X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas otarcia się nie zdarzyły,a były idealne zwłaszcza do ogrodu.Splukalam z brudu i biegał dalej..Oczywiście kupię też klasyczne skorzane sandały,a crocsy mają być "przy domu".
    A właśnie jakie sandały Edwarda polecasz /zamierzasz kupić?

• Kala Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi my mamy sandały unisex, więc też mogę polecić dla Tomka 🙂 birkenstock model new york ... rok temu mieliśmy (wybrałam chyba spośród 10 innych modeli 🤦‍♀️), bardzo się sprawdziły na cały sezon i jakiś czas temu już zamówiłam na lato takie same

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala,kiedyś już byłam bliska zamówienia tych sandalow,ale dla siebie😝
    Powiedz jak się sprawuje ta korkowa podeszwa i czy jak ew.zanurza się pod wodę,żeby je dobrze umyć,to długo schnie ten korek?W sensie,czy ten korek przepuszcza mocno wodę?

• Kala Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi ja swoje klapki mam już 5 lat i pewnie jeszcze ten rok pociągną 😉 a chodzę non stop ... dla mnie 3 najwygodniejsze buty świata po uggach na 1 miejscu i crocksach na 2 🤷‍♀️ także dla Ciebie tez polecam jakby co 😉

Dla dziecka to właśnie ten model new york, zamówiłam tez wtedy inne dla porównania i ten najlepiej trzymał stopę. Kalinka w nich biegała, chodziła po lesie, na rowerze jeździła ...
    Co do wody, to nigdy nie prałam, najwyżej spłukiwałam wodą i czyściłam gąbką... specjalnie nie nasiąkały i bardzo szybko wysychały na słońcu

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zapolowac na dobrą promocję,słyszałam dużo pozytywnych opinii o tych butach. Może i dla Tomka zamówię,zamiast Geoxow, a jako rezerwowe kupię Crocsy.
    Jak dla mnie najwygodniejsze buty casualowe to Geoxy.Crocsy nie są już tak fajne,bo gumowe i jednak ta noga się trochę poci😝
    Tomkowi też każde buty jakie kupuje to Geoxy lub Nike.Jedynie na lato mamy Crocsy i z Next kupuje zawsze kalosze,są prześliczne😀

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi my kupilismy sandały Naturino. Mielismy jako pierwsze sandałki i były rewalacyjne. Jak będa kolejne promki to jeszcze jakies drugie zamówimy.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry dziewczyny, że ja nie w temacie, ale PRZEBIJA NAM SIĘ ZĄB 🍾🍾🍾🎉🎊

edwarda20, Iggi31, Kala, Agusia_pia lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro,gratulacje i wytrwałości na pozostałe 19😉

Edwarda,bardzo ładne te buty Naturino,widać,że solidne i pewnie są miękkie.Cena trochę wysoka,ale jeszcze do przełknięcia🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 19:45

Totoro lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dzięki 😁 to samo dziś powiedziałam - jeszcze 19... 🙈, potem to samo przypomniała mi White Innocent 🙈 POCIESZACIE. 😂 Ale jak juz jest pierwszy to jakoś tak uczucie ulgi się pojawia, że maszyna ruszyła.. 🙈😂 A opuchnięty ma cały dół, więc chyba ruszy z kopyta... 😅

Iggi31 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi są mięciutkie, z bardzo dobrej skóry. Ja zawsze poluje na promki, kupiłam ostatnio bo było -30% na eobuwiu. Takie promki (no może nie 30 ale 20% ) są często :)

Iggi31 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do butów ja kupuję zwykłe nie jakieś markowe tylko w sklepie np zetpol. Bartek tak niszczy buty na rowerze że w tamtym roku przez lato kupiłam chyba 4 pary sandałów z zakrytymi palcami.

Dziś okropny dzień. Liczę minuty do kąpieli. Bartek jest bardzo nie grzeczny. O wszystko krzyk bo on chce. Nie rozumie noc że nie można że krzywdę zrobi że kogoś nie ma tylko on chce i krzyk. Mam dość. Tak już jest drugi dzień. Wczoraj to samo. Efekt świąt niestety... 🤦🙄😡

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, odniosę się wreszcie do poprzednich wiadomości 🙈

Czereśniowa - możliwe, że zęby przeplatały się z jakimiś skokami itd, ale na pewno też męczyły, bo pomagał Dentinox, wiele razy właśnie slinila się i płakała z gryzakiem w buzi itd :/

Kala - to Lila miała akcje przy ząbkowaniu, ale nie trwało to az tyle 😵

A przy okazji jak mam chwilę - BARDZO POLECAM - książkę "Nie musisz być grzeczny". Opowiadanka pozornie dla dzieci, ale w sumie są tu super zobrazowane niektóre kwestie poruszane w "Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały". Ja tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że muszę mocno popracować nad chwaleniem m.in.

Czereśniowa lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    100 lat Kalinka!

U nas od kilku miesięcy scenki cały czas na czasie. Ale zauważyłam też że potrafi coraz dłużej sam się bawic, na ogół sutkami, klockami lub pluszakami. A no i gotowanie non stop :)

Bożesz ty moj, dopiero teraz zuwazywalam co napisalam. Oczywiscie nie sutkami tylko autkami ;p ;p ;p

Agusia_pia, Czereśniowa, Iggi31 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Bożesz ty moj, dopiero teraz zuwazywalam co napisalam. Oczywiscie nie sutkami tylko autkami ;p ;p ;p

Zabawa sutkami dobre :D

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, nie moge 😂😂😂😂😂😂

edwarda20 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po rocznej przerwie na forum na początku chcialabym życzyć wszystkim dzieciakom 100 Lat☺
    Co tam u Was słychać
    Ps mam nadzieję że ktoś mnie pamięta☺
    Pozdrawiam serdecznie☺

Agusia_pia lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Rene! Pamiętamy, pamiętamy 😀 Fajnie, że do nas zajrzałaś 😀 Mało nas tu już zostało niestety. Ale nadal się udzielamy jak widać 😁 Dużo się tu dzieje, jest juz kilka podwójnych mam a nawet i potrójna, chociaż ostatnio Jupik coś do nas nie zagląda. Napisz co tam u Ciebie 😀

Rene lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene witamy z powrotem na forum 😀 pisz co u Was

Totoro jak tam zęby Sary?

Edwarda słownik 😂😂😂

Czersniowa jak się czujesz? Zadecydowaliście już w kwestii imienia małego?

My dzisiaj i jutro świętujemy urodziny Kalinki 😀 jutro na luzie, bo tylko pizza i tort .... ale dzisiaj po pańsku z obiadem, zrazy będą wołowe, bo teściowa stwierdziła, ze na pewno nie umiem, to podjęłam wyzwanie i wczoraj pół dnia się z tym bawiłam 🤦‍♀️ już normalnie chciałam tym mięsem o ścianę rzucić, bo ciagle tylko kupa, siku, przytulić, nie rób, pobaw się ze mną.... masakra nigdy więcej !!! No ale zrobione ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 09:01

Totoro, Czereśniowa, Rene lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala przebija się ta gadzina, mamy całe dwie dziurki w dziąśle, ale są 🙈 no ślimacze tempo, makabra 🤦‍♀️ obok idzie drugi, ale jeszcze daleko do przebicia.

Udanego świętowania! 😀 Ja przed urodzinami Lili byłam taka rozdarta, bo tu chciałam, żeby wszystko było super, zapięte na ostatni guzik, jeszcze ta awaria wody w trakcie, więc wszystko 100x wolniej, a tu szkoda mi było dziewczyn, bo wiadomo, działo się to ich kosztem :/ Generalnie cieszę się, że to już za nami 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 10:07

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety Henio miał kolejne urodziny w lockdownie. 3 pojedyncze "imprezy" się odbyły, dużo prezentów itp. Wolałabym jedne a porządne no ale cóż.

Rene czesc! Napisz co u was?

Jupik halo!!

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 2071 2072 2073 2074 2075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ