Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pewnie, ze kocha mamusie
) wlasnie wyczytalam ze juz moja dzidzia teoretycznie moze slyszec bicie mojego serca i moj glos
takze zwiekszam częstotliwość rozmawiania do dzidzi
moze cos jej poczytam wieczorem nawet. A zaraz do dentysty lecę..
07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku 

-
Moj Maz to sie ze mnie smieje, bo mam dwie aplikacje na telefonie, jedna podaje informacje na caly tydzien, co sie dzieje dokładnie z dzieckiem, z mama, jakieś ciekawostki, a druga mam taką na luzie bardziej i każdego dnia jest cos nowego
07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku 

-
Dzień dobry Mamuśki

Co do pobierania krwi, to ja też niebawem będę się wybierała (o ile dobrze pamiętam to chyba 31 października) i wiecie co? Wcale nie mam zamiaru czekać w kolejce. Zapytam się kto teraz wchodzi i czy moge wejść przed bo jestem w ciąży. Zresztą przed laboratorium wisi kartka gdzie jest podana kolejność (pierwszeństwo maja małe dzieci do 6 r.ż., potem kobiety w ciąży itd). To czy ktoś się na mnie krzywo spojrzy - to jego sprawa. Ja będę miała czyste sumienie bo przecież nikogo nie oklamalam i miałam do tego prawo zgodnie z wisząca kartka
. Zresztą laboratorium znajduje się w ośrodku zdrowia gdzie przychodzą osoby przeziębione, chore i chciałabym być jak najmniej narażona na zarazki zwłaszcza, że ja wszystko szybko łapie...
Ja też mam dzisiaj dentyste. Przyznam szczerze, że troszkę się denerwuje, bo idę do innego (z polecenia mojej gin prowadzącej). Może wreszcie zrobi mi porządek z górna 6 bo już sześć razy miałam ją truta i nie chce się zatruć
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️

-
W mojej przychodni niestety poza kolejka tylko na krzywa cukrowa.
ale za mna siedziala dziewczyna z duzym juz brzuchem i nikt jej nie przepuscil. Ja sie nie wyrywalam, bo dalabym sobie reke uciac,ze gorzej sie czulam niz ona 
A tak w ogole to jak jest z ta krzywa cukrowa? Kazdy ja musi robic,czy tylko te, co glukoza im zle wyszla?
Ja tez popatrze sobie te aplikacje, bo tak to internet przekopuje
-
Hahaha już widzę, jakby u mnie mnie przepuścilidarika wrote:Dzień dobry Mamuśki

Co do pobierania krwi, to ja też niebawem będę się wybierała (o ile dobrze pamiętam to chyba 31 października) i wiecie co? Wcale nie mam zamiaru czekać w kolejce. Zapytam się kto teraz wchodzi i czy moge wejść przed bo jestem w ciąży. Zresztą przed laboratorium wisi kartka gdzie jest podana kolejność (pierwszeństwo maja małe dzieci do 6 r.ż., potem kobiety w ciąży itd). To czy ktoś się na mnie krzywo spojrzy - to jego sprawa. Ja będę miała czyste sumienie bo przecież nikogo nie oklamalam i miałam do tego prawo zgodnie z wisząca kartka
. Zresztą laboratorium znajduje się w ośrodku zdrowia gdzie przychodzą osoby przeziębione, chore i chciałabym być jak najmniej narażona na zarazki zwłaszcza, że ja wszystko szybko łapie...
Ja też mam dzisiaj dentyste. Przyznam szczerze, że troszkę się denerwuje, bo idę do innego (z polecenia mojej gin prowadzącej). Może wreszcie zrobi mi porządek z górna 6 bo już sześć razy miałam ją truta i nie chce się zatruć
.

-
acygan wrote:W mojej przychodni niestety poza kolejka tylko na krzywa cukrowa.
ale za mna siedziala dziewczyna z duzym juz brzuchem i nikt jej nie przepuscil. Ja sie nie wyrywalam, bo dalabym sobie reke uciac,ze gorzej sie czulam niz ona 
A tak w ogole to jak jest z ta krzywa cukrowa? Kazdy ja musi robic,czy tylko te, co glukoza im zle wyszla?
Ja tez popatrze sobie te aplikacje, bo tak to internet przekopuje
Każda musi robić, ale coś ok 20 tygodnia czy nawet później a te którym źle wyszła glukoza powinny zrobić wcześniej.
Też muszę tą swoją gin przzycisnąć aby dała mi skierowanie na krzywą.

-
https://www.szczesliva.pl/szczegolne-uprawnienie-dla-kobiet-w-ciazy-o-ktorym-nie-mowi-sie-glosno-a-powinno/
Było to wklejane, ale jest to szczególnie ciekawe ze względu na nasze prawa.
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Ja już całe szczęście dentyste mam za sobą. Ale pobranie też czeka mnie niedługo bo na przyszły piątek muszę mieć wyniki dla lekarza.
Do 1wszej się kręciłam dzisiaj i nie mogłam zasnąć, ale za to jak już zasnęłam to obudziłam się chwilę temu
Mąż na szczęście dziś pracuje w domu to i na śniadanko do łóżka się załapiemy
-
acygan doczekasz się i Ty, a na koniec wzzystkie razem będziemy marudzić jak nam ciężko podstawowe czynności wykonać, ale i to będzie fajne

Wczoraj byłam trochę zdziwiona jak się przedstawialiśmy w szkole rodzenia, a kilka kobietek było np. 3 tyg. dalej niż ja, a brzuchy o połowe mniejsze lub niewidoczne
No ale fakt taki, że były znacznie wyższe ode mnie, więc to też robi swoje
-
Witam się w końcu w 2 trymestrze
ja polecam aplikacje "Preglife" nawet spoko jest
a jutro wizytuje z wynikami morfologi, moczu i tsh po 4 tyg brania euthyroxu . We wtorek mialam USG prenatalne prywatnie u mojego prowadzacego , ale mam nadzieje ze jutro mi zrobi na nfz i dostne fotke malucha
Katy lubi tę wiadomość
-
Paatka wrote:acygan doczekasz się i Ty, a na koniec wzzystkie razem będziemy marudzić jak nam ciężko podstawowe czynności wykonać, ale i to będzie fajne

Wczoraj byłam trochę zdziwiona jak się przedstawialiśmy w szkole rodzenia, a kilka kobietek było np. 3 tyg. dalej niż ja, a brzuchy o połowe mniejsze lub niewidoczne
No ale fakt taki, że były znacznie wyższe ode mnie, więc to też robi swoje 
Wszystko kwestia indywidualna
dziś jak wyszłam z zabiegowego, siedziała dziewczyna i rozmawiała z jakąś babką, że ona w ciąży to dopiero w piątym miesiącu zobaczyła brzuszek, ale tak jak powiedziałaś właśnie, dziewczyna wysoka i szczupła. Masz racje, że będziemy jeszcze narzekać, ja tylko trochę jestem zła, że do tej pory, zamiast być szczęśliwą, przeżyłam najgorsze miesiące w swoim życiu, jeśli chodzi o samopoczucie. Dobrze, że już trochę odpuszcza.
Sylwia witamy
A wyniki masz, czy dopiero u lekarza poznasz? A prenatalne jak?
Ja chyba dziś sobie pooglądam jakieś pierdoły dla malucha, typu rożek, kocyk, pieluchy
Nie mogę już się doczekać, ale znowu te kolory tak kuszą, a ja płci nie znam
Takie pierdoły można kupić odpowiednio dla dziewczynki czy chłopca, nie chcę też kupować wszystkich rzeczy neutralnych. A Wy jak do tego podchodzicie?
-
nick nieaktualnyKtoś pytał o krzywą glukozową (inaczej cukrowa). Robi sie ja po 24 tygodniu ciazy. Przychodzisz do laboratorium na czczo i pobieraja Ci krew. Następnie dostajesz do wypicia kubeczek letniej wody z glukozą (w niektórych laboratoriach mozna sobie wciskac cytrynę). I po 2 godzinach pobieraja Ci krew drugi raz.
Najwazniejsze to NIE ZWYMIOTOWAĆ bo wtedy musisz robic to badania jeszcze raz. Kazdy przechodzi to badanie inaczej- jeden zwymiotuje, drugi bedzie senny a trzeci dostanie przyplyw energii. Ja uwielbiam slodycze i jem je codziennie ale dla mnie poziom slodkosci tego napoju byl obrzydliwy - jakbym rozpuscila pol kilo cukru pudru w szklance cieplej wody! Wypilam to duszkiem, po pol godziny zrobilo mi sie okropnie niedobrze ale trzymalam to w sobie jak tylko moglam bo wiedzialam ze drugi raz nie dam rady tego wypic... 3 razy stalam nad toaleta z zamiarem zwrocenia tego ale dalam rade! Dodatkowo chcialo mi sie bardzo spac... Po 2 godzinach pobrali mi krew i pobieglam do domu to zwrocic i poszlam spać. Pani w laboratorium tlumaczyla mi ze tak zle sie czulam poniewaz prawdopodobnie mialam szybki wyrzut insuliny (mialam mniejszy poziom cukru we krwi po badaniu niz przed). Ale akurat ja tak to przeszlam, lazda ma inne odczucia wiec nie ma sie di bac. Ja sie boje bo wiem co mnie juz czeka
-
acygan nistety wyniki ida od razu do lekarza. Prenatalne dobrze, lekarz mowil ze wyglada na to ze wszystko jest w porzadku
co do plci stwierdzil ze nie bedzie strzelał i woli powiedziec jak bedzie bardziej widoczne
czyli obawiam sie ze dopiero na polowkowym..
A co do glukozy... jako nastolatka kilka razy podchodzilam do krzywej i zawsze zwymiotowałam... i teraz pewnie tez nie dam rady wytrzymać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 11:12
-
nick nieaktualnySylwia dasz rade
Pomyśl sobie ze lepiej to świństwo wypić tylko raz i miec z glowy. Bo i tak Ci tego badania nie odpuszcza i bedziesz musiala je powtarzac a to jest chyba najgorsze 
Mnie tylko to uchronilo przed wymiotami - po prostu nie chcialam tego wiecej pic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 11:21