autem, posluchalam muzyki. Jak wrocilam dalam mu ubrania, kazałam zabrać dzieci na podwórko.. -
Dobra, szybko poszło trzeba było się pogodzić, były burgery na zgodę 🤣
I mam do Was takie pytanie, bo wszystkie macie ten etap już za sobą chyba. Czy przy planowaniu kuchni SAMI wszystko rozplanowaliscie, jakies programy online, może korzystaliście z usług projektanta?
Bo jesteśmy na etapie rozmow z elektrykiem i nie mam pojęcia gdzie gniazdka, gdzie co, a nasza kuchnia do największych nie należy i chce to jakoś fajnie rozplanowac 🤔☺️ -
Blueberry my mieliśmy całe mieszkanie zaprojektowane przez projektanta. Sama bym tego tak nie wymyśliła że na małej przestrzeni mamy 3 pokoje, 2 duze szafy, schowko-garderobę i jest jeszcze dużo miejsca. Ja polecam, szczególnie jak przestrzeń nie jest duża, taki projektant ma fajne pomysły i wie jak to rozplanować żeby było funkcjonalnie + miejsce do przechowywania.
-
To co Edwarda napisała brzmi fajnie, tylko pytanie na jakiego projektanta się trafi bo z tym bywa różnie. Jeśli tam Wam zaprojektował małe mieszkanie to naprawdę było warto zapłacić.
Jeśli chodzi o sam wygląd to każdy ma inny gust, ja troche interesuję się aranżacją, wiec wiedziałam, że sama wole wszystko zaprojektować. Przeglądałam mnóstwo inspiracji, dołączyłam do grup projektowych i czytałam mnóstwo porad, chociaż na pewno taki projektant miałby dużo jeszcze ciekawszych pomysłów w końcu zajmuje sie tym na codzień. Z tego co dotychczas zrobiłam jestem mega zadowolona, ale teraz siedzę i główkuje nad pokojem dzieci i ciagle coś mi nie pasuje... Szafy jeszcze nie kupiłam
Natomiast jeśli chodzi o samą kuchnie to ja sobie zaprojektowałam ją w planerze ikei. Pózniej na podstawie mojego projektu, meblarze wykonali swój z uzgodnionymi zmianami. Oczywiście jeśli nie bedziesz miała takiego projektu to na pewno meblarze sami coś zaproponują, ale dobrze mieć jakiś zarys i oni powiedzą gdzie w takim razie potrzebują gniazdka (ukryte do sprzętów). Co do reszty gniazdek to musisz pomysleć gdzie bedziesz podłączała czajnik/toster/robot moze jakieś ładowarki.oświetlenie tez jest bardzo ważne, ja lubię dużo światła wiec mam sporo punktów świetlnych.
Do aranżacji całego mieszkania używałam Homestyler bardzo polecam, ale trzeba poświecić trochę czasu na naukę.
-
Dzięki dziewczyny, właśnie kuchnia nie jest duża, w projekcie nie ma stolika tylko w salonie i chciałabym to jakoś fajnie rozplanowac. Mamy jeszcze dużo czasu do mebli, ale już na etapie teraz gdzie będzie hydraulik, elektryk chce to mieć dobrze przemyślane i już zbieram inspiracje.
Taki projektant na pewno by dużo podpowiedział, tylko o kasę się rozchodzi.
Więc chyba jak Czereśniowa dołączę do grup projektowych i jakieś takie programy ogarnę 🤔☺️ -
My tez nigdy nie korzystaliśmy z projektanta, dwa mieszkania od a do z urządziliśmy sami ... i chyba wyszło dobrze, bo często ktoś pytał się o namiar na projektanta 😂 teraz po 8 latach już szału nie ma i wiele rzeczy bym pozmieniała ...
Bluberry ja też mam bardzo małą kuchnię. Pewnie będziesz i tak miała większą, ale jak coś mogę wrzucić Ci zdjęcia jak jest rozplanowana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 21:36
-
My tez cały projekt itd ogarnialiśmy sami
co do gniazdek to ich nigdy za dużo 😅
Rany, az się boję pisać, ale od kilku dni noce nieporównywalnie lepsze 🙈 Lila całe przesypia, dziś tylko na picie się obudziła i przyczłapała do nas do łóżka, ale spała dalej. Wprawdzie Sara spi tak sobie, zazwyczaj od ok. 3 to jest przy cycu w kółko, no i dziś od 4.30 nie śpimy, ale to i tak dużo lepsza opcja niż nocne imprezy 😅
-
Totoro w takim razie nawet nie skomentuję spania Lili 😂
Ja się wczoraj wzięłam za Gonzalessa i bym skończyła, gdyby Kalinka nie zawezwała o 22 ..,chłopaki ją chyba obudzili, bo za głośno gadali u Franka w pokoju
Postaram się Wam na bieżąco streszczać fragmenty, bo są ciekawe. Do nastolatków jeszcze nie dotarłam, raczej tak ogolnie o dzieciach takich od drugiego, trzeciego roku życia
IWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 08:10
Totoro lubi tę wiadomość
-
Jeszcze co do Gonzalessa, to powinnam przeczytać to 14 lat temu 🙈 napewno wiele rzeczy zrobiłabym inaczej, a z drugiej strony tak się nie spinała i nie myślała o sobie jak o beznadziejnej leniwej matce .... bo nie chciało czytać mi się poradników, wymyślać kar, nagród, tablic motywacyjnych czy zakresu obowiązków zależnie od wieku., nie goniłam do sprzątania itp. nie wyciągałam konsekwencji ... Nie, że uważałam, że to beznadziejny pomysł, tylko totalnie z wygody, lenistwa i dla świetego spokoju ... i ciagle żyłam z poczuciem, że wychowam takiego przysłowiowego rozpieszczonego „syneczka mamusi”, który nawet talerza po sobie nie odstawi 🤦♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 08:47
-
Kala podoba mi sie Twoja kuchnia🥰 ja chce tez białą tylko blat coś jak drewno może... i właśnie taki mam układ tylko w miejsce okapu jest okno więc pod nim pewnie zlew..i fajnie, bo nie macie narażonych, bo tam to ciężko się dostać, nawet jak są obrotowe to mnie to wkurzam, bo nie widzę wszystkiego 😁
Kala lubi tę wiadomość
-
Kala jak bedziesz miała chwile to pisz jakieś ciekawostki
mam tyle pozycji do przeczytania, że nie wiem kiedy je skończę.
Wczoraj była promocja na książkę idealny rodzic nie istnieje (blogOjciec) cała kasa szła na WOŚP wiec kupiłam, zaczęłam czytać, na pewno jest to lekka książka, myśle ze dla mojego faceta na pierwszy raz może być dobra, troche żartobliwa. Dla mnie osobiście za mało treści, ale jeszcze nie skończyłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 08:59
-
Koniecznie wrzucaj fragmenty tego Gonzalessa, to będę wiedzę zdobywać, a swój czas poświęcę zamiast na czytanie t9 na naukę tego programu co Czereśniowa pisała:) mąż jedzie w delegację więc wieczory będę mieć wolne..
U nas spoko noc Julek jadł raz, Jagódka raz się przebudzila, ale o dziwo nie przyszła do nas tylko poprosiła żeby jej kołdrę poprawić i spała dalej u siebie.
A od rana u nas budowanie z klocków, nawet się dogadują z Julianem, Jagódka przypina A on młotkiem dobija 🤣🤣🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 08:58
-
Streszczę Wam dzisiaj, co tam wczoraj wyczytałam ... generalnie tam nic odkrywczego nie ma, takie oczywiste rzeczy z których zdajemy sobie w sumie sprawę, ale nie zawsze zwracamy na to uwagę i z których wielu ekspertów od dzieci robi nie wiadomo jakie hallo
-
Kala, bardzo ładna kuchnia, lubię jak jest taka ściana szafek. W poprzednim mieszkaniu, które urządzaliśmy też mieliśmy białą kuchnie
pózniej każdy w rodzinie robił taką samą, ale to mnie wkurzało..
teraz zrobiłam matowy grafit, a siostra męża właśnie kupuje mieszkanie i juz słyszę, że zrobi podobną. Jeszcze mi się bardzo podobają granatowe, ale jakoś to nie dla mnie.
Kala lubi tę wiadomość