Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusia pocieszę Cię, ze mój też taka zrzęda 🤨 czasami zachowuje jak taka „stara ciotka” ... teściowa mówi o nim „haus kommando” 🤣 na szczęście zdaje sobie z tego sprawę, potrafi sam się z siebie śmiać i wyluzował... albo ja przestałam zwracać na to uwagę 🤷♀️ bo wcześniej też bywało różnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2021, 10:02
-
Czeresniowa ogromne gratulacje!dużo zdrówka i radości dla Was i szybkiego powrotu do domu,do pozostałych Chłopaków.Wszystko się poukłada,a my czekamy na info jak w domu no i jak ten mały Bąbel ma na imię😉
Mój mąż na szczęście kompletnie nie wtrąca się w prowadzenie domu.U nas to ja mam rolę "haus commando"😝,takze Kala,z Twoim mezem bysmy sie zagryzli😜Kala lubi tę wiadomość
-
To u mnie generalnie dom ogarnia, jak juz kiedyś pisałam, "kto akurat nie trzyma dziecka" 😅 a ostatnio w większości mąż, bo np. siedzi do późna i tu puści zmywarkę, tu po podnosi wszystko, żeby puścić odkurzacz, prania po nocach robi itd 😅 i żadne z nas nie ma specjalnych wymagań, raczej mamy podejście "weź to olej..." 😅 czasami się wkurzałam, że nie udało mi się czegoś ogarnąć albo zostało do zrobienia juz na sam wieczór, na co mąż "weź to zostaw, serial obejrzymy" 😁
Czereśniowa daj znać jak tam się maciesą jakieś przesłanki kiedy Was puszczą? Jak tam radzi sobie Kubuś w domu? 🙂
Kala lubi tę wiadomość
-
Jeszcze raz Wam dziękuje 😘
Wybraliśmy Tymka ❤️
Nie chcieli mnie dzisiaj wypuścić bo mają wypisy do 19, a urodziłam o 21:30... dlatego wyszłam na własne zadanie, nie chciałam czekać kolejnej doby...
Wszystkie badania są ok i nie planowali robić crp ani morfologii, a chciałam tego przez zielone wody... dlatego jutro ma przyjść do mnie moja położna i pobrać krew.
W domu super w końcu czuje, że odetchnęłam i dopiero teraz dopadło mnie mega zmęczenie.. w szpitalu ciagle się stresowałam i jie mogłam spać.
Kubuś super zareagował, obserwuje go, przybiega pogłaskać, narazie nie ma zazdrości, ale domyślam sie, że sie pojawi.Totoro, Kala lubią tę wiadomość
-
Serio Totoro też byś wyszła po zielonych wodach jeśli wszystko wyglądałoby ok? Bo oprócz męża każdy przeżywa, że wyszłam na żądanie... 🤷♀️
Powiem wam, że w szpitalu ciagle myślałam o Kubusiu i nie mogłam cieszyć się Tymkiem... a teraz najchętniej ciagle leżałaby przy Tymku ❤️ Jejku jaki on jest mały i słodki ❤️ Aż łza się kreci, że to ostatnie.. 😉
-
Czereśniowa to rodzina w komplecie ❤️ teraz możesz się w pełni cieszyć ... pewnie zwariowałabyś tam bez Kuby kolejną noc. Tez uważam, ze dobra decyzja z wcześniejszym wypisem
Totoro już Ci kiedyś pisałam, ze Twój to dostaje nominacje na męża roku 🤣
Iggi oj tak 🤦♀️ chociaż powiem Wam, ze Kalina chyba będzie gorsza niż tatuś 🙈 niby fajnie, ze sprząta sama z siebie można powiedzieć, że ze śpiewem na ustach 😂 Dzisiaj było tak: „ sprzątać, ścierać, chować, myć... sprzątaj będzie lśnić” czy jakoś tak ( z bajka „Tygrysek Daniel”) 😂 no ale jak o 6 rano, gdzie ja myślę tylko jak najszybciej dojść do ekspresu do kawy, zrobi aferę, bo ktoś wieczorem brudne ciuchy w łazience zostawił ... to już nie jest tak wesoło 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2021, 20:14
-
Czeresniowa gratulacje!!!
Zadalas mi pytanie o kwotę na macierzynskim. Ale ja zadam pierwsza pytanie, czemu nie zmienilas wychowawczego na ciązowe 100% platne?Nie znam nikogo innego kto tak zrobil ;p A według mojej wiedzy powinnas miec kwotę z umowy o pracę, czyli 80% tej kwoty lub 60% lub 100% w zaleznosci co wybralas.
Z zielonymi wodami pocieszę, Henio urodzil się w rownym 38 tyg i tez mialam zielone wody. Niewiadomo dlaczego. Wszystko bylo z nim w najlepszym porządku.
-
Czersniowa super że już w domu. Podziwiam za odwagę wyjścia na własne życzenie. Ja bym nie wyszła. Ale ja jestem z tych osób mało odważnych.
Oj tak ciekawe czemu Jupik się nie odzywa.
-
Czeresniowa, myslalam o Tobie wieczorem i to jest tak, że urodzenie dziecka nie przerywa urlopu wychowawczego. Wiec chyba nie bedziesz mogla byc na macierzynskim. To jest skomplikowana sytuacja, 1 raz sie spotykam wiec nie jestem pewna. Najlepiej dowiedz się u siebie w kadrach. Ale chyba nici z macierzynskim...
-
Tu jest to fajnie rozpisane. Zasiłek się należy
https://matkaprawnik.pl/ciaza-na-urlopie-wychowawczym-cz-ii/