X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fartnęło może i tak. Kwestia tego, że wynajmowaliśmy 6 lat. Pensje wzrosły nam naprawdę b.duzo.
    Ja też sporo wynajmowałam, a nie że nic nie widziałam. Nie chciałam się wiązać kredytem. A wynajem miał ten plus, że mogliśmy zrezygnować. I te 30 lat mnie przeraża.

Szanuję każde zdanie. I powiem, że dla Nas, to była najlepsza opcja.

Edwarda no niestety, do mnie wracało. Podobno złego licho nie bierze, może dlatego Twoi sąsiedzi tak sobie beztrosko żyją. A oni są starsi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 11:27

• Paatka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wynajmowanym nigdy nie czułam się w pełni swobodnie... Zmiany wystrojowe wchodziły w gre tylko małe, jakakolwiek usterka i już stres co powie właściciel. U nas akurat się to równoważy - za kredyt spłacający 3 pokojowe mieszkanie płacę tyle samo co za wynajem kawalerki, więc wole płacić bankowi, żeby skończyć na swoim niż komuś innemu dawać kasę i ostatecznie nie mieć nic swojego. Tu jestem u siebie, nie boję się, że ktoś mi umowę wypowie. No i sama wybrałam jak co ma wyglądać żebyśmy dobrze się tu czuli.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Nie wierze w takie rzeczy :) No bo, dlaczego oni mogą nam przeszkadzac i nas meczyc? Oni robią nam zle i my cierpimy. Wiec do nich tez powinno wrocic zlo, a jednak nie wraca :/

uwierz mi że do nich tez to zło wróci. i to w najmniej oczekiwanym momencie. ja przekonałam o tym na własne oczy w mojej rodzinie.

co do mieszkania my mieszkamy z rodzicami mojego M. jest spoko. to bezkonfliktowi ludzie, dogadujemy się. mamy wszystko oddzielnie więc to duży komfort.
    mamy działkę chcemy się budować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 11:31

Sassy lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mieszkamy z moimi rodzicami,zajmujemy pietro. Co prawda na razie mamy jeden pokoj, lazienke i kuchnie. Kuchnie na wyłączność swoja juz,lazienke dziele z dwoma bracmi i mamy jeszcze dwa pokoje wlasnie tych braci,ale oni zjezdzaja tylko na weekendy,pracuja sporo km od domu, ale pokoje dla nich musza byc. W przyszlosci beda dla nas trzy pokoje,kuchnia,lazienka no i na dole rodzice. Takze pieniazki wkladamy w remont tylko, poniewaz domek juz kilka lat ma i urzadzony jest pod gust rodzicow, ktorzy swoje lata tez maja. Postawili nam klatke schodowa na zewnatrz,zebysmy mieli oddzielne wejscie teraz trzeba ja tylko wykonczyc i mozna korzystac :) czeka nas jeszcze remont korytarza, poniewaz chcemy klatke schodowa w środku budynku rozwalic. Choc remont korytarza i tak jest konieczny (mamy panele na sciabach bleeee).
    Ciesze sie,ze nie musismy wynajmowac,placic kredytu itd. Rodzice naqet pieniedzy nie chca za rachunki na chwile obecna. Wiec odkladamy i remontujemy :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Fartnęło może i tak. Kwestia tego, że wynajmowaliśmy 6 lat. Pensje wzrosły nam naprawdę b.duzo.
    Ja też sporo wynajmowałam, a nie że nic nie widziałam. Nie chciałam się wiązać kredytem. A wynajem miał ten plus, że mogliśmy zrezygnować. I te 30 lat mnie przeraża.

Edwarda no niestety, do mnie wracało. Podobno złego licho nie bierze, może dlatego Twoi sąsiedzi tak sobie beztrosko żyją. A oni są starsi?

Wydaje się nam, że mają między 35 a 40 lat. Mają syna około 10 lat. I z tym dzieciakiem takie imprezy non stop :/ Masakra. Jeszcze z pol roku temu kupili psa i pies tez czesto szczeka, ale akurat pies mi nie przeszkadza, bo to tylko zwierze...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    uwierz mi że do nich tez to zło wróci. i to w najmniej oczekiwanym momencie. ja przekonałam o tym na własne oczy w mojej rodzinie

Oby :) Ale chyba szybciej sie wyprowadzimy niz zobacze to na wlasne oczy :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda o kurde z takim dzieckiem? To normalna patologia. Szkoda, że ludzie nie potrafią uszanować innych, jak mieszkają w blokach.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mieliśmy propozycję od teściowej, żeby z nią zamieszkać. Ale to nie dla mnie - pozabijałybyśmy się po tygodniu. Ale teściowa to typ rządziciela, wszystko musi być po jej myśli, także nawet na pół roku nie zgodziłam się tam przeprowadzić bo nie chciałam konfliktów, a ja nie z tych co mogłaby sobie rozstawiać po kątach według jej woli ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W większości przypadków młodzi nie powinni mieszkać z rodzicami. Bo niestety wiele to może popsuć.

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    W większości przypadków młodzi nie powinni mieszkać z rodzicami. Bo niestety wiele to może popsuć.
    oj tak :) ja z teściową nie zgadzamy się chyba w każdym możliwym aspekcie, a swoją mamę kocham całym sercem, mamy rewelacyjny kontakt ale nie widzę naszego wspólnego mieszkania. Jestem zbyt dużą indywidualistką i osobą dominującą w domu żeby móc mieszkać z kimkolwiek oprócz własnej rodziny ;)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:

Madzia nie zrozum mnie źle bardzo fajnie ze wam sie tak idalo tylko pozazdrościć takiej sytuacji i naprawde pogratulowac wutrwalosci w oszczedzaniu bo to jest jak by nie patrzeć w takiej sytuacji najcięższe i znam wielu co by stwierdzilo że tyle mamy pojedzmy na fakne wakacje.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• acygan Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście rodzicow mam bardzo spoko,w nic sie nie wtracaja, nawet nam nie doradzaja, jesli maja jakies pomysly. Za to moja tesciowa to calkowite przeciwienstwo. Mieszkalam z nia pol roku i nigdy więcej. Wszystko zalezy od rodzicow

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Edwarda o kurde z takim dzieckiem? To normalna patologia. Szkoda, że ludzie nie potrafią uszanować innych, jak mieszkają w blokach.

Wiesz, porzadni, inteligentni ludzie tak nie robią, wiedzą ze ktos mieszka pod, nad i obok. Zwazywszy, że reagujemy, wzywamy policje i nic. Takie patole uwazają, że wszystko im wolno :/

My nawet, miedzy sobą z męzem, po 22 rozmawiamy ciszej bo wiemy jak sie strasznie wszystko niesie. Jestesmy spokojni, przez 3 lata byla jedna "impreza", parapetówka, gdzie muzyke z laptopa wyciszylismy po 22, jedynie moze bylo ciut glosniej bo rozmowy i smiechy. Ale co zobisz jak nic nie zrobisz...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No do tego tak budują te "bloki", że w tym wcześniejszym mieszkaniu, to nawet jak ktoś pierdział w wannie, to było słychać. My tu z Mężem amory a w tle bąki!!!:-\

Teraz jest sto razy lepiej. Naprawdę mało słychać.

AJrin :-) racja każdy inaczej wybiera.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my już po wizycie ;) dzidziuś ma 90 mm ;) i cały czas się wiercił, ruszał nogami, rączkami ;) niestety płeć wciąż nie znana.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/accce7494d18.jpg

pomarańczka_33, Magdzia85F, Tusianka, monroe, MaGo, Paatka, Rene, Aksamitna, edwarda20, AJrin, Sassy, darika, justysbp, Ilona92, Kinga., hobbitka lubią tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa - jaki duuuży ;D

Aliskaa lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska ale ładna Dzidzia! :-) Jak już wszystko widać!!! Super!

• Rene Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska super:-)
    Czekamy na kolejne dobre wieści od reszty wizytujących dziewczyn:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, wiecie czy mozna wziąć paracetamol na migrene? Bo moja dr milczy
    Teoretycznie tak, praktycznie spotkałam się z głosami że może być cytotoksyczny dla ukł. nerwowego. Mają go badać (i dopiero gdy się potwierdzi cofnąć mu rekomendacje dla ciężarnych i noworodków.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam badania prenatalne na godz 16:00 i prosze o kciuki :*

Tusianka, Aksamitna, pomarańczka_33, darika, justysbp, Aliskaa, AJrin, aga_90, MaGo lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ