X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro prenatalne :) mam nadzieje ze wszystko w porzadku bo u mnie brak objawow...a od ostatniego USG minal juz prawie miesiac .

xk81pfk.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Ja też jutro prenatalne :) mam nadzieje ze wszystko w porzadku bo u mnie brak objawow...a od ostatniego USG minal juz prawie miesiac .

Trzymam kciuki, będzie dobrze ;)

Nam kobietom to nigdy nie dogodzi ;) ;
    - wymiotujemy, cierpimy na rozne dolegliwosci - źle,
    - brak objawów - też źle .......;););) ( ja do tych należę, czasem kilka dni z rzędu czuje się całkiem normalnie i zamiast się cieszyć to się martwię ;)

złoty środek w tym przypadku chyba nie istnieje ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po pierwszym dniu w pracy kurcze ciezko tak wracac po 18 do domu i wodzoec tylko chwile synka. Al3 mam nadzieje ze od nastepnego tygodnia uda mi sie szybciej wychodzić i bede już jeździć autem to znacznie skróci powrót.
    Ja generalnie mam taki brzuch ze juz mi ustepuja miejsce w komunikacji miejskiej.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Aga78 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Doktor obejrzał moje wyniki Pappa ( ryzyko trisomii 1:240). Zrobił jeszcze raz usg i trochę pocieszył, że na usg nie ma się do czego przyczepić. Ryzyko zawyża wiek i wcześniejsze poronienia. Jutro lecę jeszcze dla spokojności zrobić Niffy. A i będzie chłopczyk:)

Paatka, Tęskniąca, AJrin, edwarda20, Andzia123, Tusianka, Aliskaa, justysbp, Ilona92 lubią tę wiadomość

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna ja mysle, ze to kwestia charakterku dziecka a nie plci. Chociaż moja teściowa przedszkolanka mówi, ze chłopcy sa grzeczniejsi.

Gosiczek wypadałoby według mnie ale nie rob nic na własną rękę. Skonsultuj sie z lekarzem.

Juicy b dajesz nadzieje :):)

Sylwia daj jutro znać. Bedzie dobrze

Tęskniąca dokladnie - i tak zle i tak niedobrze :)

Aga daj znac jak wynik nifty.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ktoś problem z żarłocznością? Od 3 dni pochłaniam wszystko co mi w ręce wpadnie. A jak nie jem dłużej niż 2 godziny to zaczyna mnie strasznie ssać w żołądku i mdlić

MaGo lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Melduję się po wizycie. Doktor obejrzał moje wyniki Pappa ( ryzyko trisomii 1:240). Zrobił jeszcze raz usg i trochę pocieszył, że na usg nie ma się do czego przyczepić. Ryzyko zawyża wiek i wcześniejsze poronienia. Jutro lecę jeszcze dla spokojności zrobić Niffy. A i będzie chłopczyk:)

Ja przy ryzyku ZD 1:281 miałam amniopunkcje, 3 lekarzy tak zalecił. Czekam teraz na wyniki.
    USG miałam super, ale podobno nawet piękne USG nie świadczy o tym, że dziecko jest zdrowe. Na tym etapie niektórych wad nie widać. Dobrze, że robisz Nifty., będziesz spokojniejsza. Ja nie chciałam tracić czasu na Nifty, bo bałam się co zrobię, gdyby okazało się złe.

• Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po prenatalnych, na usg wszystko w porządku :) będzie dziewczynka :) ma już 6,2cm

acygan, Tęskniąca, darika, Andzia123, Tusianka, Aliskaa, edwarda20, Monnn, Ilona92, JuicyB lubią tę wiadomość

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    Ja już po prenatalnych, na usg wszystko w porządku :) będzie dziewczynka :) ma już 6,2cm

Super wiadomosc :) i coreczka :) gratulacje :)

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    Gratulacje :)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Ja mialam to samo:) i tez sie zamartwialam od 7 tyg jak reka odjal wszystkie objawy zniknely

mhsvi09k63nasq33.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania 86 wrote:
    Ja przy ryzyku ZD 1:281 miałam amniopunkcje, 3 lekarzy tak zalecił. Czekam teraz na wyniki.
    USG miałam super, ale podobno nawet piękne USG nie świadczy o tym, że dziecko jest zdrowe. Na tym etapie niektórych wad nie widać. Dobrze, że robisz Nifty., będziesz spokojniejsza. Ja nie chciałam tracić czasu na Nifty, bo bałam się co zrobię, gdyby okazało się złe.
    Mania86 a co u Ciebie tak podwyższyło ryzyko?wyniki z krwi? u mnie biochemia wyszła ok. A w którym tygodniu robiłaś amniopunkcję? mi lekarz kazał w 16 stym.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie coś okresowo brzuch zaczął boleć. Od razu zaczęłam się martwić :-(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Mania86 a co u Ciebie tak podwyższyło ryzyko?wyniki z krwi? u mnie biochemia wyszła ok. A w którym tygodniu robiłaś amniopunkcję? mi lekarz kazał w 16 stym.

Podwyższona beta hcg. W 16 tyg.

• Katy Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze dziewczyny, ze juz znacie płeć :p ja po cichu licze na dziewczynke, ale jak bedzie chlopczyk to nie bede narzekac :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie moze w sobote dowiem czy jednak chlopak czy dziewczyna i zobaczymy czy plec sie potwierdza z prenatalnymi :) Bo ja juz zaczynam 17 tydzien!!! Kumacie ze to juz prawie polowa?

Gosiaczek ja tak mam ze jak mam pusty zoladek to mam mdlosci. Dlatego staram sie cos ciagle podjadac, nawet 5 migdalow albo pol jablka pomaga :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hhuurraaa...nie odrzuca mnie już od wody mineralnej ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 17 października 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Ja sie moze w sobote dowiem czy jednak chlopak czy dziewczyna i zobaczymy czy plec sie potwierdza z prenatalnymi :) Bo ja juz zaczynam 17 tydzien!!! Kumacie ze to juz prawie polowa?

Gosiaczek ja tak mam ze jak mam pusty zoladek to mam mdlosci. Dlatego staram sie cos ciagle podjadac, nawet 5 migdalow albo pol jablka pomaga :)
    Wlasnie uświadomiłam sobie tez że juz prawie polowa ;) dzis bylam u poloznej i nie mam anemii takze dobrze i spytalam czy serca posłuchać moge i bilo jak dzwon ale mi mowi aktywne dziecko i sprawdzila mi moj puls bo chyba wysokie tetno spytalam się ile wynosi a ona że dopiero od 25tyg mierza wartości. Ale pierwsze usg prywatne bicie serca bylo180 i tak myślę że chyba nadal wysoko... ale nie stresuje się nic juzmnie nie zaskoczy.

Fajnie że znacie już plec. Mi przy8cm wielkosci bobasa nie podali ale nie widziałam nic zeby tak zwisalo ;) psychicznie nastawiona na dziewczynke

olka25 lubi tę wiadomość

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 wrote:
    Edwarda a czy nadal przyjmujesz euthyrox 50?jakie masz tsh?
    ja biore euthyrox 50 i rowniez od 6tc drecza mnie wymioty dzien w dzien;( altualnie jestem w 14t5d ciazy i nadal a dzisiaj to od rana wymiotuje:( tsh mam ok 1 ale leki nadal biore....

Moja kolezanka,ktora tez brala tabletki na tarczyce wymiotywala cala ciaze:(
    ja juz jestem wykonczona tymi wymiotami;(;(
    To nie reguła w pierwszej ciąży brałam też 50 i wymiotowałam tylko w pierwszym tym. Na te super dolegliwości ma wpływ bHcg i i pozostałe hormony ciążowe (im wyższy poziom tym objawy są bardziej dokuczliwe) U siebie też zauważyłamże im mam więcej stresu, tym większe ryzyko wymiotów itp.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    To ja też się pożalę. Któraś pisała kiedyś ze kontroluje wagę bo jest byla bulimiczką. I ja też jestem bulimiczka. Myślałam ze byla ale jednak nie :( w 1 trymestrze przytylam już 5 kg. I chyba dlatego bulimia wróciła. Teresa potrafię wymiotować 4 razy w ciągu dnia :( najchętniej bym nic nie jadla bo jak zjem to jestem zla na siebie. Wiem ze to spowodowane L4 i byciem w domu(pracowałam ciągle w ruchu,8h na nogach). Teraz leze i jestem ciągle zmęczona. I wymiotuje. Już nie wiem jak sobie z tym poradzić. Bardzo się boję że waga będzie ciągle tak szybko rosła. Do tego ta anemia :(
    Po pierwsze nie myśl o wadze, tylko o zdrowiu dziecka. Po drugie przejdź na surówki i warzywa (może odwiedź dietetyka, by posiłki były dobrze zbilansowane) je można jeść do oporu a się nie tyje. Po trzecie w ciąży trzeba przytyć min. 10 kg (czasem więcej, wszystko zależy od wagi wyjściowej, im była mniejsza, tym prawdopodobnie przytyje się więcej, bo więcej zapasôw organizm musi zgromadzić, a jeśli człowiek je nieregularnie, to jeszcze organizm zaczyna gromadzić dużo wody i dopiero waga świruje. W ciąży łatwo przytyć ok 10kg, ale po ciąży (jeśli się kp, to bardzo łatwo to zrzucić. Waga schodzi praktycznie sama.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ