X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 14 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    O u mnie też już 17 tydzień. Szybko ten czas mija. Bóle krzyża? Od 3 do 6:30 zero snu, bo mnie tak bolało. Chyba czas się przyzwyczaić.
    Dreamnes - a wiesz już jaka płeć?
    Bede wiedziala 9 listopada ;) prZeczuwam że dziewczynka a wg owulacji codziennego przytulania i chinskeigo kalenarza ma byc chlopiec ;) zobaczymy moje przeczucie kontra reszta

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Rene zajebisty ten wozek Bugaboo! Cena tez niezla ;p ale piekny jest i lekki, bo tylko 9 kg !
    Próbowałam go w wersji jedynaka i bliźniaków, jak koleżance po 10 miesiącach trafiło się drugie dziecię to cameleona zmieniła na donkey. Mój mąż też był zachwycony łatwością prowadzenia, a jak to się składa, no coś pięknego ;)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam detektor angelsound ;) i sobie chwalę.
    Kurtki z aliexpress tez przeszły mi przez myśl, ale ja jestem zmarzluch taki że najchętniej bym już ja założyła :D zresztą jak przymierzyłam wczoraj ze 20 to w niektórych wyglądałam jak pingwin :D
    A dzisiaj jak TŻ pomiział mnie po brzuchu to brzuch mi się zaczął stawiać :(

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Aksamitna mnie nie lapią ale bardzo ale to bardzo mi niewygodnie. Kręce sie i non stop zmienam pozycje. Budze sie caly czas. Jutro musze pojechac i kupic weza do spania.
    ja mam rogala z motherhood, i sie sprawdza. Ale to twardnienie mnie stresuje ostatnio szyjką po szpitalu mi sie skrócona o 1 cm ;/

• edwarda20 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja srednio lubie gotowac, umiem i czasami mnie najdzie chec na cos wymyslnego, ale to tylko czasami ;p Ogolnie nie przepadam, szkoda mi czasu na ogol. Jak jeszcze pracowalam, to mialam uklad z męzem, ze 1 tydzien on gotuje, kolejny tydzien ja i na zmianę. Dobrze nam to wychodzilo. Teraz, poki mdlosci i wymioty mąz radzi sobie sam i nasze mamy pomagają.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś po obiedzie nie mam miejsca na kolację i będę szła spać bez kolacji. ale cały czas czuje obiad w brzuchu, a po obiedzie byłam na spacerze żeby się łatwiej strawiło, nie pomogło :( wzięła bym krople żołądkowe ale nie wolno :( co zrobić aby żołądek ruszył??

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreamnes wrote:
    Bede wiedziala 9 listopada ;) prZeczuwam że dziewczynka a wg owulacji codziennego przytulania i chinskeigo kalenarza ma byc chlopiec ;) zobaczymy moje przeczucie kontra reszta
    A wg tego:
    https://pl.pinterest.com/pin/491877590526653465/sent/?sfo=1&sender=819444232107341039&invite_code=8841e1420b24420580049d32410a53b1

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    a ja dziś po obiedzie nie mam miejsca na kolację i będę szła spać bez kolacji. ale cały czas czuje obiad w brzuchu, a po obiedzie byłam na spacerze żeby się łatwiej strawiło, nie pomogło :( wzięła bym krople żołądkowe ale nie wolno :( co zrobić aby żołądek ruszył??
    polecam herbatkę koperkowa i suszoną żurawinę albo śliwki.

• edwarda20 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreamnes wrote:

Ja serduszkowalam 3dni przed owulacją, kilka miesiecy specjlanie jadlam ;p a z chinskiego (na wiekszosci stron) wychodzila dziewczynka, a okazuje się, że na 80% chlopiec :( wiec to loteria jak sie okazuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 20:22

dqprqps6kaqxmc83.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    ja mam rogala z motherhood, i sie sprawdza. Ale to twardnienie mnie stresuje ostatnio szyjką po szpitalu mi sie skrócona o 1 cm ;/
    Koniecznie pogadaj z lekarzem i więcej odpoczywaj, ogranicz do minimum dotykanie brzucha :)
    A, że tak zapytam - z toaletą nie masz problemów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 20:12

3i49uay3vn9a2peg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    A wg tego:
    https://pl.pinterest.com/pin/491877590526653465/sent/?sfo=1&sender=819444232107341039&invite_code=8841e1420b24420580049d32410a53b1
    Tak samo dla mnie wyglądają :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o to (chyba) z której strony pęcherzyka było dziecko na pierwszym usg ;)

3i49uay3vn9a2peg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Koniecznie pogadaj z lekarzem i więcej odpoczywaj, ogranicz do minimum dotykanie brzucha :)
    A, że tak zapytam - z toaletą nie masz problemów?
    ostatnio wyszła mi glukoza w moczu aż 266. Non stop leżę, bo inaczej zaczynam krwawić, tak sie zastanawiam czy to nie przez dzieciaki, bo macica z dwójką jest mocniej obciążona. Jak sie uloza to po 5 min brzuch mięknie

• Rene Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    We wtorek mialam prenatalne i zaraz po nich pojechalam do mojej gin na wizyte. Zbadala mnie na fotelu i mam sie z nią zobaczyc 31.10 bo konczy mi sie zwolnienie. Troche mnie zasmucila, że kolejne usg to dopiero polowkowe :( chyba wydębie od niej skierowanie wczesniej (ona nie ma usg w gabinecie). W przyszlym tyg umowilam sie tez na wizyte do gina z Medeoru ale nie wiem czy pojde...
    A jak u Ciebie?

Edit: Jasmina oczywiscie a nie Rene ;p zajebisty ten wozek Bugaboo! Cena tez niezla ;p ale piekny jest i lekki, bo tylko 9 kg !
    byłam w czwartek na wizycie wszystko jest ok ale dal mi skierowanie na dodatkowe usg bo chce sprawdzić łożysko,a terminu nie mam wyznaczonego bo brakło prądu i nie mogli wejść w system i wyznaczyć, musze albo zadzwonić albo przy okazji robienia badań podejść do rejestracji i się zapisać

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Chodzi o to (chyba) z której strony pęcherzyka było dziecko na pierwszym usg ;)
    Sprawdzilam, u mnie w 3 swiaty ;p Kazde zdjecie z innej strony mam. No i na 1 usg jeszcze mialam 2 pecherzyki wiec ciezko ocenic. Ale faktycznie slyszalam, ze niektorzy gin maja taka metode, plec w zaleznosci jak sie ulozy zarodek. Nie wiem czy mama ginekolog o tym nie pisala.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    ostatnio wyszła mi glukoza w moczu aż 266. Non stop leżę, bo inaczej zaczynam krwawić, tak sie zastanawiam czy to nie przez dzieciaki, bo macica z dwójką jest mocniej obciążona. Jak sie uloza to po 5 min brzuch mięknie
    Na pewno mocniej :(
    Może jest coś co Ci wolno zrobić na rozluźnienie (zjeść czy wypić) ale to pytanie do lekarza.
    U Ciebie każdy tydzień to wyczyn :)

3i49uay3vn9a2peg.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Sprawdzilam, u mnie w 3 swiaty ;p Kazde zdjecie z innej strony mam. No i na 1 usg jeszcze mialam 2 pecherzyki wiec ciezko ocenic. Ale faktycznie slyszalam, ze niektorzy gin maja taka metode, plec w zaleznosci jak sie ulozy zarodek. Nie wiem czy mama ginekolog o tym nie pisala.
    U mnie jak małej nie pojawi się siusiak to się sprawdziło ;)

3i49uay3vn9a2peg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwoch dni czuje cos dziwnego w brzuchu. To jakby bol, ciagniecie w podbrzuszu, czasem bole jak na okres, ale ogolnie caly czas coś czuje. A jak mam pelny pecherz to juz w ogole porazka. Bol promieniuje też do nog :(

Co do zaparc (bo chyba o tym mowicie) mi pomagaja wlasnie zupy i jablka. Troche latwiej to wszystko sie trawi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    A masz Rennie? Mi czasami pomaga jak mi ciezko na zoladku...

• dreamnes Ekspertka

Wysłany: 14 października 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    A ja zupy uwielbiam jeść i robić. Ale mój mąż za to nie bardzo, więc mimo, że gotuję od dawna, to wcześniej z zup był głównie rosół albo pomidorowa. Mi się już przejadły, więc od roku krok po kroku wdrażam inne, żeby go przekonać, że zupy mogą być lekkie i przyjemne, a nie tłuste jak u jego mamy.
    Ogólnie musiałam dużo rzeczy męża "nauczyć jeść", bo teściowa to gotuje po staropolsku bardzo tłuste mięsa najczęściej, których ja nie znoszę. Mąż z resztą też nigdy jej kuchni nie lubił, więc teraz często jak się kłócimy to w żartach z jego strony słyszę, że wybacza mi bo dobrze gotuję :P
    Haha tak jak moj mąż.jego mama takie robila że mowil mi tylko nie zupa. A po 6latach prosi mnie o zupkę ;D

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ