Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
małamii89 wrote:Dziewczyny tego palmersa uzywacie balsamu czy oliwki? gdzie kupilyscie? tez musze sobie zakupic...narazie smaruje sie balsamem z ziaji ale skoro palmers ma taka skutecznosc;))to sie skusze;))
. Kupiłam w Rossmanie
małamii89 lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Dziewczyny, nie martwcie sie, nie wiecie jeszcze jak silny jest instynkt macierzyński, wszystko bedzie dobrze
)) ja jak narazie mialam kontakt z córeczką mojej siostry ciotecznej, pomagalam jej w opiece, praktycznie mieszkalam z nią i wszystko naturalnie wychodzilo. Pomagalam tez siostrze męża jak przyjezdzala do Polski ze swoja coreczka, kąpałam, zmienialam pieluchy
bedzie dobrze
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
nick nieaktualnyKażdy strach jest naturalny. Ja nigdy w zyciu nie mialam kontaktu z noworodkiem i tez sie zastanawialam jak to bedzie... W szpitalu pomagaly mi polozne a w domu to jakos tam doszlam do wprawy
po prostu jak dziecko placze to po kolei sprawdzasz pieluche, jak sie nie uspokaja to probujesz dac cyca albo butle i jak jest spiace to zasnie przy jedzeniu a jak nie to bierzesz na rece, kołyszesz i sie uspokoi w koncu
metoda prob i błędów. Nie czytajcie poradnikow gdzie pisza ze jako matka od razu bedziesz wiedzizec co dziecku dolega... Dowiesz sie jak sprawdzisz pieluche albo glod
darika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNajgorzej ze mieszkamy za granica. Tylko we dwoje plus brat chlopaka mieszka kilka wiosek dalej. Bedziemy zdani na siebie bez pomocy rodziny. To tez napawa mnie strachem. Oczywiscie mama przyleci czy tesciowa ale to bedzie raczej na kilka dni.
-
acygan wrote:
A wiecie czego nie moge sie doczekac?zakupowjak tylko lepiej sie poczuje to jedziemy po stol do kuchni, moze wtedy kupimy lozeczko juz, jak wpadnie jakies w oko
ale to bedzie piekny czas
Ja tez nie mogę się doczekać zakupów - wyprawki, wózka i tych malutkich ciuszków. No i chyba zdecyduje się na dostawę do łóżka zamiast łóżeczka, a mianowicie na Chicco Next2Me. Ma świetne opinie, może służyć jako turystyczne no i posiada kółka więc bez problemu może "podróżować" po całym domu
. Chcę mieć dziecko blisko, tuż przy sobie a nie mam możliwości postawic łóżeczka jak blisko bo zwyczajnie będzie mega niewygodnie (zajmie całe miejsce od ściany do łóżka na szerokość) wyjąć dziecko więc postanowiłam, że kupimy tą dostawę. Jak dziecko podrosnie, zacznie się podnosić to kupimy łóżeczko i wtedy będzie stało na przeciwko łóżka, trochę dalej.
-
Moja siostrzenica w zaleznosci od tego, co jej bylo trzeba, miala inny rodzaj placzu
jeść - placz nr 1, pielucha pelna - placz nr 2, po prostu spac - placz nr 3, itd :p ale to tez wiadomo od razu sie tego nie rozpoznaje
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
darika wrote:Ja tez nie mogę się doczekać zakupów - wyprawki, wózka i tych malutkich ciuszków
. No i chyba zdecyduje się na dostawę do łóżka zamiast łóżeczka, a mianowicie na Chicco Next2Me. Ma świetne opinie, może służyć jako turystyczne no i posiada kółka więc bez problemu może "podróżować" po całym domu
. Chcę mieć dziecko blisko, tuż przy sobie a nie mam możliwości postawic łóżeczka jak blisko bo zwyczajnie będzie mega niewygodnie (zajmie całe miejsce od ściany do łóżka na szerokość) wyjąć dziecko więc postanowiłam, że kupimy tą dostawę. Jak dziecko podrosnie, zacznie się podnosić to kupimy łóżeczko i wtedy będzie stało na przeciwko łóżka, trochę dalej.
Też właśnie przymierzamy się do takiej dostawki. Tym bardziej, że będziemy na działkę jeździć a takie łatwi złożyć i przenieść
-
Casteam, pytałas u sen, u mnie też nie jest najlepiej. Odkąd weszłam w drugi trymestr źle mi się śpi i ciągle wstaje niewyspana.
Też myślę nad rogalem. Ktoś ma jakieś godne polecenia w przystępnej cenie?
Powiem Wam, że nienawidzę się smarować i zawsze robiłam to tylko po opalaniu jak już mi skóra złaziła, ale tak namawiacie że się chyba przełamię. Najpier jednak zużyję moje zwykłe balsamy, a potem jak uda mi się być konsekwentną to kupię ten Palmers
Też zostaję na forum, czuję że dzięki Wam nie pomijam żadnych istotnych informacji. Gdyby nie to, nie wiedziałabym "jak zacząć"- kiedy iść na pierwsze badanie, jak sprawdzić przyrost bety, czy iść na prenatalne itd. Dzięki Wam i Waszym propozycjom mam już upatrzonych np. kilka wózków. Sama bym tego nie ogarnęła
Tęskniąca lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej
Ja jestem po wizycie i usg
Wszystko wygląda dobrze, niestety łożysko przykleiło się do przedniej ściany i bardzo zasłania widok. Trzeba było się gimnastykować żeby dotrzeć do Maleństwa.
Niestety ciągle się nie dowiedziałam czy będzie córeczka czy synek i niestety trzeba nadal cierpliwie czekać.
Najważniejsze, że prawidłowo się rozwija, serduszko bije równo, dzidziuś się rusza
Ze snem u mnie dramat. Dziś obudziłam się wyspana po 1.. i już nie usnęłam. A specjalnie nie chciało mi się wczoraj w ciągu dnia spać to uznałam, że nie będę nic drzemać to będzie mi się super spało w nocy.. No i pospałam, że hoho! -
justysbp wrote:Hej
Ja jestem po wizycie i usg
Wszystko wygląda dobrze, niestety łożysko przykleiło się do przedniej ściany i bardzo zasłania widok. Trzeba było się gimnastykować żeby dotrzeć do Maleństwa.
Niestety ciągle się nie dowiedziałam czy będzie córeczka czy synek i niestety trzeba nadal cierpliwie czekać.
Najważniejsze, że prawidłowo się rozwija, serduszko bije równo, dzidziuś się rusza
Ze snem u mnie dramat. Dziś obudziłam się wyspana po 1.. i już nie usnęłam. A specjalnie nie chciało mi się wczoraj w ciągu dnia spać to uznałam, że nie będę nic drzemać to będzie mi się super spało w nocy.. No i pospałam, że hoho!
Z tą pobudką o 1 miałam ostatnio identycznie,no jakbym czytała o sobie
Też chciałabym poznać już płeć. W sobotę mam comiesięczną wizytę kontrolną, może się uda! -
Ja w pierwszym trymestrze spałam jak zabita. Zasypiałam po 22 a budziłam się przed 7. Teraz jest gorzej : zasypiam przed północą a budzę się po 2 wyspana. To tzn. To wysłanie to pozorne bo później w ciągu dnia umieram. PoZdrawiam z parku
justysbp lubi tę wiadomość
-
A ja za chwilę ruszam na 1 zajęcia w szkole rodzenia. Wiem, wiem - według wielu z was za wcześnie
Ale tak chciałam, ze względu na to, że z polecenia wybrałam szkołę rodzenia na drugim końcu miasta i zdecydowanie bardziej wolę dojeżdżać teraz, niż jak brzuszek się zrobi pokaźnych rozmiarów
A i z tym mi się przyjdzie zmierzyć, bo zajęć jest tyle, że mam je rozpisane, aż do połowy stycznia, a później i tak chce sobie wykupić kilka dodatkowych, których NFZ nie refunduje np. chustowanie.
Panie w szkole rodzenia przyjęły mnie z otwartymi rękami i powiedziały, że to nic nadzwyczajnego, że zacznę zajęcia w 17 tygodniu, także jestem ciekawa, czy dobre wrażenie o nich utrzyma się do końca -
Aaaa dziś trafiłam na ten artykuł: https://www.szczesliva.pl/szczegolne-uprawnienie-dla-kobiet-w-ciazy-o-ktorym-nie-mowi-sie-glosno-a-powinno/
Z tego co pamiętam trafiały nam się tu przypadki, że jakiś specjalista wskazywał termin wizyty na za miesiąc czy dwa. Także warto wiedzieć, że zgodnie z ustawą “Za życiem”, od stycznia tego roku jest to prawnie usankcjonowaneW artykule przykład pisma, jakie można złożyć w razie odmowy przyjęcia
-
Paatka koniecznie daj znać po zajęciach, jak wrażenia!
Dziewczyny... Szczerze? Nie mam zielonego pojęcia o tym, co piszecie ze spaniem. Ja zasypiam okolo 22 i wstaje o 9. Nie mam w ogóle z tym problemu. Nawet są dni, że w nocy wstaje tylko raz do toalety (najczęściej 2 albo 3). W I trymestrze spałam jeszcze dodatkowo w dzień min. godzinę, ale teraz już nie musze. Owszem, jak mamy jakąś imprezę to nie uciekam z niej o 21,zeby iść spać
. Ostatnio siedzieliśmy do 2 w nocy i spokojnie wytrzymałam ale jak chodzę spać normalnie o 22 to zasypiam jak susel
i nie budzę się rano wyspana wcześniej niż przed 8:30
.
Sassy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Też myślałam o next to me
z tym że mamy dostać taka mała kołyskę od znajomych w białym matowym kolorze, dlatego rozważam czy nie za dużo tego będzie Kołyska będzie tak mała że też spokojnie mogę trzymać ją przy łóżku.
małamii89 lubi tę wiadomość