X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo mnie powiedział, że nie można surowego mięsa i ryb. A grzybów nie jem na kg. Choć ostatnio to tylko pieczarki, bo do rodziców jedziemy dopiero za 2 tygodnie a tam kurki!!! Mniam!

Casteam i marynowane:-) mniam!

• MaGo Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi zabroniła grzybów, surowego mięsa itd. Ale grzyby też wymieniła, a sama zapytałam bo uwielbiam jeść grzyby i od początku mam ochotę na kluski śląskie z sosem grzybowym i cierpię niemogąc ich zjeść :( mam namrożonych i zasuszonych i łykam ślinkę :/

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez tylko mowil gin, że surowego miesa, ryb, jaj nie. O grzybach nic. Moze chodzi o takie z niesprawdzonego zrodla? Ja myslę, że troszkę nie zaszkodzi. Szczegolnie, że masz swoje i wiesz, ze są ok.

Ilona92 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo to ja też się dziwię, bo moja lekarka o grzybach też nie wspomniała jak zapytałam czego nie mogę jeść. Grzybów tak czy siak nie jem bo mam nietolerancję, ale jakbym mogła to pewnie bym szamała ;)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • hobbitka Koleżanka

Wysłany: 30 września 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    synu mi sie pochorowal 40 st goraczki i bol gardla szykuje sie Angina miodzio po prostu cudnie tylko czekac az resta sie polozy ehhh

2nn3csqv5l584fov.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie szykuje się do kina na linie życia

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie dodaje kilka suszonych grzybow do sosow miesnych. A takie podsmazone z jajecznicą jak robił dziadek tez bym sobie zjadla ale obawiam się ze byłoby mi ciezko :)

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie fazę na grzyby - marynowane słoiczkami, sos grzybowy własnej roboty i zupa grzybowa, a do tego kanie smażone - to menu z tego tygodnia. Przechodzi mi juz powoli , ciekawe na co weźmie mnie teraz ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też grzyby bardzo smakują ostatnio:-)

Aliska udanego seansu!

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wrocilam dopiero z grzybów. Ja jem grzyby i czytałam ostatnio jakiś artykuł ze maja dużo wartości odżywczych i ciężarne powinny je jeść. Wczoraj mialam dziwna sytuację. W pierwszej ciąży zawsze przed kopnięciem lub ruchem dziecka czułam jakby "napięcie" w miejscu w którym kopało. I wczoraj leze na plecach i czuje to samo napięcie. Patrzę na brzuch a on... Zafalowal :o

Tęskniąca lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem normalnie grzyby. Wujek przyniósł tego sporo z lasu. Pierwszego dnia zjadłam tak symbolicznie (bo są ciężkostrawne i bałam się rewolucji, ale było ok więc następnego dnia się obżarłam jak świnia. Bardzo dawno nie jadłam leśnych grzybów i tym razem mi posmakowały.

Dla mnie podstawą są znane i "bezpieczne" grzyby, poddane długiej obróbce termicznej (no ale surowych grzybów to raczej nikt normalny nie je, bo są paskudne w smaku (próbowałam jako dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 18:47

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Też wrocilam dopiero z grzybów. Ja jem grzyby i czytałam ostatnio jakiś artykuł ze maja dużo wartości odżywczych i ciężarne powinny je jeść. Wczoraj mialam dziwna sytuację. W pierwszej ciąży zawsze przed kopnięciem lub ruchem dziecka czułam jakby "napięcie" w miejscu w którym kopało. I wczoraj leze na plecach i czuje to samo napięcie. Patrzę na brzuch a on... Zafalowal :o
    wow to szybciutko!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda- myślę ze to moje zwidy bardziej:D bo coś za szybko:) tylko bylo to dokładnie w tym miejscu gdzie jest dziecko czyli z lewej strony

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka u mnie to USG lekarz robi nadal dopochwowe, bo mam tyłozgięcie i do tego bliznę po operacji, więc ja sobie poczekam na brykanie.

Dziewczyny jakich kremów używacie do twarzy - pytam tych 30+

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Sweetmalenka u mnie to USG lekarz robi nadal dopochwowe, bo mam tyłozgięcie i do tego bliznę po operacji, więc ja sobie poczekam na brykanie.

Dziewczyny jakich kremów używacie do twarzy - pytam tych 30+

O krem pytasz ogólnie, czy co stosujemy teraz, w trakcie ciąży? Ja używam La Prairie ale teraz przerzuciłam sie na lzejszy - Hydrain2 firmy Dermedic

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzie swietne pytanie- mialam je dzis zadac. ja przed ciaza uzywalsm takich naprawde mocnych. po tescie przestalam i albo nawilzajacy albo nivea. dzis rano zobaczylam ze niedobrze z moimi zmarszczkami mimicznymi... sa tak widoczne :( mam wrazenie ze byly mniejsze wczesniej....

Magdzia85F lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca pytam o teraz. Szczerze to u mnie ta cera to jest tak dziwna, że szok.
    Zaczęłam znowu stosować elektryczną szczoteczkę do twarzy, ale potem muszę czymś nawilżyć, bo się sypie potem.

Edwarda u mnie po odchudzaniu od 25 roku życia mam lewą zmarszczkę mimiczna dość mocno widoczną.
    Do końca nie wierzę w te wszystkie cudowne kremy ( olejki są całkiem, ale póki co te z górnej półki tak nie zapychały). Ale przez suchą skórę wypada coś zrobić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawilam wiekszosc kosmetykow, w sensie zamienilam na inne - mam jakis z Ziaji i chyba z Eveline. Niestety widze pogorszenie sie skory na twarzy, w sensie na czole jakbym wiecej zmarszczek miala ;) brzuszek i piersi smaruje oliwka z Lirene z serii Bede Mama. Super pachnie :) i tak leze sobie przed tv i sobie brzuchol smaruje i masuje :) mam tez juz straszne odrosty ale kupilam farbe bez amoniaku i za jakies 2-3tyg bede farbowac moje siwusy :)

A dzisiaj sprawdzalam w kalendarzu chinskim jaka plec i wychodzi dziewczynka mimo ze lekarz widzial chyba siuraczka :) w pon mam prenatalne wiec moze potwierdza )

Szczerze mowiac to mam problem z meskim imieniem bo nic mi sie nie podoba wiec super by bylo jakby jednak byla dziewczynka :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam u mnie też wg tego kalendarza dziewczynka.
    Też muszę pójść coś zrobić z włosami!!! Tragedia dosłownie!

casteam lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz też robił dopochwowo ale i przez brzuch też ale przy sprawdzaniu tętna tym detektorem wiem ze po lewej jest:)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ