Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
casteam wrote:Bylam dzisiaj u lekarza domowego. Dostalam skierowanie do neurologa i w srode mam wizyte. Chyba beda mi robic jakas tomografie czy cos. Nie wiem.. ale ciesze sie ze w koncu ktos sie zainteresowal tematem.
U nas bardzo ladna pogodawczoraj bylo 27stopni i bylismy nad morzem. Ludzie sie kapali
Ja mam tez problemy ze snem. Krece sie jak glupiamam jakies chore sny. Moze ta poduszka by mi pomogla.
Kurcze to mnie przestraszylas z ta tomografia. Tez sie mecze z bolem glowy juz bardzo dlugo, ale mialam nadzieje, ze po prostu przejdzie. Mam nadzieje, ze nic Ci nie pokaze i okaze sie, ze ten bol jest po prostu normalny w ciazymi jesli nie przejdzie do 8 listopada to tez bede dzialac. Mam wtedy wizyte u gina na nfz, wiec niech cos dziala w tym kierunku.
A dzis sniadanie znowu wyladowalo w kibelkuzaczynam zapominac jak to bylo przed ciaza, kiedy dobrze sie czulam. Dwa miesiace juz sie mecze.
-
nick nieaktualnyWspolczuje. Ja mam mdlosci i wymioty od bolu glowy ale nasila sie to glownie wieczorami.
Z tym bolem glowy to roznie jest bo raz boli mocniej raz slabiej ale niestety ciagle boli. Ja sie ciesze ze w koncu ide do jakiegos specjalisty. Place ubezpieczenie 100e mczniei do tej pory nie korzystalam az tak z holenderskiej sluzby zdrowia. Fajnie tez ze wizyte mam juz za 2 dni
-
nick nieaktualnyOjej ciesze sie ze mi juz przeszly wymioty, ze mam sile na wszystko, ze nie spie za dnia itd. Dla mnie wymioty i mdlosci to chyba najgorszy moment w calej ciazy...
Wlasnie zamowilam sobie w intrnecie materiały i bede szyc kokon dla dzieciaczka, różek, śpiworek i dwa ochraniacze na łóżeczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 12:34
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Bylam dzis u mojej endokrynolog (ktora tez jest ginekologiem, ale jako gin opinie miala slabe), ktora ogolnie jest bardzo specyficzna. Zapytala jak sie czuje, mowie ze roznie to bywa, dzis jest ok, ale wciaz mam mdlosci i wymioty tez sie wciaz pojawiaja. Ze mam tak od 6 tc. A ona do mnie - UWAGA: nie akceptuje Pani ciazy w takim razie. Zaśmialam sie i mowie, eee takie zabobony. A ona do mnie pelna powagi, to nie zabobon, tak wlasnie jest.
Także dziewczyny wymiotujące i z mlodsciami - nie akceptujemy ciazy
-
nick nieaktualnyEdwarda a czy nadal przyjmujesz euthyrox 50?jakie masz tsh?
ja biore euthyrox 50 i rowniez od 6tc drecza mnie wymioty dzien w dzien;( altualnie jestem w 14t5d ciazy i nadal a dzisiaj to od rana wymiotuje:( tsh mam ok 1 ale leki nadal biore....
Moja kolezanka,ktora tez brala tabletki na tarczyce wymiotywala cala ciaze:(
ja juz jestem wykonczona tymi wymiotami;(;(
-
Zazdrościlan wam brzuszków i faktycznie on pojawia się z dnia na dzień!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a33d026a5ab4.jpg
Ale kiepsko to widzę bo jak leżałam to spojrzałam na skórę a tu co? Dwa małe rozstępy z prawej strony brzucha! Fakt że zawsze miałam idealnie płaski brzuch ale jak się już pojawiaja to co będzie dalej!zwiększe częstotliwość smarowania chyba.
Hehe ale dzięki rozstepowi stanęłam przed lustrem i zobaczyłam że brzuszek jest już jakiś heheWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 15:06
edwarda20, Andzia123 lubią tę wiadomość
-
małamii89 wrote:Edwarda a czy nadal przyjmujesz euthyrox 50?jakie masz tsh?
ja biore euthyrox 50 i rowniez od 6tc drecza mnie wymioty dzien w dzien;( altualnie jestem w 14t5d ciazy i nadal a dzisiaj to od rana wymiotuje:( tsh mam ok 1 ale leki nadal biore....
Kilka dni temu robilam badanie i mam 0,50. Spadlo z 1,9 przez 6 tyg. Myslalam, że za bardzo ale okazuje sie, ze w ciazy moze az tak spasc. W ciazy najwazniejsze jest ft4, ktorego ostatnio zapomnialam zrobic... Dawka ta sama.
Nie wydaje mi się, żebysmy wymiotowaly przez te leki. Nie wszystkie z nas je biora a wymiotują. Chyba ze sie myle? Wierze, ze w koncu przejdzie. A leki musimy brac.
-
małamii89 wrote:Edwarda a czy nadal przyjmujesz euthyrox 50?jakie masz tsh?
Ja biore euthyrox 100 na zmiane z 88. Ostatnie tsh 1,3. Lecze sie od kilku lat i nigdy przez te leki nie wymiotowalama za to dzis jest tragedia. Wymiotowalam juz trzy razy, glowa peka ze wytrzymac nie moge. Zamiast sie polepszyc to jest gorzej. Jesli dalej tak bedzie to ide do lekarza z tym albo pojade na IP i powiem, ze wytrzymac z bolu nie moge,przynajmniej badania na miejscu od reki porobia. Musze jechac na badania krwi te ktore sie robi na poczatku ciazy i nie mam po prostu na to sily. A rano jest najgorzej
-
Hmm, probuje sobie przypomniec, ktore moje kolezanki biora leki i wymiotowaly. Tylko jedna mi przychodzi do glowy. Kilka znajomych wiem, ze wymiotowaly ale nie wiem nic o lekach. Hmm moze cos w tym jest?
Teskniaca moze przejdz sie na spacer? Pamietaj, ze jak sie denerwujesz to dzidzia tez to czuje, a i czytlam ze jej wtedy dochodzi mniej tlenu.
Ja bym miala taki wkurw codziennie gdybym pracowala. Bo znowu nie z pieniedzmy a z ludzmi i debilnym szefem.
-
nick nieaktualny
-
Ja biorę euthyrox 50 i nie wymiotuję. To znaczy teraz już nie wymiotuję, bo wcześniej mi się zdarzalo, mdłości też miałam. Więc myślę, że to nie od leku
. Poza tym moja endo mi powiedziała, że będę go brała do końca ciąży, mimo że wyniki dobre, ponieważ jak już zaczęłam brać w ciąży to nie wolno z dnia na dzień odstawić. Gin jest tego samego zdania.
Co do zadyszki to ja też mam, to znaczy szybko mnie łapie.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
edwarda20 wrote:Teskniąca a co sie dzieje?
Ibiska a to na pewno rozstepy? moze zyly wyszly?.
Ja też kondycja starej babcipodejrzewam że niektóre moje pacjentki 80+ by mnie teraz rozłożyły w mgnieniu oka
-
Też pomyślałam o tym, że moja 90letnia babcia by pewnie szybciej te okna umyła niż ja. A tak to siedzę, piję herbatę na mdłości i zastanawiam się czy na pewno muszę myć wszystkie 3 skrzydła, skoro jedno jest w połowie zasłonięte przez kwiaty...
darika lubi tę wiadomość
-
ibishka wrote:Zazdrościlan wam brzuszków i faktycznie on pojawia się z dnia na dzień!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a33d026a5ab4.jpg
Ale kiepsko to widzę bo jak leżałam to spojrzałam na skórę a tu co? Dwa małe rozstępy z prawej strony brzucha! Fakt że zawsze miałam idealnie płaski brzuch ale jak się już pojawiaja to co będzie dalej!zwiększe częstotliwość smarowania chyba.
Hehe ale dzięki rozstepowi stanęłam przed lustrem i zobaczyłam że brzuszek jest już jakiś hehe
U mnie w poprzedniej ciąży poszły 2 małe a potem nic zero. Więc sie nie przejmujibishka lubi tę wiadomość
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna