X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo mnie powiedział, że nie można surowego mięsa i ryb. A grzybów nie jem na kg. Choć ostatnio to tylko pieczarki, bo do rodziców jedziemy dopiero za 2 tygodnie a tam kurki!!! Mniam!

Casteam i marynowane:-) mniam!

• MaGo Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi zabroniła grzybów, surowego mięsa itd. Ale grzyby też wymieniła, a sama zapytałam bo uwielbiam jeść grzyby i od początku mam ochotę na kluski śląskie z sosem grzybowym i cierpię niemogąc ich zjeść :( mam namrożonych i zasuszonych i łykam ślinkę :/

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez tylko mowil gin, że surowego miesa, ryb, jaj nie. O grzybach nic. Moze chodzi o takie z niesprawdzonego zrodla? Ja myslę, że troszkę nie zaszkodzi. Szczegolnie, że masz swoje i wiesz, ze są ok.

Ilona92 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo to ja też się dziwię, bo moja lekarka o grzybach też nie wspomniała jak zapytałam czego nie mogę jeść. Grzybów tak czy siak nie jem bo mam nietolerancję, ale jakbym mogła to pewnie bym szamała ;)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • hobbitka Koleżanka

Wysłany: 30 września 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    synu mi sie pochorowal 40 st goraczki i bol gardla szykuje sie Angina miodzio po prostu cudnie tylko czekac az resta sie polozy ehhh

2nn3csqv5l584fov.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie szykuje się do kina na linie życia

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie dodaje kilka suszonych grzybow do sosow miesnych. A takie podsmazone z jajecznicą jak robił dziadek tez bym sobie zjadla ale obawiam się ze byłoby mi ciezko :)

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie fazę na grzyby - marynowane słoiczkami, sos grzybowy własnej roboty i zupa grzybowa, a do tego kanie smażone - to menu z tego tygodnia. Przechodzi mi juz powoli , ciekawe na co weźmie mnie teraz ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też grzyby bardzo smakują ostatnio:-)

Aliska udanego seansu!

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wrocilam dopiero z grzybów. Ja jem grzyby i czytałam ostatnio jakiś artykuł ze maja dużo wartości odżywczych i ciężarne powinny je jeść. Wczoraj mialam dziwna sytuację. W pierwszej ciąży zawsze przed kopnięciem lub ruchem dziecka czułam jakby "napięcie" w miejscu w którym kopało. I wczoraj leze na plecach i czuje to samo napięcie. Patrzę na brzuch a on... Zafalowal :o

Tęskniąca lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem normalnie grzyby. Wujek przyniósł tego sporo z lasu. Pierwszego dnia zjadłam tak symbolicznie (bo są ciężkostrawne i bałam się rewolucji, ale było ok więc następnego dnia się obżarłam jak świnia. Bardzo dawno nie jadłam leśnych grzybów i tym razem mi posmakowały.

Dla mnie podstawą są znane i "bezpieczne" grzyby, poddane długiej obróbce termicznej (no ale surowych grzybów to raczej nikt normalny nie je, bo są paskudne w smaku (próbowałam jako dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 18:47

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Też wrocilam dopiero z grzybów. Ja jem grzyby i czytałam ostatnio jakiś artykuł ze maja dużo wartości odżywczych i ciężarne powinny je jeść. Wczoraj mialam dziwna sytuację. W pierwszej ciąży zawsze przed kopnięciem lub ruchem dziecka czułam jakby "napięcie" w miejscu w którym kopało. I wczoraj leze na plecach i czuje to samo napięcie. Patrzę na brzuch a on... Zafalowal :o
    wow to szybciutko!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda- myślę ze to moje zwidy bardziej:D bo coś za szybko:) tylko bylo to dokładnie w tym miejscu gdzie jest dziecko czyli z lewej strony

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka u mnie to USG lekarz robi nadal dopochwowe, bo mam tyłozgięcie i do tego bliznę po operacji, więc ja sobie poczekam na brykanie.

Dziewczyny jakich kremów używacie do twarzy - pytam tych 30+

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Sweetmalenka u mnie to USG lekarz robi nadal dopochwowe, bo mam tyłozgięcie i do tego bliznę po operacji, więc ja sobie poczekam na brykanie.

Dziewczyny jakich kremów używacie do twarzy - pytam tych 30+

O krem pytasz ogólnie, czy co stosujemy teraz, w trakcie ciąży? Ja używam La Prairie ale teraz przerzuciłam sie na lzejszy - Hydrain2 firmy Dermedic

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzie swietne pytanie- mialam je dzis zadac. ja przed ciaza uzywalsm takich naprawde mocnych. po tescie przestalam i albo nawilzajacy albo nivea. dzis rano zobaczylam ze niedobrze z moimi zmarszczkami mimicznymi... sa tak widoczne :( mam wrazenie ze byly mniejsze wczesniej....

Magdzia85F lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca pytam o teraz. Szczerze to u mnie ta cera to jest tak dziwna, że szok.
    Zaczęłam znowu stosować elektryczną szczoteczkę do twarzy, ale potem muszę czymś nawilżyć, bo się sypie potem.

Edwarda u mnie po odchudzaniu od 25 roku życia mam lewą zmarszczkę mimiczna dość mocno widoczną.
    Do końca nie wierzę w te wszystkie cudowne kremy ( olejki są całkiem, ale póki co te z górnej półki tak nie zapychały). Ale przez suchą skórę wypada coś zrobić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawilam wiekszosc kosmetykow, w sensie zamienilam na inne - mam jakis z Ziaji i chyba z Eveline. Niestety widze pogorszenie sie skory na twarzy, w sensie na czole jakbym wiecej zmarszczek miala ;) brzuszek i piersi smaruje oliwka z Lirene z serii Bede Mama. Super pachnie :) i tak leze sobie przed tv i sobie brzuchol smaruje i masuje :) mam tez juz straszne odrosty ale kupilam farbe bez amoniaku i za jakies 2-3tyg bede farbowac moje siwusy :)

A dzisiaj sprawdzalam w kalendarzu chinskim jaka plec i wychodzi dziewczynka mimo ze lekarz widzial chyba siuraczka :) w pon mam prenatalne wiec moze potwierdza )

Szczerze mowiac to mam problem z meskim imieniem bo nic mi sie nie podoba wiec super by bylo jakby jednak byla dziewczynka :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam u mnie też wg tego kalendarza dziewczynka.
    Też muszę pójść coś zrobić z włosami!!! Tragedia dosłownie!

casteam lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz też robił dopochwowo ale i przez brzuch też ale przy sprawdzaniu tętna tym detektorem wiem ze po lewej jest:)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ