X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja to nigdy w gownoburzy nie uczestnicze ;)

Na ovu byla taka jedna - wszystko co sie napisalo to negowala, nie mozna bylo wyrazic swojego zdania bo ona wiedziala lepiej;) w koncu ona usunela konto ;) dlatego ja tylko czytam i to wszystko ;)

Dzisiaj mam neurologa. Ciekawe co powie ;) bol glowy nie odpuszcza :(

Tez macie takie problemy ze snem? Zaczelam sie zastanawiac nad tym rogalem ciazowym ale nie wiem czy on mi cos pomoze. Normalnie zasypiam i spie kilka h a potem nagle w nocy zaczynam sie krecic z boku na bok bo nie moge sobie znalezc pozycji.
    Ja już rogala zamówiłam , szyje się ;) w poniedziałek już bedę z nim spała. Też mam problem ze snem, ciężko mi zmieniać pozycje, tu ciśnie tam ciśnie, ręka drętwieje, noga drętwieje. Więc myślę, że nie ma na co czekać ;)

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Bylam u neurologa. Ku mojemu zdziwieniu diagnoza brzmiala ze bol mam od karku. Zapisala mi fizjoterapie. Pierwsze spotkanie mam w piatek ;) poczytalam troche o tym i wlasciwie ma to sens ;) objawy takie jak mam. Zobaczymy jakie beda efekty.
    Miałam to samo jakieś 4 lata temu. Okropne bóle głowy i okazało się, że od karku, że jakies zwyrodnienie bo coś, co powinno być wklęsłe to u mnie się uwypukla :/ lekarz kazał mi spać na poduszce typu wałek. Odpukać przeszło, a spałam sporadycznie, raczej w dzień na niej leżałam przed tv ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 20:17

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuje za wszystkie ciepłe słowa :) ta mała diablica zanim się urodzi to doprowadzi mnie do siwizny ;P
    Słuchajcie od tego jest wątek byśmy czuły wsparcie, nie warto się kłócić i odchodzić więc wracać kto odszedł! :D

Tęskniąca lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • acygan Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Dziewczyny dziękuje za wszystkie ciepłe słowa :) ta mała diablica zanim się urodzi to doprowadzi mnie do siwizny ;P
    Słuchajcie od tego jest wątek byśmy czuły wsparcie, nie warto się kłócić i odchodzić więc wracać kto odszedł! :D

Ale to znaczy, ze wszystko ok?:)

Co do tych klotni,to widze,ze na tamtym watku dalej jakies podsmiewanie z pytan innych dziewczyn itd, wiec niech zostana tam gdzie sa :) nie wszyscy sa dosyc mili, takie moje zdanie :)

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podsuncie jakiś pomysł na wyjątkowy prezent dla mamy na 50. Nie chce kupować kolejnych perfum, biżuteri, ubrań czy torebki. Rzeczy do domu tez odpadają gdyż mama woli coś dla siebie a nie domu. Weekdny nad morzem,spa i tego typu wypady też już były. Budżet ok 400zl pomocy!!!

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało zostawiłaś nam manewru ;)
    Cóż mogą mi zrobić, leki przeciwkrwotoczne i tyle. Za kilka dni kolejne podglądanko, póki co końcówka brązu na wkładce

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sesja z dziećmi i wnukami?

MaGo lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze,ze zyje malenstwo :)

O sesja fajna sprawa :) bo faktycznie wszystko co najbardziej przychodzi na mysl od razu wykluczylas :)

• darika Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy co mama lubi... Można wykupic jakis pobyt w spa, jakaś fajna wycieczkę jednodniowa, przelot helikopterem albo samolotem (jeśli się nie boi) albo np. obraz. Ale nie taki zwykły tylko poszukać jakieś stare zdjęcie, do którego mama ma sentyment i z tego zdjęcia zrobić obraz (albo ktoś namaluje albo powiększy do wielkości obrazu) - trzeba poszukać takich ofert na allegro. Albo może mama lubi kabarety o można wykupić bilet dla niej i najbliższej osoby na kabaret :-)- ja w tym roku kupowałam mężowi i był zachwycony, super sprawa uśmialismy się a byliśmy na Ani Mru Mru. :-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo nie doczytałam, że spa też już było :-) więc to też odpada.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze staram się kupować coś, co obdarowany nigdy by sobie nie sprawił. Jestem przeciwnikiem praktycznych prezentów, bo coś coś potrzebuje, sama jestem sobie w stanie kupić ;)
    moim zdaniem najlepsza jest rozrywka: tak jak pisze darika - bilet do filharmonii, teatru, może jakieś warsztaty, kurs tańca ;) weekend w Pradze ;)

P.S. dziś mam bardzo spokojny, zupełnie "nieciążowy" dzień , a jak u Was ?

jasmina6 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie stresuje, bo jutro co prawda mam tylko badania krwi,ale bardzo zle rano sie czuje, musze jechac tam na czczo,a w kolejce zawsze pelno ludzi. Zaczynaja pobierac o 7.30,planuje byc odrobinke wczesniej, zeby zajac kolejke. Nie zniose tego,jesli bede 20-sta, a nie powiem, ze jestem w ciazy, bo mnie zjedza. Niepotrzebny dodatkowy stres. Obym tylko nie wymiotowala :( powinnam juz pojsc spac, ale jakos nie moge. Wiem ze to drobnostka,ale przezywam :(

• Paatka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które miały obawy, że będą musiały same pójść na zajęcia w szkole rodzenia. W mojej grupie było kilka Pań, które przyszły same, bo jedni Panowie za granicą, drudzy zmiana wieczorna. Nikt z tego nie robił problemu - także ze spokojem. :)

A ogólnie zajęcia bardzo sympatyczne - dzisiaj indywidualne o sexie w ciąży i połogu, a z mężem takie przywitalne dla całej grupy - przedstawianie się, omawianie jakie zajęcia możemy dodatkowo kupić do pakietu z NFZ, oraz omówienie zawartości torby do szpitala.
    Spędziłam tam dzisiaj 4h, ale jestem bardzo zadowolona. Mam nadzieję, że mi się nie odmieni po kilku tygodniach ;)

Tęskniąca, Sassy lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    A ja sie stresuje, bo jutro co prawda mam tylko badania krwi,ale bardzo zle rano sie czuje, musze jechac tam na czczo,a w kolejce zawsze pelno ludzi. Zaczynaja pobierac o 7.30,planuje byc odrobinke wczesniej, zeby zajac kolejke. Nie zniose tego,jesli bede 20-sta, a nie powiem, ze jestem w ciazy, bo mnie zjedza. Niepotrzebny dodatkowy stres. Obym tylko nie wymiotowala :( powinnam juz pojsc spac, ale jakos nie moge. Wiem ze to drobnostka,ale przezywam :(
    Szkoda, że najbardziej buczącej osobie nie możesz obrzygać butów ;)

3i49uay3vn9a2peg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Szkoda, że najbardziej buczącej osobie nie możesz obrzygać butów ;)

To dopiero by bylo :) mysle,ze wtedy mialabym gwarantowana wejsciowke bez kolejki, z obawy przed powtorka :D

• Paatka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:

Masz prawo mówić, że jesteś w ciąży.. chcą buczeć niech buczą. U mnie akurat jest tak, że pielęgniarka sama prosi najpierw ciężarne - więc wielki plus. Chociaż ostatnio jak byłam to było koło 8 ciężarnych i jakiś facet takiej nerwicy dostał, że po 5 wszedł na chama do gabinetu i powiedział, że nie wyjdzie dopóki mu tej krwi nie pobierze. Pielęgniarka nie chciała robić afery, ale później mnie 10 razy przepraszała, że taka sytuacja.. jakby to jej wina, a nie tego gbura była.

Dzisiaj było mi mega miło jak Pani mi miejsce w tramwaju ustąpiła - upewniłam się, że brzuszek widzę już nie tylko ja ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlam sie pochwalic, ze dzisiaj pierwszy raz od ok. miesiaca nie wymiotowalam ;) Glupi powod do radosci, ale naprawde to było meczace..

Ja ostatnio stalam w mega dlugiej kolejce w sklepie z mama (ma sparalizowana reke i nie calkiem sprawna noge po udarze) i pozniej zobaczylam, ze jak byk bylo napisane, ze osoby niepelnosprawne (mama) i kobiety w ciazy (ja) maja pierwszeństwo, ale po mnie nie widac jeszcze wiec wolalam sobie oszczedzic krzywych spojrzeń i niemilych komentarzy..

hobbitka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Dziewczyny podsuncie jakiś pomysł na wyjątkowy prezent dla mamy na 50. Nie chce kupować kolejnych perfum, biżuteri, ubrań czy torebki. Rzeczy do domu tez odpadają gdyż mama woli coś dla siebie a nie domu. Weekdny nad morzem,spa i tego typu wypady też już były. Budżet ok 400zl pomocy!!!
    A moze w salonie kosmetycznym jakis bon podarunkowy ? Na kwotę i sobie wybierac bedzie co bedzie chciala zrobic ? U mnie w pracy czesto bony sa kupowane ;)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • justysbp Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Super, ze wszystko ok :) no szkoda,ze płci nie widac, trzeba znowu czekac :) ja mam wizyte 3.11 i mam nadzieje,ze dzidzia bedzie laskawa i sie pokaze :)
    A z tym lozyskiem, to takie normalne, ze sie tak przykleilo i tylko przy usg przeszkadza?

Gdzieś się musiało przykleić. Moglo na tylnej ścianie, mogło u góry a mi się przykleiło na przedniej dość nisko. Mam nadzieję że wraz ze wzrostem macicy pojedzie do góry :)
    To trzymam kciuki za 3.11! My musimy czekać do 16go i wtedy to już musi być widać! ;)

eikt3e3kj1qmtans.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysbp wrote:
    Gdzieś się musiało przykleić. Moglo na tylnej ścianie, mogło u góry a mi się przykleiło na przedniej dość nisko. Mam nadzieję że wraz ze wzrostem macicy pojedzie do góry :)
    To trzymam kciuki za 3.11! My musimy czekać do 16go i wtedy to już musi być widać! ;)

Teraz juz rozumiem, po prostu nie znam sie na tym :)
    Dla pocieszenia, moja bratowa jest zaraz po 20 tygodniu ciazy,dokladnie nie wiem i dopiero w tamtym tygodniu dowiedzieli sie jaka bedzie plec :) mam nadzieje,ze nie bedziemy tyle czekac :)

Dzidzia jest dla mnie laskawa. Wstalam na te badania,noc bardzo kiepska za mna,non stop sie wiercilam,a glowa boli mniej :) jestem na czczo,troche mnie zemdlilo, ale tragedii nie ma :) musi bardzo kochac mamusie :)

justysbp lubi tę wiadomość

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ