X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej wielki brzuch :p a z jaka waga startowałas- jeśli można widzieć? A z tego ze Ci miejsca ustępują to się ciesz bo ja nieraz potrzebuje usiąść bo mi duszno i wiem ze mogę zemdleć a muszę stać. Tym bardziej teraz w kurtce to juz w ogóle nikt nie zwraca uwagi :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • justysbp Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ja przytylam 3.5 kilo ale brzuch mam gigantyczny wszyscy już mi miejsca ustępują az w szoku jestem.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d74b74e65fd.jpg

Faktycznie jaki brzusio już!! Ja myślałam że mnie "wydęło" ale jednak jeszcze dużo brakuje :)

eikt3e3kj1qmtans.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A czy macie coś takiego ze w teoretycznym terminie kolejnej @ pobolewa brzuch jak na okres? Od wczoraj mnie cmi tak typowo i teraz przeliczyłam że gdyby nie ciąża to mnie Więcek by wypadało. Ma to coś wspólnego? Czy to raczej zbieg okoliczności?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Co do apetytu, to od początku ciąży jestem głodna. Jem 2 x więcej i o wiele częściej,inaczej mnie mdli. Za to ani razu nie zwymiotowałam. Nie podoba mi się ten apetyt, bo zawsze byłam szczupła i zawdzięczałam to swojej silnej woli i przyzwyczajeniom. Staram się teraz panować nad tym głodem, wsłuchiwać się w swój organizm i rozróżniać prawdziwy głód od zachcianki. Uda i brzuszek mi się zaokrągliły, ale widzę to tylko ja i mój facet. Brzuch widzą tylko tw osoby,mtóre wiedzą, że jestem w ciąży :p Nie wiem ile przytyłam, ale chyba w granicach normy, tak czuję. Myślę też że mój organizm przyzwyczaił się do zwiększonej podaży kalorii i nie będzie zamieniał wszystkiego w tłuszcz.
    Dbajmy o siebie, również o zdrowie psychiczne i akceptujmy siebie. Najważniejsze to zachować umiar, myśleć o dziecku i o sobie :)

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka wydaje mi się, ze to przypadek. Mnie caly czas macica cmi, tak jak wlasnie lekko okresowo. Ale wiem, ze to normalne bo dziecko rosnie i macica sie powieksza, poluznia sie tam wszystko.

A propos stanikow, ja caly czas nosze moje usztywniane. Wszystkie sa dobre. Piersi mialam malutkie, a teraz sa tylko tak jakby jedrniejsze. Majtki tez wciaz dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 11:40

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka,też wydaje mi się, że to przypadek. Każda z nas przyżywa też ciąże inaczej. Dzisiaj koleżanka powiedziała mi że ją bolało prawie przez całą ciąże, a z dzieckiem było wszystko ok. Także można i tak :p

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam wlasnie u ginekologa i jestem troche zalamana...mam tylozgiecie macicy, ktore ani troche sie nie zmniejszylo i lekarka dala mi zwolnienie na 2 tygodnie i kazala lezec na brzuchu bo jak nie bedzie poprawy to poronie...czy ktos mial podobna sytuacje czy faktycznie jest takie ryzyko? Bardzo sie wystraszylam...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, lez i się nie martw, będzie dobrze. Nerwy nie pomogą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 11:47

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W drugiej ciazy szybciej widac brzuszek :

Do mnie dotarl w koncu detektor. Kupilam uzywany. W zestawie mam 2 pary sluchawek i zel. Troche trwalo zanim znalazlam serduszko :) nie spodziewalam sie ze dzidzia jest tak nisko. Tuz nad spojeniem lonowym. Ale walilo serduszko jak oszalale. Nie dalo sie tego z niczym pomylic bo wkolo glucha cisza byla :)

Powiem szczerze ze troche sie uspokoilam. Potrzebowalam tego :)

Monnn, yvonneSW lubią tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Dziewczyny A czy macie coś takiego ze w teoretycznym terminie kolejnej @ pobolewa brzuch jak na okres? Od wczoraj mnie cmi tak typowo i teraz przeliczyłam że gdyby nie ciąża to mnie Więcek by wypadało. Ma to coś wspólnego? Czy to raczej zbieg okoliczności?

Ja od kilku dni odczuwam wiekszy bol,czrsto taki jak przy miesiaczce, akurat jestem w takim czasie, ze mialabym ten okres, gdyby nie ciaza. Czytalam tez,ze akurat na tym etapie szybko powieksza sie macica, wiec mysle, ze w moim przypadku zbieg okolicznosci. Ale czytalam tez,ze sa przypadki, ze kobiety odczuwaja co miesiac bole w terminie miesiaczki akurat. Nie wiem ile w tym prawdy.

Ajrin jaki brzuszek swietny :) ale to tez druga ciaza, wiec i szybciej widac :) jednak trzeba przyznac, ze jest juz spory :)

Katy mysle,ze teraz stres moze zaszkodzic bardziej. Wiesz co ja bym zrobila,gdybym uslyszala taka informacje? Poszła do innego lekarza zobaczyc,czy to potwierdzi. Nie wyobrazam sobie uslyszec,ze poronie. Ale to tylko moje zdanie.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam- w około masz cicho i głucho?:D ja tam ciągle słyszę swoje tetnice:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:

Wczoraj tez kiepski dzien mialam. Odebralam wyniki pappy i nieciekawie to wyglada. Wysokie ryzyko 21. Tylko to sprawdzili i edwardsa. Nic wiecej nie opisali. Edwardsa jest niskie. Nie zgodzilam sie na amniopunkcje, boje sie poronienia. Nie chcialabym tego przezyc jeszcze raz. I tak diagnoza nic nie zmieni. Dziecko bedzie chciane i kochane, czy zdrowe czy chore. A znam osobiscie dwa przypadki gdzie ryzyko bylo wieksze niz u mnie, a dxieci zdrowe.

.

Na Twoim miejscu zrobiłabym Nifty, on bada DNA dziecka i jest to test diagnostyczny, bo Pappa to zwykła statystyka. Ma 99,5% skuteczności. Wiem, że jest dość drogi, ale myślę że dla spokoju warto.

Ilona92, elfiontko lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że u mnie ten ciągły głód jest spowodowany tym że trochę schudłam w pierwszym trymestrze i organizm chce nadrobić. To możliwe?

Katy a nic więcej nie można zrobić? Moja znajoma też miała problemy ale nie wiem czy tyło czy przodozgięcie i zakładali jej coś tam podtrzymującego.

Olka a ja wierzę że bedzie dobrze. Znam kilka osób które tez mialy podwyższone ryzyko. Całą ciąże sie stresowały a dzieci okazały sie zdrowiusieńkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 12:35

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Casteam- w około masz cicho i głucho?:D ja tam ciągle słyszę swoje tetnice:p

To moze ja nie zyje hehe :))

Jak chlopak wstanie bo odsypia nocke to dam mu posluchac :)

• Katy Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na izbie przyjec i zobaczymy co inny lekarz powie...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Czekam na izbie przyjec i zobaczymy co inny lekarz powie...

Daj znac po wizycie, trzymam kciuki.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy to chyba nie chodzi o tylozgiecie czy przodozgiecie a lozysko moze? Z tego co się orientuje tylozgiecie to po prostu nieszkodliwa "wada" macicy. Mogę się mylić ale nigdy o tym nie słyszałam. Koleżanka z tylozgieciem urodzila 2 dzieci. Jej mama to samo. bez zadnych problemow.Nigdy o tym nie slyszalam. trxymam kciki zeby bylo dobrze.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Bylam wlasnie u ginekologa i jestem troche zalamana...mam tylozgiecie macicy, ktore ani troche sie nie zmniejszylo i lekarka dala mi zwolnienie na 2 tygodnie i kazala lezec na brzuchu bo jak nie bedzie poprawy to poronie...czy ktos mial podobna sytuacje czy faktycznie jest takie ryzyko? Bardzo sie wystraszylam...

Też mam tyłozgięcie i lekarz powiedział, że taka budowa. Przecież to normalne w budowie macicy (to nie jest wada, to budowa). Albo jest tyło albo przodzgięcie.
    Przez tyłozgięcie prenatalne miałam robione dopochwowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 13:17

Ilona92 lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylozgiecie jest wada macicy. Internet uzywa nawet okreslenia "patologia macicy". Prawidlowa macica jest przodozgieta.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Tylozgiecie jest wada macicy. Internet uzywa nawet okreslenia "patologia macicy". Prawidlowa macica jest przodozgieta.

Nie zgodzę się, bo pytałam lekarza, czy to wada. I On powiedział, że nie. Że są różne budowy. Ale internety zawsze wiedzą lepiej.

;)

‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ