Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paatka wrote:Taka ładna pogoda dzisiaj, a tu takie smuty idą.
Wiadomo, że przez ciąże utyjemy, będziemy dla siebie mniej atrakcyjne i nie będziemy takie gibkie i wysportowane jak zawsze. Ale czy to najważniejsze? Przecież robimy to dla naszego dzieciątka, wymarzonego, w wielu jak czytam przypadkach wystaranego po licznych próbach. Głowy do góry i sprawcie sobie jakąś odrobinę przyjemności na poprawę nastrojuNie dajmy się hormonom, bo jeszcze sporo czasu przed nami
Do dziewczyn z silnymi wymiotami - orientowałyście się w ofercie tabletek zmniejszających mdłości i wymioty w ciąży? Ja nie miałam takiej potrzeby, więc nie wiem na ile pomagają, ale skoro tak bardzo odbierają wam siły to może warto spróbować? -
Gosiczek, ja w poprzedniej ciąży miałam niedoczynność tarczycy i endo co wizytę zwiększała mi dawkę euthyroxu, chociaż tsh miałam ok.1.
Ja też jestem ciągle głodna i już mam ponad 4 kg do przodu w tej ciąży. Niestety pół jabłka mi nie wystarczaNudności ani wymiotów nie mam. Muszę się jakoś opanować, bo w przyszłym tygodniu mam wizytę,a moja gin bardzo pilnuje wagi pacjentek.
-
A propos płci malucha, to ja jeszcze nie wiem. Pewnie dowiem się na połówkowym. W pierwszej ciąży byłam mocno nastawiona na dziewczynkę. Każdy mi powtarzał, że jestem taką mamą corek, że do mnie pasuje dziewczynka, teściowa wywróżyła mi córkę obrączką itp. Kiedy poroniłam w 16tc, okazało się, że to chłopiec. Było mi jakoś głupio, że ciągle myślałam o nim jak o dziewczynce. Miałam wyrzuty sumienia. W drugiej ciąży od początku widziałam, że jest jakoś tak samo jak wcześniej i że na bank będzie syn. No i mam mojego już dwulatka. Jest takim słodkim łobuziakiem, jest taki kochany, uwielbia się przytulać, potrafi przyjść i np.pocałować mnie w stopę, lubi czytać, grać w piłkę itd i wiecie co, mam nadzieję, że teraz znowu będzie chłopiec! Chcę być mamą synków
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry,
u mnie chyba hormony się rozkręciły na maxa....wczoraj się zdenerwowałam i załamałam, w nocy nie zmrużyłam oka, dziś czuje się fatalnie a zdenerwowanie jeszcze mi nie przeszło.....normalnie, przekierowałabym ta energie na cos innego juz dawno.
Nie chce być zrzędzącą babą w ciąży......chyba pójdę dziś na masaż....i co z tego, że robota czeka, że deadline. Dopóki mi nie przejdzie, jestem jak z reklamy snickersa - " gwiazdorze "
-
edwarda20 wrote:Tęskniąca bardzo dobrze! Myśl o sobie i dziecku.
Mnie się marzy masaż stop taki prawdziwy:)wystarczy pomrugac oczami, poprzeciagac się, walnac tekstem, ale mnie wszystko boli i w zamian pada:ułóż się, co Ci pomasowac
bajka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 08:54
-
Myszka_Lena wrote:Dziś zaczęłam drugi trymestr
faktycznie czas szybko leci
I ja tez witam sie w drugim trymestrzezjadlam sniadanie,na razie bez rewolucji
zjadlam w lozku wafla ryzowego przed wstaniem jeszcze,moze to troche pomoglo. I wczoraj przed snem zjadlam, zeby nie klasc sie z pustym zoladkiem, moze to tez cos dalo
Jutro musze sie zebrac i jechac na badania, bo nie wyrobie sie w koncu z odbiorem wynikow przed wizyta. Dlugo czekalyscie na wyniki tych pierwszych badan krwi? -
Cześć
Powiem wam, że ja biorę euthyrox od wielu lat i teraz w ciąży nie nasiliły mi się żadne wymioty przez np zwiększanie dawek co chwilę, a aktualnie łykam 125. Więc nie jestem przekonana czy to przez to wymiotujecie. Widocznie jedne kobiety wymiotują inne nie. Mam nadzieję, że mimo wszystko zaraz was opuszczą te dolegliwości :*
Ja mam wizytę jutro i już nie mogę się doczekać usg
A brzuch miałam w miarę płaski, a w przeciągu dosłownie ostatnich 2 dni wystrzelił do przoduedwarda20 lubi tę wiadomość
-
acygan wrote:I ja tez witam sie w drugim trymestrze
zjadlam sniadanie,na razie bez rewolucji
zjadlam w lozku wafla ryzowego przed wstaniem jeszcze,moze to troche pomoglo. I wczoraj przed snem zjadlam, zeby nie klasc sie z pustym zoladkiem, moze to tez cos dalo
Jutro musze sie zebrac i jechac na badania, bo nie wyrobie sie w koncu z odbiorem wynikow przed wizyta. Dlugo czekalyscie na wyniki tych pierwszych badan krwi? -
Acygan ja mialam nastepnego dnia do odbioru - osobistego, bo tego typu badan u mnie nie udostepniaja online.
Ibishka moj mi tez mi jakis robi, stara sie, ciut pomaga, ale to bardziej mizianie nic prawdziwy masaz ;p W szczesliwym cyklu staran poszlam 1 raz na refleksologie stop do salonu masażu tajskiego. Czulam sie jak w niebie ;p Smialam sie, że sie tak wyluzowalam, że pyklo od razu ;p Sprawdzilam w necie i mozna isc na stopy w ciazy! nawet zalecają! myslalam ze nie mozna, nie wiem dlaczego.
Waze się co kilka dni z ciekawosci i od ponad tygodnia mam 4,2 kg mniej. Brzuch taki sam jak wczesniej, wywala go jak sie najem, ale to tez normalne. Lekarze nic nie mowia, wiec jeszcze sie nie martwie, ale dziwne to...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 10:06
-
edwarda20 wrote:Acygan ja mialam nastepnego dnia do odbioru - osobistego, bo tego typu badan u mnie nie udostepniaja online.
Ibishka moj mi tez mi jakis robi, stara sie, ciut pomaga, ale to bardziej mizianie nic prawdziwy masaz ;p W szczesliwym cyklu staran poszlam 1 raz na refleksologie stop do salonu masażu tajskiego. Czulam sie jak w niebie ;p Smialam sie, że sie tak wyluzowalam, że pyklo od razu ;p Sprawdzilam w necie i mozna isc na stopy w ciazy! nawet zalecają! myslalam ze nie mozna, nie wiem dlaczego.
Waze się co kilka dni z ciekawosci i od ponad tygodnia mam 4,2 kg mniej. Brzuch taki sam jak wczesniej, wywala go jak sie najem, ale to tez normalne. Lekarze nic nie mowia, wiec jeszcze sie nie martwie, ale dziwne to...
U mnie sytuacja identyczna. Waga spada a brzucha zbytnio nie widac, czasem wyskoczy jakis wiekszy, ale nie utrzymuje sie non stop. Tlumacze sobie, ze skoro wymiotuje i cierpie z bolu glowy, to chyba z dzidzia wszystko ok -
Edwarda pewnie ze można
tylko do fachowca
A jako ciekawostkę powiem że znam masażyste który ma gabinet przy oddziale gin. I lekarze wysyłają do niego kobitki po terminie, bo wykonanie masażu stóp w odpowiedniej kolejności stref może przyspieszyć opóźniony poródwcześniej miał gabinet parę minut drogi od szpitala ale często byl problem żeby kobita dotarła na czas z gabinetu na porodowke i się przeniósł
edwarda20, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam
Moja waga nie dziala i nie mam sie jak wazyc ale ostatnio wskazywala 46kga to dziwne bo jem naprawde sporo a i jakos nie wymiotuje duzo. W sensie raz na kilka dni.
W poniedzialek mam wizyte u poloznej. Szybko ten miesiac mijamoze zrobi usg i zobaczy jaka plec
Zamowilam sobie stanik ciazowy i legginsy z aliexpressstaniczek pasuje idealnie - kosztowal ok 3,5euro ale legginsy to na wieksza dupke - zamowilam rozmiar M i troche jak spodnie a nie legginsy
-
Ja się witam w 16 tygodniu
Też wczoraj zrobiłam małe zakupy
4 staniczki mięciutkie elastyczne, bo w moje usztywniane się nie mieszczę
i kilka par majteczek
moje już są za małe, cisną i się rolują pod brzuchem
Legginsy też jedne zakupiłam na Allegro, ale są jeszcze trochę za duże bo "worek" jest dość luźny, ale jak przyjemnie się w nich czuję, bo nic nie uciska
Od wczoraj okropnie drapie mnie w gardle, co chwilę aż się krztuszę, więc mąż rano zakupił mi Prenalen pastylki na gardło, oby pomogło bo u mnie choroba gardła zaczyna się właśnie od jednodniowego drapania
Czytając Wasze wcześniejsze wpisy co do kondycji, moja jest straszna, albo lepiej napiszę, że nie mam jej w ogóle hihiledwo się poruszam już mam zadyszkę i muszę usiąść, a serce mało nie wyskoczy z piersi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 10:59
Marcel❤
-
A u mnie już 16 pełnych tygodni za mną... nie chce się wierzyć.
Ostatnio też stwierdziłam, że potrzdbuje nowych boustonoszy, bo mimo że w domu chodze bez, to jak mam na chwile założyć gdzieś jakiś normalny to mnie nerwica bierzeA że z ciążowych nic mi jakoś nie przypasowało to kupiłam w sieciówce sportowe i o ile wygodniejsze stało się moje życie
-
Ja przytylam 3.5 kilo ale brzuch mam gigantyczny wszyscy już mi miejsca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 21:02
justysbp, ibishka, edwarda20, Ilona92, monroe, Monnn lubią tę wiadomość