X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie szanse sa 50/50 :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie szanse sa 50/50. My mielismy zblizenie na 2 dni przed owu i podobno ma być chlopak :) wlasnie ogladam Masterchefa i robia drozdzowki! mniami :)

Agusia_pia lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej. Dziekuje za wsparcie. Dzidziuś ma się dobrze. Krwawię bo odnowiła się rana po wypalanie nadżerki i z powodu przodującego łożyska. Mam leżeć i uważać na siebie. Zakaz przytulanek i wysiłku. Mam nadzieje ze będzie dobrze.
    Uff bardzo sie cieszę, ze z Wami wszystko dobrze. Duuuzo zdrowia Wam zycze!

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, a ja jutro rano do roboty a dzisiaj mi mdłości wróciły :( brzuch boli i w ogóle tak ogólnie do kitu :(

Tęskniąca, cieszę się że u Ciebie wszystko w porządku z Maleństwem, oszczędzaj się :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas ciężko powiedzieć :) próbowaliśmy 2 dni po Hsg u 4 dni po Hsg. 6 dnia był monitoring i gin mówiła że jest ciałko żółte ale kazała jeszcze 'poprawić'. Ja chyba bym jednak wolała dziewczynkę, nawet imiona 2 mam wybrane, dla chłopaka nic mi nie przychodzi do głowy. Ale po 'smakach' patrząc to chłopak bo do słodkiego mniej ciągnie :) i z chińskiego też wychodzi ze chłopak.. Się okaże :)
    Ale najważniejsze żeby było zdrowe :)

I ja się trochę też martwię Apropos dziedziczenia po dziadkach.. Wśród rodziców mamy rudzielca i trochę boję się że przejdzie to na malucha :) nie żeby mnie ktos źle zrozumiał, uwielbiam rude włosy, wiele razy się farbowalam na ten kolor, ale jak sobie przypomnę jak dzieciaki w szkole dokuczaly rudzielcom to zawsze mi było bardzo ich szkoda. Niestety dzieci pod takimi względami bywają 'okrutne', bo później yo już nie ma znaczenia bo w dorosłym życiu lub nawet nastoletnim to ten rudy kolorem dodaje takiego pazura wg mnie :)
    Ja już za 3 dni wizyta, już się nie mogę doczekać! Wtedy mi pewnie wyznacza termin prenatalnych :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 1 października 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do was. Od poczatku ciazy mialam bole krzyza, ktore nasilaly sie podczas chodzenia ale mijaly podczas polozenia sie. Dzisiaj mialam gorszy epizod I leze i spalam I nadal nie mija... to taki bol promieniujacy na posladki I do srodka pochwy... czy ktoras tez tak ma? Zaczynam sie martwic ;( eh. Boje sie że to zwiastuje cos zlego I mam dziwne sny... a nie mam szansy isc sie zbadac bo mieszkam w uk. Wizyta z polozna za 2tyg

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rude też piekne i u mnie nikt nigdy nie dokuczal a mielismy rudzielcka Mariusza w klasie. Wiec nie martw sie na zaś to tylko kolor włosów i mały procent szans ze odziedziczy a nawet jesli to nie oznacza, że będzie dreczony do tego czasu to i czarny i zolty znajdzie sienw klasie wiec spokojnie dzieciaczki teraz sa uczone tolerancji badziej niż za naszych czasów.
    Dreamness kircze powiem Ci zeja tak nie mialam w zadnej ciąży a mialas jakies problemy z kregoslupem? A nie masz możliwości isc prywatnie albo zadzwonic do poloznej?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• dreamnes Ekspertka

Wysłany: 1 października 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Rude też piekne i u mnie nikt nigdy nie dokuczal a mielismy rudzielcka Mariusza w klasie. Wiec nie martw sie na zaś to tylko kolor włosów i mały procent szans ze odziedziczy a nawet jesli to nie oznacza, że będzie dreczony do tego czasu to i czarny i zolty znajdzie sienw klasie wiec spokojnie dzieciaczki teraz sa uczone tolerancji badziej niż za naszych czasów.
    Dreamness kircze powiem Ci zeja tak nie mialam w zadnej ciąży a mialas jakies problemy z kregoslupem? A nie masz możliwości isc prywatnie albo zadzwonic do poloznej?
    Nie mialam nigdy. 6lat temu podczas cesarskiego ciecia gdy anestezjolog wbilaj znieczulenie powiedzial mi ale MA pani krzywy kregoslup... a Ja nigdy nie mialam krzywego

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tetniaca ciesze sie,ze wszystko z Wami w porzadku. Oszczedzaj sie kochana :*

Ale Wam zazdroszcze,ze wiekszosci z Was powiedziano podczas usg co prawdopodobnie bedzie. Niby nie ma 100%pewnosci,no ale jednak jest to "prawdopodobnie".
    Ja czuje,ze bede miala dziewczynke :p Od samego poczatku jak przegladam jakies ubrania,dodatki - to bardziej pod katem dziewczecym.

Znalazlam taki obrazek i sama sobie sprawdzilam po moim zdjeciu z usg tez wypada na to,ze dziewczynka,bo jest wyrostek jest rownolegle do kregoslupa,ciekawe czy sie myle. A Wam sie z tym sprawdza?:D

rccq95biogln_t.jpg

zi13skjopgsx41pb.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nigdy sie tak korzystnie nie ulozylo do zdjęcia xD

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• dreamnes Ekspertka

Wysłany: 1 października 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Ja mam dziewczynke wg takiego schematu. Kolezance kiedys pokazalam I mowie masz dziewczynke a Tu chlopak ;) Takze jej sie nie sprawdzil. Ja zobacze za 5tyg

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png

Wysłany: 1 października 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamnes na ktory tydzien umowili Ci drugie usg? Pytam bo mieszkasz w Anglii i jestem ciekawa czy tez tak pozno czy u mnie sie pomylili z terminem

zi13skjopgsx41pb.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Dreamnes na ktory tydzien umowili Ci drugie usg? Pytam bo mieszkasz w Anglii i jestem ciekawa czy tez tak pozno czy u mnie sie pomylili z terminem

Ja mam USG połówkowe 24.11 czyli pod koniec 21 tygodnia. Też początkowo myślałam,że to późno i aż tyle czekania, ale zgodnie z wytycznymi powinno się odbyć do 23 tygodnia, więc mieszczę się w przedziale :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png

Wysłany: 1 października 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam 2 dni temu na usg,wlasnie zaczelam 14tydzien i nastepne umowili mi na 24 grudnia :o Mysle,ze im sie miesiac pomylil ,moze chodzilo o listopad , musze do nich zadzwonic

zi13skjopgsx41pb.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Ja bylam 2 dni temu na usg,wlasnie zaczelam 14tydzien i nastepne umowili mi na 24 grudnia :o Mysle,ze im sie miesiac pomylil ,moze chodzilo o listopad , musze do nich zadzwonic

To rzeczywiście bardzo późno... Chyba faktycznie musiało im się pomylić. Szczególnie, że 24.12 wypada w tym roku w niedzielę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 23:43

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca zamarłam wczoraj po Twoim poście!:( Cieszę się, że wszystko w porządku:* Odpoczywaj, relaksuj sie i będzie ok:)

My jeszcze nie znamy płci, ale od początku mamy jakieś takie przeczucie, że dziewczynka:) Zobaczymy;D W czwartek mam wizytę, może coś tam będzie widać...:P

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Nastepne mam na 9listopada. Pierwsze mialam w 13tug4dni to ten drugi bedzie 19 i 6dni. Pozno oba w sumie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 06:34

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Na pewno pomylka . Chodzi o listopad

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 06:35

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:33

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o USG państwowo to normalne ze pierwsze jest ok 10 Tc drugie 20 Tc i trzecie po 30tc. A jak się chce więcej to trzeba prywatnie. Ja jeszcze nie zapisywalam się na polowkowe. Ale jako ze pójdę prywatnie to termin do max tygodnia będę miała.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ