Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No mi zabroniła grzybów, surowego mięsa itd. Ale grzyby też wymieniła, a sama zapytałam bo uwielbiam jeść grzyby i od początku mam ochotę na kluski śląskie z sosem grzybowym i cierpię niemogąc ich zjeść
mam namrożonych i zasuszonych i łykam ślinkę
Marcel❤
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Też wrocilam dopiero z grzybów. Ja jem grzyby i czytałam ostatnio jakiś artykuł ze maja dużo wartości odżywczych i ciężarne powinny je jeść. Wczoraj mialam dziwna sytuację. W pierwszej ciąży zawsze przed kopnięciem lub ruchem dziecka czułam jakby "napięcie" w miejscu w którym kopało. I wczoraj leze na plecach i czuje to samo napięcie. Patrzę na brzuch a on... Zafalowal :o
Tęskniąca lubi tę wiadomość
-
Ja też jem normalnie grzyby. Wujek przyniósł tego sporo z lasu. Pierwszego dnia zjadłam tak symbolicznie (bo są ciężkostrawne i bałam się rewolucji, ale było ok więc następnego dnia się obżarłam jak świnia. Bardzo dawno nie jadłam leśnych grzybów i tym razem mi posmakowały.
Dla mnie podstawą są znane i "bezpieczne" grzyby, poddane długiej obróbce termicznej (no ale surowych grzybów to raczej nikt normalny nie je, bo są paskudne w smaku (próbowałam jako dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 18:47
Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
sweetmalenka wrote:Też wrocilam dopiero z grzybów. Ja jem grzyby i czytałam ostatnio jakiś artykuł ze maja dużo wartości odżywczych i ciężarne powinny je jeść. Wczoraj mialam dziwna sytuację. W pierwszej ciąży zawsze przed kopnięciem lub ruchem dziecka czułam jakby "napięcie" w miejscu w którym kopało. I wczoraj leze na plecach i czuje to samo napięcie. Patrzę na brzuch a on... Zafalowal :o
-
nick nieaktualny
-
Magdzia85F wrote:Sweetmalenka u mnie to USG lekarz robi nadal dopochwowe, bo mam tyłozgięcie i do tego bliznę po operacji, więc ja sobie poczekam na brykanie.
Dziewczyny jakich kremów używacie do twarzy - pytam tych 30+
O krem pytasz ogólnie, czy co stosujemy teraz, w trakcie ciąży? Ja używam La Prairie ale teraz przerzuciłam sie na lzejszy - Hydrain2 firmy DermedicMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
Magdzie swietne pytanie- mialam je dzis zadac. ja przed ciaza uzywalsm takich naprawde mocnych. po tescie przestalam i albo nawilzajacy albo nivea. dzis rano zobaczylam ze niedobrze z moimi zmarszczkami mimicznymi... sa tak widoczne
mam wrazenie ze byly mniejsze wczesniej....
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTęskniąca pytam o teraz. Szczerze to u mnie ta cera to jest tak dziwna, że szok.
Zaczęłam znowu stosować elektryczną szczoteczkę do twarzy, ale potem muszę czymś nawilżyć, bo się sypie potem.
Edwarda u mnie po odchudzaniu od 25 roku życia mam lewą zmarszczkę mimiczna dość mocno widoczną.
Do końca nie wierzę w te wszystkie cudowne kremy ( olejki są całkiem, ale póki co te z górnej półki tak nie zapychały). Ale przez suchą skórę wypada coś zrobić.
-
nick nieaktualnyJa odstawilam wiekszosc kosmetykow, w sensie zamienilam na inne - mam jakis z Ziaji i chyba z Eveline. Niestety widze pogorszenie sie skory na twarzy, w sensie na czole jakbym wiecej zmarszczek miala
brzuszek i piersi smaruje oliwka z Lirene z serii Bede Mama. Super pachnie
i tak leze sobie przed tv i sobie brzuchol smaruje i masuje
mam tez juz straszne odrosty ale kupilam farbe bez amoniaku i za jakies 2-3tyg bede farbowac moje siwusy
A dzisiaj sprawdzalam w kalendarzu chinskim jaka plec i wychodzi dziewczynka mimo ze lekarz widzial chyba siuraczkaw pon mam prenatalne wiec moze potwierdza )
Szczerze mowiac to mam problem z meskim imieniem bo nic mi sie nie podoba wiec super by bylo jakby jednak byla dziewczynka))
-
nick nieaktualny