Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
yvonneSW wrote:Do dziewczyn które jako objaw maja ból piersi. Jak to u was wygląda? Bo ja mam takie zmienne natężenie. Raz bolą tak że w ogóle ledwo chodzę bo bolą tak bardzo nie mówiąc o prysznicu czy zdjęciu stanika. A czasami bolą głównie przy dotyku czy wy też tak macie?
Mam identycznie. Z tym, że teraz bolą mnie mniej, bo nie chodzę, leżę i to bez stanika, więc te bóle, które temu towarzyszyły, odeszły. -
Asiaa1201 wrote:a powiedzcie mi jak u was z sexem?
bo ja mam obawy i wilalabym sie wstrzymac az do wizyty
Mnie mówił, że w pierwszym cyklu odpada, bo można zaszkodzić. Wiedzieliśmy zresztą o tym wcześniej i od kiedy test wyszedł pozytywny, to żadnego seksu. Ze mną w szpitalu leżały kobiety z plamieniami, to pierwsze pytanie lekarzy, było takie, czy te plamienia nastąpiły po współżyciu. Prywatnie wiem, że przyy podnieceniu następują skurcze macicy, a te w tak wczesnej ciąży są niebezpieczne.Magdzia85F, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
-
MaGo wrote:A czy macie może rewolucje żołądkowe? Ja to co chwilę lecę do wc
Zjem i za moment ból żołądka i już kaplica
Często też mam tak, że jestem głodna, czuje to w brzuchu, ale na samą myśl o jedzeniu mi niedobrze i nie mam pomysłu co takiego mogłabym zjeść, by nie wywołało to mdłości. -
Asiaa1201 wrote:a nie orientujecie się dziewczyny czy wynik grupy krwi moze byc z poprzedniej ciazy czy trzeba robic jeszcze raz?
Grupa krwi się nie zmienia. Masz jedną i te sama przez całe życie, więc może być z poprzedniej ciąży lub taka z innych wyników jeśli robiłaś. -
hej kochane ja właśnie po pobraniu krwi lecę do pracy, o 12 wyniki bety
co do objawów ja mam wrażliwe sutki, i piersi głównie lekko bolą po zdjęciu stanika, są jakieś większe!
mam lekkie zaparcia, a następnego dnia lekkie rozwolnienie, ogólnie nie mam mdłości, ale dziś z rana było mi nie dobrze...
co do sexu nie wiem, sama się obawiam mąż jutro wraca więc nie wiem czy się odważę ale pewnie delikatnie spróbujemy -
Kinga. wrote:Trzymajcie kciuki za serduszko oraz bym nie musiała długo czekać w tej dusznej poczekalni i żebym nie zwymiotowała. Wizytę mam na 10.15 więc pewnie już będą niezle opóźnienia....
kochana kciuki zaciśnięte -
Agusia_pia wrote:hej kochane ja właśnie po pobraniu krwi lecę do pracy, o 12 wyniki bety
co do objawów ja mam wrażliwe sutki, i piersi głównie lekko bolą po zdjęciu stanika, są jakieś większe!
mam lekkie zaparcia, a następnego dnia lekkie rozwolnienie, ogólnie nie mam mdłości, ale dziś z rana było mi nie dobrze...
co do sexu nie wiem, sama się obawiam mąż jutro wraca więc nie wiem czy się odważę ale pewnie delikatnie spróbujemyAgusia_pia lubi tę wiadomość
-
Asiaa1201 wrote:a nie orientujecie się dziewczyny czy wynik grupy krwi moze byc z poprzedniej ciazy czy trzeba robic jeszcze raz?
Nie trzeba, bo grupa krwi się nie zmienia. Musisz mieć tylko podpisany dokument przez lekarza bo na ,,słowo'' to lekarz nie może uwierzyć -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć!
Nieśmiało dołączam. Moja beta z 828 wzrosła w przeciągu 48h do ponad 1900 progesteron 27. Wg kalkulatora termin mam 14/15 kwietnia, bo po cp niestety długość cyklu była między 28-31. 21.08 mam wizytę.
Agusia ja mam podobnie z tymi wyproznieniami, pij dużo wody i jedź warzywa.
Moje ulubione danie, bo jem codziennie to sardynki w sosie pomidorowym. Mąż ma dość już ich zapachuWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 10:13
Justa.Mayka, Aliskaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlarysa wrote:Mnie mówił, że w pierwszym cyklu odpada, bo można zaszkodzić. Wiedzieliśmy zresztą o tym wcześniej i od kiedy test wyszedł pozytywny, to żadnego seksu. Ze mną w szpitalu leżały kobiety z plamieniami, to pierwsze pytanie lekarzy, było takie, czy te plamienia nastąpiły po współżyciu. Prywatnie wiem, że przyy podnieceniu następują skurcze macicy, a te w tak wczesnej ciąży są niebezpieczne.
O to chciałam wiedzieć. My też nic z obaw o to by żadnej krzywdy nie zrobić.MaGo lubi tę wiadomość
-
AJrin wrote:M-yoko ja ma pytanie ja mam
To powoedz mi jestem na macierzynskim rocznym 80% od 7 wrzesnia do 16 pazdziernika wybieram urlop potem planowalam wracać i nadal chyba wrócę na 3 miesiące, ale jeśli bym nie wrocila to jak mi policza podstawe do nastepnego mavierzynskiego. Boje sie że wtedy policza mi 80 z 80 i bede w czarnej d.
Ja udzielę odpowiedzi
Pytanie zasadnicze: ile zostało Ci urlopu do wybrania?
Biorąc pod uwagę ,iż przez 33 dni będzie pracodawca płacił Ci wynagrodzenie po dostarczeniu l4 to jeśli Ten okres + okres przebywania na urlopie nie przekroczy 3 miesięcy, to będziesz otrzymywać wynagrodzenie takie jak wcześniej tj podczas l4 ciążowego 100% podstawy a potem jeśli zdecydujesz na roczny urlop macierzyński to 80%. Czy składkowo będzie tak samo jak teraz podczas I ciąży.
Jeśli okres przerwy zaś będzie dłuższy niż 3 miesiące to na podstawie wynagrodzenia otrzymywanego po powrocie do pracy zostanie naliczona podstawa zasiłku.
Czyli jeśli np wrócisz do pracy na 3 miesiące, potem pójdziesz na l4 (czyli przez 33 dni płaci za Ciebie Pracodawca) to za cały ten okres ponad 4 miesięcy ZUS wyliczy średnią i to będzie Twój zarobek. WAŻNE: zus dzieli kwotę zarobku przez ilość przepracowanych dni, czyli nie musisz się obawiać, że zarobioną kwotę podzieli przez cały rok
Mam nadzieję, że w miarę jasno udało mi się napisać
P.s. pod pojęciem ,,okres przerwy'' chodzi mi o czas pomiędzy pobieraniem świadczeń z ZUSu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 10:53
M-yoko lubi tę wiadomość