Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie szanse sa 50/50 :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie szanse sa 50/50. My mielismy zblizenie na 2 dni przed owu i podobno ma być chlopak :) wlasnie ogladam Masterchefa i robia drozdzowki! mniami :)

Agusia_pia lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej. Dziekuje za wsparcie. Dzidziuś ma się dobrze. Krwawię bo odnowiła się rana po wypalanie nadżerki i z powodu przodującego łożyska. Mam leżeć i uważać na siebie. Zakaz przytulanek i wysiłku. Mam nadzieje ze będzie dobrze.
    Uff bardzo sie cieszę, ze z Wami wszystko dobrze. Duuuzo zdrowia Wam zycze!

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, a ja jutro rano do roboty a dzisiaj mi mdłości wróciły :( brzuch boli i w ogóle tak ogólnie do kitu :(

Tęskniąca, cieszę się że u Ciebie wszystko w porządku z Maleństwem, oszczędzaj się :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas ciężko powiedzieć :) próbowaliśmy 2 dni po Hsg u 4 dni po Hsg. 6 dnia był monitoring i gin mówiła że jest ciałko żółte ale kazała jeszcze 'poprawić'. Ja chyba bym jednak wolała dziewczynkę, nawet imiona 2 mam wybrane, dla chłopaka nic mi nie przychodzi do głowy. Ale po 'smakach' patrząc to chłopak bo do słodkiego mniej ciągnie :) i z chińskiego też wychodzi ze chłopak.. Się okaże :)
    Ale najważniejsze żeby było zdrowe :)

I ja się trochę też martwię Apropos dziedziczenia po dziadkach.. Wśród rodziców mamy rudzielca i trochę boję się że przejdzie to na malucha :) nie żeby mnie ktos źle zrozumiał, uwielbiam rude włosy, wiele razy się farbowalam na ten kolor, ale jak sobie przypomnę jak dzieciaki w szkole dokuczaly rudzielcom to zawsze mi było bardzo ich szkoda. Niestety dzieci pod takimi względami bywają 'okrutne', bo później yo już nie ma znaczenia bo w dorosłym życiu lub nawet nastoletnim to ten rudy kolorem dodaje takiego pazura wg mnie :)
    Ja już za 3 dni wizyta, już się nie mogę doczekać! Wtedy mi pewnie wyznacza termin prenatalnych :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 1 października 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do was. Od poczatku ciazy mialam bole krzyza, ktore nasilaly sie podczas chodzenia ale mijaly podczas polozenia sie. Dzisiaj mialam gorszy epizod I leze i spalam I nadal nie mija... to taki bol promieniujacy na posladki I do srodka pochwy... czy ktoras tez tak ma? Zaczynam sie martwic ;( eh. Boje sie że to zwiastuje cos zlego I mam dziwne sny... a nie mam szansy isc sie zbadac bo mieszkam w uk. Wizyta z polozna za 2tyg

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rude też piekne i u mnie nikt nigdy nie dokuczal a mielismy rudzielcka Mariusza w klasie. Wiec nie martw sie na zaś to tylko kolor włosów i mały procent szans ze odziedziczy a nawet jesli to nie oznacza, że będzie dreczony do tego czasu to i czarny i zolty znajdzie sienw klasie wiec spokojnie dzieciaczki teraz sa uczone tolerancji badziej niż za naszych czasów.
    Dreamness kircze powiem Ci zeja tak nie mialam w zadnej ciąży a mialas jakies problemy z kregoslupem? A nie masz możliwości isc prywatnie albo zadzwonic do poloznej?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• dreamnes Ekspertka

Wysłany: 1 października 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Rude też piekne i u mnie nikt nigdy nie dokuczal a mielismy rudzielcka Mariusza w klasie. Wiec nie martw sie na zaś to tylko kolor włosów i mały procent szans ze odziedziczy a nawet jesli to nie oznacza, że będzie dreczony do tego czasu to i czarny i zolty znajdzie sienw klasie wiec spokojnie dzieciaczki teraz sa uczone tolerancji badziej niż za naszych czasów.
    Dreamness kircze powiem Ci zeja tak nie mialam w zadnej ciąży a mialas jakies problemy z kregoslupem? A nie masz możliwości isc prywatnie albo zadzwonic do poloznej?
    Nie mialam nigdy. 6lat temu podczas cesarskiego ciecia gdy anestezjolog wbilaj znieczulenie powiedzial mi ale MA pani krzywy kregoslup... a Ja nigdy nie mialam krzywego

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tetniaca ciesze sie,ze wszystko z Wami w porzadku. Oszczedzaj sie kochana :*

Ale Wam zazdroszcze,ze wiekszosci z Was powiedziano podczas usg co prawdopodobnie bedzie. Niby nie ma 100%pewnosci,no ale jednak jest to "prawdopodobnie".
    Ja czuje,ze bede miala dziewczynke :p Od samego poczatku jak przegladam jakies ubrania,dodatki - to bardziej pod katem dziewczecym.

Znalazlam taki obrazek i sama sobie sprawdzilam po moim zdjeciu z usg tez wypada na to,ze dziewczynka,bo jest wyrostek jest rownolegle do kregoslupa,ciekawe czy sie myle. A Wam sie z tym sprawdza?:D

rccq95biogln_t.jpg

zi13skjopgsx41pb.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nigdy sie tak korzystnie nie ulozylo do zdjęcia xD

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• dreamnes Ekspertka

Wysłany: 1 października 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Ja mam dziewczynke wg takiego schematu. Kolezance kiedys pokazalam I mowie masz dziewczynke a Tu chlopak ;) Takze jej sie nie sprawdzil. Ja zobacze za 5tyg

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png

Wysłany: 1 października 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamnes na ktory tydzien umowili Ci drugie usg? Pytam bo mieszkasz w Anglii i jestem ciekawa czy tez tak pozno czy u mnie sie pomylili z terminem

zi13skjopgsx41pb.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Dreamnes na ktory tydzien umowili Ci drugie usg? Pytam bo mieszkasz w Anglii i jestem ciekawa czy tez tak pozno czy u mnie sie pomylili z terminem

Ja mam USG połówkowe 24.11 czyli pod koniec 21 tygodnia. Też początkowo myślałam,że to późno i aż tyle czekania, ale zgodnie z wytycznymi powinno się odbyć do 23 tygodnia, więc mieszczę się w przedziale :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png

Wysłany: 1 października 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam 2 dni temu na usg,wlasnie zaczelam 14tydzien i nastepne umowili mi na 24 grudnia :o Mysle,ze im sie miesiac pomylil ,moze chodzilo o listopad , musze do nich zadzwonic

zi13skjopgsx41pb.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Ja bylam 2 dni temu na usg,wlasnie zaczelam 14tydzien i nastepne umowili mi na 24 grudnia :o Mysle,ze im sie miesiac pomylil ,moze chodzilo o listopad , musze do nich zadzwonic

To rzeczywiście bardzo późno... Chyba faktycznie musiało im się pomylić. Szczególnie, że 24.12 wypada w tym roku w niedzielę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 23:43

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca zamarłam wczoraj po Twoim poście!:( Cieszę się, że wszystko w porządku:* Odpoczywaj, relaksuj sie i będzie ok:)

My jeszcze nie znamy płci, ale od początku mamy jakieś takie przeczucie, że dziewczynka:) Zobaczymy;D W czwartek mam wizytę, może coś tam będzie widać...:P

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Nastepne mam na 9listopada. Pierwsze mialam w 13tug4dni to ten drugi bedzie 19 i 6dni. Pozno oba w sumie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 06:34

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Na pewno pomylka . Chodzi o listopad

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 06:35

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:33

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o USG państwowo to normalne ze pierwsze jest ok 10 Tc drugie 20 Tc i trzecie po 30tc. A jak się chce więcej to trzeba prywatnie. Ja jeszcze nie zapisywalam się na polowkowe. Ale jako ze pójdę prywatnie to termin do max tygodnia będę miała.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ ‹ 259 260 261 262 263 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ