X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala kurczę, to ciekawe, może to też od budowy zależy? 🤔 Nóżki ma takie chudziutkie, brzuszka zero, no ogolnie bardzo drobniutka jest 😀

Agusia trzymaj się, ostatnia prosta 💪 Wykończeniówka jest strasznie... Wykańczająca 🙈 Gratuluję utraty kilogramów!!! Świetny wynik ❤️ Ja ćwiczę 4x w tyg, głównie z hantlami, waga nie spada, ale wreszcie ciało robi się jakieś fajniejsze 😀 żeby tak jeszcze mniej żreć, a tu niestety... 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 22:22

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrzuciłam dziewczyny w ten kalkulator bmi i Lila ma idealnie po środku, a Kalina jest na granicy niedowagi 🙈

Rok temu Kalinka przy wzroście 90 cm ważyła 12,5 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 22:45

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Totoro wrzuciłam dziewczyny w ten kalkulator bmi i Lila ma idealnie po środku, a Kalina jest na granicy niedowagi 🙈

Rok temu Kalinka przy wzroście 90 cm ważyła 12,5 kg

To ja mam chyba jakiś wypaczony obraz dziecka po moim drugim, zapaśniku sumo 😂😂😂 No ale samo to, że Lila w spodenkach 86/92 chodzi i większość jej z dupki leci a na Sarę są ok🙈
    A Kalinka super wygląda, szczuplutka, ale nie wychudzona jakaś 😀 ja tez chciałam fotkę jakąś znaleźć, ale jak na złość wszedzie albo kuca, albo siedzi, albo w ogóle tylko łebek widać (Lila mi ucieka przed zdjęciami 😑).

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro chyba tak 😂 Sara Ci obraz zaburza … na pociesznie, to Kalinka (generalnie rozm 104) w majtkach 92 biega, bo 98, nawet nie wspominając o 104 lecą z tyłka 😉 spodenki i legginsy staram się kupować z regulacją w pasie ( ta gumka wszyta co się guzik przesuwa), inaczej w kółko podciągamy.

Masz na jutro mega ważną misje: zapolować na Lilkę z aparatem 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 00:47

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Henryk 96 cm i 13,5 - 14 kg. Nie wiem ile dokładnie, wazył juz 14 kg potem jedno przeziebienie drugie, w miedzyczasie mini jelitówka, malo jadł itp.
    Sprawdziłam, na 2 latka miał 86 cm i 12,5 kg. Także urósł też 10 cm a przytył tylko kg :O W kazdym razie jest niski i szczupły.

Kalinka wygląda normalnie, wysoka, szczupła dziewczynka, ale wychudzona nie jest :)

Kala lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, to ja faktycznie mam chyba zaburzony obraz przez Sarę 😂 ona jestvtaka kluska, brzuszek, cycki, faldzioszki na udkach... 🙈

Kala u nas wlasniebtez z tyłka wszystko leci, wszystko z regulacją a co nie ma długich nogawek to kilka rozmiarów mniejsze 😅

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinka jak zwykle śliczna, swietnie ją ubierasz 🙂 co do dziewczynek to u mnie juz zaczynaja sie pytania kiedy staramy sie o dziewczynkę 🤷‍♀️
    A wydawało mi się, że to Kuba jest jakiś duży 😉 tez nosi 104/110.

Kala lubi tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa ojej jak miło 😘 bo szczerze mówiąc, to wiele osób daje do zrozumienia z teściową na czele zresztą 😉, ze ten styl jest jakby „nieodpowiedni” dla dziecka … że jednak powinna mieć tą wściekle różową sukienkę z Peppą czy innym jednorożcem.

Chyba dużo osób ma jakiś wypaczony obraz swojego dziecka … znam przykład, gdzie dziecko z ewidentną nadwagą - szkoła kieruje do poradni, a rodzice oburzeni, ze jak to przecież normalnie wygląda i wcale dużo nie je !!!

Ja sama raczej odbierałam Kalinkę jak hmm…”dobrze zbudowaną” 🤦‍♀️ i w życiu bym nie wpadła, ze jej bmi jest na skraju niedowagi … byłam pewna, ze jest odwrotnie 🙈 żeby nie było nie odchudzam i apetyt jej akurat dopisuje

U nas dzisiaj cały dzień pada, więc w ramach wyjścia zaliczyliśmy z koleżanką z rytmiki duży plac zabaw w centrum handlowym 😀 było super … wybiegała się i wyskakała do bólu. Chyba będziemy częściej korzystać, zanim nie zamkną znowu w związku z 15 falą korony …

Co do roweru to mega szczęście 🤩 wsiada, nie boi się… ale widać, ze największym problemem jest ogarnięcie pedałów, ciagle kręci do tyłu zamiast do przodu. No dam jej jeszcze trochę czasu, ale się zastanawiam, czy jednak nie przykręcić na chwilę bocznych kółek, żeby na spokojnie nauczyła się pedałować 🤔

edwarda20, Czereśniowa, Totoro lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnośnie szczepień, wszystkie szczepilyscie skojarzonymi? Szczepiłyście na rotawirusy?

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa Henia szczepiłam tymi standardowymi na nfz. W zyciu nie zaszczepiłabym go skojarzonymi. Rotawirusa nie dostał bo pominelam niechcacy termin, ale na szczęscie tfu tfu miał tylko mini jelitówki do tej pory.

Edit: ale dostał te lepsze pneumokoki oraz meningokoki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 15:21

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa ja 6w1 szczepiłam. Rotawirusy też szczepiłam

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepiłam obie tymi na nfz bez rota :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, chciałam sprawdzić czy tylko ja tymi na NFZ szczepilam Kubusia. Moja pediatra próbowała przekonać mnie do 6w1 dla Tymka, ale chyba też zrobię zwykłymi jakoś bardziej jestem przekonana do nich.
    Edwarda, a masz coś konkretnego na myśli, że nigdy 6w1? Pneumokoki też robiliśmy płatne i nic więcej. Rota w tym roku okazuje się, ze są obowiązkowe.

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa w ciąży przeczytałam cały internet o szczepionkach, rozmawialam z kobitkami które szczepią dzieci od 20 i 30 lat oraz nawet że znajomymi antyszczepionkowcami. No i wyszło mi, że te stare są "lepsze". Kobitki od szczepień obie powiedziały że jeśli miały nopy to tylko po tych 6 w 1. Antyszczepionkowa rodzinka wiadomo nie szczepi ale jeśli by musieli to tymi starymi bo mają mniej syfu i są sprawdzone. Pamiętam że wszędzie gdzie czytałam stare wygrywały. Już nie pamiętam konkretnych rzeczy, kiedyś tu chyba pisałam ale jeszcze w ciąży lub zaraz po urodzeniu.

Czereśniowa lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki edwarda, troche przeraża mnie ilość szczepień w 2 miesiącu - te 3w1,Hib, WZW B, pneumokoki i rotawirusy. Ty byś to jakoś rozdzieliła?

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, przy Heniu pominełam termin na rota bo wlasnie coś rozdzielilam, chyba pneumokoki i potem minal te max 12 tyg zycia na 1 dawke. Mozna spokojnie rozdzielać szczepionki, pogadaj z pediatrą.

Czereśniowa lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny😀melduję się na pokładzie,u nas w miarę ok,poza tym,z3 Tomek znów się rozchorowal(2 infekcja w ciągu miesiąca),wystarczyły 3 dni w przedszkolu i katar i kaszel.W międzyczasie byliśmy nad morzem,Tomek zadowolony mega.Generalnie nie mogę narzekać na niego,jest grzeczny,gada non stop nawet sam do siebie,jedynie co to ostatnio zauważyłam,że jakby cofnął mu się lek separacyjny i zaczął bać się obcych(zwłaszcza mężczyzn).

Co do szczepień,to podawałam wszystko dodatkowo platne-6w1,rota,zamiast synflorix-prevenar,ospe i meningokoki,oczywiście wychodząc z założenia,że co na NFZ jest wątpliwej jakości,utwierdzila mnie pediatra,zwłaszcza co do pneumokokow.

• Kala Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wreszcie się odezwała 🤷‍♀️ coś ostatnio zaginęłaś w akcji 😉

U nas szczepienia identycznie. Plus jeszcze grypę dostała jesienią … ja to szczerze mówiąc jakoś nigdy nie zagłębiałam się w temat szczepień, nawet się dokładnie nie orientowałam jakie w tych zestawach są choroby 🤦‍♀️ 6w1 właśnie ze względu na ilość ukłuć … Kalina tak się zanosiła przy każdym szczepieniu, ze traciła oddech … normalnie koszmar to był jeden wielki

Moja z kolei zrobiła się bardzo odważna do ludzi. W sobotę w ogóle nas zaskoczyła … byliśmy na takim mini koncercie w plenerze i ona myślała, ze będzie miała tam występ, a konkretnie, ze będzie „ tańczyć balerinę” 😂 no i wyskoczyła przed grajków i tańczyła, a po skończonej piosence się kłaniała całkiem profesjonalnie 😉 aż muszę wam fotę wrzucić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 10:42

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala,przyznam się,że nawet nie zaglądałam na forum,bo nie mam na nic czasu..kołowrotek codzienności..ale..muszę się pochwalić mam -13kg😉tak,jestem z siebie dumna😉

Kalinka jaka słodka,rosną nam te dzieci..

Tomek to teraz "odludek",więcej przebywa w domu z nami i babcia mi,niż w przedszkolu i myślę,że stąd też ma lekkie "wydziczenie"😜

Kala lubi tę wiadomość

• Kala Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi wow 🤩 brawo !!! Magiczna 5 z przodu już jest??? Cały czas na pudłach?

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 2100 2101 2102 2103 2104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ