X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fartnęło może i tak. Kwestia tego, że wynajmowaliśmy 6 lat. Pensje wzrosły nam naprawdę b.duzo.
    Ja też sporo wynajmowałam, a nie że nic nie widziałam. Nie chciałam się wiązać kredytem. A wynajem miał ten plus, że mogliśmy zrezygnować. I te 30 lat mnie przeraża.

Szanuję każde zdanie. I powiem, że dla Nas, to była najlepsza opcja.

Edwarda no niestety, do mnie wracało. Podobno złego licho nie bierze, może dlatego Twoi sąsiedzi tak sobie beztrosko żyją. A oni są starsi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 11:27

• Paatka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wynajmowanym nigdy nie czułam się w pełni swobodnie... Zmiany wystrojowe wchodziły w gre tylko małe, jakakolwiek usterka i już stres co powie właściciel. U nas akurat się to równoważy - za kredyt spłacający 3 pokojowe mieszkanie płacę tyle samo co za wynajem kawalerki, więc wole płacić bankowi, żeby skończyć na swoim niż komuś innemu dawać kasę i ostatecznie nie mieć nic swojego. Tu jestem u siebie, nie boję się, że ktoś mi umowę wypowie. No i sama wybrałam jak co ma wyglądać żebyśmy dobrze się tu czuli.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Nie wierze w takie rzeczy :) No bo, dlaczego oni mogą nam przeszkadzac i nas meczyc? Oni robią nam zle i my cierpimy. Wiec do nich tez powinno wrocic zlo, a jednak nie wraca :/

uwierz mi że do nich tez to zło wróci. i to w najmniej oczekiwanym momencie. ja przekonałam o tym na własne oczy w mojej rodzinie.

co do mieszkania my mieszkamy z rodzicami mojego M. jest spoko. to bezkonfliktowi ludzie, dogadujemy się. mamy wszystko oddzielnie więc to duży komfort.
    mamy działkę chcemy się budować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 11:31

Sassy lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mieszkamy z moimi rodzicami,zajmujemy pietro. Co prawda na razie mamy jeden pokoj, lazienke i kuchnie. Kuchnie na wyłączność swoja juz,lazienke dziele z dwoma bracmi i mamy jeszcze dwa pokoje wlasnie tych braci,ale oni zjezdzaja tylko na weekendy,pracuja sporo km od domu, ale pokoje dla nich musza byc. W przyszlosci beda dla nas trzy pokoje,kuchnia,lazienka no i na dole rodzice. Takze pieniazki wkladamy w remont tylko, poniewaz domek juz kilka lat ma i urzadzony jest pod gust rodzicow, ktorzy swoje lata tez maja. Postawili nam klatke schodowa na zewnatrz,zebysmy mieli oddzielne wejscie teraz trzeba ja tylko wykonczyc i mozna korzystac :) czeka nas jeszcze remont korytarza, poniewaz chcemy klatke schodowa w środku budynku rozwalic. Choc remont korytarza i tak jest konieczny (mamy panele na sciabach bleeee).
    Ciesze sie,ze nie musismy wynajmowac,placic kredytu itd. Rodzice naqet pieniedzy nie chca za rachunki na chwile obecna. Wiec odkladamy i remontujemy :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Fartnęło może i tak. Kwestia tego, że wynajmowaliśmy 6 lat. Pensje wzrosły nam naprawdę b.duzo.
    Ja też sporo wynajmowałam, a nie że nic nie widziałam. Nie chciałam się wiązać kredytem. A wynajem miał ten plus, że mogliśmy zrezygnować. I te 30 lat mnie przeraża.

Edwarda no niestety, do mnie wracało. Podobno złego licho nie bierze, może dlatego Twoi sąsiedzi tak sobie beztrosko żyją. A oni są starsi?

Wydaje się nam, że mają między 35 a 40 lat. Mają syna około 10 lat. I z tym dzieciakiem takie imprezy non stop :/ Masakra. Jeszcze z pol roku temu kupili psa i pies tez czesto szczeka, ale akurat pies mi nie przeszkadza, bo to tylko zwierze...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    uwierz mi że do nich tez to zło wróci. i to w najmniej oczekiwanym momencie. ja przekonałam o tym na własne oczy w mojej rodzinie

Oby :) Ale chyba szybciej sie wyprowadzimy niz zobacze to na wlasne oczy :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda o kurde z takim dzieckiem? To normalna patologia. Szkoda, że ludzie nie potrafią uszanować innych, jak mieszkają w blokach.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mieliśmy propozycję od teściowej, żeby z nią zamieszkać. Ale to nie dla mnie - pozabijałybyśmy się po tygodniu. Ale teściowa to typ rządziciela, wszystko musi być po jej myśli, także nawet na pół roku nie zgodziłam się tam przeprowadzić bo nie chciałam konfliktów, a ja nie z tych co mogłaby sobie rozstawiać po kątach według jej woli ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W większości przypadków młodzi nie powinni mieszkać z rodzicami. Bo niestety wiele to może popsuć.

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    W większości przypadków młodzi nie powinni mieszkać z rodzicami. Bo niestety wiele to może popsuć.
    oj tak :) ja z teściową nie zgadzamy się chyba w każdym możliwym aspekcie, a swoją mamę kocham całym sercem, mamy rewelacyjny kontakt ale nie widzę naszego wspólnego mieszkania. Jestem zbyt dużą indywidualistką i osobą dominującą w domu żeby móc mieszkać z kimkolwiek oprócz własnej rodziny ;)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:

Madzia nie zrozum mnie źle bardzo fajnie ze wam sie tak idalo tylko pozazdrościć takiej sytuacji i naprawde pogratulowac wutrwalosci w oszczedzaniu bo to jest jak by nie patrzeć w takiej sytuacji najcięższe i znam wielu co by stwierdzilo że tyle mamy pojedzmy na fakne wakacje.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• acygan Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście rodzicow mam bardzo spoko,w nic sie nie wtracaja, nawet nam nie doradzaja, jesli maja jakies pomysly. Za to moja tesciowa to calkowite przeciwienstwo. Mieszkalam z nia pol roku i nigdy więcej. Wszystko zalezy od rodzicow

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Edwarda o kurde z takim dzieckiem? To normalna patologia. Szkoda, że ludzie nie potrafią uszanować innych, jak mieszkają w blokach.

Wiesz, porzadni, inteligentni ludzie tak nie robią, wiedzą ze ktos mieszka pod, nad i obok. Zwazywszy, że reagujemy, wzywamy policje i nic. Takie patole uwazają, że wszystko im wolno :/

My nawet, miedzy sobą z męzem, po 22 rozmawiamy ciszej bo wiemy jak sie strasznie wszystko niesie. Jestesmy spokojni, przez 3 lata byla jedna "impreza", parapetówka, gdzie muzyke z laptopa wyciszylismy po 22, jedynie moze bylo ciut glosniej bo rozmowy i smiechy. Ale co zobisz jak nic nie zrobisz...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No do tego tak budują te "bloki", że w tym wcześniejszym mieszkaniu, to nawet jak ktoś pierdział w wannie, to było słychać. My tu z Mężem amory a w tle bąki!!!:-\

Teraz jest sto razy lepiej. Naprawdę mało słychać.

AJrin :-) racja każdy inaczej wybiera.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my już po wizycie ;) dzidziuś ma 90 mm ;) i cały czas się wiercił, ruszał nogami, rączkami ;) niestety płeć wciąż nie znana.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/accce7494d18.jpg

pomarańczka_33, Magdzia85F, Tusianka, monroe, MaGo, Paatka, Rene, Aksamitna, edwarda20, AJrin, Sassy, darika, justysbp, Ilona92, Kinga., hobbitka lubią tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa - jaki duuuży ;D

Aliskaa lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska ale ładna Dzidzia! :-) Jak już wszystko widać!!! Super!

• Rene Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska super:-)
    Czekamy na kolejne dobre wieści od reszty wizytujących dziewczyn:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, wiecie czy mozna wziąć paracetamol na migrene? Bo moja dr milczy
    Teoretycznie tak, praktycznie spotkałam się z głosami że może być cytotoksyczny dla ukł. nerwowego. Mają go badać (i dopiero gdy się potwierdzi cofnąć mu rekomendacje dla ciężarnych i noworodków.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam badania prenatalne na godz 16:00 i prosze o kciuki :*

Tusianka, Aksamitna, pomarańczka_33, darika, justysbp, Aliskaa, AJrin, aga_90, MaGo lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ