X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia pocieszę Cię, ze mój też taka zrzęda 🤨 czasami zachowuje jak taka „stara ciotka” ... teściowa mówi o nim „haus kommando” 🤣 na szczęście zdaje sobie z tego sprawę, potrafi sam się z siebie śmiać i wyluzował... albo ja przestałam zwracać na to uwagę 🤷‍♀️ bo wcześniej też bywało różnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2021, 10:02

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa ogromne gratulacje!dużo zdrówka i radości dla Was i szybkiego powrotu do domu,do pozostałych Chłopaków.Wszystko się poukłada,a my czekamy na info jak w domu no i jak ten mały Bąbel ma na imię😉

Mój mąż na szczęście kompletnie nie wtrąca się w prowadzenie domu.U nas to ja mam rolę "haus commando"😝,takze Kala,z Twoim mezem bysmy sie zagryzli😜

Kala lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie generalnie dom ogarnia, jak juz kiedyś pisałam, "kto akurat nie trzyma dziecka" 😅 a ostatnio w większości mąż, bo np. siedzi do późna i tu puści zmywarkę, tu po podnosi wszystko, żeby puścić odkurzacz, prania po nocach robi itd 😅 i żadne z nas nie ma specjalnych wymagań, raczej mamy podejście "weź to olej..." 😅 czasami się wkurzałam, że nie udało mi się czegoś ogarnąć albo zostało do zrobienia juz na sam wieczór, na co mąż "weź to zostaw, serial obejrzymy" 😁

Czereśniowa daj znać jak tam się macie :) są jakieś przesłanki kiedy Was puszczą? Jak tam radzi sobie Kubuś w domu? 🙂

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz Wam dziękuje 😘
    Wybraliśmy Tymka ❤️
    Nie chcieli mnie dzisiaj wypuścić bo mają wypisy do 19, a urodziłam o 21:30... dlatego wyszłam na własne zadanie, nie chciałam czekać kolejnej doby...
    Wszystkie badania są ok i nie planowali robić crp ani morfologii, a chciałam tego przez zielone wody... dlatego jutro ma przyjść do mnie moja położna i pobrać krew.
    W domu super w końcu czuje, że odetchnęłam i dopiero teraz dopadło mnie mega zmęczenie.. w szpitalu ciagle się stresowałam i jie mogłam spać.
    Kubuś super zareagował, obserwuje go, przybiega pogłaskać, narazie nie ma zazdrości, ale domyślam sie, że sie pojawi.

Totoro, Kala lubią tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa super, że już w domu też bym tak zrobiła 😜 Świetnie, że Kubuś fajnie zareagował ❤️ To teraz możecie już spokojnie cieszyć się sobą 🥰 jak ja cudownie wspominam ten czas ❤️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio Totoro też byś wyszła po zielonych wodach jeśli wszystko wyglądałoby ok? Bo oprócz męża każdy przeżywa, że wyszłam na żądanie... 🤷‍♀️
    Powiem wam, że w szpitalu ciagle myślałam o Kubusiu i nie mogłam cieszyć się Tymkiem... a teraz najchętniej ciagle leżałaby przy Tymku ❤️ Jejku jaki on jest mały i słodki ❤️ Aż łza się kreci, że to ostatnie.. 😉

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli wszystko byłoby w porządku i jeszcze położna przyszłaby krew do badań pobrać to tak :) obserwować możesz dziecko równie dobrze w domu :)
    Yh, to samo odczucie mam odnośnie Sary - taka wesoła klusia, aż szkoda, że to ostatnie 😅

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa to rodzina w komplecie ❤️ teraz możesz się w pełni cieszyć ... pewnie zwariowałabyś tam bez Kuby kolejną noc. Tez uważam, ze dobra decyzja z wcześniejszym wypisem

Totoro już Ci kiedyś pisałam, ze Twój to dostaje nominacje na męża roku 🤣

Iggi oj tak 🤦‍♀️ chociaż powiem Wam, ze Kalina chyba będzie gorsza niż tatuś 🙈 niby fajnie, ze sprząta sama z siebie można powiedzieć, że ze śpiewem na ustach 😂 Dzisiaj było tak: „ sprzątać, ścierać, chować, myć... sprzątaj będzie lśnić” czy jakoś tak ( z bajka „Tygrysek Daniel”) 😂 no ale jak o 6 rano, gdzie ja myślę tylko jak najszybciej dojść do ekspresu do kawy, zrobi aferę, bo ktoś wieczorem brudne ciuchy w łazience zostawił ... to już nie jest tak wesoło 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2021, 20:14

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy jeszcze młode du... to polecam tak za 10 lat się postarać o trzecie 😀

A swoją drogą, to ciekawe czy Jupik już urodziła 🤔 Edwarda wy macie jakiś kontakt poza forum? Wiesz coś na ten temat?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa gratulacje!!!

Zadalas mi pytanie o kwotę na macierzynskim. Ale ja zadam pierwsza pytanie, czemu nie zmienilas wychowawczego na ciązowe 100% platne? :O Nie znam nikogo innego kto tak zrobil ;p A według mojej wiedzy powinnas miec kwotę z umowy o pracę, czyli 80% tej kwoty lub 60% lub 100% w zaleznosci co wybralas.

Z zielonymi wodami pocieszę, Henio urodzil się w rownym 38 tyg i tez mialam zielone wody. Niewiadomo dlaczego. Wszystko bylo z nim w najlepszym porządku.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala nie mamy. Tez ciagle o niej mysle. Nie odzywa się odkąd sie pochorowali na covid. JUUUUPIIK!!!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czersniowa super że już w domu. Podziwiam za odwagę wyjścia na własne życzenie. Ja bym nie wyszła. Ale ja jestem z tych osób mało odważnych.
    Oj tak ciekawe czemu Jupik się nie odzywa.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa, gratulacje!!! ❤️

Też wyszłam teraz na żądanie po niecałych 2 dobach ☺️

Czereśniowa lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa, myslalam o Tobie wieczorem i to jest tak, że urodzenie dziecka nie przerywa urlopu wychowawczego. Wiec chyba nie bedziesz mogla byc na macierzynskim. To jest skomplikowana sytuacja, 1 raz sie spotykam wiec nie jestem pewna. Najlepiej dowiedz się u siebie w kadrach. Ale chyba nici z macierzynskim...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się tak wydaje. Powinnaś powinnaś przerwać wychowawczy, wrócić na 1 dzień do pracy i przedłożyć L4 ciążowe płatne 100 tak jak wcześniej Edwarda pisała. Wtedy dalej już normalnie, L4, macierzyński i kolejny wychowawczy.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak jeszcze myślę, ze jak macierzyński nie przysługuje, to może o Kosiniakowe można się starać 🤔

ug37df9hq3eabxrz.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest to fajnie rozpisane. Zasiłek się należy :) https://matkaprawnik.pl/ciaza-na-urlopie-wychowawczym-cz-ii/

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem pracownica,która w trakcie urlopu wychowawczego urodzi dziecko,nadal kontynuuje urlop wychowawczy,a w związku z urodzeniem dziecka nabywa prawo do zasiłku macierzyńskiego.

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak jak Iggi mam takie zdanie właśnie że należy jej się zasiłek.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak macie rację ... mi się popieprzyl zasiłek z urlopem

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 2089 2090 2091 2092 2093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ