X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawidlowe polozenie macicy jest w przodzie.

A czy się zgadzasz ze mną czy nie to hmmm... Juz TU dawno ustaliłysmy, że każda z nas ma swoje zdanie i moze je wyrazac do woli.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za "mamą ginekolog"

"Tyłozgięcie macicy to temat pozornie banalny, a wręcz nudny. Szczerze mówiąc jest to norma i NIE jest to powód do zmartwień. (...) Macica tyłozgięta ma przynajmniej jedną zaletę (według mnie, bo nie znalazłam na to dowodów i mówię o tym wyłącznie na podstawie własnych obserwacji) – nie widziałam jeszcze kobiety, która miała tyłozgiętą macicę przed ciążą i urodziła przedwcześnie.
    (...) Co więcej, NA PEWNO chce tu podkreślić, że macica w tyłozgięciu, NIE jest przyczyną trudności z zajściem w ciąże, jej donoszeniem ani porodem."

cały artykuł tutaj:
    https://mamaginekolog.pl/tylozgiecie-macicy/

Magdzia85F, Sassy lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Prawidlowe polozenie macicy jest w przodzie.

A czy się zgadzasz ze mną czy nie to hmmm... Juz TU dawno ustaliłysmy, że każda z nas ma swoje zdanie i moze je wyrazac do woli.

Edwarda20, a czy jesteś lekarzem, że wyrażasz się aż tak kategorycznie? "Własne zdanie", a fakty potwierdzone naukowo mogą nie do końca się pokrywać.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zjem kebaba a co tam :) tyle czasu prawie nic nie jadlam,wiec nie zaszkodzi. Maz zaraz przywiezie, tylko jakos ochota troche przeszla :/ jeszcze godzine temu bym sie nie powstrzymala. Tak w ogole to od kilku dni mnie suszy, cieszy mnie to, bo troche wiecej pije :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Ja tez mam tyłozgiecie cale zycie słyszalam ze nie zajde w ciazy albo beda mega problemy. A tu siup 3 ciaze wszystkie za pierwszym strzalem.
    Wiec spokojnie jeśli samo tyło zgiecie to będzie ok.

Olka dlatego nie robiłam Pappa bo tego się obawiałam a nie podjeła bym z M decyzji o usunieciu.
    Będzie dobrze 3 moje koleżanki z pracy miały słabe testy pappa jedna nic z tym nie zrobiła, jedna amniopunkcje jedna Nifty wszystkie urodziły zdrowe dzieci. Tak trzymaj z niedenerwowaniem się.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat Ty tez nie wrzucilas informacji o tym czy jest to wada czy nie jest. Zdanie wypowiedziane przez mame ginekolog mowi tylko o tym, ze nie ma problemow z zajsciem w ciaze czy jej utrzymaniem. Poza tym przeczytaj moja pierwsza wypowiedz na ten temat- odpowiedz do Katy.

A tak poza tym to nie podzielam zachwytu mama ginekolog. Gdyby miala 20lat stazu w ginekologi to moze tak. A to tylko niespelna 30letnia pani doktor z zaledwie kilkiletnim stazem. Do mnie nie przemawia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 16:09

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odzywalam sie bo za bardzo zdenerwowana juz bylam..ja tez slyszalam, ze tylozgiecie nie jest czyms strasznym wcale...na izbie przyjec zrobili mi badanie ginekologiczne, usg dopochwowe i przez brzuch i faktycznie macica jest dalej z tylu, ale wszystko po za tym ok wiec nie powinno to byc zagrozeniem..z pracy mi radzil zrezygnowac i sie oszczedzac bardziej..a z tej mojej lekarki chyba zrezygnuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 16:16

Tęskniąca, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i slyszalam pierwszy raz serduszko ! :D

Tęskniąca, Magdzia85F, Monnn, ibishka, Aliskaa lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    A i slyszalam pierwszy raz serduszko ! :D

Zmień lekarkę! Bo jak teraz taki stres Co dowaliła, to nie wiem, co będzie później.

Myszkaka zgadzam się z Tobą. To chyba wolno? ;-)

myszkaka lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wspolczuje lekarki. Zmien ja koniecznie. Powiedzieli o co moglo chodzic tej babie?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Akurat Ty tez nie wrzucilas informacji o tym czy jest to wada czy nie jest. Zdanie wypowiedziane przez mame ginekolog mowi tylko o tym, ze nie ma problemow z zajsciem w ciaze czy jej utrzymaniem. Poza tym przeczytaj moja pierwsza wypowiedz na ten temat- odpowiedz do Katy.

A tak poza tym to nie podzielam zachwytu mama ginekolog. Gdyby miala 20lat stazu w ginekologi to moze tak. A to tylko niespelna 30letnia pani doktor z zaledwie kilkiletnim stazem. Do mnie nie przemawia.

Ja wpisałam w wyszukiwarkę "tyłozgięcie macicy" i akurat mama ginekolog wyskoczyła na górze, ale po kolei jak sobie otwierałam artykuły to było że obecnie odeszło się od nazywania tego zjawiska "patologicznym", ponieważ dotyczy ok 25% kobiet i jest całkowicie niegroźne. Kiedyś leworęcznych uważano za chorych /dziwnych a raczej niczego im nie brakuje i już nikt leworęczności nie próbuje "leczyć". Tak tylko doprecyzowuję swój wcześniejszy post.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja nadal nic nie wiem o mojej macicy, o łożysku też nic. Objawów nadal brak (choć czasem jak się Was naczytam to zaczyna mi się wydawać że i mnie pośladek bądź brzuch boli- ale stwierdzam że tylko mi się wydaje ;)). Dziś byłam u ginekologa (pierwszy raz u innego - zmieniam moja dotychczasowa gin), chodziłam trochę zaniepokojona brakiem objawów ale to jak widać żaden powód do zmartwień. Z moją kruszunką wszystko dobrze :) Także dziewczyny cieszmy się brakiem różnych dolegliwości ;)

edwarda20 lubi tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze mega fotkę dostałam od lekarza :))

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9046cd4638b.jpg

edwarda20, justysbp, Rene, aga_90, Aliskaa lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Ja wpisałam w wyszukiwarkę "tyłozgięcie macicy" i akurat mama ginekolog wyskoczyła na górze, ale po kolei jak sobie otwierałam artykuły to było że obecnie odeszło się od nazywania tego zjawiska "patologicznym", ponieważ dotyczy ok 25% kobiet i jest całkowicie niegroźne. Kiedyś leworęcznych uważano za chorych /dziwnych a raczej niczego im nie brakuje i już nikt leworęczności nie próbuje "leczyć". Tak tylko doprecyzowuję swój wcześniejszy post.

A ja wpisalam w Google tylozgiecie macicy i 1 strona jaka wyskoczyla nazwala ja "patologiczna". Poza tym o co chodzi? Obrazilam Cie? Nazwalam niepelnosprawna, chora, ze nie zajdziesz w ciążę, nie donosisz, poronisz, urodzisz chore dziecko??? Odsylam jeszcze raz do mojej 1 wypowiedzi na wpis Kate z 13.16, przeczytaj jeszcze raz zamiast sie czepiać i mnie atakować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 16:49

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:
    I jeszcze mega fotkę dostałam od lekarza :))

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9046cd4638b.jpg

Ale stopka!

Monnn lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monm na kiedy masz termin? Bo strasznie maleńkie to twoje ziarenko

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Monm na kiedy masz termin? Bo strasznie maleńkie to twoje ziarenko

To przeciez sama stopka nie całe dziecko :D

Monnn lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem lekarzy,ktorzy tak strasza :/ zmien ta doktorke, bo psychicznie sie wykonczysz. Zreszta dziwi mnie troche to,ze na tym etapie jeszcze serduszka nie slyszalas. Moja ginekolog pokazuje mi na kazdej wizycie jak bije serduszko.

Co do mamy ginekolog to tez srednio jestem przekonana. Mysle, ze sporo jeszcze przed nia, ale plus za to co robi i ze wielu rzeczy mozna sie dowiedziec. Dla mnie temat neutralny.

Dziewczyny nie klocic sie :) zauwazylam,ze na tym forum wystarczy jedno slowo napisac nie tak,a juz awantura wybucha. Nie dajmy sie ponosic emocjom,piszmy co uwazamy i nie czepiajmy sie siebie az tak bardzo :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    To przeciez sama stopka nie całe dziecko :D

Ojeju a ja myślałam ze to dzidzia. Tak to jest jak sie patrzy na telefonie hehe

Monnn lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahhah to mała wielka stópka :) Mąż jak zobaczył zdjęcie to z przerażeniem mówi "a co ta stopa taka duża?"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 17:12

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ