Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Co chce coś napisać to mnie wywala 😡
Ja tylko napisze, że kiedyś przeczytałam artykuł w którym był tekst, że w domach dziecka, tych gdzie są niemowlaki panuje cisza, bo dzieci nie płaczą, bo wiedzą, że nikt do nich nie podejdzie. Nie wiem czy to prawda, ale tak mi to utknęło w pamięci, że co sobie to przypomnę, to strasznie mi ciężko...😥Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 08:50
-
Agusia Totoro tak ... jedna para po domu, a druga „na miasto” 😂😂😂 idealnie ... tylko ja zamówiłam w dwóch kolorach: szare i granatowe, to jakbym wszystkie 4 pary zostawiła ... to chyba już nic innego bym nie nosiła 🤦♀️ takie wygodne...
Zostawiam xs, bo s są dłuższe, a w tyłku i nogach w zasadzie leżą tak samo, może xs w pasie trochę ciaśniejsze....Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 10:15
-
Kala co to za idealne dresy, podziel się
Zazdroszczę obiadku, ja dzisiaj byłam z mężem na budowie, ustalić z hydraulikiem coś tam i tak zmarzłam , że poszlabym pod kocyk i herbatka, a tu trzeba stać przy garach 💪😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 10:42
-
Bluberry takie
https://www.zalando.pl/champion-rib-cuff-pants-spodnie-treningowe-c7641e023-c12.html
mega wygodne 100 % bawełny
Nawet na ten obiad sobie dzisiaj je ubrałam 😂 do płaszcza dobrze wyglądają jakby coWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 10:51
Totoro lubi tę wiadomość
-
Ja to jestem ostatnią osobą, która mogłaby sie wypowiadac na temat wychowania dzieci, ale przemawia do mnie podązanie za dzieckiem. Wydaje mi sie to naturalne. Dlatego bardzo podoba mi się relacja Totoro z dziewczynkami. A Kali mozemy pogratulować super syna (juz gratulowalam niedawno), super go wychowalas. Nastolatek przychodzi sie poprzytulać wow, ideal
Będę sie konsultować z Tobą jak wychowac chlopca
Totoro dzieki za to co napisalas, dzięki za zrozumienie, Henio jest naprawde trudny, w sumie po mnie ;p wiec ja tez jestem niecierpliwa, wybuchowa, energiczna, a dołaczac do tego zmęczenie i niewyspanie to mieszanka wybuchowa.
Henio wszedł na wyzszy poziom zadawania pytan. Kilka pytan z wczoraj: "dlaczego dym leci z komina", "dlaczego henio jest taki mały", "dlaczego Jaś ma na imie jaś" i najlepsze z dzis rana jak obudzil się o 6 na siku i mówimy ze jest jeszcze nocka i slonko spi - "a w jakim łozeczku spi slonko", "a mama sloneczka w jakim spi lozeczku", "a tata sloneczka w jakim lozeczku" ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 11:38
Kala, Czereśniowa, Totoro lubią tę wiadomość
-
Kala dresy ładne
za taką cenę miałabym je nawet do kościoła 😂
Edwarda każda matka dla swojego dziecka jest idealna i wychowuje najlepiej jak umie. Oczywiście nie mówię tu o pseudo matkach które bajki nonstop jedzenie fast food itp.
Mnie wczoraj facet od mebli wkurzył bo mi wycenił szafkę w łazience na kosmiczna kwotę... Szafka narożna 1.6 m na 1.6 z dziura na umywalkę wycenił sobie za 2800 zł 😳🙄😡 a za szafę zabudowana przesuwna prawie 2 m z lustrem 2400 zł. Cała kuchnia wycenił na 11400 zł więc ta szafka w łazience mega drogo wyszłazła jestem bo jak byśmy wiedzieli kupiłabym umywalkę z szafką w markecie w promocji i by było a tak muszę dokupić szafkę pod umywalkę. Ehh fachowcy
-
Edwarda U mnie też czasami Jagódka daje popalić, a jeszcze zawsze mam z tylu głowy "Dzieci nauczycielki.....", tak że tego. Staram się tłumaczyć, rozmawiać, a czasami mam dosyć, bo nic nie działa.
Ale wiem, że to gadanie w końcu da efekt.
Moja ciotka ma 2 synów, jak byli mali to masakra, telefony od nauczycieli, wzywania, nam dokuczali w zabawie 🤣
Ale zawsze tłumaczyła i teraz jeden został tatą, drugi zaraz będzie i isuper chłopaki, porządni.
Nie znam złotej metody jak wychować dziecko na dobrego człowieka, ale da się z największych rozbojnikow 💪😁edwarda20, Czereśniowa, Kala lubią tę wiadomość
-
Agusia dobre z tym kościołem 😂😂😂 z szafką niezłe przegięcie
Bluberry z mosquito zawsze kupuję koszulki po domu .... dokładnie takie:
https://mosquito-sklep.pl/pl/test-sortowania/1343-t-shirt-zona-idealna-ilm.html
U mnie tez głównie legginsy, dlatego tak dla odmiany ... dresy 😂😂😂
Edwarda bardzo dziękuję 😘 ale nie jest tak kolorowo ... afery tez są i matką roku napewno się nie czuję. Co do wychowania, to nie wiem czy płeć ma znaczenie, wydaje mi się raczej zależy od charakteru....z nim raczej trzeba było krótko, inaczej przysłowiowo na głowę właził. Na pewno sport tez dużo pomógł, żeby jakoś go trzymać w ryzach ... No ale najgorsze dopiero przed nami.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 13:13
Blueberry lubi tę wiadomość
-
Edwarda ja tam zawsze lubię czytać co masz do powiedzenia
Agusia, a moze jest duża różnica w szufladach? Np w szafie nie masz żadnej, a w łazienkowej sporo? Bo to dużą różnice w cenie robi No i moje fronty dla odmiany były droższe od lustra. Pamietam, że u nas z cenami też było różnie i czasami bardzo dziwnie, ale tłumaczyli się, że muszą cała płytę zamówić itd itp. Generalnie mnóstwo pieniędzy na to poszło.
Kala, te bluzki z przodu są raczej krótkie? Bardzo fajne. Udaje Ci sie je kupować w promocji?
U was z tym sportem to na pewno dobrze wyszło bo sportowiec, zawsze musi się bardziej pilnować, pytanie czy za jakiś czas, imprezy i znajomi nie beda ważniejsiw każdym razie rownież gratuluje Waszej relacji 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 14:09
Kala lubi tę wiadomość
-
Czereśniowa bluzki są krótsze z przodu i warto brać rozmiar a nawet dwa większe, wtedy fajniej wyglądają.... a jak dla Ciebie na teraz, to widziałam tez tuniki.
W promocji chyba raz kupiłam, a raz normalnie ...jakość super, ostatni rzut to z 4-5 lat temu i dalej są w bardzo dobrym stanie.
Co do sportu to nie wiem jak będzie, chce grać gra ... oczywiście jesteśmy dumni z sukcesów, ale nie mamy jakiś ambicji żeby karierę robił. Mi osobiście zależy, żeby pociągnął to jeszcze jakiś czas przez ten najgorszy okres dojrzewania, ale studia już jakieś normalne wybrał ... ale jak będzie chciał coś w tym kierunku to tez ok.
Co do kolegów, imprez itd. to on ma świadomość, ze w momencie jak to stanie się ważniejsze, to my przestajemy w tej całej bajce uczestniczyć i tyle ... Za dużo nas czasu i pieniędzy to kosztuje, żeby miał i rybki i akwarium ... taką rozmowę przeprowadziliśmy jak rezygnował z pływania (wcześniej trenował) na rzecz koszykówki i tego się trzymamy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 15:19
Czereśniowa lubi tę wiadomość
-
Edwarda szczerze mówiąc to na tym etapie nie widzę jakiś różnic w rozwoju ... na chyba, ze on był taki do przodu albo Kalinka do tyłu jak na dziewczynkę 😂 ale tez o tym słyszałam ...
Jak będę w stanie pomóc, to oczywiście pytaj śmiałoedwarda20 lubi tę wiadomość
-
Edwarda ostatnią osobą, która mogłaby się wypowiadać na temat wychowania dziecka to jest osoba bezdzietna😉
Kala fajniutkie dresiki 😀 ja ostatnio kupiłam kilka bluzek na lato na wyprzedaży top secret 😁 ogolnie weszla mi faza na kolory 😳 moja szafa to same szarości i brudne róże, a teraz mnie naszło na uwaga - CZERWIENIE 🤯 Bo ogolnie ponoć mi pasują, bo mam taki raczej ciepły typ urody - brązowe oczy, piegi, ale nigdy nie trawiłam czerwieni. A tu cos mi się moje pastele chuba przejadły 🤷♀️ no i motywy kwiatowe, takie jakies etno-boho. I jak ogólnie nie cierpię kupować ciuchów na lato, bo raz, ze jest bardzo krótkie, a dwa, że przy upałach to i tak zależy mi tylko na tym, zeby mieć na sobie jak najmniej i jak najcieńszego, tak teraz stwierdziłam, ze na pewno dużo czasu bedziemy na dworze, spacerach, placach zabaw itd i fajnie bedzie mieć co założyć 🤷♀️
U nas znowu Lila zaczęła nadawać więcej i więcej i takich skomplikowanych opowieści, zw lejemy ze śmiechu xD wrzucę Wam potem kilka fajnych tekstów do pośmiania 😁
-
Totoro, przypomniałaś mi o lecie, zastanawiam się jak u nas letnie spacery beda wyglądać, bo akurat w maju bobo się urodzi 🤔 jakoś liczę, że bedzie łatwiej bo łatwiej wyjsć na spacer gdy jest ciepło, ale jak tam samo bedzie lubił wózki, to słabo to widzę 😅 Sara pod koniec juz bedzie pewnie biegać 🙂
Agusia to faktycznie bez sensu.
-
Totoro na tym zdjęciu ze świąt bardzo ładnie wyglądałaś w czerwonym faktycznie Ci pasuje ten kolor 🤩 ja to total klasyka: czarny, biały, beż, szary, granat, ewentualnie jakieś paski ... i tak się najlepiej czuję. No może jeszcze jakieś kwiatki na lato oblecą 😉 i też na lato nie lubię kupować czegokolwiek ...kilka koszulek, z dwie spódniczki i wystarczy ...
Kurcze jak u nas dzisiaj sypnęło śniegiem, to Trójmiasto totalnie sparaliżowane ... już się bałam, ze będziemy u teściowej nocować, a w domu głodne koty, no i Franek o 7 jutro wyjeżdża na mecz.. także słabo by było. Jakoś się udało po 18 dojechać powoli, mieliśmy szczęście, ze żaden tir się nie rozkraczył i Obwodnica w stronę Gdańska w miarę przejezdna... w drugą stronę już nie mieli takiego szczęścia i ludzie po 3 godziny już stoją w korku 🤨 Kalinka oczywiście zasnęła, a ze 18 to dla niej już sen nocny, to strasznie płakała jak dojechaliśmy ... w domu ekspresem kasza, już bez kąpieli, tylko tyłek pod kranem jej umyłam i do spania
Totoro pisz co tam Lila opowiada 😀 jestem strasznie ciekawa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 19:18
Totoro lubi tę wiadomość