Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to już nawet o dopinaniu w swoje spodnie sprzed ciąży nie myślę.. Teraz to tylko ciążowe w gre wchodzą, a wczoraj jak zalożyłam swoją ulubioną skórzaną kurtkę to dopiero na dworze zorientowałam się, że o dopięciu zamka nie ma mowy. Czas rozejrzeć się za ciążową kurtką na zimę.
-
nick nieaktualny
-
Ja mam kolor włosów ciemny brąz. Miałam pewnego czasu faze na ombre ale dwie fryzjerki mówiły że to nie ma sensu bo mam piękny, głęboki kolor włosów. Ale mimo wszystko bardzo podobają mi się włosy z jaśniejszymi refleksamiStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
Madzia85F - ja w kosciele nie moge wyrobic na "stojacych partiach" , zawsze musze usiasc po 30 sekundach bo mam wrazenie ze zemdleje. Brzucha mi jeszcze nie widac i niektorzy sie dziwnie patrza jak na jakas ofiare losu.
U mnie farbowanie 12.10 zamówiłam farbe bez amoniakuWRESZCIE - smieje sie ze moje odrosty rosna wraz z dzidzią
yvonneSW - ja wygladam jak nastolatka, 1 pryszcz na 1 cm kw. twarzy , nic z tym poki co nie zrobimy
paznokci tez teraz nie maluje
o kurtce poki co nie mysle, mam kozuszek przewiazywany w pasie, moge sie nie zapinac nawyzej, tylko zwiazywac paskiem. Moze starczy do jakiegos czasu, nie chcialabym inwestowac w rzeczy, ktore uzyje 4, 5 miesiecy i nigdy ( albo prawie nigdy ;p) nie uzyje znowu.
Ja w ogóle jeszcze nie mysle o tym co bedzie za miesiac czy 6 miesiecy. O wozkach, lozeczkach itd nawt nie wspominam jeszcze.
u Was tez takie piekne sloneczko?
-
nick nieaktualnyTęskniąca no mnie właśnie po części stojącej zmulilo i jak siadłam, to nic nie dawało, więc poszliśmy na zewnątrz. Szkoda, że głośniki były wyłączone!
Co do ubrań, to też na razie nie myślę, zobaczę, co będzie:-P
Piękna pogoda ale zimno. A od poniedziałku podobno pogorszenie pogody:'(Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 12:07
-
nick nieaktualnyAcygan też jak miałam mdłości to szkoda, że nie wymiotowałam. Bo tak męczarnie.
Edwarda a różnie mówią o tej zimie. Buty kupiłam a na mega mrozy mam buty z Ecco z barankiem w środku. Są super. A kurtki to bez paska będę nosić, bo wszystkie takie mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 12:36
-
Ja sie boje ze nogi mi będą puchly jak w poprzedniej ciąży i jakie ja buty bede zakładać
No nic zima mozenie beda tak puchly.
Co do kosmetyków używam poki co te co przed ciąża bo staram sie zawsze kupowac takie co maja najmniej chemii.
Ja jeszcze chodze w tych samych couchach chocoaz cos czuje ze niebawem na brzuchu beda spodnie cisly a kurtek nie dopne haha. -
ja właśnie zaliczyłam godzinny spacer na słońcu, piękna pogoda chociaż zimno.
co do ubrań to ja widzę że w jedną kurtkę którą mam cienką wiatrówkę dziś już ciężko zapięłam, także będzie za chwilę ciężko.
co do farbowania włosów, to u mnie farba leży, chyba pofarbuję na Boże Narodzenie dopiero nie mam problemu z kolorem. muszę wybrać się na strzyżenie bo już wyglądam jak miotła!
co do spodni też już są ciasne i chodzę w dresach albo w getrach.
coś mnie kaszel męczy od kilku dni -
U mnie co prawda konczy sie dopiero 11 tydzien,ale spodnie jak siadam zaczynaja troche cisnac juz. Mam nadzieje, ze szybko poczuje sie lepiej, bo wyjdzie tak, ze nie bede miala juz w czym jechac po ciuchy ciazowe
na jesien mam plaszczyk, wiec spoko, na zime i tak musialabym cos kupowac,ale wolalabym cos, co bede mogla jeszcze pozniej zalozyc i tez mysle o jakims plaszczyku czy cos. Chociaz ten z jesieni jest troszke luzniejszy, wiec moze uda sie jeszcze wykorzystac w zime, a ze nie pracuje,to wielu wyjsc z domu tez nie planuje,wiec moze dam rade
-
Ja też jeszcze o ciuchach ciążowych nie myślę. Mam sporo sukienek, luznych bluzek i mimo że brzuszek się odznacza to wcale się tym nie przejmuje
. Jedyne w co chce zainwestować to legginsy i dżinsy ciążowe ale to jeszcze trochę
. Kurtkę też na pewno kupię bo nie wyobrażam sobie zima się nie zapinac. Teraz modne są takie asymetryczne luźne więc myślę że taka na brzuszek ciążowy będzie idealna, a i później też się wykorzysta. Albo taka, która będzie miała sznureczek ściągany w pasie.
Wózki na razie oglądam, czytam opinie i dodaje do zakładek jak coś mi wpadnie w oko ale nie przymierzamy się jeszcze do zakupu bo myślę że to za wcześnie. Pewnie po nowym roku będziemy powoli kompletowac...
A co do wypryskow to też mi się cera pogorszyła mimo, że przed ciąża nigdy nie miałam z tym problemów (nawet w wieku dojrzewania). Nie jest jakaś tragiczna ale wyskakują niespodzianki i na buzi i na plecach. Dlatego podejrzewalam dziewczynkę i miałam rację.
U nas też piękne słońce!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 13:18
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny
-
Mnie też dopadły wypryski
nigdy nie miałam z tym problemu, a teraz ciągle jakieś czerwone niespodzianki.
Kurtki póki co nie stanowią dla mnie problemu, więc się cieszę że na jesień nie muszę nic kupować, za to na zimę pewnie nie będzie wyjścia.
Spodnie ciążowe z h&m są super, mega wygodne i tanie więc polecam
Jeśli chodzi o "wyprawkę" to jutro zaczynają u nas remont, będziemy przemalowywać pokój dziecięcy, mam już upatrzone mebelki, dodatki do pokojuJakoś mi to szybko poszło, raz zaczęłam oglądać, wpadło mi w oko i pewnie już zdania nie zmienię, ale nie planujemy jeszcze nic kupować.
-
u mnie już plus 4 kg na wadze więc dużo... Poszło mi w brzuch i w część lędzwiową. Już nie dopinam się w krótkie spodenki które latem były na mnie luźne. W płaszczyk nie wchodze bo w cyckach się nie mieszczę... Tzn mieszczę ale ciśnie. Ja już się przeniosłam ze stanikiem z C, przez D, DD, E a teraz szukam F i ciężko mi dostać. Martwię się tą wagą bo mam takiego hopla na punkcie wagi:(
-
nick nieaktualny