X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala,biedna Ty..ja się jeszcze nie ogarnąłem po buncie 2 latka,czytając,aż się boję co to będzie u Tomka..póki co nie narzekam,chociaż brak przedszkola jest widoczny🙈
    U nas z apetytem jest tragedia totalna.Potem z głodu jest zły,nie wiem,być może utracił smak i wech i stąd to niejedzenie..

• Kala Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak ... a z tego co pisałaś to Tomek i normalnie specjalnie jedzący nie jest, to teraz się tym bardziej nasiliło

ug37df9hq3eabxrz.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi, my też na szczęście mieszkamy w domu i mamy spore podwórko z placem zabaw z miejscem do jeżdżenia na hulajnodze/rowerze, no ale mimo wszystko ciężko tyle siedzieć, nie móc wyjść się przejść, ciężko co chwilę odmawiać dziecku spaceru, a już najgorzej jak Młoda ciągle pyta kiedy pojedziemy do babci albo czy babcia do nas przyjedzie 😭

U nas też ostatnio jakiś dziwny etap mamozy. Co prawda się nie awanturuje, ale ciągle mówi, że chce żebym przy niej była, jak pójdę na chwilę do innego pokoju i wracam to zaraz się przytula i "mamusiu, strasznie tęskniłam", wszystko chce ze mną robić, ale oprócz tego jest naprawdę dobrze, rzadko mamy histerię "bez powodu". Aż się boję co będzie niedługo 🙈

Dostaliśmy się do przedszkola! 🎉 od jutra rusza rekrutacja do żłobka, mam nadzieję, że i Mały się dostanie 🙏

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Kala uprzedziła moje pytanie o bunt... 😅 To już mogę być spokojna, mówicie? 🙈 Lila znowu ma takie płaczliwe poranki, ze masakra, najlepiej nie schodziłaby mi z rąk 😑 no i zdarza jej się tupnąć nogą, czymś rzucić🤷‍♀️ Muszę się nauczyć akceptować negatywne emocje dziecka, bo mi to bardzo kuleje 🙈

Jaki dziś piękny dzień, rany ❤️ U nas było wg aplikacji 22 stopnie, ale w słońcu to można było paść, wszystkie w krótkich rękawach smigalysmy. Do południa byłyśmy na podwórku, potem byle jaki obiad i na plac zabaw 😍 uwielbiam takie dni😍 Za to jak patrzę na prognozy na koniec tygodnia... 😭

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez poranki chyba najgorsze ... naprzemienne: afera, przytulić, na rączki ... a jeszcze może być płacz dodatkowo, bo przytulam na podłodze, a ona przecież na kanapie chciała 🤦‍♀️ albo noszę nie tam gdzie trzeba ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda też dzisiaj piękna, plac zabaw oczywiście zaliczony i lody na powrocie 😋 ale to by było na tyle 🤷‍♀️ jutro już deszcz, a w sobotę nawet i śnieg ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 18:27

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przechwalilam Tomka..afera dzis za aferą,najpierw przed drzemka,ze zmęczenia aż latały zabawki po pokoju,a po drzemce,że chciał myć okno nie tą ściereczką,którą dostał.Mam już serdecznie dość dzisiejszego dnia,najchętniej bym uciekła,gdzie pieprz rośnie😬

A pogoda dziś też u nas przepiękna,gdyby nie ciągle fochy,to siedzielibysmy na dworze non stop,a tak to byliśmy godzinę do południa i po południu od 17-19.

Kala,zazdro wypadu na lody😜
    A z apetytem Tomka,to fakt na co dzień nie za bardzo je,ale teraz to już naprawdę kiepsko,żyje o jogurtach i bananach🙈

WI całe szczęście,że macie też ogród i warunki.Wspolczuje kwarantanny ludziom w blokach, ja nie dałabym psychicznie rady.
    U nas też kiepsko,że Młody nie może jechać do babci,non stop pyta,co się z nią dzieje i muszę kłamać,że pojechała na wakacje🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 19:28

• Kala Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi jeszcze trochę i będziesz się wkurzała, ze za dużo je 😉 Franek teraz wpiernicza dwa razy tyle co mąż i jeszcze ciągle głodny ... non stop w lodowce siedzi

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już zauważyłam,że z dziećmi to już tak przewrotnie jest..tak samo było z mówieniem,modlilam się,żeby zaczął mówić,a teraz momentami modlę się,żeby przestał tyle gadać i o wszystko pytać😉

Kala lubi tę wiadomość

• Kala Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pamiętam 😂😂😂 autyzm już prawie Tomkowi diagnozowałaś 😂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Tak pamiętam 😂😂😂 autyzm już prawie Tomkowi diagnozowałaś 😂

Coz mam napisać,tak było🙄 ale myślę,że gdyby nie przedszkole,to do teraz mowilby mało.

• Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jaki ja mam dzisiaj fatalny dzień... dzisiaj o 7 rano byliśmy już na spacerze, po powrocie ciagłe marudzenie, w południe znów spacer i znów ciągle marudzenie. Nie dość, że przez ciaze po takich dwóch spacerach jestem padnięta, to jeszcze ciagle coś. Kala ja dzisiaj źle autami jeżdżę 🤷‍♀️

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 rano spacer, szacun😱 Musiałabym Lilę chyba taczką z domu wywieźć 😅

Ja nie taką bluzkę uszykowalam Lili na wyjście do dziadków, jak coś 👍 rzucała nią po sypialni 😅

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wpadłam na to, ze pluszowe ciastko to kurczak i trzeba go jeszcze polać majonezem 🤷‍♀️

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A spacer o 7 rano to kosmos jakiś .... nieźle 😀

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa,myślę,że spacer o 7 jest fajny,ale nie w dzisiejszej pogodzie🙄
    U nas dzisiejszy dzień trochę lepszy,jeśli chodzi o humory Tomka.

Właśnie,a jak tam u Was zajączek?jakieś prezenty przynosi?bo my budujemy w sobotę gniazdko dla zająca,Tomek nieźle się wkręcił,boki można zrywać😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 20:18

• Totoro Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się nie bawimy w zajączka 😀 nie bylo u nas takiej tradycji ani po mojej stronie, ani męża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 06:20

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie 😀 w sobotę dostanie w domu mosty do pociągu, w niedzielę u mamy remizę strażacką duplo, a u teściowej ciastolinę lodziarnię.
    A swoją drogą za dzieciaka, też nie pamiętam, żeby do nas przychodził 🤔

Miałam nadzieję, ze po zmianie czasu to spanie będzie wyglądało powiedzmy 19 - 7, ale nie ... Kalinka się idealnie dostosowała i pobudka 5:30 maks 6 musi być 🤷‍♀️dzisiaj ta wcześniejsza opcja ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przez te ostatnie dwa dni była piękna pogoda ok 20 stopni, co prawda o 7 rano to było dosyć chłodno bo 7 stopni, ale bez wiatru i słońce juz świeciło 🙂 zresztą miałam dosyć marudzenia przez godzinę że chce na spacer (a całą zimę przesiedział w domu) to w sumie co mi szkodziło, jedynie że nawet kawy nie wypiłam.

My też nie obchodzimy zajączka, ale się izolujemy gdyby nie to, to na pewno od rodziny by coś dostał.
    Ja kupiłam ten zestaw torów ze szlabanem, ale bardziej abyśmy mieli co robić niż z okazji świat. Zreszta ostatnio ciagle coś mu dajemy, milion wizyt u lekarza i tak to wychodzi.

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nie bylo takiej tradycji i pomimo, że nie jestem wierząca to nie widzę w tym sensu, co ma wspolnego Wielkanoc z prezentami ;p W tym roku nakupowałam pierdół w pepco do ozdabiania jajek i od kilku dni sie w to bawimy.

Iggi napisala, że ma czasami dość gadania Tomka. Czesto slyszę od mam, że mają dosyć. Powiem Wam, że Henio też non stop gada i do tego śpiewa ale w ogole mi to nie przeszkadza. W ogole! wrecz przeciwnie, uwielbiam go słuchac. Ma cudowny głosik + gada tak śmieszne rzeczy, że leję. Uwielbiam ;p

A co u nas? *&***$$$%%@@@###&@#@#$%^& lockdown. We wtorek mały troszkę pokaslywał ale oprocz tego wszystko bylo ok, biegal skakal, darl sie jak zawsze. W nocy z wtorku na srode, o 2, obudzilam sie bo zaczal szczekająco kasłac i byl gorący 39 stopni. Dałam mu szybko ibum. Trzasł sie i jeczał :O o ile gorączke to on ma czesto to pierwszy raz tak sie zachowywał, no ale czekalam az temp spadnie. Po godzinie miał 40 :O Zadzwonilam na nocną pomoc, po wywiadzie baba mowi ze to moze byc zapalenie pluc i natychmiast do szpitala. Wezwalismy taksowke bo nie bylam w stanie prowadzic tak mną telepało. Pojechalismy na sor, na szczescie pusto, na wejsciu zrobili mu wymaz z nosa... Wynik był po jakis 10 minutach (co to za testy?!) i negatywny. Po osłuchaniu okazało sie ze na szczescie czysto, ze ma zapalenie krtani. Dostał steryd do inhalacji. W srodę było ok, ale noc z srody na czwartek hardkore, temp 40 stopni wracała co 3 h. Praktycznie nic nie spałam bo cały czas go sluchalam. Wczoraj kasłał bardziej ale inaczej juz, bardziej mokry robi się ten kaszel. Za to noc spoko, bo tylko raz mu dałam przeciwgorączkowe, takze widze swiatelko w tunelu... MA SA KRA!

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 2068 2069 2070 2071 2072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ