X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia pocieszę Cię, ze mój też taka zrzęda 🤨 czasami zachowuje jak taka „stara ciotka” ... teściowa mówi o nim „haus kommando” 🤣 na szczęście zdaje sobie z tego sprawę, potrafi sam się z siebie śmiać i wyluzował... albo ja przestałam zwracać na to uwagę 🤷‍♀️ bo wcześniej też bywało różnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2021, 10:02

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa ogromne gratulacje!dużo zdrówka i radości dla Was i szybkiego powrotu do domu,do pozostałych Chłopaków.Wszystko się poukłada,a my czekamy na info jak w domu no i jak ten mały Bąbel ma na imię😉

Mój mąż na szczęście kompletnie nie wtrąca się w prowadzenie domu.U nas to ja mam rolę "haus commando"😝,takze Kala,z Twoim mezem bysmy sie zagryzli😜

Kala lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie generalnie dom ogarnia, jak juz kiedyś pisałam, "kto akurat nie trzyma dziecka" 😅 a ostatnio w większości mąż, bo np. siedzi do późna i tu puści zmywarkę, tu po podnosi wszystko, żeby puścić odkurzacz, prania po nocach robi itd 😅 i żadne z nas nie ma specjalnych wymagań, raczej mamy podejście "weź to olej..." 😅 czasami się wkurzałam, że nie udało mi się czegoś ogarnąć albo zostało do zrobienia juz na sam wieczór, na co mąż "weź to zostaw, serial obejrzymy" 😁

Czereśniowa daj znać jak tam się macie :) są jakieś przesłanki kiedy Was puszczą? Jak tam radzi sobie Kubuś w domu? 🙂

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz Wam dziękuje 😘
    Wybraliśmy Tymka ❤️
    Nie chcieli mnie dzisiaj wypuścić bo mają wypisy do 19, a urodziłam o 21:30... dlatego wyszłam na własne zadanie, nie chciałam czekać kolejnej doby...
    Wszystkie badania są ok i nie planowali robić crp ani morfologii, a chciałam tego przez zielone wody... dlatego jutro ma przyjść do mnie moja położna i pobrać krew.
    W domu super w końcu czuje, że odetchnęłam i dopiero teraz dopadło mnie mega zmęczenie.. w szpitalu ciagle się stresowałam i jie mogłam spać.
    Kubuś super zareagował, obserwuje go, przybiega pogłaskać, narazie nie ma zazdrości, ale domyślam sie, że sie pojawi.

Totoro, Kala lubią tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa super, że już w domu też bym tak zrobiła 😜 Świetnie, że Kubuś fajnie zareagował ❤️ To teraz możecie już spokojnie cieszyć się sobą 🥰 jak ja cudownie wspominam ten czas ❤️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio Totoro też byś wyszła po zielonych wodach jeśli wszystko wyglądałoby ok? Bo oprócz męża każdy przeżywa, że wyszłam na żądanie... 🤷‍♀️
    Powiem wam, że w szpitalu ciagle myślałam o Kubusiu i nie mogłam cieszyć się Tymkiem... a teraz najchętniej ciagle leżałaby przy Tymku ❤️ Jejku jaki on jest mały i słodki ❤️ Aż łza się kreci, że to ostatnie.. 😉

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli wszystko byłoby w porządku i jeszcze położna przyszłaby krew do badań pobrać to tak :) obserwować możesz dziecko równie dobrze w domu :)
    Yh, to samo odczucie mam odnośnie Sary - taka wesoła klusia, aż szkoda, że to ostatnie 😅

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa to rodzina w komplecie ❤️ teraz możesz się w pełni cieszyć ... pewnie zwariowałabyś tam bez Kuby kolejną noc. Tez uważam, ze dobra decyzja z wcześniejszym wypisem

Totoro już Ci kiedyś pisałam, ze Twój to dostaje nominacje na męża roku 🤣

Iggi oj tak 🤦‍♀️ chociaż powiem Wam, ze Kalina chyba będzie gorsza niż tatuś 🙈 niby fajnie, ze sprząta sama z siebie można powiedzieć, że ze śpiewem na ustach 😂 Dzisiaj było tak: „ sprzątać, ścierać, chować, myć... sprzątaj będzie lśnić” czy jakoś tak ( z bajka „Tygrysek Daniel”) 😂 no ale jak o 6 rano, gdzie ja myślę tylko jak najszybciej dojść do ekspresu do kawy, zrobi aferę, bo ktoś wieczorem brudne ciuchy w łazience zostawił ... to już nie jest tak wesoło 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2021, 20:14

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy jeszcze młode du... to polecam tak za 10 lat się postarać o trzecie 😀

A swoją drogą, to ciekawe czy Jupik już urodziła 🤔 Edwarda wy macie jakiś kontakt poza forum? Wiesz coś na ten temat?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa gratulacje!!!

Zadalas mi pytanie o kwotę na macierzynskim. Ale ja zadam pierwsza pytanie, czemu nie zmienilas wychowawczego na ciązowe 100% platne? :O Nie znam nikogo innego kto tak zrobil ;p A według mojej wiedzy powinnas miec kwotę z umowy o pracę, czyli 80% tej kwoty lub 60% lub 100% w zaleznosci co wybralas.

Z zielonymi wodami pocieszę, Henio urodzil się w rownym 38 tyg i tez mialam zielone wody. Niewiadomo dlaczego. Wszystko bylo z nim w najlepszym porządku.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala nie mamy. Tez ciagle o niej mysle. Nie odzywa się odkąd sie pochorowali na covid. JUUUUPIIK!!!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czersniowa super że już w domu. Podziwiam za odwagę wyjścia na własne życzenie. Ja bym nie wyszła. Ale ja jestem z tych osób mało odważnych.
    Oj tak ciekawe czemu Jupik się nie odzywa.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa, gratulacje!!! ❤️

Też wyszłam teraz na żądanie po niecałych 2 dobach ☺️

Czereśniowa lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa, myslalam o Tobie wieczorem i to jest tak, że urodzenie dziecka nie przerywa urlopu wychowawczego. Wiec chyba nie bedziesz mogla byc na macierzynskim. To jest skomplikowana sytuacja, 1 raz sie spotykam wiec nie jestem pewna. Najlepiej dowiedz się u siebie w kadrach. Ale chyba nici z macierzynskim...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się tak wydaje. Powinnaś powinnaś przerwać wychowawczy, wrócić na 1 dzień do pracy i przedłożyć L4 ciążowe płatne 100 tak jak wcześniej Edwarda pisała. Wtedy dalej już normalnie, L4, macierzyński i kolejny wychowawczy.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak jeszcze myślę, ze jak macierzyński nie przysługuje, to może o Kosiniakowe można się starać 🤔

ug37df9hq3eabxrz.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest to fajnie rozpisane. Zasiłek się należy :) https://matkaprawnik.pl/ciaza-na-urlopie-wychowawczym-cz-ii/

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem pracownica,która w trakcie urlopu wychowawczego urodzi dziecko,nadal kontynuuje urlop wychowawczy,a w związku z urodzeniem dziecka nabywa prawo do zasiłku macierzyńskiego.

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak jak Iggi mam takie zdanie właśnie że należy jej się zasiłek.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak macie rację ... mi się popieprzyl zasiłek z urlopem

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 2089 2090 2091 2092 2093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ