Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAcygan ja jestem z tych nudnych kobiet ktore lubia wszystko jeansowe, szare, biale, beżowe, pastelowe, czarne itd. i takie ciuchu tez ma moja corka
Nie podoba mi sie jak widze dziewczynke ubraną od stóp do głów we wszystkie odcienie rozowego albo jednoczesnie w kwiatki, gwiazki i paseczki - Ale to tylko moja opinia, komus innemu moze sie to podobac a nudno by bylo jakby kazde dziecko chodzilo ubrane tak samo
Mam tez ten plus ze troche szyje i sama wyszukuje sobie fajne materialy a wzory podkradam z Facebooka
Wyprawke typu kokon, spiworek, ochraniacze, rozek uszyje sama i kupilam materiał w szaro biale gwiazdki wiec czy bedzie syn czy corka to bedzie pasowac
Dla dziewczynki mam worek ciuchow po bratanicy a dla chlopca trzeba bedzie cos kompletowac ale to na spokojnie po 30 tygodniu ciazy sie za to zabiore
-
Zazdroszczę, że umiesz sama takie cuda robić, ja jestem kompletne beztalencie...

Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Kachna62 wrote:Acygan ja jestem z tych nudnych kobiet ktore lubia wszystko jeansowe, szare, biale, beżowe, pastelowe, czarne itd. i takie ciuchu tez ma moja corka
Nie podoba mi sie jak widze dziewczynke ubraną od stóp do głów we wszystkie odcienie rozowego albo jednoczesnie w kwiatki, gwiazki i paseczki - Ale to tylko moja opinia, komus innemu moze sie to podobac a nudno by bylo jakby kazde dziecko chodzilo ubrane tak samo
Mam tez ten plus ze troche szyje i sama wyszukuje sobie fajne materialy a wzory podkradam z Facebooka
Wyprawke typu kokon, spiworek, ochraniacze, rozek uszyje sama i kupilam materiał w szaro biale gwiazdki wiec czy bedzie syn czy corka to bedzie pasowac
Dla dziewczynki mam worek ciuchow po bratanicy a dla chlopca trzeba bedzie cos kompletowac ale to na spokojnie po 30 tygodniu ciazy sie za to zabiore 
Ooo dasz rade pod koniec ciazy wszystko ogarniac? Ja biore sie juz niedlugo za takie rzeczy. Nasluchalam sie od najblizszych jak to jest ciezko w trzecim trymestrze
Nie chce kupowac wszystkiego rozowego,czy wszystkiego niebieskiego, ale jakies pierdoly chcialabym w takich kolorach
na pewno wozek i akcesoria do lozeczka beda neutralne, ale czy jakis kocyk i inne drobnostki to fajne takie kolorowe 
Mialam taka cicha nadzieje, ze krzywa cukrowa nie jest dla wszystkich,nie wiem jak ja to wypije. Nie wyobrazam sobie picia slodzonej wody i to w dodatku letniej. Na sama mysl mnie odrzuca.
Pysia nie wiem gdzie sie znajduje,ale jestem w 14 tyg i brzuch mnie boli od kilku dni,glownie jak na @. Czytalam,ze w tym tyg macica i dziecko zaczynaja szybko rosnac i moze tak byc. Nie wiem czy to prawda.
Pysia89 lubi tę wiadomość
-
w 14 tc dziecko jest bardzo nisko-tuż nad spojeniem łonowym, "na lini majtek". lub tuż nad włosami łonowymi

Ja np jestem w 15 tc i wczoraj dzidzia byla tuż przy kości biodrowej po lewej stronie i o wiele niżej niż "linia majtek". Tak więc reguły nie ma
dziecko sobie wędruje
Pysia89 lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
A my dziś w przypływie energii przegladamy szafę i udało się spakować dwa pudła z rzeczami których w najbliższej przyszłości i przyszłym roku raczej nie założę.
Bardzo się zdziwiłam jak urósł mi tyłek i uda podczas przmierzania spodni
Generalnie mam problem z miejscem na ubranka dla malucha
ile miejsca/ półek w szafie przewidujecie? Może ktoś specjalnie kupuje dodatkową komodę?
-
Nas czeka jeszcze remont korytarza, stanie tam duża szafa, w której będą nasze rzeczy, a dzidziuś swoje będzie miał w naszym pokoju, czyli w komodzie i w witrynie mamy szafki dodatkowo. Także te dwa mebelki będą przeznaczone dla maleństwa.
Przeglądam właśnie poduszki ciążowe i powiem Wam, że głupieje. Tyle jest rozmiarów, materiałów, że ja sama nie wiem czym się kierować. Głównie tu o ten rozmiar chodzi. Jestem niska, więc chyba jakiejś strasznie długiej też nie potrzebuje prawda? -
Halina90 wrote:A my dziś w przypływie energii przegladamy szafę i udało się spakować dwa pudła z rzeczami których w najbliższej przyszłości i przyszłym roku raczej nie założę.
Bardzo się zdziwiłam jak urósł mi tyłek i uda podczas przmierzania spodni
Generalnie mam problem z miejscem na ubranka dla malucha
ile miejsca/ półek w szafie przewidujecie? Może ktoś specjalnie kupuje dodatkową komodę?
Ja rezerwuje dwie dlugie półki w regale. Z chęcią bym kupila komode ale za chiny nie mam gdzie jei wstawić
jak nie starczy miejsca to będę kombinowała na bieżąco. Ubrań swoich nie musze segregować jeszcze się mieszcze
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Ja zamówiłam poduszkę w kształcie "C" wielkość 120x40acygan wrote:Nas czeka jeszcze remont korytarza, stanie tam duża szafa, w której będą nasze rzeczy, a dzidziuś swoje będzie miał w naszym pokoju, czyli w komodzie i w witrynie mamy szafki dodatkowo. Także te dwa mebelki będą przeznaczone dla maleństwa.
Przeglądam właśnie poduszki ciążowe i powiem Wam, że głupieje. Tyle jest rozmiarów, materiałów, że ja sama nie wiem czym się kierować. Głównie tu o ten rozmiar chodzi. Jestem niska, więc chyba jakiejś strasznie długiej też nie potrzebuje prawda?
taka wielkość pojawiała się najczęściej, bo ja kompletnie się nie znam, mam 170cm wzrostu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 07:31
Marcel
❤ 

-
Odnośnie stania w kolejce do badań - byłam dziś powtórzyć toxo, wchodzimy z mężem chwilę 3 po 7 a tam ciemno od ludzi... A ja muszę zdążyć na 8 do pracy gdzie mialam ok. 40 min autem
rozglądam się czy jest info odnośnie kobiet w ciąży - jest! W międzyczasie weszła za mną dziewczyna już w bardzo zaawansowanej ciąży i stoi też. Mi oczywiście było jakoś głupio się wychylac i mąż podszedł do rejestracji z pytaniem czy ciężarne mogą bez kolejki, bo stoją dwie akurat no i babeczki, że oczywiście, wszyscy nas przepuscili, potem do samego laboratorium też weszlysmy jako pierwsze 
A co do krzywej cukrowej - miałam robioną jako nastolatka, po godzinie zwymiotowalam
nie wiem jak to będzie 
A z innej beczki - moja dzidzia urządziła sobie chyba imprezę dzisiaj, prawie calutki dzień czuję ruchy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 15:23

-
Hejo w 13tyg czulam taka kule sporo ponizej pepka. Na dniach zacznie szybko rosnac w gore. Dotej pory mam takie bóle jak okresowe krzyża . Napina mi się brzuch. Polozna stwierdzila że duzo hormonów produkuje i dlatego tak odczuwamPysia89 wrote:Hej
Wiecie mniej więcej gdzie na etapie 14 tyg jest dziecko? Tam na jakiej wysokości?
Czy Was też tak mocno boli brzuch jak na @?
Pozdrawiam

-
Ja bede miec jedna komodę.przy braku miejsca dobrze kupic lozeczko z szufladaGosiczek wrote:Ja rezerwuje dwie dlugie półki w regale. Z chęcią bym kupila komode ale za chiny nie mam gdzie jei wstawić
jak nie starczy miejsca to będę kombinowała na bieżąco. Ubrań swoich nie musze segregować jeszcze się mieszcze
na pieluszki kocyki

-
nick nieaktualnyAcygan spokojnie sie zdąrzy
Ja w pierwszej ciąży tez szybko zaczelam wszystko prac i prasowac i potem jak to wszystko lezalo w nowej szafie przez 3 miesiace to zdarzylo przejsc jej zapachem i musialam na nowo prac i prasowac. Wiec tym razem troche poczekam z wszystkim. Co do poduszki to ja sie tylko wypowiem odnosnie materialu - wazne zeby bylo 100% bawelny bo to naturalny material ktory sie nie poci. Ja nie mialam rogala i teraz tez chyba nie kupuje.
Jasmina ja jestem samoukiem i tez bylam ciemna w tym temacie ale w internecie jest duzo filmow instruktażowych i wszystkiego mozna sie nauczyc. Ja zupelnie nie mam talentu plastycznego - w szkole na technice i plastyce wszystko robila za mnie mama
Moze jest mi tylko troche latwiej bo mam babcie krawcowa i mialam okazje podgladac czasami jej prace
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 17:46
-
Kachna62 wrote:Acygan spokojnie sie zdąrzy
Ja w pierwszej ciąży tez szybko zaczelam wszystko prac i prasowac i potem jak to wszystko lezalo w nowej szafie przez 3 miesiace to zdarzylo przejsc jej zapachem i musialam na nowo prac i prasowac. Wiec tym razem troche poczekam z wszystkim.
Zasugerowałaś mi pytanie do doświadczonych
- czy jak kupujecie jakiś ciuszek, to przed założeniem go maluszkowi pierzecie do w proszku dla bobasów, czy zakładacie od razu (bez prania) dzieciaczkowi?

-
Ja piorę swoje więc dziecku też na pewno popiore zanim będzie mieć założone.

Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015