Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paatka wrote:Ja też zostaje tutaj. Tu jestem od początku, jest fajna lista, na której jesteśmy spisane. A przepychanki na poziomie przedszkola mnie nie ruszają i nie widze powodu, żeby po każdej takiej się przenosić, bo w końcu nie będzie gdzie :p
Dokladnie
Darika cos jest w tym co piszesz. W koncu tu chodzi o realny stan. A najlepiej to sobie funkcjonowac jak zwykle i niczym sie nie martwicjak cos ma zle wyjsc to wyjdzie.
-
nick nieaktualnyJa to nigdy w gownoburzy nie uczestnicze
Na ovu byla taka jedna - wszystko co sie napisalo to negowala, nie mozna bylo wyrazic swojego zdania bo ona wiedziala lepiej;) w koncu ona usunela kontodlatego ja tylko czytam i to wszystko
Dzisiaj mam neurologa. Ciekawe co powiebol glowy nie odpuszcza
Tez macie takie problemy ze snem? Zaczelam sie zastanawiac nad tym rogalem ciazowym ale nie wiem czy on mi cos pomoze. Normalnie zasypiam i spie kilka h a potem nagle w nocy zaczynam sie krecic z boku na bok bo nie moge sobie znalezc pozycji.
BP 02 lubi tę wiadomość
-
Kachna- z wymiotami, raz lepiej raz gorzej. Nadal są. Nawet wczoraj gdy zjadłam 2 kostki czekolady pognałam do wc. To w głowie siedzi niestety
dlatego teraz staram się jeść zdrowiej i mniej, aczkolwiek i tak jestem zła na siebie że jednak to zjadłam. Np mój jadłospis przez cały dzień to-2 bułki pełnoziarniste z szynką, pomidorem, ogórkiem, sałatą i np. Kawałek ciasta 3 cm x 3 cm. Ot, mało.
Ja też nie uczestniczę w kłótniach, i zostaje tu. Kłotnie były, sa i będą. Tak już jest.
Ana badania krwi-faktycznie lepiej nie rezygnować ze wszystkiego bo to nie będzie miarodajne. Powinno się tylko przez 8 h przed badaniem nie jeść.
Casteam-też mam problemy, i też myślę o rogalu. Tzn. nawet nie myślę, tylko chce go mieć tylko tzreba jechać i kupić
-
casteam wrote:Ja to nigdy w gownoburzy nie uczestnicze
Na ovu byla taka jedna - wszystko co sie napisalo to negowala, nie mozna bylo wyrazic swojego zdania bo ona wiedziala lepiej;) w koncu ona usunela kontodlatego ja tylko czytam i to wszystko
Dzisiaj mam neurologa. Ciekawe co powiebol glowy nie odpuszcza
Tez macie takie problemy ze snem? Zaczelam sie zastanawiac nad tym rogalem ciazowym ale nie wiem czy on mi cos pomoze. Normalnie zasypiam i spie kilka h a potem nagle w nocy zaczynam sie krecic z boku na bok bo nie moge sobie znalezc pozycji.
Daj koniecznie znac po wizycie co Ci powiedzial. U mnie tez bol nie odpuszcza
Ze snem nie mam problemow wiekszych, ale moze jeszcze wszystko przede mna, wasze ciaze sa starsze -
Mi szkoda nerwów na klotnie z kims kogo pewnie nawet na oczy nigdy nie zobacze
a jednak fajnie sie podzielic z kims swoimi obawami i radosciami i podczytac tez innych dlatego tu wpadam:)
Ja problemow ze snem nie mam, bardziej z zasypianiem, ale moze to tez dlatego, ze przed snem ogladam tv albo patrze w telefon. Chyba wybiore sie do bibliotekiBP 02 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tą wymianę zdań przeczytałam i olałam
Nie moje klimaty
Ja tez dzisiaj robilam badania bo w sobote wizyta.
Sluchajcie ja Wam polecam również ten multialtywny balsam przeciw rozstępom z Oillan. Fajne w nim jest to ze jak sie rano posmarujesz to caly dzien czujesz taka nawilzoną skóręBP 02 lubi tę wiadomość
-
Któraś dziewczyna pisała o balsamie Palmer's - ja też polecam, oczywiście
. Stosuje już z dobry miesiąc o jestem zadowolona- skóra jest nawilżona i gładka. Chociaż wiem, że jak mają pojawić się rozstępy to i tak się pojawia, cokolwiek bym nie używała. Ale ja się lubię balsamowac
.
Co do Rogala to też planuje kupić, chociaż, problemów ze snem nie mam. Ale lubię sobie zarzucić wyżej nogę. Zwinieta kołdra to za mało, więc pewnie na dniach zamówię
.
Oczywiście ja też tu zostaje.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA tak w ogole to mam pytanie do pierworodek
Ciekawe czy tez macie takie rozterki jak ja..
Ja sie martwie tym ze nie bede wiedziala czemu dziecko placze, czy mokra pielucha czy glodne, mam tyle watpliwosci, boje sie ze za malo kupie wyprawki, ze nie bede umiala kapac dziecka, karmic. Caly czas o tym mysle!
Mam starsza siostre o 9 lat. Jak urodzila pierwsze dziecko to mialam wlasnie 9 lat. Zajmowalam sie tez dzidziusiem, karmilam butelka, przebieralam etc. Bylam takze opiekunka do dziecka jak bylam po 20stce. Mam siostrzenice co maja swoje dzieci a sa mlodsze ode mnie o 9 i 11 lat i daja sobie rade. A ja mam 33 lata i nie wiem jak sobie poradze.
Nie moge sie doczekac jak malenstwo sie pojawi na swiecie ale nie wiem co bedzie pozniej -
Hej
Dotarły do mnie wyniki z krwi po prenatalnych.
Pappa 4,15 mom 1,39
Wolna beta hcg 56,6 mom 1,54
Ktoś potrafi to zinterpretować?
ryzyka wydają się dosyć odległe, rzędu 1: 17-20 tys.
Jeśli chodzi o tarczyce u mnie TSH przed ciąża 2,7, pierwsza krew w ciąży 1,9. Następnie przepisany euthyrox 50 i świeże wyniki 1,089LuLu81 lubi tę wiadomość
-
casteam wrote:A tak w ogole to mam pytanie do pierworodek
Ja sie martwie tym ze nie bede wiedziala czemu dziecko placze, czy mokra pielucha czy glodne, mam tyle watpliwosci, boje sie ze za malo kupie wyprawki, ze nie bede umiala kapac dziecka, karmic. Caly czas o tym mysle!
Mam starsza siostre o 9 lat. Jak urodzila pierwsze dziecko to mialam wlasnie 9 lat. Zajmowalam sie tez dzidziusiem, karmilam butelka, przebieralam etc. Bylam takze opiekunka do dziecka jak bylam po 20stce. Mam siostrzenice co maja swoje dzieci a sa mlodsze ode mnie o 9 i 11 lat i daja sobie rade. A ja mam 33 lata i nie wiem jak sobie poradze.
Nie moge sie doczekac jak malenstwo sie pojawi na swiecie ale nie wiem co bedzie pozniej
Ja np. boję się brać na ręce noworodkajak skończy jakieś 3-4 msc jest już ok więc też się zastanawiam jak to będzie
o innych sprawach typu karmienie itd na razie nie myślę
-
nick nieaktualnyHalina90 wrote:Hej
Dotarły do mnie wyniki z krwi po prenatalnych.
Pappa 4,15 mom 1,39
Wolna beta hcg 56,6 mom 1,54
Ktoś potrafi to zinterpretować?
ryzyka wydają się dosyć odległe, rzędu 1: 17-20 tys.
Jeśli chodzi o tarczyce u mnie TSH przed ciąża 2,7, pierwsza krew w ciąży 1,9. Następnie przepisany euthyrox 50 i świeże wyniki 1,089
Ja czekam na swoje wyniki pappa juz 2 tygodnie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
darika wrote:Dziewczyny robiąc badania dzień wczesniej nie zmieniajcie swojej diety. Jedzcie i pijcie to co zawsze, róbcie to, co robicie codziennie. Inaczej wynik nie będzie miarodajny. Bo co z tego, że codziennie jecie słodkie, pijecie soki, a kilka dni przed badaniem z tego zrezygnujecie a i tak wrocicie do tego po badaniu. Wynik badania nie będzie prawdziwy, a chodzi właśnie o to, żeby był, żeby w razie nieprawidłowości wiedzieć, że coś jest nie tak
.
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
małamii89 wrote:Dziewczyny tego palmersa uzywacie balsamu czy oliwki? gdzie kupilyscie? tez musze sobie zakupic...narazie smaruje sie balsamem z ziaji ale skoro palmers ma taka skutecznosc;))to sie skusze;))
Ja mam balsam, też kupiłam w Rossmanniemałamii89 lubi tę wiadomość
-
casteam wrote:A tak w ogole to mam pytanie do pierworodek
Nie moge sie doczekac jak malenstwo sie pojawi na swiecie ale nie wiem co bedzie pozniej. Może strach przyjdzie później? Nie wiem, na razie w ogóle się nie boje. Zresztą wiem, że za ścianą mam teściowa, mój mąż jest zawsze na miejscu więc może dlatego
.
Myślę, że wszystkiego się nauczymy! Tak samo jak my będziemy uczyć się naszego dziecka, tak samo dziecko będzie uczyć się nas. Będziemy poznawać siebie nawzajem
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja tez mam takie mysli,pomimo tego,ze w mojej najblizszej rodzinie sa juz dzieci i spedzam z nimi duzo czasu. Boje sie dotykac do noworodkow,ze zrobie im krzywde, nie wiem jak w szpitalu sobie poradze z ubraniem takiego malucha. Dla mnie masakra. A w dodatku boje sie porodu.
Jesli chodzi o wyprawke,to przegladam w necie artykuly, ogladam aukcje i wyciagam wnioski co jest mi potrzrbnea jesli chodzi o wyprawke do szpitala, to na stronie placowki powinna byc lista.
Piersi tez mam male, ale juz troche podrosly, choc powiem Ci,ze stare biustonosze nosze i nie widze,zeby byly jakies male. Po prostu ja sama widze, ze sa odrobinke wieksze
Teskniaca moze znowu dzidzius sie uaktywni
Rogal tez chyba zakupie,ale jeszcze sie wstrzymuje
A wiecie czego nie moge sie doczekac?zakupowjak tylko lepiej sie poczuje to jedziemy po stol do kuchni, moze wtedy kupimy lozeczko juz, jak wpadnie jakies w oko
ale to bedzie piekny czas