Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kala wrote:Totoro ja nie jestem taka kreatywna 🤦♀️ to Kalina ciągle coś w ten sort wymyśla 😂
Sara na roczek to już pewnie będzie biegać 😍
Ja przy jednej Kalince wieczorem mam wrażenie, ze mózg mi wybuchnie 😅 a co dopiero przy dwójce …
Kurczę, to Kalinka jest dobra 😍 mega kreatywna 😀
Ciekawa jestem właśnie kiedy Sarek wystartuje 😀 Lila zaczęła dopiero jak miała rok i miesiąc 😁
Dziś to w ogóle mi czacha dymi, bo Sarę usypialam ponad godzinę, zasnęła 20.30, po ciężkich ćwiczeniach wchodzenia i wychodzenia z Lili łóżeczka, wstawania, klapania na dupkę, gryzieniu parapetu, rzucaniu się na cycka, jedzeniu w 1001 pozycjach, uczeniu się mówić Lila itd itd itd 🥴 a Lili z kolei mąż do domu nie mógł z podwórka przygnać i zanim się wykąpała, zjadła, zęby umyła to zasnęła po 22 😵 jestem dętka, prysznic i spać 🥴
-
Kala świetne macie te rytuały! 🙂 bardzo kreatywna jest Kalinka ❤️
U nas to różnie, ale często poranek rozpoczyna wrzaskiem MAMA!!
Miałam wczoraj sie chwalić jak u nas jest lepiej to wczoraj Tymek cały dzien nie spał i była masakra, z tego wszystkiego Kuba dzisiaj sie budził co 2h i wstał o 4 😢
Ale generalnie to już zrezygnował z drzemek, mniej bajek ogląda, potrafi sam wymyślać sobie zabawy gdy nosze Tymka, ale jak już za długo to trwa tak jak wczoraj cały dzień to w końcu zaczął być płaczliwy i zabiegać o uwagę.
Co do spacerów to raczej jest przyzwyczajony że we czworo wychodzimy po południu ale często ja nosze Tymka a on się bawi z tatą. Ostatnio była u nas babcia to też super sie wybawił i nie zwracał uwagi na mnie i Tymka, raczej jak babcia chciała Tymka to zabiegał o jej uwagę.
Tylko bardzo mało teraz je, on zawsze naprawdę dużo jadł, wazy już 16kg, a teraz prawie nic nie chce.
-
Oj dziewczyny, żeby ona taka kreatywna była w samodzielnej zabawie 🤦♀️ tutaj zupełnie brak jakiejkolwiek kreatywności 🤨 już normalnie wymiękam od tego ciągłego wiszenia … normalnie czekam z utęsknieniem na przedszkole 🙏
U nas teraz akcja rower … od tygodnia marudzi o taki z pedałami. Dzisiaj dzwoniła do taty, czy jej kupi … oczywiście nie odmówił 🤷♀️ także jutro jedziemy po tego wooma co Edwarda kupiła, tylko rozmiar większy od 105 do 120. Najwyżej będzie za duży i poczeka. I tak nie sądzę, żeby już teraz ogarnęła, a tamten mógłby być już w przyszłym roku za mały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 16:47
-
Edwarda nie nigdzie ich nie ma 🙁 ja odkupuję od babki z olx, nowy z tego roku w kartonie, nieużywany … zimą zamówiła dwa, bo nie wiedziała który wcześniej przyjdzie i jeden sprzedaje.
Kalinka już jakiś czas temu stówkę przekroczyła 😉 ubrania z hm na 104 są idealne …. raczej spora jest jak na dziewczynkę, tak mi się wydaje 🤔 przez rok ponad 10 cm podskoczyła. Rok temu 3 lipca na bilansie dwulatka miała 90 cm. Waży ok 14,5 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 18:37
-
U nas Młoda też wymarudziła rower z pedałami... Jojczyła, jojczyła i jej kupiliśmy. Trzy tygodnie polowałam na olx i upolowałam Froga w super stanie i znośnej cenie 🙈
Plan był taki, że w tym roku śmiga na biegówce, a w przyszłym kupujemy 16". A teraz właśnie miałam dylemat i w końcu zdecydowaliśmy się na 14". I szczerze mówiąc ciężko mi ją sobie wyobrazić na większym rozmiarze, bo w tym na najniższym ustawieniu siodełka dopiero swobodnie dotyka nogami ziemi. A Młoda też z tych większych, jak ją mierzyłam po urodzinach jakoś to miała 102 cm, ale ubrania jej biorę 110/116 teraz. Z drugiej strony liczę się z tym, że to może być rower na sezon, tylko u nas Młody przejmie go w spadku, więc mniej mi szkoda 😉 chociaż i tak te rowery mają takie wzięcie, że pewnie długo by na olx nie powisiał 🤔 ogólnie dążę do tego, że może uda Wam się przed zakupem przymierzyć Kalinkę? Chyba, że chcecie i tak zacząć z kółkami bocznymi? To chyba wtedy nawet jak będzie ciut za duży to już nie taki wielki problem ☺️ -
WI i jak wam nauka idzie? Załapała?
Raczej będziemy próbować bez bocznych … a czy się uda 🤷♀️ ja w ogóle nie planowałam teraz roweru, tylko za rok, ale właśnie wymarudziła i będzie 🤦♀️ przymierzyć nie damy rady, bo mąż pojedzie odebrać wieczorem jak już będzie spała. I tak go wezmę, bo jak nie teraz to w przyszłym roku ruszy … jak będzie za duży, to albo odpuści i skupi się dalej na swojej deskorolce albo się pomyśli o czymś mniejszym na ten sezonWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 21:08
White Innocent lubi tę wiadomość
-
Na początku usiadła i okazało się, że nie potrafi w ogóle pedałować 🙈 cały czas kręciła do tyłu. I trochę się zraziła. Z dwa albo trzy tygodnie w ogóle nie chciała próbować, teraz od paru dni znowu wyciąga rower. Ogólnie równowagę trzyma, pedałuje też już tak jak trzeba, ale często jej nosi z pedałów zlatują i wtedy zamiast się koncentrować na jeździe to patrzy na nogi i wiadomo jak to się kończy 😉 brakuje nam też równego terenu, bo wszędzie albo z górki albo pod górkę albo dziury albo kamienie i tak trochę ma utrudnioną tę naukę. Na prostym równym kawałku jedzie bez problemu sama. Także myślę, że to kwestia paru wyjść, jak się poczuje pewniej to i na nierównym terenie da sobie radę ☺️
Kala lubi tę wiadomość
-
Czereśniowa Lilka tez ostatnio je do bani, śniadania trochę, obiadu skubnie albo wcale, żyje samymi pierdołami, tu jakiś owoc, tu rodzynki, tu jogurt itd. A ja pol dnia w kuchni stoję 😑
Edwarda ile mierzy Henio? Lilka też drób, 94cm ma 😀 a chuda... 🙈 Nie ma się co przejmować, jeszcze śmigną 😀Czereśniowa lubi tę wiadomość
-
Kalina jak pójdzie w ślady brata, to zaraz zwolni z tym przyrostem … on też był duży w tym wieku, przedszkole zaczynał jako jedno z większych dzieci, a kończył jako jedno z mniejszych 🤷♀️
Mamy rower !!!!! Mąż właśnie skręcił … Kalinka jeszcze nie widziała bo śpi, ale rano będzie miała niespodziankę 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 20:30
Totoro, Czereśniowa lubią tę wiadomość
-
Ja dzis dziewczyny ważyłam przed kąpielą, no to Sara 10,5 kg, a Lila 13,4kg 😁 One słuchajcie koszulkami i spodenkami juz sie wymieniają🙈 mało tego, ostatnio Sara dostała spodenki od mojej mamy i w nie ledwo wlazla, piły ją w udka i Lilka w nich chodzi 😂
Muszę kiedyś Sarę spróbować zmierzyć, ciekawa jestem ile teraz ma. Zresztą niedługo może stanie po prostu przy miarce 🤔😁
Ale Kalinka będzie mieć niespodziankę 😍
My w tym tyg skończyliśmy ogrodzenie. Jestem taka szczęśliwa 😍 Wreszcie bezpieczniej ❤️ Mamy teraz w planach równanie działki, bo u nas straszne spadki są, mamy różne poziomy z przodu domu, z tylu... No i poważnie myślimy nad placem zabaw dla dziewczyn❤️ Lila jeszcze nie wie, ale oglądamy, szukamy, dzwonimy, mam nadzieję, ze upolujemy jakiś w sensownej cenie i z sensownymi terminami 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 21:14
Kala, Czereśniowa lubią tę wiadomość
-
Hej. Melduje się że żyje. Chociaż mam ochotę zapaść się gdzieś pod ziemię ! Ten remont a raczej końcówka domu mnie wykończy... Musimy oddać panele z piętra bo się nie da ich ułożyć... Już bym miała podłogę zrobiona to czekam aż mąż wrócił z pracy może już jutro dojedzie i pojedziemy wymienić na jakieś inne... Do tego każda moja próba zamówienia czegokolwiek do domu wybrania coś podjęcia decyzji to ten mój mnie gasi.. że tyle czasu itp a ja mu powiedziałam że na koniec lipca się przenosimy i nie obchodzi mnie jak to zrobi. Ma być. Ehh ciężko to idzie.
Co do chłopaków tu spokój. Wiadomo daje trochę popalić ale jest już dużo fajniej. Bawią się mniej jest awantur. Bartek już tak fajnie się zachowuje. Od 3 dni ciągle mi powietrza że mnie bardzo mocno kocha 😍 ciągle się przytulać chce no czasem już mam dość jak zmywam gary a ten mi przy nodze stoi... 🤦 No ale widać taki etap ma.
Co do jedzenia to u nas też kiepsko. Najgorzej idą obiady. Bułki zje. Kanapkę zje. Oczywiście słodycze by jadł ciągle... 🤷 Dziś akurat też go zwazylam i ma 16.5 kg tyle że on wysoki. Ja mu ubranka na 116 już kupuje. A ile dokładnie mierzy to nie wiem. Za to Kacper to kłuska. Już ma 12 kg! Ale on się musi najeść 😂 ostatnio wcina że mną ciągle sałatę.
Za to mi się udało zgubić kilka kg i obecnie z 78 kg na 74 zeszło. Także taki plus sałaty i roboty. Ogarnęłam trochę jedzenie. Trzymam się 3 posiłków dziennie a między piję tylko wodę albo czarna kawę. Jest ciężko ale powoli się przyzwyczajam. Trochę ćwiczę jak Kacper śpi w południe a Bartek bajki ogląda. Także jest ok. Ogarnęłam też nocne jedzenie... 💪 Tu mój największy sukces
Kala daj znać jak reakcja na rower
Totoro super że macie ogrodzenie. My jak się w końcu wprowadzimy ( w myślach mojego męża pewnie na jesieni ... ) To też kolejny etap to zbieranie na ogrodzenie.Czereśniowa, Kala lubią tę wiadomość
-
Agusia no wreszcie się odezwałaś 😘 super, ze udało Ci się ogarnąć jedzeniowo… no i brawo za zrzucenie 4 kg 👏 pewnie zmotywowało Cię to do dalszej pracy na sobą … trzymam kciuki i powodzenia życzę 😀
I duuuuzo siły i cierpliwości z wykonczaniem domu i przeprowadzką 😘 jeszcze trochę i już będziecie u siebie
Totoro kurcze Lila z 10 cm niższa od Kalinki, a tylko 1 kg lżejsza 🤔 a Kalina naprawdę na chudą nie wygląda, a tak bardziej solidnie 😂 gruba nie jest, jak się rozbierze to fałdek nie widać, ale w ubraniu taka wielka mi się wydaje … może dlatego, ze ma buźkę okrągłą raczej ..