X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Klarysa Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW wrote:
    Do dziewczyn które jako objaw maja ból piersi. Jak to u was wygląda? Bo ja mam takie zmienne natężenie. Raz bolą tak że w ogóle ledwo chodzę bo bolą tak bardzo nie mówiąc o prysznicu czy zdjęciu stanika. A czasami bolą głównie przy dotyku czy wy też tak macie?

Mam identycznie. Z tym, że teraz bolą mnie mniej, bo nie chodzę, leżę i to bez stanika, więc te bóle, które temu towarzyszyły, odeszły.

zi13vfxm35ee6ihu.png
  • Klarysa Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    a powiedzcie mi jak u was z sexem?
    bo ja mam obawy i wilalabym sie wstrzymac az do wizyty

Mnie mówił, że w pierwszym cyklu odpada, bo można zaszkodzić. Wiedzieliśmy zresztą o tym wcześniej i od kiedy test wyszedł pozytywny, to żadnego seksu. Ze mną w szpitalu leżały kobiety z plamieniami, to pierwsze pytanie lekarzy, było takie, czy te plamienia nastąpiły po współżyciu. Prywatnie wiem, że przyy podnieceniu następują skurcze macicy, a te w tak wczesnej ciąży są niebezpieczne.

Magdzia85F, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

zi13vfxm35ee6ihu.png
  • Klarysa Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    A czy macie może rewolucje żołądkowe? Ja to co chwilę lecę do wc :( Zjem i za moment ból żołądka i już kaplica :D
    Tak, mam podobnie. A w nocy to sobie miskę wzięłam, bo nieraz to jest tak, że ledwie podniosę głowę... Nie zdążyłabym do wc dobiec.
    Często też mam tak, że jestem głodna, czuje to w brzuchu, ale na samą myśl o jedzeniu mi niedobrze i nie mam pomysłu co takiego mogłabym zjeść, by nie wywołało to mdłości.

zi13vfxm35ee6ihu.png
  • Klarysa Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    a nie orientujecie się dziewczyny czy wynik grupy krwi moze byc z poprzedniej ciazy czy trzeba robic jeszcze raz?

Grupa krwi się nie zmienia. Masz jedną i te sama przez całe życie, więc może być z poprzedniej ciąży lub taka z innych wyników jeśli robiłaś.

zi13vfxm35ee6ihu.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki za serduszko oraz bym nie musiała długo czekać w tej dusznej poczekalni i żebym nie zwymiotowała. Wizytę mam na 10.15 więc pewnie już będą niezle opóźnienia....

Ilona92, Aliskaa, Magdzia85F lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znac po wizycie :) kciuki!

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane ja właśnie po pobraniu krwi lecę do pracy, o 12 wyniki bety :)

co do objawów ja mam wrażliwe sutki, i piersi głównie lekko bolą po zdjęciu stanika, są jakieś większe!

mam lekkie zaparcia, a następnego dnia lekkie rozwolnienie, ogólnie nie mam mdłości, ale dziś z rana było mi nie dobrze...

co do sexu nie wiem, sama się obawiam mąż jutro wraca więc nie wiem czy się odważę ale pewnie delikatnie spróbujemy :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Trzymajcie kciuki za serduszko oraz bym nie musiała długo czekać w tej dusznej poczekalni i żebym nie zwymiotowała. Wizytę mam na 10.15 więc pewnie już będą niezle opóźnienia....

kochana kciuki zaciśnięte :)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A który dzień po owu. ? Super:)
    13 dpo

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    trzymam mocno kciuki:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    mam już wynik beta 104,52IU/ml

Piękna!!! :):)
    Gratki!!!! :):)

Rene lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    hej kochane ja właśnie po pobraniu krwi lecę do pracy, o 12 wyniki bety :)

co do objawów ja mam wrażliwe sutki, i piersi głównie lekko bolą po zdjęciu stanika, są jakieś większe!

mam lekkie zaparcia, a następnego dnia lekkie rozwolnienie, ogólnie nie mam mdłości, ale dziś z rana było mi nie dobrze...

co do sexu nie wiem, sama się obawiam mąż jutro wraca więc nie wiem czy się odważę ale pewnie delikatnie spróbujemy :)
    czekamy razem z Tobą na wynik bety:-)

Agusia_pia lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    a nie orientujecie się dziewczyny czy wynik grupy krwi moze byc z poprzedniej ciazy czy trzeba robic jeszcze raz?

Nie trzeba, bo grupa krwi się nie zmienia. Musisz mieć tylko podpisany dokument przez lekarza bo na ,,słowo'' to lekarz nie może uwierzyć :)

• optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!!!
    U mnie wczoraj rozwinął się super węch... niby dobrze ale.... czuję wszystko.. wszystkie zapachy w supermarkecie w tym kurz, zapachy warzyw, mrożonek, wędlin - wszystko to wymieszane koszmar :(:(:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też od rana byłam wyniki robić...

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Ja już też od rana byłam wyniki robić...

kochana i kiedy będą wyniki? trzymam kciuki :*

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Justa.Mayka Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was wszystkie kciuki <3

oar8s65gquxs27x1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Nieśmiało dołączam. Moja beta z 828 wzrosła w przeciągu 48h do ponad 1900 progesteron 27. Wg kalkulatora termin mam 14/15 kwietnia, bo po cp niestety długość cyklu była między 28-31. 21.08 mam wizytę.

Agusia ja mam podobnie z tymi wyproznieniami, pij dużo wody i jedź warzywa.

Moje ulubione danie, bo jem codziennie to sardynki w sosie pomidorowym. Mąż ma dość już ich zapachu :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 10:13

Justa.Mayka, Aliskaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarysa wrote:
    Mnie mówił, że w pierwszym cyklu odpada, bo można zaszkodzić. Wiedzieliśmy zresztą o tym wcześniej i od kiedy test wyszedł pozytywny, to żadnego seksu. Ze mną w szpitalu leżały kobiety z plamieniami, to pierwsze pytanie lekarzy, było takie, czy te plamienia nastąpiły po współżyciu. Prywatnie wiem, że przyy podnieceniu następują skurcze macicy, a te w tak wczesnej ciąży są niebezpieczne.

O to chciałam wiedzieć. My też nic z obaw o to by żadnej krzywdy nie zrobić.

MaGo lubi tę wiadomość

• optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    M-yoko ja ma pytanie ja mam :D
    To powoedz mi jestem na macierzynskim rocznym 80% od 7 wrzesnia do 16 pazdziernika wybieram urlop potem planowalam wracać i nadal chyba wrócę na 3 miesiące, ale jeśli bym nie wrocila to jak mi policza podstawe do nastepnego mavierzynskiego. Boje sie że wtedy policza mi 80 z 80 i bede w czarnej d.

Ja udzielę odpowiedzi ;)
    Pytanie zasadnicze: ile zostało Ci urlopu do wybrania?
    Biorąc pod uwagę ,iż przez 33 dni będzie pracodawca płacił Ci wynagrodzenie po dostarczeniu l4 to jeśli Ten okres + okres przebywania na urlopie nie przekroczy 3 miesięcy, to będziesz otrzymywać wynagrodzenie takie jak wcześniej tj podczas l4 ciążowego 100% podstawy a potem jeśli zdecydujesz na roczny urlop macierzyński to 80%. Czy składkowo będzie tak samo jak teraz podczas I ciąży.

Jeśli okres przerwy zaś będzie dłuższy niż 3 miesiące to na podstawie wynagrodzenia otrzymywanego po powrocie do pracy zostanie naliczona podstawa zasiłku.
    Czyli jeśli np wrócisz do pracy na 3 miesiące, potem pójdziesz na l4 (czyli przez 33 dni płaci za Ciebie Pracodawca) to za cały ten okres ponad 4 miesięcy ZUS wyliczy średnią i to będzie Twój zarobek. WAŻNE: zus dzieli kwotę zarobku przez ilość przepracowanych dni, czyli nie musisz się obawiać, że zarobioną kwotę podzieli przez cały rok :)
    Mam nadzieję, że w miarę jasno udało mi się napisać :)

P.s. pod pojęciem ,,okres przerwy'' chodzi mi o czas pomiędzy pobieraniem świadczeń z ZUSu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 10:53

M-yoko lubi tę wiadomość

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ