X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tym pecherzem to sie mam, wiem kiedy rzeczywiście cos sie dzieje bo czuje juz ze cos jest nie tak i teraz moze nie ma jakiejs biedy wielkiej, ale nie wiem, te bakterie nie daja mi spokoju.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Ja z tym pecherzem to sie mam, wiem kiedy rzeczywiście cos sie dzieje bo czuje juz ze cos jest nie tak i teraz moze nie ma jakiejs biedy wielkiej, ale nie wiem, te bakterie nie daja mi spokoju.

Idz di ginekologa. Infekcje w ciąży mogą byc groźne zwłaszcza te nieleczone

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym w ciąży nie była to bym zrobila sobie nasiadowke z nadmanganianu potasu i byloby po wszystkim, ale najlepiej dziala nasiadowka w goracej wodzie, wiec teraz odpada..

qb3ci09k2rozqy86.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może spróbuj żurawinę i urosept? Też mialam liczne bakterie ale wtedy zle oddalam mocz i moja gin mi odrazu mi dala mi furaginum- na ulotce było ze nie wolno w 1 trymestrze. Suma sumarum- nie brałam tego i chyba to był dywan pozapalny( wczesniej mialam zapalenie)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stan pozapalny a nie dywan :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Może spróbuj żurawinę i urosept? Też mialam liczne bakterie ale wtedy zle oddalam mocz i moja gin mi odrazu mi dala mi furaginum- na ulotce było ze nie wolno w 1 trymestrze. Suma sumarum- nie brałam tego i chyba to był dywan pozapalny( wczesniej mialam zapalenie)
    No wlasnie tak mysle co zrobic, czy przeczekać i lykac urosept i objadac sie zurawina czy dzwonic dzis wieczorem do mojej gin i poprosic zeby mnie jutro gdzieś u siebie wcisnela, nie wiem :/

qb3ci09k2rozqy86.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    No wlasnie tak mysle co zrobic, czy przeczekać i lykac urosept i objadac sie zurawina czy dzwonic dzis wieczorem do mojej gin i poprosic zeby mnie jutro gdzieś u siebie wcisnela, nie wiem :/

Jesli dzwoniac bedziesz rozmawiac bezposrednia z nia, to sprobuj,moze przez tel tez Ci powie, czy jest czym sie martwic. A jestes pewna, ze dobrze pobralas mocz? Ja na poczatku ciazy bylam chora,dodatkowo zle pobralam probke, wyszly wyniki zle, ale gdy powtorzylam juz na spokojnie bylo wszystko ok :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Na twoim miejscu powtórzyłabym badanie (wynik jest tego samego dnia i kosztuje coś 8zl). Doraźnie polecam wycisnąć sok z cytryny (dodać tyle wody by można było to wypić) i tak 3 razy dziennie. Tak zawsze leczę infekcje pęcherza w początkowym stadium. Do tego bardzo skuteczny jest femisep uro (tabletki z żurawiny i pietruszki). Kiedyś miałam duże problemy z ukł. moczowym, przetestowałam chyba prawie wszystkie preparaty bez recepty i na receptę... Furagina też jest ok., tylko mam mieszane uczucia co do stosowania w ciąży, a na pewno nie startowałabym od niej. Do tego robiłam sobie ciepłe okłady (poduszka elektryczna, tylko w ciąży nie na podbrzusze, a na uda)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób posiew moczu. Mi wychodzą bakterie i leukocyty w badaniu ogólnym, a posiew ok.

• Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania 86 wrote:
    Zrób posiew moczu. Mi wychodzą bakterie i leukocyty w badaniu ogólnym, a posiew ok.

Miałam dokładnie tak samo

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez wychodzily cala poperzednia ciaze w moczu bakterie i śluz a nie mialam zadnej infekcji :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozmiaru ciuszków, to w poprzedniej ciąży zaczęłam od 56 i wszystko było za duże. Córka ur 2950g i 50 cm. Przez pierwszy miesiąc wyglądała jak ofiara losu, bo nie mogłam nigdzie stacjonarnie kupić rozmiaru 50 (w Niemczech raczej rozmiarówka zaczyna się od 56 i raczej te ciuszki są większe od polskiego 56. Trochę ratowałam się angielskimi ciuszkami (tam 56 jest mniejsze)

Jeśli boicie się zakładać body, to pamiętajcie że jest kilka fasonów. Kopertowe rozpinają się od góry do dołu. Na początek jak człowiek się boi, to są super, po 2-3 tyg ja się już wkurzałam bo długo się je zapina. Są też body z zatrzaskami przy szyi (te są moim zdaniem super bo do włożenia się je rozciąga, a później się je zapina i wszystko ładnie leży. No i są body przy szyi na zakładkę. Je można założyć od dołu i tak samo zdjąć, jeśli będzie wyciek z pieluchy ;) Ich wadą jest że się szybko rozciągają i później niezbyt ładnie się układają.

Co do zakupów to ja lubię body z primarka (chyba 6-pak), za śmieszne pieniądze. Są 2 wersje kolorystyczne (biała z namalowaną wróżką i białe z namalowanym niebieskim samochodzikiem). Ok były też body z reala, lidla (zawyżona rozmiarówka). Niezbyt lubię body z pepco (każde puściły mi na szwie po 2-3praniach) i nie wiem czy ja miałam takiego pecha czy coś z nimi nie tak. Pajace miałam różne. Wygodniejsze były te które rozpinane były na 2 nogi.

Ogólnie fajnie kupować ciuszki o względnie podstawowych kolorach, bo inaczej ciężko to zgrać (większość dziewczęcych rzeczy jest w odcieniach różu,brzoskwini i Lila. Oczywiście każdy ciuch ma inny odcień i jak przychodzi co do czego, to nic nie pasuje, a jak dziecko ubiera tatuś, to już w ogóle ;) Jak dziecko kończy ok pół roku, to przestaje tak szybko rosnąć i wtedy moim zdaniem można inwestować w lepsze materiały bo jest szansa, że dziecko tych ciuchach trochę pochodzi. W tym okresie też zaczyna się raczkowanie, rozszerzanie diety i jeśli chcecie stosować blw, to lepsze będą ciemniejsze ciuchy (pokochałam szarości, granaty itp
    ;)). Moim odkryciem przy wyprawce były rampersy (coś jak pajace tylko bez stóp), doceniłam je jak było gorąco przez tydzień, później mocno się ochłodziło, wyciągam pajace i wszystkie za małe (u mnie w niedzielę sklepy zamknięte) i kombinowanie jak tu przetrwać.

Sassy lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam leukocytow 50-70 gdzie norma do 10,8 . W poniedzialek robie posiew, wieczorem mam wypic cos na uklad moczowy i mam globulki dopochwowe na grzybice bo to moze byc tez od tego. A potem po wybraniu globulek powtorzyc badanie ogolne moczu i na wizyte.

xk81pfk.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :D wszystko super, szyjka już lepsza, dzidzia szalała <3 <3 <3

Na pierwszym zdjęciu pcha obie rączki do buzi <3 nie chciałam kończyć usg <3 na drugim hmm... 1. Noga, 2. Noga i...??? Doktorek nie chciał powiedzieć, ale chyba mamy chłopaka :D

url=https://naforum.zapodaj.net/11e4b7cc02ea.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/11e4b7cc02ea.jpg[/url]

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/556574382354.jpg

Paatka, JuicyB, darika, Andzia123, Sassy, Tęskniąca, jasmina6 lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro a lekarz powiedział żebyście sami zgadli na podstawie zdjecia? Bo jeśli tak to raczej chłopiec bo u dziewczynek to nic nie widać i raczej nie kazałby sie dopatrywać czegos

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupów to wczoraj w Lidlu kupiliśmy pierwsze body ale rozmiar większy czyli 62. Mamy w planie powoli zacząć gromadzić wyprawkę, bo później myślę że finansowo było by ciężko. Wózek, łóżeczko mamy zamiar kupić po nowym roku może w lutym. A teraz będę polować na promocję w sieciowkach :D

• Totoro Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Totoro a lekarz powiedział żebyście sami zgadli na podstawie zdjecia? Bo jeśli tak to raczej chłopiec bo u dziewczynek to nic nie widać i raczej nie kazałby sie dopatrywać czegos

Nasz lekarz to podobno nie mówi płci, ostatnio sie dowiedziałam i dopiero na prenatalnych się kobitki dowiadują. A nam zasugerował "tu jest noga, tu jest druga, a tu...?" no i pokazał "to"xD Ja mówię, że nie wiem, nic tu nie widzę... to pokazał jeszcze raz, a ja czy sugeruje, że będzie chłopiec...;D a on, że on tu nic nie sugeruje, on nam druknie zdjęcie i myślmy sobie...xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro cudownie <3

Totoro lubi tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi siostra dzisiaj przepowiedziala chlopca i szczerze mowiac tez mam takie przeczucie :p Gorsza sprawa, ze psychicznie jestem nastawiona na dziewczynke i nawet z imieniem bede miala problem wiekszy...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy problem z imieniem Katy;D Miałam przeczucie, że będzie dziewczynka, chociaż ostatnio coraz częściej mnie nachodziło, że może jednak nie...;D I dla dziewczynki mamy jedno imię wybrane a dla chłopca myślimy między trzema;D

Katy lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ