X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam krzywa cukrowa robiona jakies 5 lat temu, nie zwymiotowalam, ale pamietam, ze bylo paskudne :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Wiecie mniej więcej gdzie na etapie 14 tyg jest dziecko? Tam na jakiej wysokości?

Czy Was też tak mocno boli brzuch jak na @?

Pozdrawiam

dreamnes lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan ja jestem z tych nudnych kobiet ktore lubia wszystko jeansowe, szare, biale, beżowe, pastelowe, czarne itd. i takie ciuchu tez ma moja corka :) Nie podoba mi sie jak widze dziewczynke ubraną od stóp do głów we wszystkie odcienie rozowego albo jednoczesnie w kwiatki, gwiazki i paseczki - Ale to tylko moja opinia, komus innemu moze sie to podobac a nudno by bylo jakby kazde dziecko chodzilo ubrane tak samo :) Mam tez ten plus ze troche szyje i sama wyszukuje sobie fajne materialy a wzory podkradam z Facebooka :) Wyprawke typu kokon, spiworek, ochraniacze, rozek uszyje sama i kupilam materiał w szaro biale gwiazdki wiec czy bedzie syn czy corka to bedzie pasowac :) Dla dziewczynki mam worek ciuchow po bratanicy a dla chlopca trzeba bedzie cos kompletowac ale to na spokojnie po 30 tygodniu ciazy sie za to zabiore :)

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, że umiesz sama takie cuda robić, ja jestem kompletne beztalencie... ;)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Acygan ja jestem z tych nudnych kobiet ktore lubia wszystko jeansowe, szare, biale, beżowe, pastelowe, czarne itd. i takie ciuchu tez ma moja corka :) Nie podoba mi sie jak widze dziewczynke ubraną od stóp do głów we wszystkie odcienie rozowego albo jednoczesnie w kwiatki, gwiazki i paseczki - Ale to tylko moja opinia, komus innemu moze sie to podobac a nudno by bylo jakby kazde dziecko chodzilo ubrane tak samo :) Mam tez ten plus ze troche szyje i sama wyszukuje sobie fajne materialy a wzory podkradam z Facebooka :) Wyprawke typu kokon, spiworek, ochraniacze, rozek uszyje sama i kupilam materiał w szaro biale gwiazdki wiec czy bedzie syn czy corka to bedzie pasowac :) Dla dziewczynki mam worek ciuchow po bratanicy a dla chlopca trzeba bedzie cos kompletowac ale to na spokojnie po 30 tygodniu ciazy sie za to zabiore :)

Ooo dasz rade pod koniec ciazy wszystko ogarniac? Ja biore sie juz niedlugo za takie rzeczy. Nasluchalam sie od najblizszych jak to jest ciezko w trzecim trymestrze :)
    Nie chce kupowac wszystkiego rozowego,czy wszystkiego niebieskiego, ale jakies pierdoly chcialabym w takich kolorach :) na pewno wozek i akcesoria do lozeczka beda neutralne, ale czy jakis kocyk i inne drobnostki to fajne takie kolorowe :)

Mialam taka cicha nadzieje, ze krzywa cukrowa nie jest dla wszystkich,nie wiem jak ja to wypije. Nie wyobrazam sobie picia slodzonej wody i to w dodatku letniej. Na sama mysl mnie odrzuca.

Pysia nie wiem gdzie sie znajduje,ale jestem w 14 tyg i brzuch mnie boli od kilku dni,glownie jak na @. Czytalam,ze w tym tyg macica i dziecko zaczynaja szybko rosnac i moze tak byc. Nie wiem czy to prawda.

Pysia89 lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 14 tc dziecko jest bardzo nisko-tuż nad spojeniem łonowym, "na lini majtek". lub tuż nad włosami łonowymi :D
    Ja np jestem w 15 tc i wczoraj dzidzia byla tuż przy kości biodrowej po lewej stronie i o wiele niżej niż "linia majtek". Tak więc reguły nie ma ;)
    dziecko sobie wędruje ;)

Pysia89 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego bejbika wyszukuje AngelSound i faktycznie najczesciej jest nad linia majtek :) czyli bardzo nisko.

• Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś w przypływie energii przegladamy szafę i udało się spakować dwa pudła z rzeczami których w najbliższej przyszłości i przyszłym roku raczej nie założę.

Bardzo się zdziwiłam jak urósł mi tyłek i uda podczas przmierzania spodni :(

Generalnie mam problem z miejscem na ubranka dla malucha :( ile miejsca/ półek w szafie przewidujecie? Może ktoś specjalnie kupuje dodatkową komodę?

• acygan Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas czeka jeszcze remont korytarza, stanie tam duża szafa, w której będą nasze rzeczy, a dzidziuś swoje będzie miał w naszym pokoju, czyli w komodzie i w witrynie mamy szafki dodatkowo. Także te dwa mebelki będą przeznaczone dla maleństwa.

Przeglądam właśnie poduszki ciążowe i powiem Wam, że głupieje. Tyle jest rozmiarów, materiałów, że ja sama nie wiem czym się kierować. Głównie tu o ten rozmiar chodzi. Jestem niska, więc chyba jakiejś strasznie długiej też nie potrzebuje prawda?

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halina90 wrote:
    A my dziś w przypływie energii przegladamy szafę i udało się spakować dwa pudła z rzeczami których w najbliższej przyszłości i przyszłym roku raczej nie założę.

Bardzo się zdziwiłam jak urósł mi tyłek i uda podczas przmierzania spodni :(

Generalnie mam problem z miejscem na ubranka dla malucha :( ile miejsca/ półek w szafie przewidujecie? Może ktoś specjalnie kupuje dodatkową komodę?

Ja rezerwuje dwie dlugie półki w regale. Z chęcią bym kupila komode ale za chiny nie mam gdzie jei wstawić:-/ jak nie starczy miejsca to będę kombinowała na bieżąco. Ubrań swoich nie musze segregować jeszcze się mieszcze

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jeden pokój wolny, więc musimy koło grudnia zrobić w nim remont i będzie pokój dla maluszka. Tam jakieś mebelki na jego/jej ciuszki będą :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Nas czeka jeszcze remont korytarza, stanie tam duża szafa, w której będą nasze rzeczy, a dzidziuś swoje będzie miał w naszym pokoju, czyli w komodzie i w witrynie mamy szafki dodatkowo. Także te dwa mebelki będą przeznaczone dla maleństwa.

Przeglądam właśnie poduszki ciążowe i powiem Wam, że głupieje. Tyle jest rozmiarów, materiałów, że ja sama nie wiem czym się kierować. Głównie tu o ten rozmiar chodzi. Jestem niska, więc chyba jakiejś strasznie długiej też nie potrzebuje prawda?
    Ja zamówiłam poduszkę w kształcie "C" wielkość 120x40 ;) taka wielkość pojawiała się najczęściej, bo ja kompletnie się nie znam, mam 170cm wzrostu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 07:31

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie stania w kolejce do badań - byłam dziś powtórzyć toxo, wchodzimy z mężem chwilę 3 po 7 a tam ciemno od ludzi... A ja muszę zdążyć na 8 do pracy gdzie mialam ok. 40 min autem :/ rozglądam się czy jest info odnośnie kobiet w ciąży - jest! W międzyczasie weszła za mną dziewczyna już w bardzo zaawansowanej ciąży i stoi też. Mi oczywiście było jakoś głupio się wychylac i mąż podszedł do rejestracji z pytaniem czy ciężarne mogą bez kolejki, bo stoją dwie akurat no i babeczki, że oczywiście, wszyscy nas przepuscili, potem do samego laboratorium też weszlysmy jako pierwsze :)

A co do krzywej cukrowej - miałam robioną jako nastolatka, po godzinie zwymiotowalam :/ nie wiem jak to będzie :/

A z innej beczki - moja dzidzia urządziła sobie chyba imprezę dzisiaj, prawie calutki dzień czuję ruchy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 15:23

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 19 października 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 wrote:
    Hej

Wiecie mniej więcej gdzie na etapie 14 tyg jest dziecko? Tam na jakiej wysokości?

Czy Was też tak mocno boli brzuch jak na @?

Pozdrawiam
    Hejo w 13tyg czulam taka kule sporo ponizej pepka. Na dniach zacznie szybko rosnac w gore. Dotej pory mam takie bóle jak okresowe krzyża . Napina mi się brzuch. Polozna stwierdzila że duzo hormonów produkuje i dlatego tak odczuwam

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 19 października 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Ja rezerwuje dwie dlugie półki w regale. Z chęcią bym kupila komode ale za chiny nie mam gdzie jei wstawić:-/ jak nie starczy miejsca to będę kombinowała na bieżąco. Ubrań swoich nie musze segregować jeszcze się mieszcze
    Ja bede miec jedna komodę.przy braku miejsca dobrze kupic lozeczko z szuflada ;) na pieluszki kocyki

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojecia gdzie beda ciuszki dzidziusia bo nawet jeszcze wszystkich swoich tu nie mam. Wiekszosc mebli bedziemy dopiero kupowac i wtedy zobacze ile miejsca zostanie :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan spokojnie sie zdąrzy :) Ja w pierwszej ciąży tez szybko zaczelam wszystko prac i prasowac i potem jak to wszystko lezalo w nowej szafie przez 3 miesiace to zdarzylo przejsc jej zapachem i musialam na nowo prac i prasowac. Wiec tym razem troche poczekam z wszystkim. Co do poduszki to ja sie tylko wypowiem odnosnie materialu - wazne zeby bylo 100% bawelny bo to naturalny material ktory sie nie poci. Ja nie mialam rogala i teraz tez chyba nie kupuje.

Jasmina ja jestem samoukiem i tez bylam ciemna w tym temacie ale w internecie jest duzo filmow instruktażowych i wszystkiego mozna sie nauczyc. Ja zupelnie nie mam talentu plastycznego - w szkole na technice i plastyce wszystko robila za mnie mama :) Moze jest mi tylko troche latwiej bo mam babcie krawcowa i mialam okazje podgladac czasami jej prace :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 17:46

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Acygan spokojnie sie zdąrzy :) Ja w pierwszej ciąży tez szybko zaczelam wszystko prac i prasowac i potem jak to wszystko lezalo w nowej szafie przez 3 miesiace to zdarzylo przejsc jej zapachem i musialam na nowo prac i prasowac. Wiec tym razem troche poczekam z wszystkim.

Zasugerowałaś mi pytanie do doświadczonych ;) - czy jak kupujecie jakiś ciuszek, to przed założeniem go maluszkowi pierzecie do w proszku dla bobasów, czy zakładacie od razu (bez prania) dzieciaczkowi?

nqtko7eswtot5kmm.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę swoje więc dziecku też na pewno popiore zanim będzie mieć założone.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę prała wszystkie ciuszki dla maluszka ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ