SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stojąco to na jakimś podeście jednostopniowym czy dwu? Nakładka taka zwykła plastikowa, nie z tych miękkich?
    Tez chce przejść juz na toalete..

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa taka zwykla plastikowa z biedronki.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nakładkę mam zwykłą kupiłam w zestawie z podestem ale tego nie używa. A staje normalnie przy WC. Jest dość wysoki

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio musi na podescie ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia jak go tego nauczyłaś? 😅 w wannie lub pod prysznicem normalnie robi na stojąco.
    Wolałabym na kupkę spróbować taką deskę podwójna dla dzieci i dorosłych, ale mamy bardziej kwadratowa toalete i chyba nic nie bedzie pasowało. Taka zwykła plastikowa nakładka też jie wiem czy za bardzo nie bedzie sie ruszała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 11:56

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa my takiej nakładki uzywamy od wielu miesięcy. Jak dziecko usiądzie to nakładka sie nie rusza, wystarczy dobrze dziecko posadzic.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, czyli za każdym razem musicie sadzać Henia? Chcialabym aby Kuba sam siadał.

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Henia sadzamy bo jak siada sam to wlasnie krzywo albo jakos nieudolnie, pare razy prawie spadl. Nie wiem jak inne maluchy. Moze kwestia ze jest niski i jest mu niewygodnie samemu? nie wiem.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas siusiu "na stojąco" do kibelka,kupka...do nocnika.Za nic w świecie nie usiądzie na deskę WC,nawet nakładkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 14:18

• Kala Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda my tez sadzamy Kalinkę na desce.’ Schodzi sama, ale siada właśnie krzywo i się obsuwa jej nakładka

ug37df9hq3eabxrz.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Młoda dość szybko przestawiła się z nocnika na toaletę na siku, ale 💩 robiła wtedy ciągle do pieluchy. Odkąd zaczęła robić na nocnik to i siku na nocnik wróciło 😐 chociaż ona jest na tyle samoobsługowa, że wylewa siuśki z nocnika to toalety, płucze nocnik w umywalce i odstawia na miejsce 🙈 tylko nie zawsze o tym pamięta, czasami ja nawet nie wiem że coś tam jest zrobione, do łazienki wpadnie Młody i sru, nocnikiem po ścianach 🙈🙈🙈 dlatego mam nadzieję, że niedługo wróci na wc. W każdym razie, my na początku używaliśmy podkładki z Ikei, ale mnie denerwowała, bo właśnie Młoda miała problem żeby na nią sama wejść i dobrze usiąść i kupiliśmy klapę toaletową 2w1 z nakładką. Ona jest płaska, nie ma żadnych wybrzuszeń i łatwo na nią wejść i usiąść tak jak trzeba. Ale nawet z tą nakładką Młoda dosuwała sobie stopień, który ma pod umywalką i z niego wchodziła, bo tak od początku ją uczyłam, że zdrowiej mieć podparcie dla nóżek ☺️

Swoją drogą dla chłopców też zdrowiej dla mięśni dna miednicy sikać na siedząco ☺️

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinka baaardzo późno porzuciła pieluchy … ostatnia na forum 🤦‍♀️ ale praktycznie od razu na toaletę. I też początkowo mieliśmy problem z kupą, żeby robiła na siedząco, dlatego zostawiliśmy nocnik, bo łatwiej było ją tam przytrzymać niż na toalecie … włączałam bajkę i umawiałyśmy się, ze jedną całą posiedzi na nocniku. No i jakoś się przestawiła, ale … właśnie nocnik zaczął jej bardziej odpowiadać i częściej go wybierała nawet na siku 🤨 mnie właśnie to wkurzało, ze koniecznie musiała go sama opróżniać, myć i często ja później myłam wszystko dookoła. Wtedy już krótka piłka … spakowałam nocnik i powiedziałam, ze przyjedzie po niego Iga (roczna córka mojej koleżanki), bo Kalinka już umie robić pięknie na toaletę i nocnika nie potrzebuje, a Iga musi się nauczyć dopiero na nocnik. Zgodziła się bez problemu i nawet w gratisie dorzuciła swoje książki o wiadomej tematyce 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 18:24

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila potrafi się ogarnąć z nakładką sama, ale jej się znudziło i przez długi czas musieliśmy my ją "obsłużyć"😁 ostatnio znowu coraz częściej działa sama.

Dziś mieliśmy alergologa no i mamy podejrzenie astmy wczesnodziecięcej. Lila dostała tabletki, po których mamy obserwować czy jest lepiej i mamy skierowanie na panel pediatryczny z krwi. Robimy go we wrześniu i tydzień później wizyta. Ciekawe czy coś nam wyjdzie.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja też podejrzewam u Henia. Byliśmy 2 razy u alergologa, a właściwie u dwóch innych, jeden dał syrop na alergię i kazał testy robić właśnie na jesień a drugi kazał robić od razu... Zrobiliśmy więc teraz ale czy to dobrze to nie wiem. Nie mamy jeszcze wyników.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam gotowa robić te testy już, ale kazała nam przyjechać za 2 mies a tam na testy umawiają "chwilę" przed wizytą 🤷‍♀️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co słychać dziewczyny?
    U nas ok, Henio zdrowy, bylismy tydzien u moich rodziców na małych wczasach ;p Powiem Wam ciekawostkę. 4 tygodnie temu miałam 1 dawkę Pfizera. Jakiś tydzien pozniej zaczela mnie bolec szyja po lewej stronie, najpierw myslalam ze zle spalam bo kregosłup tez mnie bolał. Nie przechodzilo, nie przechodzilo, w koncu pare dni temu zaczelam sobie tę szyję ogladac, dotykac i wyczułam gule :O mozecie sobie wyobrazic moje mysli... w te pędy poszlam na usg szyi i co się okazało? że mam spuchnięty wezeł chłonny po lewej stronie, czyli od strony szczepienia i ze podobno sporo osób tak reaguje :O Kilkukrotnie pytałam czy to bezpieczne, czy powinnam cos dalej z tym robic, nie nie nie robic, samo przejdzie. Teraz sie boje isc na drugą dawkę... :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ok powiem Wam, że u nas ciężko. Jak Jagodka poszła do przedszkola to się nam zaczęły choroby + ospa. I tak od maja nie możemy się wykaraskac. Nawet w szpitalu byliśmy, bo nam zapalenie płuc wyszło, ale takie nie na 100, ale zmiany były na usg.

Robiliśmy też testy i wyszło nam, że jest alergiczką, uczulenie na konie i olsze białą.....

Mamy też podejrzenie, że to wszystko to powikłania bo cowidzie!!!! A powiem Wam, że nie mieliśmy jako tako objawów, ja robiłem przeciwciał, ale mam niskie.
    Teraz za 4 tyg mamy kontrolne usg i zrobić przeciwciał dzieciom

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam błędy, ale na szybko pisze, bo akurat Juliana usypiam :)
    Poza tym to wszystko fajnie, ja mam akurat urlop 4 tygodnie prawie, dzieci fajnie się razem bawią, Julian już taki duży... na autach jeżdżą, w piasku się bawią, już można wypić ciepłą kawę, ale widzę różnice chłopiec,A dziewczynka.
    Jagoda cos spokojnie się pobawi, A on wszędzie wejdzie i na wszystko... oczy do okola głowy :)
    A i myślę o szczepieniu, ale powiem Wam, że się boję, ale już tak na 80% się przekonałam. W domu zaszczepieni nic im nie było, mama tylko gorączkę miała, A Poza tym ok:)

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny😀
    Blueberry,witaj w klubie z tymi przedszkolnymi chorobami,my odkąd wróciliśmy do przedszkola po Covidzie to ciągle coś,skończyło się nawet antybiotykiem,ale po jego odstawieniu znów nastąpił nawrót.Zawsze scenariusz u nas ten sam-katar i kaszel od ściekania.Poki co Tomek zdrowy,bo jest przerwa wakacyjna w przedszkolu i siedzi non stop u babci.Od przyszłego tygodnia mały urlop i śmigamy do Kołobrzegu.
    Poza tym Tomek słodki,buzia mu się nie zamyka,fajnie się już sam bawi,także można już coś przy nim zrobić typu oczywiście sprzątanie itp.😜

Edwarda,moja znajoma też miała powiększone węzły chłonne po Pfizerze.Przeszlo samo.
    Ja z kolei jedyne co mi doskierwalo to ogromny ból ręki,ale po 1 dawce.Po 2 prawie wcale ręka nie bolała.Dobrze,że mam szczepienie za sobą,można już trochę odetchnąć,a patrząc na to co się dzieje na świecie,to od września znów będzie lockdown-mam tylko nadzieję,że tylko dla niezaszczepionych.Obawiam się jednak trochę o Tomka,wirus zacznie zaraz doskierac mocno dzieciom,oby dopuścili jak najszybciej szczepionke i dla nich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 12:35

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie trwa akcja wyprowadzka. W sobotę już śpimy u siebie. A ile było konto o to awantur. Matko... Mam dość ! No ale widzę światełko w tunelu.
    Chłopcy zdrowi. Dokuczają ale nie jest źle. Bywało dużo gorzej.

edwarda20, Czereśniowa lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 2104 2105 2106 2107 2108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ