X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak swoja droga, to ugotowalam dzis znowu zupke, tym razem brokulowa :) jedyne cieple posilki,ktore zjadam to zupy,na mieso patrzec nie moge.[/QUOTE]
    Ja dopiero po slubie zaczelam uczyc sie gotowac, zielona bylam totalnie, no moze spaghetti jakos potrafilam zrobic ;p zupy to dla mnie do tej pory czarna magia, zrobilam kilka razy jakies zupy kremy jak mialam 8 usuniete a tak to zup nie robie w ogole. Dlatego jestem z siebie dzisiaj mega dumna, ugotowałam moj pierwszy rosół :D taki klarowny, pychotka :D

edwarda20, Tęskniąca lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    O listy pisane do Ciebie od pracodawcy
    no tak Ty mozesz najwięcej wiedzieć o korespondencji jaką otrzymuję. Wyjaśnię Ci łopatologicznie: pisma dotyczyły zakończenia okresu zasilkowego jaki mi przysługuje. A oo jego zakończeniu masz dwie opcje, albo wniosek rehabilitacyjny do ZUS albo powrot do pracy.
    PS.
    Ogarnij trochę hormony, bo wprowadzasz jakąś chorą atmosferę, a ja nie przypominam sobie żebyśmy były koleżankami żebym musiała Ci się zwierzać ze szczegółami z mojego zycia prywatnego...

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia ale mi smaka narobiłaś :-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • acygan Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    no tak Ty mozesz najwięcej wiedzieć o korespondencji jaką otrzymuję. Wyjaśnię Ci łopatologicznie: pisma dotyczyły zakończenia okresu zasilkowego jaki mi przysługuje. A oo jego zakończeniu masz dwie opcje, albo wniosek rehabilitacyjny do ZUS albo powrot do pracy.
    PS.
    Ogarnij trochę hormony, bo wprowadzasz jakąś chorą atmosferę, a ja nie przypominam sobie żebyśmy były koleżankami żebym musiała Ci się zwierzać ze szczegółami z mojego zycia prywatnego...

Mi to sie wydaje,ze jasmina miala na mysli to,ze pracodawca bardzo brzydko robil, ze tak pisal do Ciebie :) no ale to ja tak zrozumialam,nie wiem jaki byl jej zamiar :)

jasmina6, Rene, Sassy lubią tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie wydaje, że Jasmina po prostu potępila Twojego pracodawcę. Na pewno nie miala nic zlego na mysli.

jasmina6, Rene, Sassy lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Mi to sie wydaje,ze jasmina miala na mysli to,ze pracodawca bardzo brzydko robil, ze tak pisal do Ciebie :) no ale to ja tak zrozumialam,nie wiem jaki byl jej zamiar :)
    wiesz przez pisanie na forum ciężko odczytać emocje, dlatego ja tez sie nie obrażam, bo nie ma o co ;)

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    PS.
    Absolutnie nie szukam tu koleżanek do wielkich zwierzeń, chodziło mi o to że powinnaś mieć spokój bo ciąża to ciężki okres. Wiem ile mnie kosztują telefony kierownictwa choć chciałabym by o mnie zapomnieli do kwietnia bo nie mam łatwej ciąży. Nie miałam nic zdrożnego na myśli więc może nie ja powinnam opanować hormony, naskoczyłaś od razu...

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • acygan Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    A tak swoja droga, to ugotowalam dzis znowu zupke, tym razem brokulowa :) jedyne cieple posilki,ktore zjadam to zupy,na mieso patrzec nie moge.
    Ja dopiero po slubie zaczelam uczyc sie gotowac, zielona bylam totalnie, no moze spaghetti jakos potrafilam zrobic ;p zupy to dla mnie do tej pory czarna magia, zrobilam kilka razy jakies zupy kremy jak mialam 8 usuniete a tak to zup nie robie w ogole. Dlatego jestem z siebie dzisiaj mega dumna, ugotowałam moj pierwszy rosół :D taki klarowny, pychotka :D[/QUOTE]

Szczerze to ja zup tez nie potrafue zbytnio :) dopiero sie ucze :) ale jakies drugie dania to bez problemu, tylko teraz kiepsko mi podchodza :)

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Dokładnie taki!

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka Lena zazdroszczę takiej firmy i podejscia do czlowieka. Moze jeszcze kiedys na taką tafię :)

Trochę się nerwowo zrobilo, takze dziewczyny oddychamy porządnie kilka razy i jest ok :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Myszka Lena zazdroszczę takiej firmy i podejscia do czlowieka. Moze jeszcze kiedys na taką tafię :)

Trochę się nerwowo zrobilo, takze dziewczyny oddychamy porządnie kilka razy i jest ok :)
    kiedy masz wizyte u gina?

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziękuje za teściów na dole którzy od czasu do czasu zaproszą na obiad, często zupę ;)

3i49uay3vn9a2peg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Ja dziękuje za teściów na dole którzy od czasu do czasu zaproszą na obiad, często zupę ;)

Dzieki mojej mamie na dole moj maz je mieso na obiad :) ale za to ma dwa dania, dzis jadl moja zupe a na drugie kotlety mamy he he :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Absolutnie nie szukam tu koleżanek do wielkich zwierzeń, chodziło mi o to że powinnaś mieć spokój bo ciąża to ciężki okres. Wiem ile mnie kosztują telefony kierownictwa choć chciałabym by o mnie zapomnieli do kwietnia bo nie mam łatwej ciąży. Nie miałam nic zdrożnego na myśli więc może nie ja powinnam opanować hormony, naskoczyłaś od razu...
    źle to odczytalam, jako sugestie że bajam. Jeżeli Cię urazilam to przepraszam :* słabo sie znamy na tym wątku, a przez pisanie ciężko odczytać intencje.

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściarz! Uważaj acygan bo szybko pomyśli o drugim jak mu tak dobrze w czasie Twej ciąży ;) ale mój jak lerzalam w szpitalu miał tak samo, po tym stwierdził że waga się zepsuła bo za dużo pokazuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 19:58

3i49uay3vn9a2peg.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    źle to odczytalam, jako sugestie że bajam. Jeżeli Cię urazilam to przepraszam :* słabo sie znamy na tym wątku, a przez pisanie ciężko odczytać intencje.
    Nie ma za co, to progesteron nas tak nastraja ;)

edwarda20 lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Nie ma za co, to progesteron nas tak nastraja ;)
    raczej stres, was też takie skurcze łapią w nocy przy zmianie pozycji? Aż brzuch twardnieje... A wizyta dopiero 23

• edwarda20 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    kiedy masz wizyte u gina?

We wtorek mialam prenatalne i zaraz po nich pojechalam do mojej gin na wizyte. Zbadala mnie na fotelu i mam sie z nią zobaczyc 31.10 bo konczy mi sie zwolnienie. Troche mnie zasmucila, że kolejne usg to dopiero polowkowe :( chyba wydębie od niej skierowanie wczesniej (ona nie ma usg w gabinecie). W przyszlym tyg umowilam sie tez na wizyte do gina z Medeoru ale nie wiem czy pojde...
    A jak u Ciebie?

Edit: Jasmina oczywiscie a nie Rene ;p zajebisty ten wozek Bugaboo! Cena tez niezla ;p ale piekny jest i lekki, bo tylko 9 kg !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 20:03

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zupy uwielbiam jeść i robić. Ale mój mąż za to nie bardzo, więc mimo, że gotuję od dawna, to wcześniej z zup był głównie rosół albo pomidorowa. Mi się już przejadły, więc od roku krok po kroku wdrażam inne, żeby go przekonać, że zupy mogą być lekkie i przyjemne, a nie tłuste jak u jego mamy.
    Ogólnie musiałam dużo rzeczy męża "nauczyć jeść", bo teściowa to gotuje po staropolsku bardzo tłuste mięsa najczęściej, których ja nie znoszę. Mąż z resztą też nigdy jej kuchni nie lubił, więc teraz często jak się kłócimy to w żartach z jego strony słyszę, że wybacza mi bo dobrze gotuję :P

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna mnie nie lapią ale bardzo ale to bardzo mi niewygodnie. Kręce sie i non stop zmienam pozycje. Budze sie caly czas. Jutro musze pojechac i kupic weza do spania.

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ