X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Ja też zostaje tutaj. Tu jestem od początku, jest fajna lista, na której jesteśmy spisane. A przepychanki na poziomie przedszkola mnie nie ruszają i nie widze powodu, żeby po każdej takiej się przenosić, bo w końcu nie będzie gdzie :p

Dokladnie :)

Darika cos jest w tym co piszesz. W koncu tu chodzi o realny stan. A najlepiej to sobie funkcjonowac jak zwykle i niczym sie nie martwic :) jak cos ma zle wyjsc to wyjdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nigdy w gownoburzy nie uczestnicze ;)

Na ovu byla taka jedna - wszystko co sie napisalo to negowala, nie mozna bylo wyrazic swojego zdania bo ona wiedziala lepiej;) w koncu ona usunela konto ;) dlatego ja tylko czytam i to wszystko ;)

Dzisiaj mam neurologa. Ciekawe co powie ;) bol glowy nie odpuszcza :(

Tez macie takie problemy ze snem? Zaczelam sie zastanawiac nad tym rogalem ciazowym ale nie wiem czy on mi cos pomoze. Normalnie zasypiam i spie kilka h a potem nagle w nocy zaczynam sie krecic z boku na bok bo nie moge sobie znalezc pozycji.

BP 02 lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna- z wymiotami, raz lepiej raz gorzej. Nadal są. Nawet wczoraj gdy zjadłam 2 kostki czekolady pognałam do wc. To w głowie siedzi niestety :( dlatego teraz staram się jeść zdrowiej i mniej, aczkolwiek i tak jestem zła na siebie że jednak to zjadłam. Np mój jadłospis przez cały dzień to-2 bułki pełnoziarniste z szynką, pomidorem, ogórkiem, sałatą i np. Kawałek ciasta 3 cm x 3 cm. Ot, mało.
    Ja też nie uczestniczę w kłótniach, i zostaje tu. Kłotnie były, sa i będą. Tak już jest.
    Ana badania krwi-faktycznie lepiej nie rezygnować ze wszystkiego bo to nie będzie miarodajne. Powinno się tylko przez 8 h przed badaniem nie jeść.
    Casteam-też mam problemy, i też myślę o rogalu. Tzn. nawet nie myślę, tylko chce go mieć tylko tzreba jechać i kupić :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja to nigdy w gownoburzy nie uczestnicze ;)

Na ovu byla taka jedna - wszystko co sie napisalo to negowala, nie mozna bylo wyrazic swojego zdania bo ona wiedziala lepiej;) w koncu ona usunela konto ;) dlatego ja tylko czytam i to wszystko ;)

Dzisiaj mam neurologa. Ciekawe co powie ;) bol glowy nie odpuszcza :(

Tez macie takie problemy ze snem? Zaczelam sie zastanawiac nad tym rogalem ciazowym ale nie wiem czy on mi cos pomoze. Normalnie zasypiam i spie kilka h a potem nagle w nocy zaczynam sie krecic z boku na bok bo nie moge sobie znalezc pozycji.

Daj koniecznie znac po wizycie co Ci powiedzial. U mnie tez bol nie odpuszcza :(

Ze snem nie mam problemow wiekszych, ale moze jeszcze wszystko przede mna, wasze ciaze sa starsze :)

• Katy Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi szkoda nerwów na klotnie z kims kogo pewnie nawet na oczy nigdy nie zobacze :) a jednak fajnie sie podzielic z kims swoimi obawami i radosciami i podczytac tez innych dlatego tu wpadam:)

Ja problemow ze snem nie mam, bardziej z zasypianiem, ale moze to tez dlatego, ze przed snem ogladam tv albo patrze w telefon. Chyba wybiore sie do biblioteki :D

BP 02 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tą wymianę zdań przeczytałam i olałam :) Nie moje klimaty :)
    Ja tez dzisiaj robilam badania bo w sobote wizyta.
    Sluchajcie ja Wam polecam również ten multialtywny balsam przeciw rozstępom z Oillan. Fajne w nim jest to ze jak sie rano posmarujesz to caly dzien czujesz taka nawilzoną skórę :)

BP 02 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    no i jak tu pomyśleć i zabrać się za robotę, jak taka piękna pogoda....chyba znów zdecyduje sie na spacer w parku ;)
    Ja tez dzis na badaniach byłam, wizyta w środę ;)

Miłego dnia.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś dziewczyna pisała o balsamie Palmer's - ja też polecam, oczywiście :-). Stosuje już z dobry miesiąc o jestem zadowolona- skóra jest nawilżona i gładka. Chociaż wiem, że jak mają pojawić się rozstępy to i tak się pojawia, cokolwiek bym nie używała. Ale ja się lubię balsamowac :-).
    Co do Rogala to też planuje kupić, chociaż, problemów ze snem nie mam. Ale lubię sobie zarzucić wyżej nogę :-D. Zwinieta kołdra to za mało, więc pewnie na dniach zamówię :-).

Oczywiście ja też tu zostaje ;-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no i mnie też głowa juz 3 dzien boli :(
    i piersi bardzo bolą :( i juz nie moge dostac rozmiaru-bo wszedzie przy miseczce F jest obwód wielki :(

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam male piersi - jeszcze ;))) 75B jest okej ;)
    Tez bola aczkolwiek troche mniej niz ostatnio dlatego tez kupilam detektor tetna ;) zeby sie nie martwic

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to mam pytanie do pierworodek :)

Ciekawe czy tez macie takie rozterki jak ja..

Ja sie martwie tym ze nie bede wiedziala czemu dziecko placze, czy mokra pielucha czy glodne, mam tyle watpliwosci, boje sie ze za malo kupie wyprawki, ze nie bede umiala kapac dziecka, karmic. Caly czas o tym mysle!

Mam starsza siostre o 9 lat. Jak urodzila pierwsze dziecko to mialam wlasnie 9 lat. Zajmowalam sie tez dzidziusiem, karmilam butelka, przebieralam etc. Bylam takze opiekunka do dziecka jak bylam po 20stce. Mam siostrzenice co maja swoje dzieci a sa mlodsze ode mnie o 9 i 11 lat i daja sobie rade. A ja mam 33 lata i nie wiem jak sobie poradze.

Nie moge sie doczekac jak malenstwo sie pojawi na swiecie ale nie wiem co bedzie pozniej :)

• Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dotarły do mnie wyniki z krwi po prenatalnych.

Pappa 4,15 mom 1,39
    Wolna beta hcg 56,6 mom 1,54

Ktoś potrafi to zinterpretować?

ryzyka wydają się dosyć odległe, rzędu 1: 17-20 tys.

Jeśli chodzi o tarczyce u mnie TSH przed ciąża 2,7, pierwsza krew w ciąży 1,9. Następnie przepisany euthyrox 50 i świeże wyniki 1,089 :)

LuLu81 lubi tę wiadomość

• Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:

Ja sie martwie tym ze nie bede wiedziala czemu dziecko placze, czy mokra pielucha czy glodne, mam tyle watpliwosci, boje sie ze za malo kupie wyprawki, ze nie bede umiala kapac dziecka, karmic. Caly czas o tym mysle!

Mam starsza siostre o 9 lat. Jak urodzila pierwsze dziecko to mialam wlasnie 9 lat. Zajmowalam sie tez dzidziusiem, karmilam butelka, przebieralam etc. Bylam takze opiekunka do dziecka jak bylam po 20stce. Mam siostrzenice co maja swoje dzieci a sa mlodsze ode mnie o 9 i 11 lat i daja sobie rade. A ja mam 33 lata i nie wiem jak sobie poradze.

Nie moge sie doczekac jak malenstwo sie pojawi na swiecie ale nie wiem co bedzie pozniej :)

Ja np. boję się brać na ręce noworodka :) jak skończy jakieś 3-4 msc jest już ok więc też się zastanawiam jak to będzie :D o innych sprawach typu karmienie itd na razie nie myślę

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halina90 wrote:
    Hej :)

Dotarły do mnie wyniki z krwi po prenatalnych.

Pappa 4,15 mom 1,39
    Wolna beta hcg 56,6 mom 1,54

Ktoś potrafi to zinterpretować?

ryzyka wydają się dosyć odległe, rzędu 1: 17-20 tys.

Jeśli chodzi o tarczyce u mnie TSH przed ciąża 2,7, pierwsza krew w ciąży 1,9. Następnie przepisany euthyrox 50 i świeże wyniki 1,089 :)

Ja czekam na swoje wyniki pappa juz 2 tygodnie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tego palmersa uzywacie balsamu czy oliwki? gdzie kupilyscie? tez musze sobie zakupic...narazie smaruje sie balsamem z ziaji ale skoro palmers ma taka skutecznosc;))to sie skusze;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rossmannie na polce z balsamami dla kobiet w ciazy ;)

małamii89 lubi tę wiadomość

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Dziewczyny robiąc badania dzień wczesniej nie zmieniajcie swojej diety. Jedzcie i pijcie to co zawsze, róbcie to, co robicie codziennie. Inaczej wynik nie będzie miarodajny. Bo co z tego, że codziennie jecie słodkie, pijecie soki, a kilka dni przed badaniem z tego zrezygnujecie a i tak wrocicie do tego po badaniu. Wynik badania nie będzie prawdziwy, a chodzi właśnie o to, żeby był, żeby w razie nieprawidłowości wiedzieć, że coś jest nie tak :-).
    Ja coli odkad w ciazy jestem praktycznie nie pije, ot wczoraj sie zachcialo to wypilam i dlatego mysle co z wynikami :p a tak to oczywiscie ze nie powinno sie zmieniać diety :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 wrote:
    Dziewczyny tego palmersa uzywacie balsamu czy oliwki? gdzie kupilyscie? tez musze sobie zakupic...narazie smaruje sie balsamem z ziaji ale skoro palmers ma taka skutecznosc;))to sie skusze;))

Ja mam balsam, też kupiłam w Rossmannie :)

małamii89 lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:

Ja nigdy nie miałam styczności z tak małymi dziećmi. Ja jestem młodsza z rodzeństwa, moja siostra na w ma dzieci, nie mam chrzesniaka ani żadnego kuzynostwa młodszego. Ale szczerze? Jakos się nie boję. A wręcz przeciwnie - już nie mogę się doczekać jak wezmę moje dziecko na ręce, jak je przytulę, nakarmie, zmienię pieluche mimo że nigdy tego nie robiłam :-). Może strach przyjdzie później? Nie wiem, na razie w ogóle się nie boje. Zresztą wiem, że za ścianą mam teściowa, mój mąż jest zawsze na miejscu więc może dlatego :-).
    Myślę, że wszystkiego się nauczymy! Tak samo jak my będziemy uczyć się naszego dziecka, tak samo dziecko będzie uczyć się nas :-). Będziemy poznawać siebie nawzajem :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie mysli,pomimo tego,ze w mojej najblizszej rodzinie sa juz dzieci i spedzam z nimi duzo czasu. Boje sie dotykac do noworodkow,ze zrobie im krzywde, nie wiem jak w szpitalu sobie poradze z ubraniem takiego malucha. Dla mnie masakra. A w dodatku boje sie porodu.
    Jesli chodzi o wyprawke,to przegladam w necie artykuly, ogladam aukcje i wyciagam wnioski co jest mi potrzrbne :) a jesli chodzi o wyprawke do szpitala, to na stronie placowki powinna byc lista.
    Piersi tez mam male, ale juz troche podrosly, choc powiem Ci,ze stare biustonosze nosze i nie widze,zeby byly jakies male. Po prostu ja sama widze, ze sa odrobinke wieksze :)

Teskniaca moze znowu dzidzius sie uaktywni :)

Rogal tez chyba zakupie,ale jeszcze sie wstrzymuje :)

A wiecie czego nie moge sie doczekac?zakupow :) jak tylko lepiej sie poczuje to jedziemy po stol do kuchni, moze wtedy kupimy lozeczko juz, jak wpadnie jakies w oko :) ale to bedzie piekny czas :)

‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ