X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziekuje za wsparcie. Dzidziuś ma się dobrze. Krwawię bo odnowiła się rana po wypalanie nadżerki i z powodu przodującego łożyska. Mam leżeć i uważać na siebie. Zakaz przytulanek i wysiłku. Mam nadzieje ze będzie dobrze.

edwarda20, Agusia_pia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wiedziałam, że będzie dobrze!!! Teraz odpoczynek i wrócisz do normalnego trybu ciężarówki!:-)

• darika Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej. Dziekuje za wsparcie. Dzidziuś ma się dobrze. Krwawię bo odnowiła się rana po wypalanie nadżerki i z powodu przodującego łożyska. Mam leżeć i uważać na siebie. Zakaz przytulanek i wysiłku. Mam nadzieje ze będzie dobrze.
    Na pewno wszystko będzie dobrze! :-* Dużo odpoczynku, oszczędzania się i leżenia. Ja jeszcze mam tak tydzień i jak będzie wszystko ok to wracam powoli do normalnego trybu życia. Chociaż w ten weekend trochę ruszyłam się z domu :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniąca kciuki, żeby juz bylo wszystko dobrze.

Ja po wizycie rodzicow najedzona: kopytka z miesem i sosem, kapusta z grochem a na deser drozdzowe z jagodami. O dziwo zjadlam wszystko! Brzuch boli z przejedzenia ale nie zaluje ;p Tez bylismy z mezem na godzinnym spacerze. Oczywiscie powolutku. Bardzo przyjemnie, bo sloneczko i nawet nie tak zimno.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:

Jeśli chodzi o "wyprawkę" to jutro zaczynają u nas remont, będziemy przemalowywać pokój dziecięcy, mam już upatrzone mebelki, dodatki do pokoju :D Jakoś mi to szybko poszło, raz zaczęłam oglądać, wpadło mi w oko i pewnie już zdania nie zmienię, ale nie planujemy jeszcze nic kupować.

My będziemy pokój remontować po nowym roku. Ale tylko sufit, podłogi i ściany (tynk + farba). Na razie nic nie będziemy kupowac bo Kruszynka będzie i tak na początku mieszkać z nami w sypialni :-).

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    A co do wypryskow to też mi się cera pogorszyła mimo, że przed ciąża nigdy nie miałam z tym problemów (nawet w wieku dojrzewania). Nie jest jakaś tragiczna ale wyskakują niespodzianki i na buzi i na plecach. Dlatego podejrzewalam dziewczynkę i miałam rację :-).

Darika dajesz nadzieje bo u mnie tez gęba potwora. A u Ciebie to juz na 100% pewne, że dziewuszka? Jesli juz pytalam to wybacz, ale nie pamietam ;p

Zastanawiam sie, czy przy prenatalnych nie dokupic 4d za 60 zl i sprawdzic plec...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 1 października 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już pokój dla maluszka mamy gotowy :) o ciąży dowiedziałam się w trakcie remontu więc troszkę zmieniłam koncepcję i mam :) uparlam się na miętowe ściany i najwięcej czasu zajęło nam znalezienie farby w odpowiednim odcieniu ale ostatecznie jesteśmy zadowoleni.

Co do ubrań nadal kupuje w swoim rozmiarze,jeszcze za wcześnie, nie tyje :) na zimę kupiłam skórzany płaszczyk, również w rozmiarze xs ale dość mocno rozszerzany od talii więc myślę że bez problemu się zmieszcze :)

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Darika dajesz nadzieje bo u mnie tez gęba potwora. A u Ciebie to juz na 100% pewne, że dziewuszka? Jesli juz pytalam to wybacz, ale nie pamietam ;p

Zastanawiam sie, czy przy prenatalnych nie dokupic 4d za 60 zl i sprawdzic plec...
    Na 90%. Ja miałam zwykle usg. Lekarz mi tłumaczył że na tym etapie można odróżnic jak się dzidzia dobrze ułoży i że jakiś tam dzyndzelek (czyli te narządy :-P) jak skierowany do dołu to dziewczynka a jak do góry to chłopiec :-). U nas było do dołu :-).

edwarda20 lubi tę wiadomość

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa jestem czy jutro na prenatalnym lekarz już będzie mógł stwierdzić płeć :)
    tęskniąca trzymam kciuki aby było wszystko dobrze.
    mnie chyba bierze jakieś choróbsko :(
    kaszel mnie męczy i jakoś tak mi zimno.
    piję herbatkę z sokiem a na noc mleko z miodem i pod kocyk.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest zimno strasznie i głowa mnie boli ale to chyba ogólnie wina pogody czy przemęczenia. Mam nadzieję że do jutra mi przejdzie.
    Ja ogólnie nie robię żadnego remontu ( jestem na wynajmie). Rzeczy też nie kupuję, chce jeszcze poczekac. Pewnie zacznę zakupy po nowym roku

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia tez jutro mam prenatalne z testem krwi pappa.

U mnie 15.09 lekarz powiedzial ze widzi siusiaczka i jak spojrzec na zdj z usg to faktycznie widac :) no ale moze sie pomylil ;) chociaz wiem kiedy byly przytulanki wiec raczej marne szanse na dziewuszke :)

• acygan Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wedlug przytulanka powinna byc dziewczynka, takie tez mamy przeczucie :) chyba ze owulacja byla szybciej niz mi sie wydawalo, ale mam nadzieje,ze nie :) no coz zobaczymy, co by nie bylo, aby zdrowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też choróbsko dopadło, katar mnie męczy i ogólnie takie osłabienie, kupiłam sobie Prenalen saszetki dla kobiet w ciąży i karmiących na przeziębienie. I po wypiciu jest przez jakiś czas lepiej, mam nadzieje że lada dzień całkowicie przejdzie.
    U mnie na prenatalnych niestety płci nie było widać, dzidziuś miał skrzyżowane nóżki. Kolejna wizyta 17.10 może wtedy się coś dowiem. Choć wewnętrznie czuje że to chłopczyk, z kolei dziś z ciekawości sprawdziłam tą chińską wróżbę czy jak to się tam nazywa i wyszło że dziewczynka. Ciekawa jestem co się sprawdzi :) Ale nie ważne kto, ważne by było zdrowe.

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek u mnie tylko usg lekarz powiedział że testów z krwi nie ma sensu robić bo nie mam obciążenia genetycznego.
    co do wnioskowania o płci z przytulanek to ja nie wiem bo my szaleliśmy od zakończenia miesiączki aż do 2 dni po skoku tempki więc nie wiem czy mam szanse na dziewuszkę czy chłopczyka. ja mam przeczucie że będzie synio. ale się okaże :)
    oj czuję że najbliższe dni spędzę w łóżku. coraz gorzej się czuję :(

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie słucham w wydarzeniach o zabiciu 3 letniego dziecka przez partnera matki i pobitym 3 miesięcznym dziecku :(

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Gosiczek u mnie tylko usg lekarz powiedział że testów z krwi nie ma sensu robić bo nie mam obciążenia genetycznego.
    co do wnioskowania o płci z przytulanek to ja nie wiem bo my szaleliśmy od zakończenia miesiączki aż do 2 dni po skoku tempki więc nie wiem czy mam szanse na dziewuszkę czy chłopczyka. ja mam przeczucie że będzie synio. ale się okaże :)
    oj czuję że najbliższe dni spędzę w łóżku. coraz gorzej się czuję :(
    Ja w cyklu w którym miejscu zaszłam to nie wiem nawet kiedy miałam owulacji bo totalnie odpuściłam starania i miałam zajęta głowę czymś innym :-). A co do przeczucia to na samym początku, po pierwszym usg miałam wrażenie że będzie synus. Nie wiem dlaczego, może dlatego że mnie totalnie odrzucilo od słodkiego. Potem mi przeszło i coraz bardziej żyłam w przekonaniu że córka. Nawet z mężem się śmiała że dziewczynka a on ze chłopiec :-). Ale jest bardzo szczęśliwy że córa :-). Bo córki to są tatusiow :-).

Też mam kciuki za jutrzejsze wizyty :-)

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mas chlopak tak twierdzi Gin i przy pierwszym mial racje wiec teraz pewniw też. My na 4 dni na 2 dni przed owu i w owu sie przutulalismy. Liczylam na dziewczynkę ale co ma byc to bedzie oby zdrowe. Mi tam po glowoe chodzi 3 ale M nie chce.
    My dzis zakupowy dzien kupilismy starszakowi namiot z tunelem wiec miał ubaw u teściów bo pojechaliśmy prpsto z zakupów do nich na obiad.
    Teraz jestem padnieta jakas kolacja, kąpiel i spać.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika ja w cyklu w którym się udało odruchowo mierzyłam tylko temperaturę ale nie skupiałam się na zajściu w ciążę :)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam monitoring i dokladnie wiem kiedy byla owulacja :) ale kto wie, ktory plemniczek jest tym zwycieskim :) ja mam wizyte w najblizszy czwartek ale nie licze nawet na to, że uda sie podejrzec plec. Pewnie dopiero na polowkowym usg bedziemy probowac sie dowiedziec :)

Ja bylam wczoraj na panienskim, wrocilam o 2 nad ranem, spalam ponad 8 h a czuję sie jakbym miala kaca jak stad do wieczności...
    Straszna jest ta pamiec organizmu xD

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My celowalismy w dziewczynke i serduszka byly od okresu do 2-3 dni przed owulacja. Zobaczymy czy sie uda :)

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ