X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prowokuje. Jem dużo po to żeby zwymiotować. Lubię gdy jestem sama w domu bo wiem ze będę mogla się nażreć i wyrzygac :( smutne ale prawdziwe. To trwa już 5 lat i naprawdę meczy

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda a skąd to rozczarowanie dokładnie?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Do tego walcze caly czas z rozczarowaniem plcia mojego dziecka. Stwierdzilam, ze jestem bardzo niedojrzala, ze tak to przezywam... Ale walcze z tym, staram sie. Musimy to wszystko jakos zniesc i przetrwac. Potem bobasy nam wynagrodzą.

A jaka miała być, a jaka jest płeć? Sorry, ale nie zapamientuje ktora na kogo czeka ;)

U nas konflikt interesów jest, ja bym chciala chlopczyka, tatuś córeczke , a malenstwo nie chce sie ujawnic poki co....

Nie wyrzucaj sobie, ze to niedojrzale...mamy prawo do swoich widzi mi sie i oczekiwan...niestety nie zawsze jest po naszej mysli i wtedy jest nam zle....

ja dzis widzialam mloda dziewczyne w zaawansowanej ciazy...wygladala tak ladnie, promiennie, az mi sie przykro zrobilo, ze ja tak tego nie przechodze, a zasze chcialam byc "sexy mama" - ciezko na to pracowalam przed ciaza....a teraz 3 miesiace i ani sladu po tym wysilku, jestem ciezka, zwiotczala i z cellulitem...bbbuuuuuuu.....

nqtko7eswtot5kmm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Prowokuje. Jem dużo po to żeby zwymiotować. Lubię gdy jestem sama w domu bo wiem ze będę mogla się nażreć i wyrzygac :( smutne ale prawdziwe. To trwa już 5 lat i naprawdę meczy

Wiem, że to choroba. I wiem, że też zdajesz sobie sprawę z niebezpieczeństwa bobasa. Idz do lekarza, do psychologa, porozmawiaj z nimi. Mysl tylko o dziecku.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Wiem, że to choroba. I wiem, że też zdajesz sobie sprawę z niebezpieczeństwa bobasa. Idz do lekarza, do psychologa, porozmawiaj z nimi. Mysl tylko o dziecku.

Zgadzam się - najważniejsze jest teraz zdrowie malucha. Musisz koniecznie być pod opieką lekarza.

age.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie jestem sama, też czuje sie strasznie nieatrakcyjna, staram się jak mogę żeby było w miarę ok ale cera się zepsuła, włosy się przetluszczaja w blyskawicznym tempie już nie wspominając o tym że nie chcą się układać :/ jak zacznę tyc to już w ogóle będzie tragedia

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka koniecznie psycholog, bo zrobisz krzywdę dziecku;( Musisz szybko działać:( Trzymam kciuki, wiem co to znaczy niestety:(

Tęskniąca to wieczorkiem relaksik i zły poniedziałek odchodzi w zapomnienie:) Ja też nie czuję się ze sobą za świetnie. Włosy i cera wprawdzie juz spoko, ale, tak jak pisałam, piersi mnie przeraziły po prostu O.o Cellulit jak ta lala, mięśnie powoli sie ulatniają, a ćwiczyłam kilka lat bez żadnej, dłuższej niż 5 dni (choroba, wczasy) przerwy... Ale chwilowo to walę;) Mam inne priorytety, a po ciąży mam zamiar zabrać się ostro za siebie. Póki co staram się zdrowo jeść i chodzić i tyle. Może spróbuję włączyć treningi dla ciężarówek, ale to po wizycie piątkowej, bo sie martwię krótką szyjką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 17:35

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Wpadlas w nadczynność, ktora tez jest niebezpieczna dla bobasa. Podniesie sie na mniejszej dawce, ważne ze wylapane.

Malami89 każde labo ma swoje normy ale ft4 powinno byc wysokie. Tsh skacze jak głupie a ft4 pokazuje faktyczny stan.
    Dzięki za odp ;)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek, Teskniąca ja od zawsze, odkad pamietam marzylam o corce lub 2 corkach. Moja siostra zawsze chciala 2 synow i nie moglam tego zrozumiec - synowie? faceci? penisy? nie w zyciu! Ja chcialam przyjaciolki, zakupy, ploteczki itp. Jak poznałam mojego męza to też powiedzial, że marzy o corce. Imię mamy wybrane od dawna. Do ciązy dlugo się przygotowywałam, wszystkie badania, zęby, zmienilam diete (ze niby na corke je sie nabial itp:P), serduszka tylko przed owulacją, min 2-3 dni ostatnie itp itp. Snila mi sie corka kilka dni przed zrobieniem testu ciazowego. Wszystkie moje bliskie kolezanki mają corki, niektore po dwie. 2 kobitki ode mnie z pracy są na koncowce ciazy z corkami. Bylam pewna, że się uda. A tu na prenatalnych lekarz mowi, że na 70-80% chlopiec. Pokazał cos co wygladalo jak dosc duzy fifrok ;p I oczywiscie jestem przeszczesliwa, ze jest zdrowe ale to byl dla mnie szok. Jak to chlopak???!!! Maz rownie w szoku. To glupie, bo wiadomo ze zawsze jest 50 na 50. Maz ma nadal nadzieje, że jednak sie zmieni na dziewczynke. Ja watpie, bo sprzet w gabinecie i lekarz jest rewelacyjny. Jest juz ciut lepiej, ale wciaz jestem w szoku. I na ulicy nie moge patrzec na male dziewczynki ;p

PS. taka glupia jestem, ze pomyslalam nawet, ze mogabym rzygac codziennie, przytyc 30kg i w ogole miec cialo cale w rozstepach w zamian za corke. hahahhaa. zachowuje sie sama jak dziecko...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pojawil sie cellulit ;) ale naprawde mam to gdzies. W ogole wygladam bardzo nieatrakcyjnie ;) patrze na zdjecia na instagramie i naprawde nie wiem jak te przyszle mamy to robia ze tak super wygladaja :) a ja no coz.. troche mi do nich brakuje ;) nie mam sily tez na nic, mam lepsze i gorsze chwile ;) nie sadzilam ze tak kiepsko bede znosila ciaze :( czekam na dzien kiedy bede sie super czula!

• Paatka Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ładna pogoda dzisiaj, a tu takie smuty idą.
    Wiadomo, że przez ciąże utyjemy, będziemy dla siebie mniej atrakcyjne i nie będziemy takie gibkie i wysportowane jak zawsze. Ale czy to najważniejsze? Przecież robimy to dla naszego dzieciątka, wymarzonego, w wielu jak czytam przypadkach wystaranego po licznych próbach. Głowy do góry i sprawcie sobie jakąś odrobinę przyjemności na poprawę nastroju :) Nie dajmy się hormonom, bo jeszcze sporo czasu przed nami ;)

Do dziewczyn z silnymi wymiotami - orientowałyście się w ofercie tabletek zmniejszających mdłości i wymioty w ciąży? Ja nie miałam takiej potrzeby, więc nie wiem na ile pomagają, ale skoro tak bardzo odbierają wam siły to może warto spróbować?

edwarda20, Halina90 lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Taka ładna pogoda dzisiaj, a tu takie smuty idą.
    Wiadomo, że przez ciąże utyjemy, będziemy dla siebie mniej atrakcyjne i nie będziemy takie gibkie i wysportowane jak zawsze. Ale czy to najważniejsze? Przecież robimy to dla naszego dzieciątka, wymarzonego, w wielu jak czytam przypadkach wystaranego po licznych próbach. Głowy do góry i sprawcie sobie jakąś odrobinę przyjemności na poprawę nastroju :) Nie dajmy się hormonom, bo jeszcze sporo czasu przed nami ;)

Do dziewczyn z silnymi wymiotami - orientowałyście się w ofercie tabletek zmniejszających mdłości i wymioty w ciąży? Ja nie miałam takiej potrzeby, więc nie wiem na ile pomagają, ale skoro tak bardzo odbierają wam siły to może warto spróbować?

Jutro zaczynam drugi trymestr, ciagle mam nadzieje,ze za chwile przejdzie. Czasem mam dzien jak dzis,ze wymiotuje po trzy razy a czasem w ogole. Ale jesli nie bedzie przechodzic to na pewno cos z tym zrobie.

• Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan ja też jutro zaczynam drugi trymestr :) za godzinę mam prenatalne, mam nadzieję że wszystko w porzadku

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    Acygan ja też jutro zaczynam drugi trymestr :) za godzinę mam prenatalne, mam nadzieję że wszystko w porzadku

Trzymam kciuki, na pewno wszystko ok :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie ludze ze za chwile przejdzie. Jak od 6 do 9 tc rzygalam non stop to myślałam tylko o tym zeby wytrzymać i nie brać żadnych leków dla dobra dziecka. Jakos wytrwalam wiec musi być tylko lepiej.

Myszkalena kciuki. Daj znac po.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje, ze z koncem pierwszego trymestru sie skoncza wymioty, a jak nie to bede cos myslec...

Co do wygladu to cialo jeszcze mi sie prawie nie zmienilo (troszke piersi urosly), ale za to twarz przez te pryszcze wyglada nieciekawie...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    To ja też się pożalę. Któraś pisała kiedyś ze kontroluje wagę bo jest byla bulimiczką. I ja też jestem bulimiczka. Myślałam ze byla ale jednak nie :( w 1 trymestrze przytylam już 5 kg. I chyba dlatego bulimia wróciła. Teresa potrafię wymiotować 4 razy w ciągu dnia :( najchętniej bym nic nie jadla bo jak zjem to jestem zla na siebie. Wiem ze to spowodowane L4 i byciem w domu(pracowałam ciągle w ruchu,8h na nogach). Teraz leze i jestem ciągle zmęczona. I wymiotuje. Już nie wiem jak sobie z tym poradzić. Bardzo się boję że waga będzie ciągle tak szybko rosła. Do tego ta anemia :(
    Tak ja pisalam ze bylam bulimiczką przez ponad 10 lat (zaczelo sie w gimnazjum), bulimia pozwalala mi trzymac wage 52-54kg przy wzroscie 165cm. Wymiotowalam po 5 razy dziennie, prowokowalam wymioty. Wlasciwie z bulimii wyszlam dopiero w momencie gdy bylam w 3 miesiacu ciazy z pierwszym dzieckiem. Udalo mi sie sobie samej wytlumaczyc, bez pomocy psychologa, ze zaszkodze dziecku, ze to naturalne ze przytyje ale przecież jak urodze to schudne, jak bede karmic piersia to tez schudne, poza tym mam meza ktory mnie kocha i zaakceptuje moje kilka dodatkowych kilogramow bo przeciez nosze jego dziecko. Chyba za bardzo sie balam ze zrobie wlasnemu dziecku krzywde bo przez wymioty nie dostarcze mu wszystkich potrzebnych mikroelementów. I faktycznie po porodzie i 20 miesiacach karmienia wrocilam do wagi sprzed ciąży. Wiesz jesli chodzi o to kontrolowanie wagi to chodzilo mi o to zeby nie przytyc 30kg tylko te 15kg ktore sa zalecane dla kobiet o mojej posturze. A jesli przytyje 18 a niee 15 to przeciez po ciazy tez zrzuce ten nadmiar, bo wiecej dzieci juz nie planuje i bede mogla sie zajac kształtowaniem swojego ciała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 18:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka naturalne na bazie imbiru to Prevomit i Mamarin ktore akirat na mnie nie dzialaly. A z takich syntetycznych to czopki Torecan na ktore mialam nawet recepte ale jakoś sie balam je wykupic :) Juz wolalam wymiotowac po 10 razy dziennie.

Edwarda hormony hormony hormony! Co sie urodzi to pokochasz :) Powiem Ci ze moja corka to taki łobuz i wymuszacz że czasami mozna sobie w łeb strzelic ;) I jakbym Ci nagrala jej atak histerii i placzu to uwierz mi ze marzylabys o grzecznym chlopcu :P Ja mowie juz wszystkim ze niewazne co bedzie, wazne zeby bylo grzeczne :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 19:08

Esiakesia, edwarda20, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z niedoczynnością. Mój wynik sprzed 4 tygodni to 2.340 wynik dzisiejszy przy tej samej dawce to 2.030 czy warto zwiększyć dawke?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda - trzymam kciuki za dziewczynkę. Sporo lasek z mojego otoczenia do 25-26 tygodnia dostawało informacje od lekarzy, że raczej chłopak, a okazywało się że jednak wychodziły dziewczyny.
    A jeśli będzie chłopak to jestem pewna, że za jakiś czas nie będziesz chciała go zamienić na dziewczynę :)

Myszka Lena - daj znać, trzymam kciuki :)

age.png
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ