Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No wiecie szanse sa 50/50
-
nick nieaktualny
-
Tęskniąca wrote:Hej. Dziekuje za wsparcie. Dzidziuś ma się dobrze. Krwawię bo odnowiła się rana po wypalanie nadżerki i z powodu przodującego łożyska. Mam leżeć i uważać na siebie. Zakaz przytulanek i wysiłku. Mam nadzieje ze będzie dobrze.
-
A u nas ciężko powiedzieć
próbowaliśmy 2 dni po Hsg u 4 dni po Hsg. 6 dnia był monitoring i gin mówiła że jest ciałko żółte ale kazała jeszcze 'poprawić'. Ja chyba bym jednak wolała dziewczynkę, nawet imiona 2 mam wybrane, dla chłopaka nic mi nie przychodzi do głowy. Ale po 'smakach' patrząc to chłopak bo do słodkiego mniej ciągnie
i z chińskiego też wychodzi ze chłopak.. Się okaże
Ale najważniejsze żeby było zdrowe
I ja się trochę też martwię Apropos dziedziczenia po dziadkach.. Wśród rodziców mamy rudzielca i trochę boję się że przejdzie to na maluchanie żeby mnie ktos źle zrozumiał, uwielbiam rude włosy, wiele razy się farbowalam na ten kolor, ale jak sobie przypomnę jak dzieciaki w szkole dokuczaly rudzielcom to zawsze mi było bardzo ich szkoda. Niestety dzieci pod takimi względami bywają 'okrutne', bo później yo już nie ma znaczenia bo w dorosłym życiu lub nawet nastoletnim to ten rudy kolorem dodaje takiego pazura wg mnie
Ja już za 3 dni wizyta, już się nie mogę doczekać! Wtedy mi pewnie wyznacza termin prenatalnych -
Dziewczyny mam pytanie do was. Od poczatku ciazy mialam bole krzyza, ktore nasilaly sie podczas chodzenia ale mijaly podczas polozenia sie. Dzisiaj mialam gorszy epizod I leze i spalam I nadal nie mija... to taki bol promieniujacy na posladki I do srodka pochwy... czy ktoras tez tak ma? Zaczynam sie martwic ;( eh. Boje sie że to zwiastuje cos zlego I mam dziwne sny... a nie mam szansy isc sie zbadac bo mieszkam w uk. Wizyta z polozna za 2tyg
-
Rude też piekne i u mnie nikt nigdy nie dokuczal a mielismy rudzielcka Mariusza w klasie. Wiec nie martw sie na zaś to tylko kolor włosów i mały procent szans ze odziedziczy a nawet jesli to nie oznacza, że będzie dreczony do tego czasu to i czarny i zolty znajdzie sienw klasie wiec spokojnie dzieciaczki teraz sa uczone tolerancji badziej niż za naszych czasów.
Dreamness kircze powiem Ci zeja tak nie mialam w zadnej ciąży a mialas jakies problemy z kregoslupem? A nie masz możliwości isc prywatnie albo zadzwonic do poloznej? -
AJrin wrote:Rude też piekne i u mnie nikt nigdy nie dokuczal a mielismy rudzielcka Mariusza w klasie. Wiec nie martw sie na zaś to tylko kolor włosów i mały procent szans ze odziedziczy a nawet jesli to nie oznacza, że będzie dreczony do tego czasu to i czarny i zolty znajdzie sienw klasie wiec spokojnie dzieciaczki teraz sa uczone tolerancji badziej niż za naszych czasów.
Dreamness kircze powiem Ci zeja tak nie mialam w zadnej ciąży a mialas jakies problemy z kregoslupem? A nie masz możliwości isc prywatnie albo zadzwonic do poloznej?
-
Tetniaca ciesze sie,ze wszystko z Wami w porzadku. Oszczedzaj sie kochana :*
Ale Wam zazdroszcze,ze wiekszosci z Was powiedziano podczas usg co prawdopodobnie bedzie. Niby nie ma 100%pewnosci,no ale jednak jest to "prawdopodobnie".
Ja czuje,ze bede miala dziewczynke :p Od samego poczatku jak przegladam jakies ubrania,dodatki - to bardziej pod katem dziewczecym.
Znalazlam taki obrazek i sama sobie sprawdzilam po moim zdjeciu z usg tez wypada na to,ze dziewczynka,bo jest wyrostek jest rownolegle do kregoslupa,ciekawe czy sie myle. A Wam sie z tym sprawdza?
-
Aleksandra94 wrote:Dreamnes na ktory tydzien umowili Ci drugie usg? Pytam bo mieszkasz w Anglii i jestem ciekawa czy tez tak pozno czy u mnie sie pomylili z terminem
Ja mam USG połówkowe 24.11 czyli pod koniec 21 tygodnia. Też początkowo myślałam,że to późno i aż tyle czekania, ale zgodnie z wytycznymi powinno się odbyć do 23 tygodnia, więc mieszczę się w przedziale -
Aleksandra94 wrote:Ja bylam 2 dni temu na usg,wlasnie zaczelam 14tydzien i nastepne umowili mi na 24 grudnia :o Mysle,ze im sie miesiac pomylil ,moze chodzilo o listopad , musze do nich zadzwonic
To rzeczywiście bardzo późno... Chyba faktycznie musiało im się pomylić. Szczególnie, że 24.12 wypada w tym roku w niedzielęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 23:43
-
Tęskniąca zamarłam wczoraj po Twoim poście!
Cieszę się, że wszystko w porządku:* Odpoczywaj, relaksuj sie i będzie ok:)
My jeszcze nie znamy płci, ale od początku mamy jakieś takie przeczucie, że dziewczynka:) Zobaczymy;D W czwartek mam wizytę, może coś tam będzie widać...
-
Aleksandra94 wrote:Dreamnes na ktory tydzien umowili Ci drugie usg? Pytam bo mieszkasz w Anglii i jestem ciekawa czy tez tak pozno czy u mnie sie pomylili z terminem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 06:34
-
Aleksandra94 wrote:Ja bylam 2 dni temu na usg,wlasnie zaczelam 14tydzien i nastepne umowili mi na 24 grudnia :o Mysle,ze im sie miesiac pomylil ,moze chodzilo o listopad , musze do nich zadzwonic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 06:35
-
Jeśli chodzi o USG państwowo to normalne ze pierwsze jest ok 10 Tc drugie 20 Tc i trzecie po 30tc. A jak się chce więcej to trzeba prywatnie. Ja jeszcze nie zapisywalam się na polowkowe. Ale jako ze pójdę prywatnie to termin do max tygodnia będę miała.