X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Klarysa Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW wrote:
    Do dziewczyn które jako objaw maja ból piersi. Jak to u was wygląda? Bo ja mam takie zmienne natężenie. Raz bolą tak że w ogóle ledwo chodzę bo bolą tak bardzo nie mówiąc o prysznicu czy zdjęciu stanika. A czasami bolą głównie przy dotyku czy wy też tak macie?

Mam identycznie. Z tym, że teraz bolą mnie mniej, bo nie chodzę, leżę i to bez stanika, więc te bóle, które temu towarzyszyły, odeszły.

zi13vfxm35ee6ihu.png
  • Klarysa Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    a powiedzcie mi jak u was z sexem?
    bo ja mam obawy i wilalabym sie wstrzymac az do wizyty

Mnie mówił, że w pierwszym cyklu odpada, bo można zaszkodzić. Wiedzieliśmy zresztą o tym wcześniej i od kiedy test wyszedł pozytywny, to żadnego seksu. Ze mną w szpitalu leżały kobiety z plamieniami, to pierwsze pytanie lekarzy, było takie, czy te plamienia nastąpiły po współżyciu. Prywatnie wiem, że przyy podnieceniu następują skurcze macicy, a te w tak wczesnej ciąży są niebezpieczne.

Magdzia85F, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

zi13vfxm35ee6ihu.png
  • Klarysa Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    A czy macie może rewolucje żołądkowe? Ja to co chwilę lecę do wc :( Zjem i za moment ból żołądka i już kaplica :D
    Tak, mam podobnie. A w nocy to sobie miskę wzięłam, bo nieraz to jest tak, że ledwie podniosę głowę... Nie zdążyłabym do wc dobiec.
    Często też mam tak, że jestem głodna, czuje to w brzuchu, ale na samą myśl o jedzeniu mi niedobrze i nie mam pomysłu co takiego mogłabym zjeść, by nie wywołało to mdłości.

zi13vfxm35ee6ihu.png
  • Klarysa Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    a nie orientujecie się dziewczyny czy wynik grupy krwi moze byc z poprzedniej ciazy czy trzeba robic jeszcze raz?

Grupa krwi się nie zmienia. Masz jedną i te sama przez całe życie, więc może być z poprzedniej ciąży lub taka z innych wyników jeśli robiłaś.

zi13vfxm35ee6ihu.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki za serduszko oraz bym nie musiała długo czekać w tej dusznej poczekalni i żebym nie zwymiotowała. Wizytę mam na 10.15 więc pewnie już będą niezle opóźnienia....

Ilona92, Aliskaa, Magdzia85F lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znac po wizycie :) kciuki!

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane ja właśnie po pobraniu krwi lecę do pracy, o 12 wyniki bety :)

co do objawów ja mam wrażliwe sutki, i piersi głównie lekko bolą po zdjęciu stanika, są jakieś większe!

mam lekkie zaparcia, a następnego dnia lekkie rozwolnienie, ogólnie nie mam mdłości, ale dziś z rana było mi nie dobrze...

co do sexu nie wiem, sama się obawiam mąż jutro wraca więc nie wiem czy się odważę ale pewnie delikatnie spróbujemy :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Trzymajcie kciuki za serduszko oraz bym nie musiała długo czekać w tej dusznej poczekalni i żebym nie zwymiotowała. Wizytę mam na 10.15 więc pewnie już będą niezle opóźnienia....

kochana kciuki zaciśnięte :)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A który dzień po owu. ? Super:)
    13 dpo

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    trzymam mocno kciuki:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    mam już wynik beta 104,52IU/ml

Piękna!!! :):)
    Gratki!!!! :):)

Rene lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    hej kochane ja właśnie po pobraniu krwi lecę do pracy, o 12 wyniki bety :)

co do objawów ja mam wrażliwe sutki, i piersi głównie lekko bolą po zdjęciu stanika, są jakieś większe!

mam lekkie zaparcia, a następnego dnia lekkie rozwolnienie, ogólnie nie mam mdłości, ale dziś z rana było mi nie dobrze...

co do sexu nie wiem, sama się obawiam mąż jutro wraca więc nie wiem czy się odważę ale pewnie delikatnie spróbujemy :)
    czekamy razem z Tobą na wynik bety:-)

Agusia_pia lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    a nie orientujecie się dziewczyny czy wynik grupy krwi moze byc z poprzedniej ciazy czy trzeba robic jeszcze raz?

Nie trzeba, bo grupa krwi się nie zmienia. Musisz mieć tylko podpisany dokument przez lekarza bo na ,,słowo'' to lekarz nie może uwierzyć :)

• optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!!!
    U mnie wczoraj rozwinął się super węch... niby dobrze ale.... czuję wszystko.. wszystkie zapachy w supermarkecie w tym kurz, zapachy warzyw, mrożonek, wędlin - wszystko to wymieszane koszmar :(:(:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też od rana byłam wyniki robić...

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Ja już też od rana byłam wyniki robić...

kochana i kiedy będą wyniki? trzymam kciuki :*

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Justa.Mayka Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was wszystkie kciuki <3

oar8s65gquxs27x1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Nieśmiało dołączam. Moja beta z 828 wzrosła w przeciągu 48h do ponad 1900 progesteron 27. Wg kalkulatora termin mam 14/15 kwietnia, bo po cp niestety długość cyklu była między 28-31. 21.08 mam wizytę.

Agusia ja mam podobnie z tymi wyproznieniami, pij dużo wody i jedź warzywa.

Moje ulubione danie, bo jem codziennie to sardynki w sosie pomidorowym. Mąż ma dość już ich zapachu :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 10:13

Justa.Mayka, Aliskaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarysa wrote:
    Mnie mówił, że w pierwszym cyklu odpada, bo można zaszkodzić. Wiedzieliśmy zresztą o tym wcześniej i od kiedy test wyszedł pozytywny, to żadnego seksu. Ze mną w szpitalu leżały kobiety z plamieniami, to pierwsze pytanie lekarzy, było takie, czy te plamienia nastąpiły po współżyciu. Prywatnie wiem, że przyy podnieceniu następują skurcze macicy, a te w tak wczesnej ciąży są niebezpieczne.

O to chciałam wiedzieć. My też nic z obaw o to by żadnej krzywdy nie zrobić.

MaGo lubi tę wiadomość

• optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    M-yoko ja ma pytanie ja mam :D
    To powoedz mi jestem na macierzynskim rocznym 80% od 7 wrzesnia do 16 pazdziernika wybieram urlop potem planowalam wracać i nadal chyba wrócę na 3 miesiące, ale jeśli bym nie wrocila to jak mi policza podstawe do nastepnego mavierzynskiego. Boje sie że wtedy policza mi 80 z 80 i bede w czarnej d.

Ja udzielę odpowiedzi ;)
    Pytanie zasadnicze: ile zostało Ci urlopu do wybrania?
    Biorąc pod uwagę ,iż przez 33 dni będzie pracodawca płacił Ci wynagrodzenie po dostarczeniu l4 to jeśli Ten okres + okres przebywania na urlopie nie przekroczy 3 miesięcy, to będziesz otrzymywać wynagrodzenie takie jak wcześniej tj podczas l4 ciążowego 100% podstawy a potem jeśli zdecydujesz na roczny urlop macierzyński to 80%. Czy składkowo będzie tak samo jak teraz podczas I ciąży.

Jeśli okres przerwy zaś będzie dłuższy niż 3 miesiące to na podstawie wynagrodzenia otrzymywanego po powrocie do pracy zostanie naliczona podstawa zasiłku.
    Czyli jeśli np wrócisz do pracy na 3 miesiące, potem pójdziesz na l4 (czyli przez 33 dni płaci za Ciebie Pracodawca) to za cały ten okres ponad 4 miesięcy ZUS wyliczy średnią i to będzie Twój zarobek. WAŻNE: zus dzieli kwotę zarobku przez ilość przepracowanych dni, czyli nie musisz się obawiać, że zarobioną kwotę podzieli przez cały rok :)
    Mam nadzieję, że w miarę jasno udało mi się napisać :)

P.s. pod pojęciem ,,okres przerwy'' chodzi mi o czas pomiędzy pobieraniem świadczeń z ZUSu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 10:53

M-yoko lubi tę wiadomość

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ