X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    U mnie ostatnio problemy ze spaniem... w 1 trym. wystarczyło, że przyłożyłam poduszkę do głowy i spałam w sekundę. Teraz się wiercę i budze ciągle. To mi niewygodnie, to za ciepło, to za zimno... kombinacje niesamowite. Musze pomyśleć o rogalu do spania to może przynajmniej uśpie w jednej pozycji.
    Zamówiłam razem z pieluszkami, powiem Ci czy warto :)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Dziewczyny,
    musicie to przeczytać, ja padłam ze śmiechu:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5810266ce1ef.jpg
    Hahaha

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Dobrze dziewczyny mowia, ze zus kontroluje takie przypadki.

Moze przez okres ciazy rodzice Wam pomoga? a potem dostaniesz becikowe, kosiniakowe i 500+ jesli chlopak zarabia malo. Potem juz bedzie latwiej. Mysl teraz o dzieciatku, jak bardzo niebezpieczna jest Twoja praca. Mozesz bobasowi zrobic krzywde. I pomysl o rozwiazaniu o ktorym napisalam wczesniej. Wiadomo ze musialabys zostawic prace a sama sprawa troche by trwala. Jednakze pracownik jest chroniony i na pewno wygrasz.

Ja mam tylko mame i to po udarze mozgu wiec odpada, mama chlopaka jest chetna do pomocy, ale tez nie chce jej za bardzo obciazac..pomyslimy jeszcze jak to rozwiazac, mysle jeszcze o ostatecznej opcji czyli przyznaniu sie szefowi i sprobowaniu sie z nim jakos dogadac...

Darika, moze da sie tak zrobic tylko, ze ta "firma" nie istnieje juz wiec w tym przypadku chyba sie nie da...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    robilyscie testy pappa?
    bo ja sciagnelam sobie wyniki ze strony ale narazie bez wizyty u genetyka to malo wiem...

robilam je w 13t3d
    pappa wyszlo 2,490
    beta hcg 37,7

troche rozni sie to od wartosci referencyjnych dla danych tygodni

macie swoje wyniki lub doswiadczenie w tym zakresie?

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ta wypowiedź z fragmentem :"a potem dostaniesz becikowe, kosiniakowe i 500+" przewija się często, a czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć co to jest "kosiniakowe" ? ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej,
    ta wypowiedź z fragmentem :"a potem dostaniesz becikowe, kosiniakowe i 500+" przewija się często, a czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć co to jest "kosiniakowe" ? ;)

Kosiankowe należy się tym kobietom które nie mają macierzyńskiego. Jest wypłacane w wysokości 1000zł netto przez 12 miesiący od urodzenia dziecka

Tęskniąca lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    U mnie ostatnio problemy ze spaniem... w 1 trym. wystarczyło, że przyłożyłam poduszkę do głowy i spałam w sekundę. Teraz się wiercę i budze ciągle. To mi niewygodnie, to za ciepło, to za zimno... kombinacje niesamowite. Musze pomyśleć o rogalu do spania to może przynajmniej uśpie w jednej pozycji.

Mam to samo. Chyba zaraz kupię tę poduchę, bo coraz gorzej mi się sypia.

age.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Kosiankowe należy się tym kobietom które nie mają macierzyńskiego. Jest wypłacane w wysokości 1000zł netto przez 12 miesiący od urodzenia dziecka

Czy własną działalność gospodarczą też to obejmuje?

nqtko7eswtot5kmm.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiontko wrote:
    hej,
    robilyscie testy pappa?
    bo ja sciagnelam sobie wyniki ze strony ale narazie bez wizyty u genetyka to malo wiem...

robilam je w 13t3d
    pappa wyszlo 2,490
    beta hcg 37,7

Nie masz nic więcej? Powinnaś mieć podane jaka jest wartość ryzyka podstawowego (tylko na podstawie Twojego wieku) i obok wynik na podstawie krwii. Masz coś więcej niż tylko dane, które podałaś?

age.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 15 października 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro o 19.40 mam usg prenatalne z testem pappa, dawno się tak nie stresowalam :/

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    Jutro o 19.40 mam usg prenatalne z testem pappa, dawno się tak nie stresowalam :/

Też się stresowałam, na to chyba nie ma rady.
    Masz jakieś "predyspozycje" dot. chorób genetycznych? Jakieś historie w rodzinie?

Ale fajnie, że jutro zobaczysz jak Ci dziecko pięknie tańczy w brzuchu :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Kachna mogli powiedzieć że nie wiedzieli o ciąży
    Mogli tak powiedzieć i mogli isc do sądu ale to by nie przeszło bo zatrudnili w 3 miesiącu ciaży na wysoka pensje i nowoutworzone stanowisko, bezrobotna żonę wczesniejszego wspolnika :) wiesz za duzo tu powiązań :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 14:23

• Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 15 października 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB nie miałam żadnych przypadków w rodzinie ale mimo wszystko się boje.
    Mam też małą nadzieję że dowiem się jaka będzie płeć, na ostatnim usg moja ginekolog stwierdziła że prawdopodobnie dziewczynka, chciałabym żeby się to jutro potwierdziło :)

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Mam to samo. Chyba zaraz kupię tę poduchę, bo coraz gorzej mi się sypia.
    kupilam dzis poduche w smyku bo na wszystko jest 20%. kupilam sleepy c maternity firmy motherhood. poki co tylko sie do niej przymierzylam ale juz czuje ze sie zaprzyjaznimy :)

tez sie bardzo stresowalam prenatalnyni. mialam najgorsze mysli. cala spocona. serce mi walilo a jak sie okazalo serduszko dziecka bilo normalnie i wszystkp jest ok.

elfiontko ja czekam na list od lekarza ze wszystkimi info po pappie. moze jutro bedzie to napisze ci co ja mam.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Ja mam tylko mame i to po udarze mozgu wiec odpada, mama chlopaka jest chetna do pomocy, ale tez nie chce jej za bardzo obciazac..pomyslimy jeszcze jak to rozwiazac, mysle jeszcze o ostatecznej opcji czyli przyznaniu sie szefowi i sprobowaniu sie z nim jakos dogadac...

Darika, moze da sie tak zrobic tylko, ze ta "firma" nie istnieje juz wiec w tym przypadku chyba sie nie da...

rozumiem. przemysl to wszystko. ale pamietaj ze najwazniejszy jest bobas :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj idziemy na obiadek do znajomych i rano dopiero zaczelam myslec co by tu nalozyc :p dawno sie nie widzielismy wiec chciałam sie odstawic troszeczke a przy okazji pokazac brzucha jak juz jest widoczny, a co :D wiec wyslalam męża do sklepu gatta po ciążowe rajstopy i powiem wam szczerze ze takie to i bez ciazy mmogłabym nosic, bo wszystkie te tradycyjne koncza sie mniej wiecej na wysokosci zoladka, moze teoche nizej nawet i przez to nienawidzę rajstop, te są ekstra, aż pod same cyce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 15:11

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haja czytam dyskusje i az sie usmialam wczoraj mialam roczek mojego malucha ma 22 osoby o z bratem i kuzynem plus M mielismy ta dyskusje do 2 w nocy haha.
    I powoem wam tak z ich perspektywy oboje zajmuja wysokie stanowiska jeden w Polsce jeden w stanacj zatrudniaja i zarządzają ludźmi noe dziwoe sie że wolą zatrudniac facetow skoro wwiekszosc kladzie L4 z samego początku. Dodam, zemy mamy jak paczki w masle bo w Stanach ani L4 ani ochrony kobiet w ciazy nie ma ani macierzynskiego, macierzynski to wola pracodawcy i jest lux jak dadza 3 miesiace ustawowo jest 10 dni.

Ja w pierwszej ciąży mialam niestety ciezkiego szefa dlatego na L4 poszalm w 7 miesiącu. Dobrze znosze ciążę i serio czula bym sie ze wyludzam jak nym poszła na L4 jeszcze predzej, taki mam stosunek pomimo, ze oddalam formie już swoje 10 lat.
    Jutro też wracam do pracy bo dla mnie ciąża to nie choroba a w międzyczasie zmieniła mi się szefowa wiec wiem, ze nie bede miala problemów i bede mogla popracować z domu kiedy będę chcieć.
    Sa sytuacje zagrożenia w ciazy bądź bardzo złego samopoczylucia czy tez warunki nieodpowoednie w ciąży i wtedy jal najbardziej rozumiem L4.

A co do macierzynskiego podoba mo sie sytem jaki jest w Szwecji po narodzinach ojciec i matka maja obowiązkowe 6 miesiecy z dzieckiem, dzieki temu pracodawca nie patrzy tylko na kobiete ze mu zniknie równo traktuje mężczyzn i kobiety znikaja na ten sam czas.
    Bo mnie osobiście wnerwia, ze same sobie ten los po trochu zgotowalysmynskoro wi3kszosc idzie na L4 to tak nas postrzegają :/

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    kupilam dzis poduche w smyku bo na wszystko jest 20%. kupilam sleepy c maternity firmy motherhood. poki co tylko sie do niej przymierzylam ale juz czuje ze sie zaprzyjaznimy :)

tez sie bardzo stresowalam prenatalnyni. mialam najgorsze mysli. cala spocona. serce mi walilo a jak sie okazalo serduszko dziecka bilo normalnie i wszystkp jest ok.

elfiontko ja czekam na list od lekarza ze wszystkimi info po pappie. moze jutro bedzie to napisze ci co ja mam.
    Też kupiłam poduchę motherhood, jak przyjdzie to wymienimy się wrażeniami ;)
    Mąż odebrał moje wyniki i na szczęście ryzyko downa wychodzi 1:3tys coś, pozostałe dwie 1:20000 ;)

edwarda20, sylvia94 lubią tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:

Ile kosztowała w SMYKU z rabatem? :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiontko wrote:
    hej,
    robilyscie testy pappa?

robilam je w 13t3d
    pappa wyszlo 2,490
    beta hcg 37,7

POWINNAŚ MIEĆ PODANE JEDNOSTKI MoM i wliczone ryzyko.

‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ