X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, udanych zakupów 😀 pochwal się kreacją😉

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro dzięki 😘 już wróciliśmy …. ja chyba totalnie odwykłam od zakupów 🙈 weszłam aż do 3 sklepów 😂 w pierwszym nic nie było, drugi z kolei (Zara) przeraził ilością i nawet nie oglądałam … w trzecim (Mango) wzięłam 3 sukienki, które mniej więcej wpasowały się w to co chciałam, ale i tak nie wiem czy zostawię 🤔 zaraz wrzucę fotki, to ocenicie i może doradzicie, które do zwrotu, a które zostawić.
    Ale i tak było fajnie … jak przed pandemią się poczułam, bo zaliczyliśmy i obiad i kawkę i lody 😋 i Kalinka tez zakupiła sobie coś … a mianowicie … wiertarkę 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2021, 16:42

Totoro, Czereśniowa lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo ja też już tylko internetowe zakupy, niezależnie od pandemii 😁 lata temu się oduczyłam kupować stacjonarnie 😅

Moje typy to 1 i 2 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro moje tez 😄 ale … 1 napewno do zwrotu, bo strasznie majtki widać, no i wzięłam chyba za dużą, bo z moich płaskich cycków spada 🤦‍♀️ nr 2 jest ok, ale ramiączka się zsuwają przy chodzeniu …

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję, ze zostanie znowu Zalando i może do końca wakacji uda mi się coś kupić 😂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam te same typy 🙂 czyli jednak zakupy online wygrywają 😉 chociaż Kalinka pewnie miała dobra zabawę?

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa tak online zdecydowanie 😂 nawet ze zwrotem mniej zabawy, bo tylko do „żabki” muszę podrzucić, a tak … znowu tam jechać specjalnie 🤦‍♀️
    Kalince się podobało… ona lubi takie wypady 😉 i w ogóle zachwycona nową zabawką … cały czas chodziła ze swoją wiertarką i chyba już wszystko w domu mamy naprawione 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie załapałam się na sukienki :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jeszcze co do noszenia, uczenia i przyzwyczajania, to ja przy Franku nasłuchałam się, ze nie noszę i on taki biedy na tej podłodze leży 😂 zwłaszcza od mamy, bo ona akurat lubiła sobie ponosić 😉 a ze on nie chciał być ponoszony akurat, to moja wina oczywiście 🤷‍♀️
    Kalina noszona też źle, bo przyzwyczajona i ona POWINNA tak sama poleżeć - tutaj mama nie miała zastrzeżeń, ale teściowa owszem … no komedia nie dogodzisz 🤦‍♀️
    W ogóle teściowa ostatnio stwierdziła, ze za dobra dla dzieci jestem i za dużo czasu im poświęcam 🤦‍♀️ chyba po naszej rozmowie na temat kanapek dla synusia, ze mu nie robię 😂

Czereśniowa a Ty już widzisz jakieś różnice w zachowaniu u chłopaków?

Totoro, Czereśniowa lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Nie załapałam się na sukienki :(

Edwarda właśnie przed chwilą skasowałam 😅 chyba z minutę się spóźniłaś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2021, 20:13

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Totoro jeszcze co do noszenia, uczenia i przyzwyczajania, to ja przy Franku nasłuchałam się, ze nie noszę i on taki biedy na tej podłodze leży 😂 zwłaszcza od mamy, bo ona akurat lubiła sobie ponosić 😉 a ze on nie chciał być ponoszony akurat, to moja wina oczywiście 🤷‍♀️
    Kalina noszona też źle, bo przyzwyczajona i ona POWINNA tak sama poleżeć - tutaj mama nie miała zastrzeżeń, ale teściowa owszem … no komedia nie dogodzisz 🤦‍♀️
    W ogóle teściowa ostatnio stwierdziła, ze za dobra dla dzieci jestem i za dużo czasu im poświęcam 🤦‍♀️ chyba po naszej rozmowie na temat kanapek dla synusia, ze mu nie robię 😂

Czereśniowa a Ty już widzisz jakieś różnice w zachowaniu u chłopaków?

Nie dogodzisz 😂

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, jak narazie to przede wszystkim Kubusia zawsze można było uspokoić piersią, a Tymek jak się nakręci to potrafi 10 minut płakać i nic nie działa! Poza tym chyba za wcześnie mowić o charakterze. Z wyglądu mało przypomina Kubusia, a po porodzie wydawał mi się taki podobny, jedynie wagowo przybiera identycznie dużo.

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala no co poradzić :(
    Ostatnio jestem mega zajęta. Jeszcze wczoraj rano Henio miał pobranie krwi pierwszy raz w życiu. Zamówiłam wizytę do domu żeby się mniej bal i poszło całkiem dobrze. Robiliśmy testy alergiczne, mykoplazme oraz dla sprawdzenia morfologia i zelazo. Morfologia ok, żelazo ma przekroczone o 1. Ogólnie powinno być bliżej górnej normy ale że przekroczenie tylko o 1 to nie panikuje. Ale skonsultuje się z pediatra żeby nie było.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda to długo się Henio uchronił od badania 😮 Lilka to juz tyle razy miała..🙈 Najpierw przez żelazo, potem problemy z jedzeniem po rozszerzaniu diety, niedawno kontrolnie 🙈 Sarka też już zaliczyła ostatnio 🙈 Ale w sumie tylko się cieszyć, że wszystko ok i nie było powodu wczesniej go kłuć 😀

U nas dziś cudny poranek. Lika wstała obejrzała bajki i do kilku min wstecz caly czas płakała i przesiedziała u mnie na rękach. Nie wiem czy się nie wyspała, czy to ta pogoda czy jej Sara coś sprzedała i zaczyna ją coś brać. Bo swoją drogą Sara dalej bez wysypki 🤷‍♀️ chyba, ze miała na tyle delikatną, ze nie odnotowałam, ze to to🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2021, 09:36

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toro no właśnie do tej pory nie było potrzeby. I gdyby nie dziwne objawy alergiczne to pewnie nadal byśmy nie robili :)

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś też miał tylko raz narazie pobieraną krew.

Wiem, że był już ten temat, ale wasze dzieci załatwiają sie na toalete? Jeśli tak to korzystacie ze specjalnej deski dla dzieci (podwójna)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2021, 16:53

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Kalinka nigdy jeszcze nie miała krwi pobieranej … kurcze może powinnam 🤔

Czereśniowa Kalinka korzysta z nakładki na toaletę z ikea. Nocnika może z tydzień używaliśmy. Przypominam, ze można zastosować ją również jako koło do pływania 🤣🤣🤣 ze przypomnę naszą historię z utknięciem 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2021, 18:39

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila już tylko na toaletę, mamy deskę - nakładkę 😀

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Melduje się że żyje. Ale ostatkiem sił i cierpliwości. I nie chodzi o dzieci bo tu nie mogę narzekać. Chłopaki w miarę grzeczne. Bawią się. Trochę mam teraz mniej dla siebie czasu w południe bo Bartkowi odstawiłam kompa na trochę. Zaczął mi mrugać oczami. I nie wiem czy od kompa czy tak sobie ale lepiej niech jakiś czas nie ogląda bajek. A jak Kacper spał to i godzinę potrafił siedzieć jak coś robiłam a że miał na stoliku to dość blisko... 🙄 No nic. Zobaczymy. Może obejdzie się bez okulisty oby!
    A co do cierpliwości to już do męża nie mam... Jest na urlopie od pt a już się pokłócić zdążyliśmy raz albo dwa. Oczywiście o przeprowadzkę... ja już temat odpuściłam. Karnisze czekają komoda czeka żeby się poskładać. Ja już mu nie będę mówić co ma zrobić. Nie przeprowadzimy się za dwa tyg nie ma mowy. Tylko mu zapowiedziałam że w takim razie w sierpniu bierze tydzień wolnego na przeprowadzkę i nie obchodzi mnie to. A ten że już mi jego praca przeszkadza itp... ehh faceci 🤦
    Ale plus taki że w tym roku powinno się ładnie zarobić na porzeczce czarnej i już sobie wymyśliłam że chce bieżnie domowa. Taka do 1500 zł. On też ma jedną zachciankę za ponad 2 tysie i ja mu nie zabraniam. Więc i ja chcę coś tylko dla siebie nie do domu nie dla dzieci. Zobaczymy co powie bo jeszcze o tym nie wie 😂

Moje chłopaki zdrowe.
    Na WC korzystamy z nakładki jak Bartuś robi kupę a sika na stojąco. Ostatnio już na dworze na stojąco sam robi
    I mówi że w przedszkolu też będzie sam siku robi. Także może pójdzie ładnie zobaczymy. ;)

Ja badań krwi nie robiłam chłopakom. Uważam że póki się nic nie dzieje dziecko zdrowe rośnie je wydała prawidłowo to nie ma potrzeby. A może się mylę ?
    U nas w końcu trochę chłodniej. Te upały były okropne.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, Agusia według mnie nie ma potrzeby kłuc dziecka jak nie ma wskazan. Mysle ze nadal bysmy nie robili gdyby nie alergia Henia i ciagle pokasływanie. Raz go nawet kazali odebrac wczesniej z przedszkola bo niby tak kasłał. Jak tylko go mąz odebral to kaszel sie skonczył, biegł cała droge do domu, w domu szalał i nic. Zeby nie bylo tego samego dnia poszlam z nim na osluchanie i czysciutko. Jedna z przedszkolanej doradzila aby zrobic test na mykoplazme bo jedno dziecko z przedszkola mialo a to sie wlasnie objawia ciaglym kaszlem mimo ze osluchowo zawsze jest czysto. Wychodzi z krwi, z wymazu lub rtg. To dla spokojności zrobilismy tę mykoplazmę, panel atopowy i przy okazji morfologie i zelazo. Oczywisicie mykoplazmy nie ma. Wiec alergia lub poczatki astmy :( Czekamy na wyniki panel alergicznego, a potem kolejne badania na jesien.

Henio tez juz od dawna siada na nakładce, takiej zwyklej zakładanej na normalną deskę. Choc ciagle z nim walcze zeby robil siku na stojąco... w wannie i na dworze zadnego problemu, do kibelka nie chce i sie drze...

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 2103 2104 2105 2106 2107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ