X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • darika Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj, ja też! :-) Ale dopiero na 17:45 plus jakas godzina opóźnienia. Ale nie nastawiam się na jakieś dłuższe usg bo w piątek mam prenatalne. Więc pewnie tylko podejrzymy Kruszynke, serduszko i tyle :-).

Dzisiaj byłam w Lidlu bo chciałam zapolowac na legginsy ciążowe ale niestety zostały same M i L a ja chciałam S :-(. Za to kupiłam cudowne, malutkie skarpetki. Nie mogłam się oprzeć! :-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie kupujemy mieszkanie w stanie deweloperskim, w kredycie klasycznie na 30 lat :D Nie boli mnie to jakoś bardzo, bo i tak koniec końców trzeba płacić, a wole płacić na "swoje" i urządzić po swojemu. Moja jedyna obawa to taka czy wyrobimy się z wykończeniem przed porodem.

edwarda20, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też na początku roku kupiliśmy mieszkanie w stanie deweloperskim. Kredyt na 30 lat, ale to była najlepsza decyzja jaką mogliśmy podjąć. Wreszcie u siebie, a nie na wynajmowanym. Jeszcze w super okolicy bo mimo, że duże miasto to w jego spokojnej części z rezerwatem przyrody tuz za rogiem, po którym bede mogla spacerowac z wózkiem. Kredyt to obciazenie, ale bez niego jeszcze sporo lat byśmy czekali, żeby uzbierać na swoje. A teraz to co płaciliśmy komuś za wynajem wkładamy w kredyt ;)

pomarańczka_33, Sassy lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Pomaranczka koniecznie musimy kupic nowe, bo tu sie nie da...

Kilka dni temu kolezanka przyszla w odwiedziny i powiedziala,że jest taki zabobon, że kobieta w ciązy moze rzucic na kogos urok hahaha. To sobie rzucam teraz na tych imprezowych durni ;p
    oby zadziałał;-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • darika Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na szczęście mieszkamy w domu. Zimą będziemy remontować ostatni pokój, który nam został czyli dla dziecka :-). Mamy to szczęście że mieszkamy w małej miejscowości ale z świetnym połączeniem z dużym miastem. Także spokojna okolica, rewelacyjna na spacery z wózkiem... :-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    My właśnie kupujemy mieszkanie w stanie deweloperskim, w kredycie klasycznie na 30 lat :D Nie boli mnie to jakoś bardzo, bo i tak koniec końców trzeba płacić, a wole płacić na "swoje" i urządzić po swojemu. Moja jedyna obawa to taka czy wyrobimy się z wykończeniem przed porodem.
    dokładnie jeśli ma się możliwość to po co komuś w kieszeń ładować:-)
    My mieszkaliśmy na wynajmie w blokach trzy lata,teraz mieszkamy w domku na wsi:-)

Sassy lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też w dużym mieście ale na zadupiu, jest chyba tylko jedna podstawowa wada takiego stanu: bliska obecność dzikich zwierząt, sarny, łosie, dziki... poza tym jest naprawdę super :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje mieszkań ja 8 lat temu podjęłam tą ciężka decyzję ale nie zaluje wole płacić i wiedziec ze kiedyś bedzie moje no za 17 lat ;)W warszawie ceny sa z kosmosu wiec za 2 pokoje to majatek.
    Prawie rok temu zaczelismy remont segmentu który M miał po rodzicach remont genralny koniec koncow musielismy pożyczyć kase aby szybciej skonczyc inaczej trwalo by to jeszcze dwa lata a tak dwa lata bedziemy placic kredyt ale już mieszkać. Plus moje mieszkanie wynajelismy wiec mamy jeden kredyt mniej. Nie powiem dwa lata beda mega ciężkie ale jakoś trzeba zacisnac pasa. No i teraz nie mamy az takiego problemu z sąsiadami poki co ich nie słyszymy.

Powodzenia na wizytach ja mam jutro i powoli lapie stresik.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    oby zadziałał;-)

Próbuje a co! moze któryś zabobon działa jednak ;p;p

Rene lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kate86 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też kupiliśmy mieszkanie, co prawda w grudniu, ale dopiero w sierpniu odebralismy klucze. Wykończenie na głowie męża bo ja z łóżka nie wstaje. Mam nadzieję,ze do świąt juz się przeprowadzimy.

IVF maj 2017 nieudane
    Transfer crio lipiec 2017 - udany córeczka <3
    Transfer crio maj 2019 - czekamy na <3
    iv09df9hddm181mm.png

[w4squgpj0lnox53g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie z tym płaceniem komuś, to nie do końca sie zgodzę. My naprawdę tanio wynajęliśmy mieszkanie 54m2. I powiem, że w życiu bym nie splaciła tyle kredytu, co odłożyliśmy. No i to zawsze kredyt na 15 lat, który spłacimy za 6,bo i tak ciągle odkładamy kasę. Do tego nawet przy dziecku będziemy w stanie odłożyć, mniej ale. :-)

Co do Warszawy to racja. Ceny jakby to było jakieś 8 cudo świata, że tyle chcą!

Edwarda a nie chcecie poszukać np.na zasadzie zamiany?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, wiecie czy mozna wziąć paracetamol na migrene? Bo moja dr milczy

Wysłany: 25 września 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas tak szybko nie poszło, ale życzę Wam żeby się u Was udało :)
    ja odebrałam klucze w lutym 2016 r. a wprowadziliśmy się dopiero w maju b.r.
    ale my mieliśmy niezłą przeprawę z kuchnią... nikomu takich wrażeń nie życzę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam wolę nie "rzucać zabobonów" =nie życzyć komuś źle.
    Bo to wraca. Kiedyś jak wynajmowaliśmy mieszkanie z dziwną parą, to jak im coś źle pożyczyłam, to coś mi się psuło:-P więc już nie życzę źle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, wiecie czy mozna wziąć paracetamol na migrene? Bo moja dr milczy

Tak, można. Max dawka to 4g paracetamolu.

Wysłany: 25 września 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    moja siostra pielęgniarka i matka dwójki dzieci twierdzi, że tak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy w styczniu 2016, to była szybka decyzja z dnia na dzień, bo szłam na operację.
    Klucze otrzymaliśmy w czerwcu 2016 a wprowadziliśmy się w październiku 2016. A nie było kuchni jeszcze.

Wysłany: 25 września 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Wiecie z tym płaceniem komuś, to nie do końca sie zgodzę. My naprawdę tanio wynajęliśmy mieszkanie 54m2. I powiem, że w życiu bym nie splaciła tyle kredytu, co odłożyliśmy. No i to zawsze kredyt na 15 lat, który spłacimy za 6,bo i tak ciągle odkładamy kasę. Do tego nawet przy dziecku będziemy w stanie odłożyć, mniej ale. :-)
    Wam się po prostu fartnęło. I fajnie. Ale prawda jest taka, że wynajmować się nie opłaca. Jeśli kogoś stać na kredyt to lepiej iść na swoje.
    Ja się w swoim życiu trochę mieszkań a wcześniej pokoi nawynajmowałam i jak tylko pojawiła się opcja kupna to się zdecydowałam.

edwarda20 lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    A ja tam wolę nie "rzucać zabobonów" =nie życzyć komuś źle.
    Bo to wraca. Kiedyś jak wynajmowaliśmy mieszkanie z dziwną parą, to jak im coś źle pożyczyłam, to coś mi się psuło:-P więc już nie życzę źle.

Nie wierze w takie rzeczy :) No bo, dlaczego oni mogą nam przeszkadzac i nas meczyc? Oni robią nam zle i my cierpimy. Wiec do nich tez powinno wrocic zlo, a jednak nie wraca :/

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jesli ma sie dobre i tanie warunki wynajmu to ok. Ja w warszawie wynajmowalam pokój po taniosci jak sie okazalo z karaluchami fuuu. Wiec wiecie wyboru zbytnio nie bylo albo placoc komus kupe kasy albo dolozyc i spalacac sobie kredyt. Do tego zawsze to ryzyko ze ktos powie ze koniec wynajmu i masz miesiac na wyprowadzenie sie z gratami. No dla osoby takiej jak ja ktora nienawidzi sie pakować jest to horror. Na swoim to na swoim kupisz i masz co chcesz pomalukesz jak chcesz i wyrzucisz czego nie chcesz.

pomarańczka_33, Sassy lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ