X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziekuje za wsparcie. Dzidziuś ma się dobrze. Krwawię bo odnowiła się rana po wypalanie nadżerki i z powodu przodującego łożyska. Mam leżeć i uważać na siebie. Zakaz przytulanek i wysiłku. Mam nadzieje ze będzie dobrze.

edwarda20, Agusia_pia, Aliskaa lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wiedziałam, że będzie dobrze!!! Teraz odpoczynek i wrócisz do normalnego trybu ciężarówki!:-)

• darika Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej. Dziekuje za wsparcie. Dzidziuś ma się dobrze. Krwawię bo odnowiła się rana po wypalanie nadżerki i z powodu przodującego łożyska. Mam leżeć i uważać na siebie. Zakaz przytulanek i wysiłku. Mam nadzieje ze będzie dobrze.
    Na pewno wszystko będzie dobrze! :-* Dużo odpoczynku, oszczędzania się i leżenia. Ja jeszcze mam tak tydzień i jak będzie wszystko ok to wracam powoli do normalnego trybu życia. Chociaż w ten weekend trochę ruszyłam się z domu :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniąca kciuki, żeby juz bylo wszystko dobrze.

Ja po wizycie rodzicow najedzona: kopytka z miesem i sosem, kapusta z grochem a na deser drozdzowe z jagodami. O dziwo zjadlam wszystko! Brzuch boli z przejedzenia ale nie zaluje ;p Tez bylismy z mezem na godzinnym spacerze. Oczywiscie powolutku. Bardzo przyjemnie, bo sloneczko i nawet nie tak zimno.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:

Jeśli chodzi o "wyprawkę" to jutro zaczynają u nas remont, będziemy przemalowywać pokój dziecięcy, mam już upatrzone mebelki, dodatki do pokoju :D Jakoś mi to szybko poszło, raz zaczęłam oglądać, wpadło mi w oko i pewnie już zdania nie zmienię, ale nie planujemy jeszcze nic kupować.

My będziemy pokój remontować po nowym roku. Ale tylko sufit, podłogi i ściany (tynk + farba). Na razie nic nie będziemy kupowac bo Kruszynka będzie i tak na początku mieszkać z nami w sypialni :-).

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    A co do wypryskow to też mi się cera pogorszyła mimo, że przed ciąża nigdy nie miałam z tym problemów (nawet w wieku dojrzewania). Nie jest jakaś tragiczna ale wyskakują niespodzianki i na buzi i na plecach. Dlatego podejrzewalam dziewczynkę i miałam rację :-).

Darika dajesz nadzieje bo u mnie tez gęba potwora. A u Ciebie to juz na 100% pewne, że dziewuszka? Jesli juz pytalam to wybacz, ale nie pamietam ;p

Zastanawiam sie, czy przy prenatalnych nie dokupic 4d za 60 zl i sprawdzic plec...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 1 października 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już pokój dla maluszka mamy gotowy :) o ciąży dowiedziałam się w trakcie remontu więc troszkę zmieniłam koncepcję i mam :) uparlam się na miętowe ściany i najwięcej czasu zajęło nam znalezienie farby w odpowiednim odcieniu ale ostatecznie jesteśmy zadowoleni.

Co do ubrań nadal kupuje w swoim rozmiarze,jeszcze za wcześnie, nie tyje :) na zimę kupiłam skórzany płaszczyk, również w rozmiarze xs ale dość mocno rozszerzany od talii więc myślę że bez problemu się zmieszcze :)

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Darika dajesz nadzieje bo u mnie tez gęba potwora. A u Ciebie to juz na 100% pewne, że dziewuszka? Jesli juz pytalam to wybacz, ale nie pamietam ;p

Zastanawiam sie, czy przy prenatalnych nie dokupic 4d za 60 zl i sprawdzic plec...
    Na 90%. Ja miałam zwykle usg. Lekarz mi tłumaczył że na tym etapie można odróżnic jak się dzidzia dobrze ułoży i że jakiś tam dzyndzelek (czyli te narządy :-P) jak skierowany do dołu to dziewczynka a jak do góry to chłopiec :-). U nas było do dołu :-).

edwarda20 lubi tę wiadomość

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa jestem czy jutro na prenatalnym lekarz już będzie mógł stwierdzić płeć :)
    tęskniąca trzymam kciuki aby było wszystko dobrze.
    mnie chyba bierze jakieś choróbsko :(
    kaszel mnie męczy i jakoś tak mi zimno.
    piję herbatkę z sokiem a na noc mleko z miodem i pod kocyk.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest zimno strasznie i głowa mnie boli ale to chyba ogólnie wina pogody czy przemęczenia. Mam nadzieję że do jutra mi przejdzie.
    Ja ogólnie nie robię żadnego remontu ( jestem na wynajmie). Rzeczy też nie kupuję, chce jeszcze poczekac. Pewnie zacznę zakupy po nowym roku

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia tez jutro mam prenatalne z testem krwi pappa.

U mnie 15.09 lekarz powiedzial ze widzi siusiaczka i jak spojrzec na zdj z usg to faktycznie widac :) no ale moze sie pomylil ;) chociaz wiem kiedy byly przytulanki wiec raczej marne szanse na dziewuszke :)

• acygan Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wedlug przytulanka powinna byc dziewczynka, takie tez mamy przeczucie :) chyba ze owulacja byla szybciej niz mi sie wydawalo, ale mam nadzieje,ze nie :) no coz zobaczymy, co by nie bylo, aby zdrowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też choróbsko dopadło, katar mnie męczy i ogólnie takie osłabienie, kupiłam sobie Prenalen saszetki dla kobiet w ciąży i karmiących na przeziębienie. I po wypiciu jest przez jakiś czas lepiej, mam nadzieje że lada dzień całkowicie przejdzie.
    U mnie na prenatalnych niestety płci nie było widać, dzidziuś miał skrzyżowane nóżki. Kolejna wizyta 17.10 może wtedy się coś dowiem. Choć wewnętrznie czuje że to chłopczyk, z kolei dziś z ciekawości sprawdziłam tą chińską wróżbę czy jak to się tam nazywa i wyszło że dziewczynka. Ciekawa jestem co się sprawdzi :) Ale nie ważne kto, ważne by było zdrowe.

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek u mnie tylko usg lekarz powiedział że testów z krwi nie ma sensu robić bo nie mam obciążenia genetycznego.
    co do wnioskowania o płci z przytulanek to ja nie wiem bo my szaleliśmy od zakończenia miesiączki aż do 2 dni po skoku tempki więc nie wiem czy mam szanse na dziewuszkę czy chłopczyka. ja mam przeczucie że będzie synio. ale się okaże :)
    oj czuję że najbliższe dni spędzę w łóżku. coraz gorzej się czuję :(

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie słucham w wydarzeniach o zabiciu 3 letniego dziecka przez partnera matki i pobitym 3 miesięcznym dziecku :(

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Gosiczek u mnie tylko usg lekarz powiedział że testów z krwi nie ma sensu robić bo nie mam obciążenia genetycznego.
    co do wnioskowania o płci z przytulanek to ja nie wiem bo my szaleliśmy od zakończenia miesiączki aż do 2 dni po skoku tempki więc nie wiem czy mam szanse na dziewuszkę czy chłopczyka. ja mam przeczucie że będzie synio. ale się okaże :)
    oj czuję że najbliższe dni spędzę w łóżku. coraz gorzej się czuję :(
    Ja w cyklu w którym miejscu zaszłam to nie wiem nawet kiedy miałam owulacji bo totalnie odpuściłam starania i miałam zajęta głowę czymś innym :-). A co do przeczucia to na samym początku, po pierwszym usg miałam wrażenie że będzie synus. Nie wiem dlaczego, może dlatego że mnie totalnie odrzucilo od słodkiego. Potem mi przeszło i coraz bardziej żyłam w przekonaniu że córka. Nawet z mężem się śmiała że dziewczynka a on ze chłopiec :-). Ale jest bardzo szczęśliwy że córa :-). Bo córki to są tatusiow :-).

Też mam kciuki za jutrzejsze wizyty :-)

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mas chlopak tak twierdzi Gin i przy pierwszym mial racje wiec teraz pewniw też. My na 4 dni na 2 dni przed owu i w owu sie przutulalismy. Liczylam na dziewczynkę ale co ma byc to bedzie oby zdrowe. Mi tam po glowoe chodzi 3 ale M nie chce.
    My dzis zakupowy dzien kupilismy starszakowi namiot z tunelem wiec miał ubaw u teściów bo pojechaliśmy prpsto z zakupów do nich na obiad.
    Teraz jestem padnieta jakas kolacja, kąpiel i spać.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika ja w cyklu w którym się udało odruchowo mierzyłam tylko temperaturę ale nie skupiałam się na zajściu w ciążę :)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam monitoring i dokladnie wiem kiedy byla owulacja :) ale kto wie, ktory plemniczek jest tym zwycieskim :) ja mam wizyte w najblizszy czwartek ale nie licze nawet na to, że uda sie podejrzec plec. Pewnie dopiero na polowkowym usg bedziemy probowac sie dowiedziec :)

Ja bylam wczoraj na panienskim, wrocilam o 2 nad ranem, spalam ponad 8 h a czuję sie jakbym miala kaca jak stad do wieczności...
    Straszna jest ta pamiec organizmu xD

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My celowalismy w dziewczynke i serduszka byly od okresu do 2-3 dni przed owulacja. Zobaczymy czy sie uda :)

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ