Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mi póki co czas szybko leciał, tera na zwolnieniu może być różnie no ale zobaczymy.
ja dziś się ważyłam i tydzień jedzeni słodyczy codziennie zaowocował +1 kg !!
ucinam słodycze bo będę duuuża jak słoń. od początku ciąży + 2,2 kg także jest dobrze.
dziś jak pogoda dopisze idę znowu na godzinny marszo-spacer
ja wczoraj padłam po 21 a dziś już od 7 rano nie śpię. -
Czekam na sniadanko, maz dziala w kuchni wiec pisze:) ja uzywalam Bielendy tej profesionalnej linii,ale odkad sie dowiedzialam o ciazy przestalam. Nie wiem czy jest ona bezpieczna czy nie.
Lekarz mi nic nie mowila o grzybach, jem normalnie, przeciez nie zaszkodza. Ostatnio w "Dzien dobry tvn" mowili, ze nawet podczas karmienia piersia mozna jesc grzyby.
U mnie troche smaki powracaja,juz mi tak wszystko nie śmierdzi, aczkolwiek chemia jeszcze przeszkadza. Wczoraj bylismy na trzecich urodzinach u mojego bratanka i tak sie wszystkiego najadlam ze hohoale mdłości jeszcze troche mecza no i bol glowy. Dobrze ze to zaraz 12 tc i moze bedzie juz lepiej
-
co do kosmetyków ja mało używam, przymierzam się do zakupy jakiegoś balsamu dla kobiet w ciąży, i muszę wyrobić sobie nawyk regularnego smarowania ciała
-
yvonneSW wrote:A my dziś wchodzimy w 2 trymestr:)
Co do grzybow to można jesc w ciąży. Grzyby maja dużo składników odżywczych, polecam poczytać sobie. Ja uwielbiam grzyby w każdej postaci i nie odmawiam sobie w ciąży. Oczywiście wszystko z umiarem
.
Co do usg ja prenatalne miałam tylko przez brzuch.
A włosy to farbuje tylko naturalna henna. I będę pewnie na dniach farbowac
.
Magdzia85F, KaMiszka lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Jeju a u mnie leci dopiero 11 tydzień. Strasznie wolno mi to idzie. Co do grzybów warto je jeść ale tylko te które znamy.
Co do włosów nie farbuje. Ostatni raz miałam w gimnazjum farbowaneStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
nick nieaktualny
-
Hej
Jesli chodzi o kosmetyki to jestem fanka nivea.
A co do wlosow to mam juz taki odrost ze chodze w takiej szerokiej opasce zeby nie bylo widac tej czarnej sciezki.
A farbowac bede 10,zaraz jak tylko wroce do domku po prenatalnych.
Oczywiscie farba bez amoniaku
-
Magdzia85F wrote:Sweetmalenka u mnie to USG lekarz robi nadal dopochwowe, bo mam tyłozgięcie i do tego bliznę po operacji, więc ja sobie poczekam na brykanie.
Dziewczyny jakich kremów używacie do twarzy - pytam tych 30+
Tez mam mega blizne(15cm)na brzuchu,i wlasnie obawiam sie troche ze na prenatalnych moze byc nie przyjemnie.Mam zrosty i czesto mnie ta blizna boli.
Jeszcze 9 dni i sie przekonam.
U mnie wszystkie objawy ciazy ustapily,mam nadzieje ze to dlatego ze juz prawie 2 trymestr i to zapowiedz tego ze juz bedzie tylko lepiej.
-
nick nieaktualnyJa też od dzis 2 trymestr
A włosy w końcu pofarbowalam sobie wczoraj oczywiście farba bez amoniaku. Już nie mogłam na siebie patrzeć, no może nie tyle co na siebie co na ten odrost który tworzył sie od początku lipca. Teraz czuję się o wiele lepiej
A co do kosmetyków kupiłam sobie serię dla kobiet w ciąży z ziaji, i od dzis zaczynam się smarowac, bo wg opakowania można dopiero od 4 miesiąca.Magdzia85F, Ilona92, yvonneSW lubią tę wiadomość
-
Gosiaczek jak masz swój kolor ładny to po co męczyc wlosy.
Ja naturalne mam ciemny blond, taki mysi okropny. Od 6 lat farbuje tę sama farbą Loreal casting bez amoniaku - kolor rudo brązowy. Wiele osob pytalo mnie czy to moj naturalny kolor ;p Pasuje do mojej bladosci i niebieskich oczu.
W tej chwili u mnie odrosty są ale najgorzej jak widze siwe wlosy. Okropne! Mialam poczekac do 13 tyg, ale nie da rady. Farbuje w tym tyg.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam siwe wlosy i od poczatku lipca nie farbowalam. Wygladam strasznie
w ogole czuje sie bardzo zaniedbana. Przez zle samopoczucie nie mam ochoty na makijaz ani nawet zeby sie fajnie ubrac. Przestaje sie dopinac w spodniach ale wiecie ja nosze rozmiar 32/34 wiec za chwile chyba tylko jakies wory mi zostana
albo spodnie dresowe.
Za chwile wchodze w drugi trymestr wiec bedzie farbowanko
A w nocy spac nie moge - snia mi sie takie glupoty ze szok!